Декемврийски бебешоци вече радват ни с подскоци! №9

• 25 451
  • 709
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте!

Благодаря на Бу за пълната информация и за отзивчивостта да ни консултира и подготвя за кърменето. Аз смятам да присъствам на лекцията в София на 26.09. - ще се радвам да се запознаем с други мами, които също имат намерения да уважат тази лекция. Оказа се, че мястото на провеждане е точно на съседната улица до нас - много се радвам, за в бъдеще ще мога да посещавам и други лекции там.  Party

Аз също съм се боядисвала и подстригвала по време на бременността, боядисах се в самото начало може би съм била в 4-5 г.с. някъде, а бритона си подстригвам всеки месец, иначе не мога да гледам. Аз мисля, че девет месеца са доста дълго време, за да се изоставиш без подстригване, боядисване или други необходими "разкрасителни" процедури  Stop Освен това, една приятелка ми беше казала да използвам това време да се глезя, че после всичкото внимание се пренасочва към бебчето и нямаш много време за това - може би е права.  newsm78

# 556
Здравейте, мамчета   bouquet

Днес е мрачно, студено, мързеливо, есенно време, това означав, че има само още 3 месеца до декември, което е чудесно  smile3521, погледнете нещата от тази страна  Laughing

За ЛЛЛ лекцията на 12-ти и аз много искам да отида, ще видим.

Относно грижите за косата. Аз си се и боядисвам и подстригвам, за удължаването на косата не мога да кажа нищо, понеже никога не съм го правила, просто нямам нужда. Аз имам бели косми и те са точно отгоре и много се виждат и е доста грозно като започнат да израстват, за това си се боядисвам. Моята коса е дълга и ходя да ми оберат връхчетата и да я освежа, иначе става като четина, тя е и гъста и дебела и чуплива и ако не я поддържам става една изтощена. Първите три месеца честно казано спазвах това тъпо правило и на третия вече никой не можеше да ме спре да отида на фризьор, а бебка си е наред. Освен това в момента пазара е пълен с разни безамонячни и т.н продукти и бои, така че това не мисля, че е някакъв проблем. А това, че ако бременната се подстригва ще отреже нещото на малкия мъж и аз съм го чувала и мога само да се забавлявам с такива бабини приказки  Joy Joy Joy

Днес ще ходя на док, тоя по ЗК да видим колко съм качила, направо съм в стрес  #Crazy Crazy

Хайде мамчета и до скоро  newsm51

Последна редакция: ср, 01 сеп 2010, 11:22 от ceci88

# 557
  • Морска приказка
Здравейте милички  Hug.Днес времето така ме успива , че едвам си задържам очите отворени  smile3507
За лекциите за кърмене съм първа писта, само дето не видях час за София. Софиянки да се организираме и да ходим пък после и на кафенце може а обсъдим наученото  Laughing
За подстригването хич не съм суеверна. Съвсем в началото се подстригах, подозирах, че съм бременна, но не знаех със сигурност. Сигурно съм му одрязала пишока, щото ще е момиче  Joy. Миналия месец си скъсих косата драстично около 20 см падна от мойта буйна грива  Peace

# 558
Към Mary_Angel Hug
Имам контракции от 3 месец. Предимно пазя леглото, пия Магнерич и нош-па. Преди 15 дни имах болезнена контракция и корема ми беше тежък и твърд почти 10 часа, въпреки лекарствата. Моля се всичко да се размине, защото ако пак се случи влизам в болница...Не си позволявам дълги разходки, стоя си в къщи предимно и активно почивам...и никакви вълнения - от всякакъв характер  Rolling EyesПозволявам си само да готвя и от време на време да простирам дрехи...Най-важно е да сме спокойни и да не се поддаваме на стрес и паника - така си давам кураж и гледам с голям оптимизъм Laughing

# 559

В понеделник бях на ЖК - бебка се развива нормално, малко слабичка е, но и аз не съм исполин. Обаче за мой голям късмет получих контракция по време на прегледа, и сега със сигурност разбрах какво е усещането. Докторът каза, че не е добре да имам контракции, дори и да са безболезнени. Сега трябва да пазя леглото, изписаха ми едни хапчета, които са доста неприятни - Гинипрал - вдигат кръвното и предизвикват сърцебиене и треперене на ръцете. С цел намаляване на тези неприятни усещания пия и лекарство за сърцето - Верапамил (но май не помага много). Освен това, пия и Магнерот и Но шпа. Направо съм като баба с шепата лекарства. В събота пак съм при моя лекар, надявам се нещата да са се подобрили.
Има ли някой който да е пил или да пие Гинипрал? Моля, да сподели опита си .

Сега видях, че вече съм в седния месец   newsm18  ura

Май се сещам кой ти ги изписа  Mr. Green Нали знаеш че Верапамила изобщо не е за бременни и на мен ми се струва че никаква работа не върши май.Целта му е да забавя пулса и смъква кръвното,моето и без това е ниско,но пък често имам сърцебиене. Аз ги спрях,писна ми да пия лекарства. По важното е почивката,да лежиш много!

# 560
Сигурно съм му одрязала пишока, щото ще е момиче

Най-вероятно и аз съм го отрязала, защото и ние сме с момиче  Joy Joy Joy Ама това лошо ли е?

# 561
Здравейте и от мен момичета,
За подстригването и боята и аз съм за,въпреки че моя мъж е много суеверен и не ми дава да правя каквото и да било.Ноооооо нали сме жени все можем да измислим нещо и да си направим това което желаем.
За срещата и аз много искам да ида близо ми е понеже живея в Слатина само да разберем в колко часа ще е.А й ще се запознаем с други майчета.

# 562
Beni_benni, аз за удължаването не знам да има ефект вурху бебчето, не би трябвало... по-скоро наистина може съвсем да изтощи косата. Аз не се боядисвам, засега нямам бели косъмчета и след като имах едни светли кичури известно време, реших да си оставя естествения по-тъмен цвят. Но още в началото се подстригах и след това още веднъж лятото... и при нас е момиченце... току виж сме отрязали пишленцето Wink За боите съм чувала, че е най-добре в първите 3 месеца да се избягват, докато се оформят всички органи на бебенце, а и след това може безамонячни да се ползват за по-спокойно.

Не смятам, че трябва да се робува на тези суеверия... ако не сега кога ще се глезим скоро пак Simple Smile Аз си ходя на сешоари, обичам да си изправям косата понякога, на маникюр и педикюр ходя често, сега ни е паднало Wink Единственото, от което се отказах е фотоепилацията, защото проучих, че е вредно, а и самата ми козметичка каза, че не е добре. Бях минала вече доста процедури и имаше много сериозен ефект, но... здраве. По-натам пак Simple Smile

Vanqstoeva, срещата на 12-ти, неделя, беше обявена от 11.00 ч. Дано да се видим там с повече мамчета Simple Smile

# 563
  • софия
Аз  се боядисвам редовно на около 5 седмици ,косата ми е руса а я боядисвам черна.Пробвала съм и с боя(и амонячна  и безамонячна) и с кана от любопитство да ли ще хванат - и няма проблем . Имам и коса на треси която вече слагам рядко ,че моята доста израстна,но 4 години бях с лепена коса от Магама(great lenghts)от 50см ,но и тя ми беше къса и я свалих февруари .Според мен няма да има проблем за удължаване на косата,а подстригвам само връхчета и бретон на 2 месеца.

# 564
  • Пазарджик
Здравейте мамчета! Днес е доста хладно и поспаливо.....преди малко се върнах от преглед-докито каза че вървим доста едрички и сме седмица напред и сме седлаищно  Shocked засега (дано се обърне)  Praynig Praynig Praynig . Май видя и пишка,но не е сигурен. Та аз имам един въпрос-в листа който взех видях че пише посттериорна плацента  newsm78 newsm78 newsm78 . Какво е това че и без тва ми се е изправила косата от това че тези дни не поритва като преди. Дали тази посттериорна плацента ми пречи да го усещам по често? Ама миналата седмица риташе като лудо, а сега я ритне 1-2 пъти я не.  Hug Hug Hug

Последна редакция: ср, 01 сеп 2010, 12:37 от pipi7598

# 565
Пипи, постериорно предлежание на бебето е когато се завърти в неправилна позиция-с гърба към гърба на майката.Предполагам , че и постериорна плацента е някакво друго прилежание на плацентата newsm78, но щом док не ти е казал нещо, значи няма нищо притеснително.
Аз се подстригвам и си правя кичури, за удължаването, мсиля, че доста изтощава косама, и без при повечето жени се наблюдава косопад след раждането, представям си с удължена коса какво ще е.

# 566
Здравейте мами,
и аз днес съм на преглед и нямам търпение да си видя бебончо  Hug За подстигването и боядисването - мисля, че са суеверия - аз се боядисвам руса и не мога да се оставя 9 месеца без да си оправя корените. По-нарядко, но все пак се боядисвам и подстригвам. Разбира се, това е въпрос на личен избор.
Поздрави

# 567
Здравейте мамчета! Днес е доста хладно и поспаливо.....преди малко се върнах от преглед-докито каза че вървим доста едрички и сме седмица напред и сме седлаищно  Shocked засега (дано се обърне)  Praynig Praynig Praynig . Май видя и пишка,но не е сигурен. Та аз имам един въпрос-в листа който взех видях че пише посттериорна плацента  newsm78 newsm78 newsm78 . Какво е това че и без тва ми се е изправила косата от това че тези дни не поритва като преди. Дали тази посттериорна плацента ми пречи да го усещам по често? Ама миналата седмица риташе като лудо, а сега я ритне 1-2 пъти я не.  Hug Hug Hug

Pipi, мила, не се притеснявай! И аз на моменти по-малко си го усещам, но явно те си знаят Simple Smile Понякога подритва като лудо, друг път едно анемично такова... трябва да сме спокойни, щом се вижда на ехографа, че е наред. Аз така се изплаших първата нощ, в която ме държа будна около 3 часа и подскачаше зверски, че на другия ден директно отидох да ме гледат на ехограф отново... а бяха минали само няколко дни от ЖК... но много се притесних дали му няма нещо.. но всичко беше ОК Simple Smile

Да ти кажа при мен пише, че плацентата е антериорна... разбрах, че това значи, че е разположена отпред при корема... мисля че другото е да бъде отзад, откъм гърба. Лекарката каза, че ако се наложи секцио, например, е по-добре да бъде отзад... май защото не се срязва... но дали съм разбрала правилно, не гарантирам Simple Smile Но съм сигурна, че това не е никакъв проблем, просто къде е разположена плацентата.  Hug

# 568
Благодаря ви момичета знаех си,че мога да разчитам на вас  Hug
Предстои ми важно събитие и си мислех за удължаване,но не бях сигорна.Покрай мен са всички философи Laughing и казват,че немога да се боядисвам,камо ли такава интервенция като удължаване Grinning.Затова ми беше много важно вашето мнение Grinning Пак ви благодаря за бързите отговори  Hug
mari:)Радвам се,че вече си добре.Аз днес съм с болно гъбло и пия чай. Sad но ще се оправяме  Simple Smile

Хайде лек ден за сега от мен!

# 569
здрвейте на всички,някоя мама да е имала проблем с гъбички,аз мисля че имам такава инфекция,от няколко дни много ми пари и ме сърби,преди време по предписание на доктора слагах вагинални таблетки и тогава каза,че вероятно ще трябва още 1-2 курса до раждането,за да не с езарази бебето,но доктора е в отпуска цял месец вече и още известно време,чудя с едали да се обадя,но като не може д аме прегледа каква полза от обаждането,все пак той не знае какво ми е  в момента,какво сте ползвали вие при лечение,моля споделете.

Общи условия

Активация на акаунт