Декемврийски бебешоци вече радват ни с подскоци! №9

• 25 464
  • 709
  •   1
Отговори
# 570
И аз се обърках вече. Моята е пък плацента превиа,което значи че е отпред,какво е тогава посттериорна? Също разбрах че плацента превиа е показание за секцио,ама май за БГ не важи това... ако някой скоро ще ходи на лекар ако иска да пита че сега и мен ме гложди любопитството.

П.П Според Гугъл постериорна плацента е когато плацентата е разположена по задната маточна стена (Pl.post.) което не е обезпокояващо.

С две думи дано всичко е наред,ако има нещо предполагам че докторите ще кажат...

# 571
здрвейте на всички,някоя мама да е имала проблем с гъбички,аз мисля че имам такава инфекция,от няколко дни много ми пари и ме сърби,преди време по предписание на доктора слагах вагинални таблетки и тогава каза,че вероятно ще трябва още 1-2 курса до раждането,за да не с езарази бебето,но доктора е в отпуска цял месец вече и още известно време,чудя с едали да се обадя,но като не може д аме прегледа каква полза от обаждането,все пак той не знае какво ми е  в момента,какво сте ползвали вие при лечение,моля споделете.
Не можеш ли отидеш на друг лекар да те прегледа,така да си купиш лекарство по съвет от форум...аз не бих рискувала. Иначе на мен ми изписа много добро-еднократно и след първият път ми минаха. А и гъбичките са нормални за бременноста,все пак сме със по слаба имунна система. Аз съветвам да си имаш собствена кърпа и само ти да се бършеш с нея,пери я отделно от другите,така както и на бебчетата се перат отделно дрехите. Също може и от антибиотици да получиш гъбички,много са гадни,ама какво да се прави.
Моето мнение е да отидеш на частно,по добре дай примерно 20 лв,но да те прегледат. А и сърбежа не означава че имаш гъбички. Дано всичко е наред  Hug

# 572
аз да се оплача- снощи корема ми беше много твърд комшииката която също е бременна ми даде едно от нейните хапчета Магнерон  помогна ми. отивам днес при доки и той категорично ми заявява че професия "уличница" трябва да спа да практикувам  Joy аз като почнах да му обяснявам че вчера сутринта чистих почти основно на обяд излязох с една приятелка и се прибрах към 5-6 после си приготвях за хапване и си легнах чак към 9 вече да си почивам той се хвана за главата. е било разходки било всичко но сега 3-4 дни ще си пазя леглото повече, позволи ми само по 1-1:30ч само движение гадост. и тъй като за днес си взех разходката сега ще се спретна да си сготвя и после може и да поспа малко.

# 573
Посттериорна плацента си е баш задна плацента. Абе Pippi,какво си се шашардисала Party

Beni_benni , за удължаването на косата - аз по принцип съм(бях) с допълнителна коса (постоянна ,не на щипки). В началото на бременността махнах редовете, просто защото бяха изтощени и бяха за смяна. НО не си сложих новите, защото както е писала mari по време на бременността и след раждането косата много се променя. Обикновено почва да пада след раждането, което просто ще се отрази пагубно на мойта коса ако съм с треси. Затова,ще слагам пак след раждането вече. Виж , с косата на щипки (която си слагаш от време на време) е друго.Не ти пречи да си вземеш такава само за поводи примерно. Аз лично не съм й привърженик Simple Smile

# 574
  • софия
аз да се оплача- снощи корема ми беше много твърд комшииката която също е бременна ми даде едно от нейните хапчета Магнерон  помогна ми. отивам днес при доки и той категорично ми заявява че професия "уличница" трябва да спа да практикувам  Joy аз като почнах да му обяснявам че вчера сутринта чистих почти основно на обяд излязох с една приятелка и се прибрах към 5-6 после си приготвях за хапване и си легнах чак към 9 вече да си почивам той се хвана за главата. е било разходки било всичко но сега 3-4 дни ще си пазя леглото повече, позволи ми само по 1-1:30ч само движение гадост. и тъй като за днес си взех разходката сега ще се спретна да си сготвя и после може и да поспа малко.
На последната ми консултация и на мен ми казаха , че корема ми твърд и стегнат ,но аз не си го чувствам така и ми изписаха нутри маг и повече почивка.С повече почивка и по-малко натоварване  и отново всичко ще е наред ,важното е да не се притесняваш.

# 575
Aз си взех резултатите.
Хемоглобин - 102 - при норма 120,0 - 178,0 - нисък ли е много ?
Глюкоза - 4,8 при норма 4,22 - 6,11 - това добре ли е ?
Урина - седимент - 3-4 левко ед ери - това какво означава?
                                                  еп кл
някой ако може да ми помогне?
MCV /среден обем на еритроцита/ 65 при норма 78-98
На преглед съм чак на 09,09 , а до тогава?  Thinking

# 576
Здравейте,
7/8, ще ти цитирам какво е плацента превия. " Възможно е плацентата да се е закрепила в долната част на матката, близо до шийката. Това е т.нар. плацента превия. Лекарят ще ви назначи да лежите и почивате повече."
Това е от книга " Аз съм бременна" на Мари-Клод Дьолае. Аз бях с такава плацента с предната си бременност и в епикризата ми пише, че това е причината за секциото. Но тогава незнаех какво означава и като теб се чудих... Но на мен това ми го казаха като преносих, все още се чудя от време на време дали не е било просто така написано, за да оправдаят секциото.?????? Защото смятам, че щяха да  установят, че съм с плацента превия по-рано.... Не съм чувала плацентата да се мести в последният момент newsm78
Така, че правят в България секцио при плацента превия, зависи от доктора

# 577
Здравейте,
7/8, ще ти цитирам какво е плацента превия. " Възможно е плацентата да се е закрепила в долната част на матката, близо до шийката. Това е т.нар. плацента превия. Лекарят ще ви назначи да лежите и почивате повече."
Това е от книга " Аз съм бременна" на Мари-Клод Дьолае. Аз бях с такава плацента с предната си бременност и в епикризата ми пише, че това е причината за секциото. Но тогава незнаех какво означава и като теб се чудих... Но на мен това ми го казаха като преносих, все още се чудя от време на време дали не е било просто така написано, за да оправдаят секциото.?????? Защото смятам, че щяха да  установят, че съм с плацента превия по-рано.... Не съм чувала плацентата да се мести в последният момент newsm78
Така, че правят в България секцио при плацента превия, зависи от доктора
Благодаря,сега като казваш си спомням за подробностите,които ми обяснява доктора,а че е ниско долу си знаех. Аз май не знам какво искам,защото той ми каза че ако държа да е секцио и да нямам причина ще измисли. После пък си мисля че кой знае кога ще ми дадат бебчо след секциото,в Русе нямам голям избор,а парички за раждане в частна клиника нямам. Но естественото ми първо раждане,което продължи 10 часа мъки не искам да повтарям. Един месец след това ядях права и се движех като старица. Смятам че и двата вида раждане имат предимства и недостатъци. Но сега не мисля особено за това,искам само всичко да е наред.

# 578
А, забравих да се включа за прическите.
Аз също се подстригвам и правя кичури, ако вярвах на суеверието че ще отреже атрибута на бебето, още от 1-я месец щях да съм с прическа Канадска ливада, за да си гарантирам момичето smile3532

# 579
7/8, и аз щях да препиша за плацента-превия от същата книга, която е цитирала и Poli.t Simple Smile Доколкото разбирам това е показание за секцио, не виждам защо в България лекарите да не го изпълняват...

wind, моя хемоглобин тези дни беше 105, дадоха ми Тотема ампули да пия. Но по-добре да се изчака прегледа... все пак хапвай си повече храни богати на желязо. Глюкозата мисля, че е наред. За другите не знам точно... странно, че навсякъде референтните стойности са различни. Например на моето изследване от Токуда за това MCV пише стойности между 82 и 96 като нормални. При мен е 87. Не може ли да звъннеш поне по телефона да се консултираш с лекаря?

# 580
  • София
Здарвейте, момичета

Времето е без коментар днеска. Пък и аз доста походих и се смразих тотално. Имах налудничавата идея да видя новия магазин на NEXT в the Mall, че нали днеска му било официалното откриване. Понеже много се вдъхнових от сайта и видях, че имат серия за бременни и веднага реших да го проверя. Личното ми мнение е, че изобщо не си струва този магазин в този вариант, който са го направили тук в България. Първо серията за бременни я няма и второ - детските и бебешките дрешки не са нищо особено, да не говорим, че са на безобразни цени - 2 бодита - 21лв. Най-обикновена памучна шапчица за новородено - 10лв.  Sad Толкова надежди му възлагах на тоя магазин, а то.....Ако се видя принудена да купувам дънки за сума пари, направо ще умра.
Лятото беше лесно, ама сега.....Сутринта си обилчам коженото яке - еми едвам го закопчавам  #2gunfire Факт е, че винаги съм носила тесни дрехи, ама чак пък толкова.....Много е комично, ама в същото време се и ядосвам, щото не знам какво ще правя!
Даже и есенните ми обувки са ми отеснели - нито един чифт не ми става  Cry  Cry  Cry Направо е трагедия. А дойде ли време за ботуши - направо не ми се мисли

# 581
Момичета,благодаря за информацията,аз не знам със сигурност дали В БГ препоръчват в този случай секциото,не съм се интересувала подробно,просто ми беше попаднала информация от чужбина.
А времето мен много ме кефи,в такова вирея най-добре  Mr. Green

# 582
Само да кажа, че днес видях програмата на училището на 9 месеца за септември в различните градове (което в София се провежда в ЦУМ). Мисля, че и Troshkata се интересуваше от лекциите там. Ето линка:

http://www.9m-bg.com/?p=news_inner&sub=155

А днес имам среща с една дама - Диди Димова, която води курсове към МЦ Полимед. Чух различни отзиви, но реших сама да преценя на място Simple Smile После ще ви споделя.

Лек следобед!

# 583
Аз ей сега се върснах от консултация , Която , конкуренция сме ви , според ехографа бебата е 945гр , аз не се доверявам много де тъй като правят измервания на главичката и бедрената кост и според тях ехографът дава тежеста при бебето.Със сигуност има разминавания плюс , минус 150гр, иначе ми пуснаха и Доплер, кръвотока на плацентата е добър, терминът ми се измести малко напред- 12декември.
И на мен ми харесва времето, макар, че ме тресе малко носталгия по отминаването на лятото, от друга страна пък нямам търпение да дойде зимата.
Бени, бързо да оздравяваш!
Листопад, дано пребориш бързо гъбичките, ако е това.Имаш ли пусната микробиология или само предполагаш?Може просто да имаш някакъв дискомфорт , ползвай само интимен гел и памучно бельо, не носи впити панталони.

# 584
На последната ми консултация и на мен ми казаха , че корема ми твърд и стегнат ,но аз не си го чувствам така и ми изписаха нутри маг и повече почивка.С повече почивка и по-малко натоварване  и отново всичко ще е наред ,важното е да не се притесняваш.

и на мен ми изписа нутри маг. доволна ли си от него и колко струва по аптеките.

Общи условия

Активация на акаунт