Турската кухня *4*

• 224 010
  • 761
  •   1
Отговори
# 660
  Аз обожавам ей туй чудо такова заръчай да ти донесат  Simple Smile

Благодаря, туй чудо го познавам само от снимките, още довечера на скайпа ще им го покажа, да не се чудят какво да ми донесат! Grinning  bouquet

# 661

Здравейте!
pina , в линка, който си дала, мнооого ме съблазни това:

Четох, превеждах с Google, излезна ми Адана кебап, но той ми прилича на голямо кебапче, а това какво е?

Последна редакция: сб, 17 мар 2012, 19:21 от nela_66

# 662
Охх, Пина си нямаше работа, та ни накара всички да въздишаме и припадаме по турските вкусотии. Попаднах на едно реване, превеждах и аз с Гугъл, но едни чудеса... Моля ви превеждайте, ще ядем дружно после!
1,5 su bardağı şeker

1,5 su bardağı sıvı yağ

1,5 su bardağı un

1,5 su bardağı irmik

1,5 su bardağı yoğurt

1 kabartma tozu

4 yumurta yı karıştırın 160 derece fırına koyun kızarsın.

şerbeti için 4 bardak şeker 5 bardak su kaynatın içine bir kaç damla limon damlatın bu şerbeti önceden hazırlarsanız iyi olur çünkü soğuk olarak dökülmesi lazım.

# 663
Оооо, аз съм правила турско реване - много вкусно нещо. И интересно, че в началото ми се стори прекалено сладко, но на следващия ден не - таман си беше! Не помня рецептата, само, че имаше грис и мноооого захар.

# 664
Охх, Пина си нямаше работа, та ни накара всички да въздишаме и припадаме по турските вкусотии. Попаднах на едно реване, превеждах и аз с Гугъл, но едни чудеса... Моля ви превеждайте, ще ядем дружно после!
1,5 su bardağı şeker

1,5 su bardağı sıvı yağ

1,5 su bardağı un

1,5 su bardağı irmik

1,5 su bardağı yoğurt

1 kabartma tozu

4 yumurta yı karıştırın 160 derece fırına koyun kızarsın.

şerbeti için 4 bardak şeker 5 bardak su kaynatın içine bir kaç damla limon damlatın bu şerbeti önceden hazırlarsanız iyi olur çünkü soğuk olarak dökülmesi lazım.

Здравейте!Ще се опитам да преведа Hug

1,5 водна чаша (чаена)-захар
1,5 в.чаша.........             -зехтин или олио
1,5 в.чаша........              -брашно
1,5 в.чаша........              -грис
1,5 в.чаша........              -кисело мляко
1 пак.......                       -бакпулвер
4 яйца

Всичко се смесва(разбърква) и се пече във фурна на 160 градуса до зачервяване.

За сиропа:4 в.чаши-захар и 5 в.чаши -вода и няколко капки лимон-да заври.
Хубаво е сиропа да е приготвен предварително и да е студен.

Единия продукт да е студен(кекса или сиропа).В случая -сиропа
 Hug

# 665
Много благодаря  Hug

# 666
ако не е късно и обичате  орехи в реването,може да прибавите 1,5в.ч.

# 667
  • Истанбул
  Аз обожавам ей туй чудо такова заръчай да ти донесат  Simple Smile

Благодаря, туй чудо го познавам само от снимките, още довечера на скайпа ще им го покажа, да не се чудят какво да ми донесат! Grinning  bouquet

сега като гледах снимките ви разбрах ,че този десерт се казва Халка Татлъсъ.Аз съм от 17 години в ТР и за мен този десерт винаги  е имал едно има =Кераане татлъсъ=в буквален превод сладкиш на публичния дом Mr. Green LaughingТова е уличното название на сладкиша=пред публичния дом застават продавачи с колички и продават от този сладкиш за излезлите от съответното заведение за възстановяване на силите Mr. Green
Иначе се продава и на други места ,но най=вкусен бил именно от тези колички,На мен ми идва прекалено сладък,

# 668
Точно от количка съм си го купувала, Хаки!  Hug  Много ми хареса и много съм впечатлена как е твърд и хрупкав, а отвътре сочен.

# 669
  • Пловдив
Ta в крайна сметка, някой ще ми каже ли каква е тази прословута турска лютеница, която трябва да търся в Одрин, и която била толкова хубава, че ако веднъж опиташ ........ ще забравиш българската?
 Praynig  Praynig  Praynig

newsm78
Отивам там, а не знам какво да търся/как да я търся/. Ще бъде жалко, ако не мога да си я купя.

# 670
  • Казанлък of all places
Абе, не знам за лютеница, но аз си вземам доматена паста (salca/салча) и пиперкова паста. Знам,че има и за самостоятелно ядене нещо, но аз си купувам за готвене.

# 671
Аз никога не съм чувала за тази турска лютеница, не съм купувала, не съм знаела да търся.

# 672
  • Пловдив
И аз не съм знаела да търся, но от дебатите тук прочетох ..... и реших да я опитам. Много я хвалеха и  сега като ми се отвори възможност реших да я пробвам.
А какво готвите с чушково пюре, ако не е тайна????

салчата на български е салца, А ЛЮТЕНИЦАТА им?

# 673
Може това да се има предвид

biber salçası

Виж кой точно я е хвалил тази лютеница и му пиши на лични да питаш точно какво е имал предвид.

# 674
  • Истанбул
В магазините за хранителни стоки на малки бурканчета има етикет Domatesli,biberli kahvaltılık sos.
Лютеница,но вътре има чесън. кимион,орехи.Вкусно е.

Общи условия

Активация на акаунт