Фотография - 52

• 33 684
  • 743
  •   1
Отговори
# 660
И между другото защо  да не мога да се връщам  с гумата назад-    с хисторито, мога да се връщам на всяка предишна стъпка,  ако  не съм сейвала   междувременно.... newsm78

Можеш, обаче ако след триенето си решила да кропнеш леко, да засилиш контраст и още няколко такива действия и видиш, че си изтрила нещо , което не е трябвало- връщането с хисторито ще върне и всички други действия.  Peace

Последната ти снимка вняся ведрост в нашата темичка Mr. Green

# 661
Калина, другия месец пак Wink
Благодаря за коментарите  Heart Eyes
Рали, прекрасен е тийна ти, а бокираната вода е жестока! Много благодаря и аз за обясненията за маските, за рутинните обработки няма смисъл да ги ползвам, когато знам точно какво и как искам да получа, но за експерименти ми се струва особено подходящо.
Стилнес, как успя да го снимаш това с този апарат?!? Simple Smile Браво!
Джали, кадъра в гръб ми харесва повече, виждам че краката и ръцете са намазани, гърба намазан ли е? Мисля че на такъв тип кадри им отива кожата да не е матирана.

# 662
ей... да ви кажа... днес за първи път снимах професионален модел.... Това беше изцяло напълно всеобхващащо преживяване. няма нищо общо с снимането на нормални хора.

Joy Сигурно е така...

Аз нямам нещо време напоследък за снимане и четене, че малкия ми все е болен... Но ви преглеждам редовно във Фликр.

# 663
  • София
Джали, раздвижи темата ти Grinning Grinning Grinning

Аз обаче, съм праволинейна Grinning пак дете  Grinning

http://www.flickr.com/photos/tchara/

# 664
Ралица, златна си! Много благодаря!  Hug Пробвах малко снощи, имам напредък със схващането.  Laughing

Джали, хахаха! Simple Smile Поздравления за новия модел и разнообразието! Добре си се справила.  Моля те да се опиташ да го снимаш на бокиран фонтан също.  Wink

Калина, чакам снимки с модела ти.

# 665
Джали, раздвижи темата ти Grinning Grinning Grinning

Аз обаче, съм праволинейна Grinning пак дете  Grinning

ама моля те..  ние , които харесваме снимки с мъже, не сме обратнолинейни Wink даже напротив...

мойта моделка не знам кога и дали ще мога да я покажа.

# 666
И между другото защо  да не мога да се връщам  с гумата назад-    с хисторито, мога да се връщам на всяка предишна стъпка,  ако  не съм сейвала   междувременно.... newsm78

Jaly, diemma ти е отговорила.
Освен това можеш да се върнеш към кадъра по-късно
Не си спомням кое фото гуро обясняваше, че винаги оставя обработените снимки да престоят поне една нощ за да може да ги погледне с нов поглед
Това преди да ги публикува или прати за печат

Всички мои обработени снимки им пазя фотошопските файлове със слоеве.

Сигурно, не е приложимо за тези от вас, които снимат много и трябва да обработят голяма серия на клиент

# 667

Сигурно, не е приложимо за тези от вас, които снимат много и трябва да обработят голяма серия на клиент

не, за големи серии не е, но за специални кадри е много добра идея.
много ти благодаря.

хубаво беше да видя роско Simple Smile

# 668
а аз след всички тези приказки за маските, съм изненадана да науча, колко от вас не ги използват  Rolling Eyes
Светле, твоите снимки с текстурите, просто не мога да си представя как ги правиш, ако не си използвала до сега маски?

и аз снимах едни професионални модели тези дни  Mr. Green , но ще мога да ви ги покажа като стане готова кампанията на клиента (евентуално)  Joy

# 669
Привет,
внимателно прочетох разясненията за маските и много се чудя как съм се оправяла без тях до сега, все едно да мина маршрута Пловдив -Пазарджик на пряко през Ямбол! Благодаря, много, много неща виждам от вас, които ми помагат.

Джали, никога не съм снимала мъж, особено като този! Много ми харесаха снимките и тайничко си пожелавам да ми се случи да направя сесия на мъж, независимо дали е с мускули или без.

Калина много се радвам за теб! Така простичко си написала впечатленията от работата с модела, а цялата ти емоция се усеща, почти си представям какъв гъдел е да осъществавяш и по-смелите си хрумки, без да се притесняваш дали ще иска модела и т.н. Пък и сигурно поведението на професионалиста улеснява работата на фотографа и дава превес на изкуството и фантазията. Как искам и аз.... Дано ми се случи някога  ooooh!

Чара хубав малчуган!

# 670
Здравейте,
Доста се чудих дали да пиша тук или в раздел На пазар, но така или иначе имам следната ситуация: с моя съпруг сме харесали много фотоапарат Канон 7Д и се чудим от къде е най-изгодно да бъде закупен. Поразгледах из интернет и освен българските магазини намерих щатския сайт Bhphotovideo. Моля да споделите, ако имате впечатления и сте купували от други подобни сайтове или пък имате информация за добри оферти на българския пазар.

П.С. Проблем за пазаруването ни от САЩ са 2: гаранцията не важи за Бълагрия и освобождаването на митница със заплащане на немалки разходи! Sad!

# 671
Алегрина Мактубиан, благодаря!   bouquet
Просто апаратчето ми има доста ръчни настройки. Ако имах огледално- рефлексен и трябваше сега да си избера и джобен, то пак бих избрала него. Simple Smile

Jaly, аз не ти виждам снимките във flickr, а този път си ги пуснала тук доста малки, но на пръв поглед ми харесват. Твоите снимки винаги ми напомнят на лъскава реклама от списание. Simple Smile

Аз утре ще ходя до едно от близките села, защото там имало много красиви... кокошки.  Mr. Green

# 672
а аз след всички тези приказки за маските, съм изненадана да науча, колко от вас не ги използват  Rolling Eyes
Светле, твоите снимки с текстурите, просто не мога да си представя как ги правиш, ако не си използвала до сега маски?
.....

Ми с гумата само.  Rolling Eyes Няколко пъти се пробвах с маските и нещо ми се губеше логиката, и се отказвах. Реших, че трябва да го видя нагледно. Но все не ми остава време, нали си ходя на друга работа, и за усвояване на ФШ няма кога да отделя ресурси за учене и практика. За толкова години знам елементарни неща, а програмата е неизчерпаем източник на похвати и хватки, просто не смогвам с времето. Отделно обработвам и аз като теб основно през деня - сиреч само събота и неделя по няколко часа, в най-добрия случай.

# 673
И аз май работя предимно със слоеве и маски. Не си спомням да съм ползвала гумата на ФШ от години. Понеже съм мързелива, с маска правя всичко - от селекции, промяна на контраст, острота на елементи, та до смяна на цвят и фон.

И аз съм така  Laughing Голямо улеснение са слоевете и маските, винаги можеш да се връщаш и да коригираш само каквото се налага  Grinning

Рали, страхотно боке  Simple Smile
Jaly,  дай още... разнообразие  Grinning

# 674
  • София - град
Малко футбол от мен  Simple Smile
http://www.flickr.com/photos/sofi-kaleva/4983284100/
http://www.flickr.com/photos/sofi-kaleva/4983314744/

Последна редакция: нд, 12 сеп 2010, 19:30 от Sofilady

Общи условия

Активация на акаунт