ЕПИЛЕПСИЯ-ТЕМА 13

• 73 911
  • 746
  •   1
Отговори
# 165
Благодаря ви за отговорите.Днес включиха на Божидарка(дъщеря ми) и Ривотрил,съпругата ми казва че пристапите са по леки според нея още от първия ден,но падат до 3 пристапа на ден по 9 серий(все пак това е един ден наблюдение,ще ви държа в течение как протича лечението).Все си мисля че ако се уцели точната дозировка ще си проличи,и ще се разбере че това лекарство или става или не става от по ранен стадий преди да сме навредили самите ние на децата си,ако разбира се си пишем и по някакъв начин следим тези пристъпи.Разберете бе хора ние тровим децата си и се съгласяваме в момента.Според мен трябва да се обменя опит,и ако по някакъв начин можем от по рано да разберем дали тези лекарства са ефективни това означава по малко отрова на вашите деца.Вярно е че много хора които са минали през това(дали позитивно или негативно)въобще не искат да се сещат и никога няма да влязат в този форум отново,може би точно затова никой не се е похвалил че си е излекувал детето,а според мен точно тези хора който са минали през всичко това,са хората които могат да помогнат.Има една приказка"Не питай старо ,питай патило".
Надявам се да се включат още хора които са успели да се справят с пристъпите и да кажат до колкото е възможно как протичаха преди да престанат.Ще помогнат според мен на много хора които са в по ранен стадий на развитие на болеста.

# 166
Стенли ти няма как да разбереш кое лекарство ще подейства на твоето дете освен от личен опит ето на вас почва да ви повлиява ривотрила,на нас въобще не ни помогна, всеки организъм е различен!

# 167
Да права си,но моята цел е да разбереш от по рано дали това лекарство в крайна сметка ще ти помогне(което са ти дали).Не става дума за вида лекарство,ами за симптомите на подобряване.Дали се усещат по някакъв начин.Не да го пиеш 6 месеца без никаква промяна и лекара накрая да ти каже май нестава дай да пробваме друго.Питахме една лекарка защо се увеличиха пристъпите след Депакина,и познайте къв и беше оговора"Ами това е нормално при лечението".Вие ми кажете кое е нормалното...лекуват ви от нещо и е нормално да се увеличават симптомите.Лекуват ме от кашлица,ама аз почвам по вече да кашлям,лекуват ме от болки в кръста,ама мен по вече ме боли.....това ли е лечението,това ли трябваше да очаквам.Българските лекари поставят диагноза и лекарства за лечението и ако не се повлияе я увеличават докато детето не се дрогира от лекарства и то вече...не пристъпи,ами нищо не може да прави.Четох някаде в форумите че в Израел една майка си лекува детето и там се опитват спрямо други лекарства да накарат самия организъм да си произвежда Депакина който му е нужен,а в България ти го набиват в детето и кот стане,ако не стане...давай още...Тук за няколко дена прочетох една камара сайтове,и все се обеждавам че в България оправия няма.Всички търсят някаде в чужбина спасение,щото в България,един пациент минава друг заминава.За лекарите си е обикновен работен ден,в който 2-ма от 10 да спасиш и вече си велик и най добрия лекар,защото такъв е стандарта на живота ни.Ако при такива обстоятелства  в чужбина такава болница няма да съществува.

# 168
Здравейте!  Hug
Ние направихме прощъпулника,хвана диска(свързано с музика),вече ходи доста уверено и започваме да се преборваме с препятствията като болдюри и прагове днес качи на няколко пъти,много съм щастлива.

Стенли,добре дошъл в темата макар и по кофти повод.Първо,много се радвам че детенцето ви  двигателно е добре,защото в повечето случаи децата имат изоставяне в развитието въобще.Така...моето дете е това с Уест за което Ема-Диди вече ти писа,от 3 год няма така наречените инфантилни спазмии.Всичко при нас започна на 5 мес.,въведоха ни Конвулекс от който пристъпите едва намаляха следователно въведоха радедорм по схема от който пък детето спеше нон стоп и пак си правеше пристъпите,лечението се провеждаше в Плевен и така до 10 мес. до тогава с времето бяха понамаляли пристъпите сравнително но не бяха изчезнали,дигнахме се и направихме консулт в София при доц.Божинова която ни препрати при доц.Литвиненко.Там веднага ни въведоха Синактен (инжекции)от които спряха пристъпите с почването.Постепенно махнахме радедорма и малко намалихме конвулекса сега Литвененко иска по схема постепенно да пробваме да го намаляме и живи и здрави да го спираме,по принцип невролозите намалят лекарства само ако е имало 2 год най малко без пристъп.На въпросите ти какво значи овладее ми...значи да се спрат пристъпите,не се очудвай че ги наричат припадъци ако не се започне навреме лечение точно си заприличват на припадъци стават по продължителни стяганията детето се отпуска и вдига очи е това си е припадък,дъщеря ви ако спре пристъпите дай боже ще трябват вече писах поне 2 год.да е така че да ги махнете, да лекарствата увреждат но не всяко оврежда очи,слух и т.н.За Депакин и Конвулекс правим контролни иследвания защото те вредят на черния дроб,но не на всяко дете.Стенли успокой се и се радвайте че детето е адекватно и в добро физическо и психическо състояние,малко търпение трябва да се нагоди точното лекарство.Всичко е индивидуално при всяко дете.Дано по скоро овладеете пристъпите!Успех ви желая!Ако имаш още въпроси питай,дано не съм пропуснала нещо да вметна. Simple Smile

# 169
Стенли,ЕПИЛЕПСИЯТА не е като кашлицата,тук нещата са много по сложни и непредвидими така че не може да правиш такива сравнения.Може да се поинтересуваш и да потърсите по добър лекар напривер в София а защо не ако имате възможности и в др.държава щом искате бързо и ефектно лечение,силно се надявам да го откриете.Всички тук пишешти сме се сблъсквали с тези въпроси в главите ни и знаем колко ви е трудно сега на вас и ето ни помагаме с каквото можем,но не можем да дадем точна яснота на въпросите ти.Дано да ме разбереш  правилно.

# 170
  • Ямбол
Браво на малкия мъж,той ще става музикант да знаеш.Гери от тук нататък само здраве му желаем,само хубави неща д аму се случват и едно щастливо,безгрижно и палаво детство! Hug

# 171
Благодаря ти Лиди да ви се връща!!! Hug

# 172
  • гр.Гоце Делчев
Здравейте и от мен Гери радвам се,че Кеви е проходил да е жив и здрав и сигурно ще стане известен музикант.Стенли добре дошъл при нас и важното е да имаш кураж,нещата не могат да се оправят с магическа пръчица.НикТанче ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН на патерици да си жива и здрава и ти пожелавам много късмет в живота.Разбира се,че не се сърдя ,че си използвала мои картички,аз също все още не съм се научила да ги ползвам и добре,че Еми ми помага понякога.

# 173
Как сте Пепита къде се изгуби,тук сме да си помагаме защото сме едно голямо семейство,а на който не им харесва какво да кажа да са живи и здрави! Mr. GreenАз да се похваля пу пу да не му е уруки на моето синче почна да ръфа филии с каквото и да е намазано прояде хляб newsm44 боже на какво се радвам,но това е голям напредък за нас защото е много злояд.От днес почваме Кепрата,заедно с топамакса,радедорма и конвулекса,но мисля да му давам 10 дена заедно всичките и да звънна на Литвиненко да ми направи схема за спиране на топамакса,а не както той иска да ги пие и четерите медикамента цял месец,дано стане както искам без последствия.Почнахме пак при логопеда в центъра 2 дни в седмицата,но говорих и в училището до нас с логопедката и тя е съгласна да го работи според вас дали ще го натоварвам много ако го работят два логопеда през цялата седмица безтуй сме до никаде с говора?Ще почна да викам и масажистката вече от другия месец и така ще я караме зимата.Почнах да му давам и алое с коприва и мед забелязвам добре се чуства детето по нататък ще видим кво ще давам за през зимата,това е от нас за сега! Hug

# 174
Здравейте  на всички.   love001
Емче браво на Дидко разбира се че ще се радваш и на най-дребното нещо със всички  ни е така. newsm44 И  мен ме впечатляват неща за които съм сигурна че ще ми се изсмеят някой нямам впредвид тук във форума говоря по принцип.За хора които не са преживели такова нещо.Ще има да купуваш на Дидко луканчици само да видиш ти.За логопедите незнам какво да те посъветвам ти сама ще видиш как това нещо ще се отрази на Дидко дали няма да се изморява  а и ще видиш и къде нещата ще  потръгнат по добре.
При нас всичко си е по старому малчо беше два дни със хрема и не ходи на училище но днес отново го пуснах защото у дома не се издържа по цял ден се чудеше каква щуротия да направи.
Е това е засега лек и спокоен ден желая на всички .  bouquet

# 175
 newsm53Здравейте на всички!От доста време не съм писала,но всяка вечер  ви чета.Напоследък времето не ми стига изобщо.Малкият започна училище-първа смяна е,приготовления,закуски,изпращане ,пазар,посрещане,сервиране,учене,уроци-голяма олелия.Направо какафония.Надявам се скоро да влезем в релсите и духовете да се уталожат... Peace
   НикТанче,честита ти  кръгла годишнина!Здраво здраве,много късмет,щастие и усмивки ти пожелавам малко със закъснение,но важното е ,че е от  сърце!Да се сбъднат всичките ти мечти,и всяко едно твое желание да се изпълнява като с вълшебна пръчица!Оттук нататък-път без проблеми!
    Стенли, добре дошъл в темата.Вярно,че  е неприятна,но тук сме все готини хора,добронамерени и готови винаги да се притечем на помощ.Както казва Еми,ние сме едно голямо семейство.Разбирам  напълно как се чувствате всички вкъщи,но това е.Късмет.Стискаме зъби и продължаваме напред,в никакъв случай не губим надежда.Години  минават,борба голяма,лекарства какви ли не...защото всичко е въпрос на налучкване на медикаменти.И никакво отчаяние!!!При вас най-вероятно нещата няма да са така драстични,както при някои други .Детето е със запазени двигателни способности.Важното е да се овладеят пристъпите.И това ще стане!Ето,виждаш,че малкият Кеви вече върви!И при вас ще дойде щастието !Само малко повече търпение!Успех!Стискам палци на малката Божидарка!На нея и Господ ще й помага,защото тя е Божи дар!
  КевиГери,честито!Значи вече в къщата си имате бъдещ дисководещ!Пожелавам му светло бъдеще в артистичното поприще!А  на двете крачета-пожелавам все повече да заякват и след време да изкачват върхове!Но преди всичко му пожелавам много,много здраве!
  А  сега-да поздравим и един гладник!Дидко вече ръфа филии,и то намазани !Бързо давайте храна,че Тропанчо прояде!Утре и кебапчета,и кюфтенца,и хамбургери,а в най-скоро време-и луканка да ръфа!Еми,радвам се,че се радваш!Все така да е!А за логопедите-опитай.От много глава не боли.Дидко сам ще ти подскаже.Колкото повече расте, толкова повече нещата ще се развиват в положителна посока!Смело напред!
  Пепита!Нонче!Лидунке!
Как са сладурите?Слънчеви дни им желая!
  Ние се върнахме от София.Правихме сънно ЕЕГ,което в първите 10 минути  беше ОК,но след това....не е никак добро.Докато е буден,проблем няма.Но като заспи,проблемите почват тогава.Направо сме пред статус.Не съвсем,но на два пъти в едночасовото изследване.Малко по-добро е от предишните,но не е нещо добро.Само с тая разлика,че от трите огнища,които лекуваме вече 9 години,е останало само едно.Доцентката каза,че през пубертета всичко ще се изчисти,защото епито ни било такова,и прогнозата е добра,но знам ли...Няколко дни бях в много лошо настроение,дори си поплаквах отвреме навреме...Сега вече свикнах с тази мисъл,че ще се ходи отново до София...Трябва да ни  вливат кортикостероиди-в голямо количество -венозно.Отново  по 5 часа на гръб на с-ма.Но най-страшното е,че ще му се срине имунната система.А идва зима,идват вируси,направо настръхвам...Притеснено  ми е ,но това е единственото спасение.М/у другото лечението е същото като в турската клиника.Успяхме да  направим и стелките за дюстабана в Горна Баня,тези дни ги очаквам по пощата.Започнахме училище,никак не му се ходи.Реве,не му се пише.От ЕЕГ-то са му нарушени леко   фините движения.Но разбира се,успявам да овладея  положението.Винаги е подготвен за училище.Раницата  му е сто  кила,и като се прибере вкъщи,раменете му са целите червени.След малко сме на урок по математика.Докато свикне,ще е така.Направо съм като замаяна.И аз още не мога да свикна.Горките дечица....И на здравите им е трудно.Какво да  говорим за нашите.Те са направо герои.
    Вече ще приключвам,защото ще се обличаме и ще хукваме на урок.Пожелавам на цялото ни семейство/много ми хареса това,Еми!/много слънце по  пътя на всеки от нас,много здраве,много щастие,дошло от добрите вести за децата ни.Дай Боже много здраве на всички ни и само хубави неща!Бог да пази децата ни! newsm10

# 176
 Mr. GreenИзвинявам се на всички,че постът ми е такъв лилав,но нещо съм объркала... hahaha ooooh! Joy hahaha #Crazy Joy

# 177
Еми радвам се заедно с теб за постиженията на Дидко

# 178
emа-диди   Hug, разбира се, че ще се радваш!, браво на малкия smile3501 Ако ти кажа как плаках, че Стефи пие вода от биберона  Simple Smile  На някой може и да му е чудно, но не и на мамите тук   bouquet  Радвам се за вас! 
-‘๑’ kevi_geri ‘๑’- , Честито!
Stennli, кураж, вяра, много любов и  късмет Ви желая и бързо овладяване на пристъпите Praynig На този етап е важно уточняване на терапията /спиране на пристъпите/. Знам, че сега в главата ви е пълна каша и има хиляди въпроси, знам...........ох, знам какво ви е........... При нас епилепсията е неуточнена, имаше съмнение за Уест / след синактена имаше серии с ръчичките и очичките, който усъмниха док./, но отхвърлено- нямаше я характерната картина на ЕЕГ-то....  Не се притеснявай толкова за лекарствата-няма как, трябва да се намери вашата комбинация, но няма да пиете дълго време дадено лекарство и чак тогава да го смените, ако се вижда, че не повлиява пристъпите, че например насищането му е добро, а ефект няма и т.н...... Стискам палци на малката принцеса!

# 179
Благодаря момичета!!!

Общи условия

Активация на акаунт