Фотография - 52

• 33 659
  • 743
  •   1
Отговори
# 675
И от мен един млад мъж  Heart Eyes

Виж, така се прави гнездо ! by Ralitza, on Flickr

# 676
  • София
Джали, раздвижи темата ти Grinning Grinning Grinning

Аз обаче, съм праволинейна Grinning пак дете  Grinning

ама моля те..  ние , които харесваме снимки с мъже, не сме обратнолинейни Wink даже напротив...

Имах предвид, че съм праволинейна в снимането, иначе и аз харесвам такива снимки Wink

Кайо го познах още преди да прочета коментарите- голям сладур  Grinning

# 677
Рали добре,че си ти та да видим този младеж;))))))))) Laughing
От мен една измишльотина;)напоследък това правя по цял ден;)къде ме отвя тази фотография;)какво ли още ще изкара тя от   мен;)

# 678
Някой от вас има ли никонски 85 - 1.8 ?
Какви са ви впечатленията?

Последна редакция: пн, 13 сеп 2010, 10:07 от Raly

# 679
Eli, хубави са ти измишльотините...ти гледаш ли моделите отнякъде или ти си ги измисляш? Благодаря много за подробното обяснение за маските, Рали HugТъкмо щях да те питам, че нали и преди си говорехме, а аз нещо не мога да се справя:( ще пробвам отново. Много хубав Кайо:))))А сега да ви разкажа моите премеждия и защо не съм качила снимки тази седмица...миналия уикенд взимам назаем от един приятел 85мм на 1.8 да поснимам тази седмица, че нали си търся твърд обектив:)...и му давам моя 15-85 да го пробва...и така доволна, доволна колко много ще снимам:))) Цяла седмица не мога да се обърна от работа, едното болно - течат сополи, не става за снимки...другото получи хранителна алергия и обрив:(..и аз какво да правя - нищо не става... И в петък на малкото му отзвуча обрива и решавам аз да направя жестока снимка... И така приспивам я, подреждам я и доволна заставам над нея да я снимам/такъв беше сетъпа, че най-хубавия кадър трябва да се снима отгоре/, поглеждам през 85мм-ия обектив и с ужас установявам, че виждам само носа и очите на бебето:(((а кадъра е страхотен...но не, не се отказвам....качих се върху масата, след това на стол върху масата и пак не успях да хвана целия кадър...направо щях да се гръмна hahaha CrazyЩях да сложа и едно детско столче върху големия стол на масата, но реших, че ако падна ще смачкам детето и се отказах от мераците за катерене Joy...да не ви казвам, че съседката ме гледаше умопомрачително/имаме огромен  френски прозорец точно срещу нея, на който бях дръпнала завесите заради светлината/ Thinking и така, да се посмеете малко докъде води страстта по хобито Laughing

# 680
и аз съм шашната колко малко хора ползват маски  Shocked
особено имайки предвид, че това е единственото нещо което АЗ знам как да правя във ФШ и някак предположих, че по напредналите знаят И това  Grinning
изобщо не знам какво имате предвид под 'гума' и как се ползва

Аниру, гаранцията от bhphoto.com т.нар. "УСА" гаранция важи за цял свят  Peace, а самата страница е една от най-реномираните - можеш без проблеми да купиш, но не знам как стои въпроса с митото в БГ.

# 681
Blekuta, червена полупрозрачна става, когато минаваш с четка с черен цвят в режим на бърза маска (извиква се с клавиша Q). Аз обаче този режим го ползвам само за селекции (при натискане повторно на Q селектира).

От мен отново една Деси.

# 682
PALECHKA по принцип за първи път видях подобни неща в фликр преди няколко месеца;)покрай снимките ми потрябва нещо за глава,но не намирах по различни неща по магазините и реших да започна да си ги правя сама;)и така на майтап почти, това вече се превърна в още едно мое хоби;)моделите си ги измислям на момента;)а в фликр видях само горе долу как стават;) Laughing

п.п леле ще се пребиеш бе жена;)))))))))))))))представих си цялата ситуация;)))))))))))))) Laughing

Последна редакция: пн, 13 сеп 2010, 00:11 от E.L.I

# 683
Рали, моя добра приятелка снима с такъв обектив и беше споделила, че е много доволна. Снимките са и много хубави, но тя е и професионален фотограф. Иначе в една от най-любимите ми книги за фотография на Фелч бях забелязала, че под почти всеки портрет пише, че е сниман на 2.8 бленда с този обектив. А тя е някакво гуру на детската фотография в Щатите от години, има доста написани книги....ако това ти е полезно като информация.
Има и един много хубав сайтжс подробно обяснение и тестове от всички обективи на дадена марка - photozone.de мисля, че беше newsm78...но не съм много сигурна, информацията е много вярна/ четох и за старите ми обективи, и за новия там и почти всичко е точно така/
Питай Кали, тя ми го беше казала Grinning
Браво, Ели...имаш много добри попадения...сигурно е много разтоварващо...харесват ми Peace
Stillness, много тежка обработка си направила според мен...мисля, че по-леко повече ще отива на кадрите с малката девойка:)))

# 684
  • Пловдив
Stillness, благодаря, точно бърза маска беше!
Sofilady, футболните снимки ми харесват - обичам репортажни.
PALECHKA, поне нос и очи на бебе няма ли да покажеш?)))  Hug
Raly, страхотен Кайо! Невероятно излъчване има това дете! И с този гаш'тризон))))))
от мен проба за ч/б, тъкмо ще видя след Рали как стои...

http://www.flickr.com/photos/50524251@N07/

# 685
Ех, Блекута:)))) ами ще покажа какво да правя hahaha Joy
харесва ми черно-бялата ти снимка...напомня ми на кадрите от моето детство:)
Забравих да кажа, че и на мен ми харесват футболните кадри на Софи...има един много симпатичен младеж:)))...хубави цветове

# 686
  • София
Момичета Hug
Моля за съвет. Имам AF-S VR Zoom-Nikkor 70-300 mm f/4,5-5,6G IF-ED (с филтъра ми излезе около 1000 лв преди малко повече от половин година). Изобщо не е ползван. Много си го харесвам като качество, но просто няма какво да снимам с него, освен пилците в парка напролет. С една дума - не го ползвам. А имам голяма нужда от хубав туристически обектив. Другия месец ще пътувам, а имам само една 50-тка и един китак, който е започнал да маже. Бихте ли ме посъветвали за какъв обектив бих могла да опитам да го заменя във ФФ (гледам, един заменя 18-200 за 70-300, но нямам представа равностойна ли е замяната http://photo-forum.net/forum/read.php?f=2&i=373884&t=373884). Не държа да е Никор. Искам да прави хубави пейзажни снимки (да има 18 мм, но ако може 16...), при нужда и хубави портретни да прави...
И каква цена мога да искам на вариото, търсят ли се изобщо..

Последна редакция: пн, 13 сеп 2010, 07:23 от Лекси

# 687
Момичета Hug
Моля за съвет. Имам AF-S VR Zoom-Nikkor 70-300 mm f/4,5-5,6G IF-ED (с филтъра ми излезе около 1000 лв преди малко повече от половин година). Изобщо не е ползван. Много си го харесвам като качество, но просто няма какво да снимам с него, освен пилците в парка напролет. С една дума - не го ползвам. А имам голяма нужда от хубав туристически обектив. Другия месец ще пътувам, а имам само една 50-тка и един китак, който е започнал да маже. Бихте ли ме посъветвали за какъв обектив бих могла да опитам да го заменя във ФФ (гледам, един заменя 18-200 за 70-300, но нямам представа равностойна ли е замяната http://photo-forum.net/forum/read.php?f=2&i=373884&t=373884). Не държа да е Никор. Искам да прави хубави пейзажни снимки (да има 18 мм, но ако може 16...), при нужда и хубави портретни да прави...
И каква цена мога да искам на вариото, търсят ли се изобщо..
Лекси и аз имам същият обектив и искам да го продам или заменя;)лично на мен никаква работа не ми върши даже и за туризъм;(тежък ми е и все размазани снимки правя с него;(ако трябва да снимам надалече;(

# 688
Лекси ,  за  туристически мисля,  че   18-105  ще ти върши  добра работа, не е скъп,  някъде  500 лв  е,  отзивите за него са   добри... другия  го пусни  в базара,  ако не е  ползван  го пусни на  800 лв, ще видиш  какъв е отзвука и  ще коригираш  цената ако ти скочат, че е  скъпо. 

# 689
От мен само запис... Tired
Не снимам, нямам настроение напоследък и освен това и аз яко трия с гумата.  Mr. Green Не мога да ги разбера тия маски и това си е. Трябва някой да дойде с голямата фуния...

Общи условия

Активация на акаунт