Какви привилегии имат самотните родители? Какви са нашите права?

• 245 308
  • 1 179
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте,
моля за помощ някой ако знае от къде да извадя закона за самотните майки, защото до скоро живеех в София и там плащах 50 % такса за детската градина но сега тук ми казват че това удостоверение за семейно положение не ми върши работа. Защото баща й си бил дал името.
Не ги интересува че и издръжка не плаща.
Но ако им занеса закона или някакво уверение, че съм права няма да има проблем.
Предварително благодаря Hug

# 151
Хей ако можете да ми кажете от къде да изнамеря такива хора който могат да ми направят пълномощно та дори и за 200 лв.
Защото има голяма вероятност да ми се наложи да изведа малката от България, а силно се съмнявам, че тъй нареченият татко по документи ще ми го позволи. (Като се има на предвид, че налита на бой на всеки който се доближи до мен, а той си идва с новата изгора да взима детето и тя ми го връща).

# 152
Мили мамчета,ПОЗДРАВЯВАМ ВИ!Трябва да се борим за тези превилегии.В крайна сметка със спестените пари ще облагодетелсваме повече дечицата който имаме.Смея да твърдя,че от цяла Европа в България майките са най-необлагодетелсвани.Моят въпрос е относно общинските жилища.Ако някоя майка е кандидатсвала,то нека напише каква е процедурата и какви са изискванията.Благодаря ви предварително!

# 153
  • Русе
също се интересувам и ще следя темата

# 154
.Моят въпрос е относно общинските жилища.Ако някоя майка е кандидатсвала,то нека напише каква е процедурата и какви са изискванията.Благодаря ви предварително!

Да нямаш нищо на твое име.10 години напред да не си прехвърляла или продавала и копувала  на твое име нито кола нито имот.Абе да нямаш въздох да дишаш.Отиваш в общината в отдел "Жилищно настаняване" и дремеш там цял ден.Като те приемат ти дават един номер с който те настаняват в някаква група.Има нова процедура,всяка година си подновяваш картотеката ако пропуснеш една година си чао банбина.Изпращат те с една папка с документи с които да събираш подписи откъдето се сетиш.
Тук незнам дали тези документи ще ти ги дадът със картотекирането или за следващата година.И най важното.

Почваш да досаждаш на всички кметове дето се сещаш.Пишеш писна и чакаш отговори.Докато не им писне и ти дадът.  bouquet

# 155
Благодаря за предоставената информация!А ти tamara2006 взела ли си общинско жилище?

# 156
Благодаря за предоставената информация!А ти tamara2006 взела ли си общинско жилище?

Ами все още НЕ,реших си проблема за сега.Но нищо не се знае.Няма да се откажа, имам правата и съм ве4е на финала.  bouquet

# 157
  • ...на брега на голямата река....и близо до морето
Бъдете абсолютно сигурни, че жилища не дават, поне така е в Пловдив. Изтриват си ръцете с най-различни измислици, от които на човек с елементарна култура му става даже смешно и срамно. Имат жилища, но не дават. Можеш да спиш на улицата, ако искаш в подлеза на гарата, тях това не ги интересува. Няма закрила от никаква институция, никакви Социални грижи, нито Агенция за закрила на детето. Даже да дадат и група, пак не е гаранция, че жилище ще има. Има супер жилища за деловодителки, секретарки, кметове, зам-кметове, портиери и всякаква част от Общинската част, които решават съдбата на майката. Тях не ги интересува абсолютно нищо. За съжеление, живеем в БГ. Разочарованието ми е безкрайно голямо. Мразя цялата система, мразя всичко в Бг. Това е садизъм, искам да се пиша циганка, за да ми дадат нов мезонет и да не плащам нищо, искам и децата ми да бъдат цигани. Да живее Циганията!

# 158
  • Шумен
Да, това е най-страшната истина. Като че ли циганите имат най-много права в БГ, а ние сме никакви тук. Държавата им плаща и ги подтиква да имат повече и повече деца. А ние тук се чудим как да отгледаме едно........  #Crazy

# 159
Ами аз съм от Бургас и наистина ще проверя.Дано успеем.

# 160
Здравейте,
само да споделя с вас, защото едва ли ще помогна на някого. Дъщеря ми на 7 години и маи от както се е родила пробвам от време на време Социала и то най-вече заради помощите за отопление. Да, ама не. Първо беше, защото се записах студентка редовно обучение (това ме подсеща, че самотните майки, който са студентки редовно обучение имат право на целогодишна стипендия в размер на 50 лв, тогава поне беше толкова), а като такава нямах право на помощи. После почнах работа и ме осигуряваха на 160+детски и пак ставах много богата. Тази година ми измислиха ново двайсет. Понеже живея при родителите си и жилището е тяхно, въобще не ги е грижа от Социала, че съм самотна майка, а ме водят като съжителстващо лице и дохода ми трябва да е някъде 98 лв. Ми аз ако имам 98 лв. на месец, ще се оженя бе хора.  #2gunfire И така дето се вика, ако чакам на държавата досега да съм умряла. А за жилището ще взема да пробвам, да видя от там какво ще ми измислят.
Успешен ден на всички мами и не се предавайте.

# 161
Imam edin vapros. Ako v akta za rajdane e napisano imeto na bashtata, no niama dokument za pripoznavane kakvi sa negovite prava. Zashtoto az moga da napisha vsiako ime tova ne oznachava che toi e bashtata

# 162
Как така ще напишеш всяко име?Как няма документ за припознаване .......в брак ли си била като си раждала ,разведена ,колко време е минало от развода ,  неомъжена ...кво?

Ако бащата не го е припознал това дете- Бащиното име на дете, на което е установена само майката, се образува от собственото име на майката или неговия корен, а за фамилно име се взема фамилното име на майката или името на нейния баща.

Ако си била неомъжена примерно ......и бащата не го припознае в акта за раждане ще пише баща неизвестен. Ако си омъжена ще пише името на съпруга ти ,ако си разведена и не са минали 300 дни от развода  пак ще е дете на съпруга ти /с уговорката да не си сключила нов брак/, а ако са минали по-вече от 300 дни от развода и бащата не го припознае в акта за раждане пак ще е баща неизвестен.

Съпругът на майката се счита за баща на детето, родено през време на брака или преди изтичането на триста дни от неговото прекратяване.
Ако детето е родено, преди да са изтекли триста дни от прекратяването на брака, но след като майката е встъпила в нов брак, за баща на детето се счита съпругът на майката от новия брак.

Последна редакция: сб, 09 дек 2006, 13:02 от donna2

# 163
  • София
Imam edin vapros. Ako v akta za rajdane e napisano imeto na bashtata, no niama dokument za pripoznavane kakvi sa negovite prava. Zashtoto az moga da napisha vsiako ime tova ne oznachava che toi e bashtata

Не ми идва на ум как в АР ще е написано неговото име без детето да признато по предвидения ред- изявление от него пред длъжностното лице по гражданско състояние или нотариално заверена декларация, която пак при това длъжностно лице отива. АР не се попълнва от майката или бащата, а от ЕСГРАОН служителите.

# 164
  • София
Когато синът ми се роди,се споразумях с баща му, детето да носи неговото собствено име,но да бъде с моята фамилия.Оказа се, че по законен ред това не е възможно,за това заведох дело и по съдебен път смених фамилията му.Нямам брак с бащата, от година и половина не живеем заедно,малкият е припознат и искам да попитам - каква е превилегията ми,че е с моята фамилия?

Можеш по- лесно да лъжеш държавните органи Mr. Green
Не е голяма- щом бащата го е припознал си има пълните права без значение чия фамилия има.

Общи условия

Активация на акаунт