Декемврийски бебешоци вече радват ни с подскоци! №9

• 25 580
  • 709
  •   1
Отговори
# 120
BetiBoko, един, два килограма не са плашещи. Може да се дължи на това, че сега задържаме повече вода (аз лично се чувствам доста подута понякога) и предния път, когато си се мерила да е бил такъв период. За да следиш килограмите си и колко наддаваш трябва да се мериш задължително по едно и също време на деня, за предпочитане сутрин след тоалетна и то на един и същ кантар, защото дори и да не отчита точно ще виждаш с колко действително наддаваш.
А може и заради тези жеги да не ти се е хапвало много и да не си качила кг. Ако има нещо тревожно наблюдаващият те лекар ще ти каже.

# 121
Мами здравейте!
Включвам се е едно питане:В болничен съм от 2 месеца не прекъснат,ако сега прекъсна с няколко дни ще се отрази ли на майчинство или друго? newsm78

# 122
Мами здравейте!
Включвам се е едно питане:В болничен съм от 2 месеца не прекъснат,ако сега прекъсна с няколко дни ще се отрази ли на майчинство или друго? newsm78

мисля ,че не биха се отразили няколко работни дни. аз сега след болничния си взех плат.отпуска. няма да има някаква разлика за майчинството.

# 123
Мила Галя разбрах какво ти се е случило и много съжелявам,че се случват подобни неща.Не искам да се жалвам ,защото знам,че никакви думи не могат да потушат болката ти Cry Cry Cry Искам от мен да ти пожелая бъро възстановяване и дано по-скоро Господ те дари със здрава рожбичка Hug Hug Hug Силно те прегръщам и кураж Hug

Отново искам да благодаря на момичета ,които коментираха поста ми относно ритничетата и честите усещания.Сега съм много по-спокойна-наистина вечер се усеща наи-добре,ще пробвам и трикът с топлото мляко вечер......

Данили добре дошла мила,сега се чопвам във фейсбука да видя какви коремчета сте накачили-и аз имам няколко подходящи снимки и мисля да се престраша да ви ги покажа Heart Eyes

# 124
Мами, знаете ли дали дават на някоя мама с голям диоптър да роди нормално ако тя настоява и риска е разумен?
zuzi_beliata, аз съм с голям диоптър -6/-6,5. Консултирах се с офталмогол и гинеколог и двамата са единодушни - секцио. Над определен диоптър (и аз не знам какъв точно) секциото е задължително, защото от напъните от нормалното раждане има опасност за отлепяне на ретината.

# 125
Мами здравейте!

Ако в последните 6 месеца си осигурявана на една и съща заплата няма да ти се отрази,но ако си случай като мен с различни не е хубаво да имаш нито един ден прекъсване.
Ако пък се осигуряваш на повечко от 1000 лв (примерно) ще си по добре да не излизаш болничен,защото после ще ти се отрази на майчинството,но тогава смисълът е ако работодателят ти ги плаща. Ако сама си внасяш осигуровките е вече друга тема. Ако искаш ми прати на лични точно как е при теб,защото и аз преди време доста се интересувах и реших за себе си как ще ми е най-добре.

# 126
  • Русе, България
На вас случва ли ви се да се възползвате от тези единствени "привилегии" на бремеността? newsm78

Всъщност да, макар че се сещам само за 3 конкретни случая. При личната лекарка бях за медицинско, като съответно не се бях обадила предварително нито за час, нито да предупредя, че бих искала да си извадя. Но тя, като ме видя, каза на човека, който беше на ред: "Хайде само да обслужим това момиче, че е бременно и да не чака, ще стане за 1 мин.", и ме обслужи. Simple Smile После в КАТ една от служителките, която щъкаше насам-натам, явно забеляза, че съм бременна и само по-дискретно ме попита кой номер подред съм и ме обслужи веднага, въпреки че преди мен имаше двама други. Е, бях чакала доволно близо 3 часа преди това, но все пак е някакъв жест. Crazy И веднъж преди кабинета на гинеколожката ми направиха място да седна. Wink

# 127
за привилегиите явно в бургас хората не са досетливи  #2gunfire
миналата седмица колата беше в сервиз за два дни и се наложи точно тогава да ходя до майка ми и тъй като пари за такси страшно много ми се свидят си хванах автобуса, е никой не стана поглеждат те в корема и  си обръщат главите на другата страна, но както и да е рядко ми се случва да се кача на автобус така че не е болка за умиралка Simple Smile
аз да си кажа пък дано ви разсмея малко:
днес решавам че ще си пускам изследванията и въпреки че сутринта се събудих в 4:30(както всяка сутрин де) гладна не ядох и реших че днес е денят. отивам в лабораторията сутринта без да съм яла без да съм пила нито вода нито кафе (аз кафето го пия без захар и не се отразява на резултатите) вземат ми кръв и идва ред на урината да ама не, не капнах нито капка. решавам че ще се разходя малко ще пия вода и после пак отивам втори път пак същото викам аз дето пикам през 15 мин сега не мога и капчица да пусна излизам пак да се рахождам и вече си взимам кафе от една машина на улицата че то нали кафето диуретик е разгеле можело и да пикна малко голям резил. жените от лабораторията се смяха на воля днес с мен ужас. и едната ми вика добре де може и утре
да бе и утре ли трябва да гладувам няма такива решила съм днес. в 8:30 бях в лабораторията в 10 благополучно си излязох от там вече дала всичко което се искаше от мен.
на всички лек ден почвам да  newsm79 1dishes wash hang

# 128
Мами здравейте!

Бени, и аз да се включа относно болничния, имай предвид, че прекъсването няма значение. Малко е объркано за обяснение и не зная дали ще ме разбереш. 

За дните, включени в периода определен като база за изчисляване на болничния /6 или 12 месеца/, през които лицето е получавало парично обезщетение от общественото осигуряване за временна неработоспособност или за бременност и раждане, се взема предвид доходът, от който е определено паричното обезщетение.

Преди 2007 година нещата стояха по различен начин и тогава имаше значение дали ще прекъснеш болничния или не, но сега прекъсването не е от значение, това което би ти намалило един последващ болничен или майчинството е например ако си била в болничен в месец, който има по-малко работни дни, какъвто беше май месец, само тогава базата би ти паднала, но това няма да се отрази чак толкова съществено на цялата сума.

Не зная дали съм била полезна, може да ти се стори малко оплетено  newsm78.

# 129
ceci88 Значи това което разбрах (или не разбрах newsm62) е че ако съм имала по малко работни дни ще се отрази така ли?И ако не няма?Ама аз работех 2 на 2 това са 15 или 14 работни дни в един месец,има ли значение?Благодаря ти  Hug

chopi Благодаря и на теб Hug

# 130
Благодаря на мамите който ми отговориха  bouquetаз доста се притесних с тези килограми че моя кантар на който се меря редовно показа с 3кл по малко и отидох  да се меря на друг даже на 2 се качих единия електронен показа че съм свалила а иначе на консултациите до сега не са ме мерили все ме питат и аз казвам колко съм,а за храната си ям де ама предпочитам и повечко плодове да хапвам та може и от това да е ще питам доки като ида на преглед да видим какво ще каже и той че те в началото ме предупредиха че не трябва да качвам много килца но чак пък да свалям.
Приятен ден на всички.

# 131
ceci88 Значи това което разбрах (или не разбрах newsm62) е че ако съм имала по малко работни дни ще се отрази така ли?И ако не няма?Ама аз работех 2 на 2 това са 15 или 14 работни дни в един месец,има ли значение?Благодаря ти  Hug

chopi Благодаря и на теб Hug

Бени, пуснах ти съобщение на лични, да не отекчим другите мами, че тая тема е мноооого обширна и оплетена  Grinning Grinning Grinning

# 132
Beni_benni ,
аз също много четох и се чудех кое е най- удачния вариант за мен и честно казано след прочитането на хилядите закони и наредби по 10- 15пъти разбрах нещичко... ако преди първия болничен имаш 6 месеца на един и същи осигурителен доход няма да ти се отрази нищо или почти нищо после на майчинството. Ако в даден месец в който си била болничен е имало по-малко работни дни от обикновено ( мисля че през май работините дни бяха 19 ) то тогава си взема и по-малко пари от НОИ, защото сумата за болничен не е фиксирана всеки месец а се изчислява  спрямо работините дни. Т.е.  те ти изчисляват 1 работен ден колко пари ти е и спрямо това колко има в месеца толкова пари ти изплащат.  Ако си прекъснеш болничния при издаването на нов ще ти се сметне наново колко пари на ден трябва да ти превеждат, спрямо осигуровките последните 6 месеца. За дните през които си била болничен се взима сумата от която е изчислен ( в смисъл сумата е почти същата както и ако не си била болничен  ) Леле незнам дали се разбира нещо ама аз ще го публикувам. Най- добрия вариант е ако се говори с конкретни цифри. Иначе е много много оплетено Simple Smile 

# 133
Здравейтеее, моята отпуска върви с пълна сила.
Влизам да питам нещо  - Забелязвам че съм се окосмила по корема  Thinking по линията над пъпа. Предната бременност не съм имала такова нещо. Някоя друга има ли такъв проблем? И ако има как действате?

# 134
wind, получава се тъмна линия при много жени- казва се линеа негра. Потъмнява кожата, както и зърната на гърдите. При много жени се получава и окосмяване на коремчето, което пада до 2 месеца след раждане. Няма нищо притеснително - всичко е хормони  Hug

Общи условия

Активация на акаунт