Фотография - 52

• 33 647
  • 743
  •   1
Отговори
# 690
Луиза, много благодарим за линковете - всичко разучихме и се спряхме - не аз, де - на NEX-a.
Аз бях болна и не съм снимала последните дни, обаче вчера се улях  Crazy

..........

Лека седмица на всички!

# 691
 geminarius страхотни животински снимки  Hug

То гумаджийския метод ще излезе май най -добрия;)))))))))на всички които работят с гумичката, обработките им са много хубави;)
Аз използвам накакъм смесен вариянт и то си личи де Laughingмай само кожата обработвам с маска;)))

# 692
Лекси ,  за  туристически мисля,  че   18-105  ще ти върши  добра работа, не е скъп,  някъде  500 лв  е,  отзивите за него са   добри... другия  го пусни  в базара,  ако не е  ползван  го пусни на  800 лв, ще видиш  какъв е отзвука и  ще коригираш  цената ако ти скочат, че е  скъпо. 

Лекси, и аз като Джали мисля че 18-105VR е идеален за туристически зум. Аз съм доволна от този "китак" Simple Smile

# 693
  • София - град
geminarius УААААУ страхотни са
blekuta   и аз много харесвам Simple Smile
PALECHKA  Мерси, времето беше много мрачно и за това станаха хубави снимки. А младежа, ми е приятелче.

# 694
деси, колко ти се зарадва кайо на снимките... върна се от вратата да ги гледа.....

geminarius страхотни животински снимки  Hug

То гумаджийския метод ще излезе май най -добрия;)))))))))на всички които работят с гумичката, обработките им са много хубави;)

Joy Joy  много ми харесват джиджафките за коси. хайде почвай да ги продаваш вече. (или да извадя снимките на децата и да седнем на масата за преговори hahaha

блекута, много готино си уловила движението. и емоцията също.

асол... Hug ... това ми звучи като затишие пред буря....

благодаря за хубавите думи за Кайо, ще гледам да покажа и аз малко снимки ... някой ден ....

един котак с бебок от мен:

На пост by Kalina me snima, on Flickr

# 695
  • София
E.L.I , Jaly, diemma, мерси! Пуснах обява във ФФ. Сега чета отзивите за  18-105 - добре звучи Grinning Приемам препоръки и за други подходящи обективи дето да стават за туризъм и заснемане на РД-та и от сорта..
На мен днес ми мина теорията на държавния в колежа, утре е практиката (стискайте палци) и после най-после ще ви тормозя със снимки и коментари  Grinning

# 696
Лекси,
аз имам  Сигма 24-60 2,8
Не е идеална, но става. Определено ми харесва повече от както си смених монитора  Heart Eyes

http://www.fredmiranda.com/reviews/showproduct.php?product=283&a … cat=37&page=2

Асол, чакам нови снимки с нетърпение

# 697
Лекси, аз продавам моята 17-70 Сигма (тази с която снимам пейзажите), но още не съм стигнала до пускане на обява във фотофорума. Става и за вътре, защото в най-широкия си край (на 17мм е ф2.8  ). Тя е и от онези полу-макролещи, с които може да се снима в много близък план - така е с впечатляваща острота - http://farm5.static.flickr.com/4007/4657429652_df5d9f7493_o.jpg.. Пиши ми на лични ако се интересуваш, обективът е в София.

Аз лично на твое място бих си взела 18-200 - това за мен е универсален обектив за пътувания, въпреки че май Мишолина го беше ползвала и не беше особено щастлива.

Ако търсиш от скъпите зуумове за кроп препоръчвам 17-55/2.8. Ползвах я при последното ни пътуване, но да ви кажа, или ми беше тясна или ми беше къса, и в двата края, все не ми стигаше  hahaha Качеството и е обаче...  Heart Eyes

Последна редакция: пн, 13 сеп 2010, 15:51 от Лeни

# 698
Лени подписът ти ми харесва Laughing
Кали да смятам да започна да ги  Laughing още да понатрупам и по голямо разнообразие;)

# 699
Аз лично на твое място бих си взела 18-200 - това за мен е универсален обектив за пътувания, въпреки че май Мишолина го беше ползвала и не беше особено щастлива

Аааа, това нищо не значи, защото съдбата я наказа. Ходи на много места това лято, и ден не мина, в който Мишолина да не си казваше, "ееееех, някой да ми беше подарил един хем широк, хем дълъг обектив."

Обичам фиксирани; това, че ми се местеше ф-стопа, както си иска, просто ме побърка в двата дни, в които го пробвах. Предполагам, ако го сложи човек на ф5.6+, и заспива. За туристически пейзажи: идеален.

# 700
Рали, Кали, страхотна информация сте пуснали за маските. Копирах си я и започнах повече да се заигравам и аз с маски. До неотдавна не ги ползвах изобщо. Само слоеве и гума. Но така наистина е много по -лесно.
Много хубави снимки видях - Джали, какъв е този мускулест батко  smile3521 smile3521 smile3521 много хубав.
Кайо е страхотен, браво Рали.
На Чара детенцето много чаровно.
Геминариус, страхотни снимки  Peace
Веси, големи премеждия със снимането на Деско.
Поръчах си плексиглас, сега ще си го чакам и ще мъча снимките. Днес опитах да снимам стъкло върху стъкло, лелеее, мушън импосибъл направо. Нищо не се получи Sad незнам защо. Някак си ми прегоряха всички цветове Sad И незнам как се оправя това Sad Ще се мъча пак ...
Ето от уикенда една снимка на Даник - мъник Simple Smile

Последна редакция: пн, 13 сеп 2010, 21:53 от tracy_t

# 701
Трейси,Даник-маник е като гъбка на пънче.Много ми харесва!

Е.Л.И.и аз се интересувам от диадемките!

Блекута,писах и във Фликр,харесва ми динамиката и емоцията.

Кали,тоз котак много голям!Добре си го събрала в кадър!Майстор си!

geminarius ,наистина страхотни кадри!

Рали,Кали,да ви благодаря и аз,че ви има,че с тези маски и аз се поизмъчих! Sick

Искам мнението ми за една снимка с кроп квадрат.
Не съм свикнала и ми е малко странно,но от всички варианти на кроп на това се спрях:

Siyana in square by Eli(Bagira), on Flickr

# 702
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Рали, хубав урок, браво!
Да си призная и аз от съвсем скоро ползвам маски... наистина е удобно, но пък и често в дадени ситуации се връщам към гумата. Някой по- горе беше споменал, че не схваща логиката при маските - еми аз наполовина я схванах и наполовина ги ползвам. Joy

Калина, заклевам се, мислех, че е колаж, много добра работа с животното, добре си го позирала. Осветлението малко плоско за моя вкус, но мачока е велик.
Багира, много весел кадър, композицията ме грабна от раз Peace
Трейси, твоя кадър също  bouquet

За обективите - имах преди време 18-200 - за портрети не мисля, че е ОК, особено на затворено. В дългата част много тъмен и  хич не остър, но предполагам е добър бюджетен и компромисен вариант.

# 703
Безсънието ме е налегнало и както така си гледам БГ мама забелязвам най горе логото на форума и снимката на едно лазещо бебе, което е снимано зле спред мен;)))))))))половината е в сянка   Grinning

# 704
хахахаха...  Е.L.I. и мен ме е налегнало безсънието и разучавам в детаили публикуваните снимки, че от 1-2 седмица не съм снимала нищо... нещо ми стана. То верно, че имам други притеснения, но сякаш те са изяли вдъхновението ми или знам ли.. дано не продължи много дълго този период, че като гледам какви красоти сте направили тия дни   Heart Eyes

Е.L.I. и аз съм на опашката за бебешки аксесоари   Crazy

Общи условия

Активация на акаунт