ЕПИЛЕПСИЯ-ТЕМА 13

• 73 838
  • 746
  •   1
Отговори
# 675
Какво правиха , по точно!
А какво казаха днес сутринта в ,,Свети Наум"!

# 676
Какво правиха в инфекциозна ли ? Ми в началото общо взето нищо , първо го лекуваха от вирусен ларингит , после от левостранна пневмония . Обаче като започнаха гърчовете - на втория ден от престоя ни /през нощта / /два часа поне седяха , гледаха и се чудеха това гърчове ли са или какво  Cry/ Та на сутринта дойде доц.Мангъров за да започне някаква терапия и да каже ,че ще се прави пункция . Направи пункцията и така , тогава почнаха да правят нещо по същество . В св. Наум Доц.Божинова каза ,че ще се възстанови , но ще мине доста време... Имате ли впечатления от доц.Божинова . Може ли да се разчита на компетентността и ? Най уникалното е ,че при изписването доц.Мангъров казал на съпруга ми ,че според него отиването в св.Наум било излишно , с времето всичко щяло да се възстанови и отшуми.

# 677
Доц. Божинова е националния ни консултант, невролог - епилептолог! Peace
А там в инфекциозна, скенер или ЯМР ви правиха.
Какво пише в ЕЕГ то ви!

# 678
О не в инфекциозна нищо не е правено - само лумбална пункция . Скенер , ЯМР в св.Наум вече. ЕЕГ то - утре ще знаем .

# 679
А резултата от тази лумбална пункция, тя се прави за да се види, какъв е вирусът, тоест да го изолират.
И чудно по какво са разбрали ,че ви няма нищо!  ooooh! #Crazy newsm78

# 680
Незнам какъв е вируса - в епикризата пише Остър вирусен менингоенцефалит.

# 681
  • Варна
zlobi тази диагноза която са ви поставили може да се разбере единствено чрез лумбална пункция, на дъщеря ми разбраха за енцефалита след месец, най вероятно не ви е правено веднага скенер защото са изчаквали да премине заболяването за да се види дали има поражения, Божинова е добър специалист, и трябва да се консултирате и с нея както разбирам този доц. Мангъров е инфекциозист, а не невролог. На вас в момента ви е нужен такъв детски невролог, детския мозък е много пластичен и никой не знае какво става там с него и дали всичко ще се оправи или не, факт е че пораженията в мозъка няма да се възстановяват защото на мястото на една мъртва клетка няма как да излезе нова, на принципа е все едно да ти отрежат ръката и да чакаш да ти порасне нова. Вече оттук нататък зависи здравия мозък колко ще компенсира на уврежданията да се надяваме че ще е колкото се може повече, а дай боже и изцяло.

П.С. При повечето вируси менингоенцефалити причинителят не се изолирва!

# 682
Ние вече се лекуваме в св. Наум при доц.Божинова . Скенер и ЯМР направиха вече в св.Наум и според резултатите няма настъпили изменения . Резултата от ЕЕГ ще видим утре . Минахме и през отоневролог , няма поражения в/у вестибуларния апарат. Думите на доц.Божинова бяха ,че ще се възстанови детето , но ще трябва време.Да диягтозата ни я поставиха в инфекциозна болница след лумбална пункция.

# 683
Ще стискаме палци на смелото ти момче, zlobi и винаги ще сме на линия да ви подкрепяме! Hug  bouquet

# 684
  • Варна
Браво, за хубавите резултати, сега ще чакаме всичко да се подреди. Прегръдки от нас  Hug Hug Hug. И много кураж всичко ще се оправи Simple Smile

# 685
Да благодаря много за пожеланията и куража , че през последните дни и аз незнам къде съм от време на време . Сега единствено за ЕЕГ се притеснявам какви ще са резултатите . Аз не зная ако има нанесени поражения те ще се покажат ли на скенер и ЯМР ?Или това се вижда от ЕЕГ?

# 686
ЕЕГ то показва как функционира мозъкът.
Скенера, показва, ако има изменения, но по повърхностно, а ЯМР то в дълбочина.

# 687
siqna.muk Горе доло съм запозната с вашата история . При вас има ли изменения при скенер , ЯМР , ЕЕГ , кое изследване показа проблемите ?

# 688
  • Варна
Ние не сме правили само ЯМР, което на този етап няма смисъл защото имаме скенер който показва ограмни поражения на мозъка, еег-та имаме много водим се със симптоматична епилепсия въпреки че май я нямаме, от около две години еег-та ни са чисти без данни за епилептични огнища.

# 689
Попринцип за нас проблема започна на година и 6 месеца , когато ни сложиха 4 ти пентаксим . Тогава един ден след ваксината вдигна много висока температура , почна да не пази равновесие - изпратиха ни в инфекциозна болница - там получи еднократен гърч / 3 часа никой не идваше да го прегледа и да види за какво става въпрос / . Аз на 2 години съм изкарала менингоенцефалит след вариолна ваксина - такава ми е и диагнозата . Чак сега в св. Наум д-р Томов ми каза ,че е възможно детето ми да е унаследило моята непоносимост към ваксини / Вероятно не го казвам точно - перифразирам / Еее колко съм питала и предупреждавала каква болест съм изкарала в резултат на какво и чак сега някой да каже ,че все пак това може да се предаде генетично.

Общи условия

Активация на акаунт