Турската кухня *4*

• 224 000
  • 761
  •   2
Отговори
# 165
  • сред люляците
Ердинч, да не ходиш на обучение при майсторите?  Simple Smile Лелееее, ако попадна там ще ям до припадък!
От баклавите Шьобиет ми стана любима. Добре, че във Варна се продава истинска турска баклава, защото иначе не издържах!  Crazy

pina, ще кажеш ли къде точно продават баклава във Варна?

# 166
В Мол Варна, на втория етаж има MADO, в него има и къпана баница, и поачи, и баклава, и казан диби, ашуре, кадаифи, кюнефе, дондурма (  Simple Smile ) ... Тя е турска верига, в Истанбул са десетки, ако ли не и стотици заведения от веригата.

# 167
Днес ми стана смешно, защото нали много питах за кумпирите, исках да правя, чудех се как изглеждат, яд ме беше, че не съм ги опитала в Турция и изведнъж съзрях точно до Тримонциум, че продават кумпири  Laughing
   А снощи си купих подправката сумак от пазара за салатата пиаз  Party. Ако някой пловдивчанин се интересува, да свирка

# 168
  • сред люляците
В Мол Варна, на втория етаж има MADO, в него има и къпана баница, и поачи, и баклава, и казан диби, ашуре, кадаифи, кюнефе, дондурма (  Simple Smile ) ... Тя е турска верига, в Истанбул са десетки, ако ли не и стотици заведения от веригата.

Благодаря!

# 169
Съжалявам за офтопика, но видях, че MADO има и в Пловдив. Някой дали знае къде точно се намира?

PS. Открих го. На пешеходния мост.

Последна редакция: вт, 12 окт 2010, 12:28 от velimira

# 170
А някой използвал ли сумак в картофена салата? Свекърва ми каза че става много вкусно, но поради езиковата бариера не съм сигурна, че съм я разбрала правилно  Thinking

Хайде, искаме МADO и в София, а това е от афионското MADO
http://luizi.snimka.bg/daily/krasoti.421750.21010232

за протокола: кюнефе, което сиропираш сам, според това колко сладко обичаш ....

# 171
  • Истанбул
Луизи,правилно си разбрала свекърва си.Добре го е казала жената.Особено ако има и лук в салатата=става много добре.Абе то в турския жаргон има определен израз за съжителството на лука и сумака,но не е много за казване Mr. Green

# 172
 Laughing за лука и сумака. Сварен ми е боба и довечера ще правя пияза  Party
   Снощи минах край Мадо на пешеходния мост и купих от зелените долмички с шам фъстъка. Излязоха ми долмичка= левче
   Утеших се, че кеф цена няма, ама не би. Отврат са-струва ми се, че мазнината им е нещо кофти, мирише гадно и има гаден вкус Sad Никакъв кеф, даже не мога да ги доизям. Нищо общо нямат с инстанбулските  ooooh!

# 173
Те тези са най- скъпи, тъй си миришат, даже и в Истанбул  Thinking повечко масло... Аз не ги харесвам. Вземи си шобиет, или някоя с орехи.

# 174
Пина, нали съм ги опитвала и преди-супер си бяха и много, ама много ми харесаха и на мен, и на детето 
   Разбрах, че им ги карат нещата от Турция готови и те тук само ги пекат и сиропират.

# 175
  • Popovo
   Дави попитам едно въпросче. Тук в България някъде продава ли се от този чай който все го пият по филмите?  Много ми се иска да го опитам. Разбрах че е нещо подобно на черният чай който има по магазините, но ми се струва ,че този който го продават тук е менте.

# 176
Хаки, благодаря, вече изпробвах картофената салата и с лук, и със сумак, че и варено яйце сложих по идея на мъжа  Grinning  Много вкусно се получи наистина.... Хайде сега кажи под сординка израза за сумака и лука  Mr. Green

# 177
И аз снощи направих бобената салата и стана разкошна, обаче сумакът хич не ми хареса  Embarassed Даже изхвърлих тази част от салатата, където го бях поръсила.
  И аз съм много любопитна за този израз  Flutter

# 178
  • Истанбул
Е, вие ми предизвикахте=ако лукът е прос......тутка то сумака е сутеньорът,т/е не могат един без друг Twisted Evil Mr. Green

# 179
Тези дни се опитах да направя пексимет. Ето това се получи:  http://prikachi.com/images/453/2585453N.jpg Много няма вид, но на вкус стана супер.

Общи условия

Активация на акаунт