Турската кухня *4*

  • 224 024
  • 761
  •   1
Отговори
# 375
  • Мнения: 293
Момичета, може ли да ми преведете тази рецепта. Гугъл ми превежда продуктите, но начина на приготвяне така ми го превежда,че почти нищо не разбрах . А много ме съблазняват тези кифлички!

http://mutfakca.blogspot.com/2008/11/tarnl-minik-rekler.html


# 376
  • Мнения: 2 201
Момичета, може ли да ми преведете тази рецепта. Гугъл ми превежда продуктите, но начина на приготвяне така ми го превежда,че почти нищо не разбрах . А много ме съблазняват тези кифлички!

http://mutfakca.blogspot.com/2008/11/tarnl-minik-rekler.html




Правила съм подобни, оформлението е важно тук: Надявам се снимките да ти помогнат(не е моя):

http://img824.imageshack.us/i/corek.jpg

Продукти:
500 гр. брашно
1 пак суха мая
50
сол, 200 мл мляко
1 яйце + жълтък за намазване
5 с.л олио

Плънка:
75 гр захар
1 кафена лъжичка канела
100 гр. маргарин
За поръсване пудра захар

Омесва се тесто. Точи се правоъгълник намазва се с плънката. Оформя се по начина който съм показала.
Намазва се с мляко и жълтък. Втасва. Пече се. Поръсва се с пудра захар.

Последна редакция: ср, 23 фев 2011, 22:20 от Суха Мащерка

# 377
  • Мнения: 293
Суха Мащерка, много благодаря! Непременно ще ги направя!

# 378
  • Мнения: 2 891
Халвата с брашно колко може да престои преди ядене? Бързо ли трябва да се изяжда? Няма ли да стане много твърда за няколко дни?

# 379
  • В градината...
  • Мнения: 16 070
Аз правих халвата от брашно преди почти месец, още стои, нищо й няма. Не става по-твърда.

# 380
  • Мнения: 720
Момичета, искам да попитам тестото за кифличките само веднъж след оформянето ли втасва или още веднъж преди него?
Благодаря.  Hug

# 381
  • Мнения: 444
Моля за помощ - отдавна си мисля за тези малки питки с пълнеж които ядох преди няколко години на закуска в един Истанбулски хотел, разглеждайки линка с рецептата за кифличките попаднах на тези. http://tazenane.blogspot.com/2011/02/cicek-pogaca.html
и нещо подобно на нашумелите мидички
 http://tazenane.blogspot.com/2011/02/hashasli-baharatli-peynirli-tuzlular.html


# 382
  • Мнения: 323
Здравейте!
Страхотна тема   bouquet

Аз имам питанка. Преди години бях яла турси пълнени чушки и пълнени тиквички. Не се отличаваха по съставки от българските пълнени чушки, но имаха по-различни подправки - бяха на вкус леко пикантни и самата плънка беше по-тъмна. Знам, че обяснението ми не струва  Rolling Eyes но ако може да ми кажете какви подправки се използват в Турция за направата на пълнени чушки или зелеви сарми...

Търсих из рецептите, които вече сте постнали, но не отких. Ако съм я пропуснала - моля да ме простите  Hug

# 383
  • Мнения: 7 433
Суха Мащерка,и от мен благодарности за превода!
Много ми хареса оформлението на кифличките!  Simple Smile

# 384
  • Мнения: 2 891
Моля за малко помощ за халвата с брашно. Направих я точно по рецептата на Берина. Оставих я да почине под капака и като отворих беше плувнала в олио. Изцедих и оформих, пак пускат олио парчетата, но и стоят доста меки, като грис халва, че и по-меки. Иначе на вкус не е лоша. Така ли става обичайно или при моята има проблем?

# 385
# 386
  • Popovo
  • Мнения: 219
    Искам да попитам нещо. Има ли рецепта в домашни условия да се прави Пишмание?

# 387
  • Мнения: 422
Искам да благодаря на Берина за споделените рецепти. Правих бюрек с кайма и гюл бюрек и двете са много вкусни, мъжа ми ме поздрави и заяви да му направя пак. Но с тукашните кори, на който пише YOVKA  са страхотни. Предстои да опитам много още рецепти от тази тема.
В магазина намерих само Kekik/мащерка/ и Nane/мента/. Въпроса ми е в рецептите където пише джоден се слага Nane  и за какво ползвате Kekik? Риган, босилек не открих в кварталния магазин, а те с какви имена са?

# 388
  • Мнения: 2 201
Искам да благодаря на Берина за споделените рецепти. Правих бюрек с кайма и гюл бюрек и двете са много вкусни, мъжа ми ме поздрави и заяви да му направя пак. Но с тукашните кори, на който пише YOVKA  са страхотни. Предстои да опитам много още рецепти от тази тема.
В магазина намерих само Kekik/мащерка/ и Nane/мента/. Въпроса ми е в рецептите където пише джоден се слага Nane  и за какво ползвате Kekik? Риган, босилек не открих в кварталния магазин, а те с какви имена са?

lst не знам за какво се ползва мащерка, но риган е mercanköşk(yabani ), а босилек е Fesleğen.

# 389
  • Мнения: 11 743
Мащерката най- вече на меса се слага - пържоли и филенца, на тиган, на скара, на фурна. Също се прави чай от мащерка, с други планински билки смесена. За друго не знам.

Общи условия

Активация на акаунт