В момента чета...-3

• 60 331
  • 759
  •   1
Отговори
# 75
"Без дом" на Мало.

# 76
В момента чета "Апасионата - Бетховен". Книгата е страхотна.

# 77
  • На морето!
Елизабет Адлър - "Съдбата е жена". Голям рев пада. Cry

# 78
  • Sofia
Интересна  Peace

# 79
  • Варна

Но мисля, че няма да имам сили за останалите 2 книги от трилогията. Искам нещо, което да ме грабне и да изчета на един дъх..
Защо, "Портрет в сепия" изключително бързо я прочетох и не мисля, че имах време да скучая. Препоръчвам ти все пак да пробваш, но ти си знаеш де, няма да си натрапвам мнението.
Благодаря ти за мнението. Мисля да се разтоваря с биографията на Андре Агаси и може би след това ще пробвам и втората книга. Тя продължение на първата ли е или има друг смисъл?

# 80
  • Варна
В момента чета тази:

Получих я вчера и от нетърпение започнах още снощи да я чета. Незнаех нищо за него, но засега ми се струва, че няма нищо случайно. Зад всеки голям успех има и много странни неща, много труд, че някакси винаги зад сцената не е толкова бляскаво, колкото изглежда отвън на всички завистливци...

Грабна ме с този коментар за книгата и снощи си я поръчах. Дано и на мен ми хареса толкова Simple Smile

# 81
Виктор Пасков. След неговата "Балада за Георг Хених" съм като омагьосана и поглъщам всичко под ред. В момента - "Гледната точка на Гоген".

# 82
  • На земята, която е всъщност звезда.
Виктор Пасков. След неговата "Балада за Георг Хених" съм като омагьосана и поглъщам всичко под ред. В момента - "Гледната точка на Гоген".

Как е Гоген?

# 83
В момента чета тази:

Получих я вчера и от нетърпение започнах още снощи да я чета. Незнаех нищо за него, но засега ми се струва, че няма нищо случайно. Зад всеки голям успех има и много странни неща, много труд, че някакси винаги зад сцената не е толкова бляскаво, колкото изглежда отвън на всички завистливци...

Грабна ме с този коментар за книгата и снощи си я поръчах. Дано и на мен ми хареса толкова Simple Smile

Благодаря  bouquet

# 84
Аз съм се потопила в света на Оскар Уайлд. Някой, някъде, ми даде линк за аудио книга - "Щастливия принц". Като ме наду на плач по едно време, реших, че е време да обърна внимание на автора. То като се почна - гледах филм за него "Уайлд", от който разбрах, че явно нищо не знам за Уайлд. Прочетох "Портретът на Дориан Грей", гледах и филма "Дориан Грей", сега чета негови пиеси - като прочетох "Ветрилото на лейди Уиндърмиър",  "Жена без значение", а сега чета "Идеалният мъж". Междувременно на аудио книга в движение минах и "Себелюбивият великан". Предстоят ми приказките му и някаква "Балада за Редингската тъмница", но като гледам пак няма да съм наваксала изцяло, защото има още заглавия, които нямам в библиотеката си като - "Саломе", "Глас от бездната", "Колко е важно да бъдеш сериозен", а вие сигурно ще кажете и още нещо ...???

# 85
Оскар Уайлд ми е един от любимите автори. Чета пиесите му периодично и винаги се възхищавам на способността му да вниква в човешките характери и да ги представя с няколко щриха. Любим ми е и хапливият му хумор.
Към твоя списък мога да добавя още една пиеса: "Херцогинята на Падуа".

Чета "Криожега" на Лоис Макмастър Бюджолд - още едно приключение на Майлс Воркосиган. Чудесна за края на лятото.

# 86
Аз съм се потопила в света на Оскар Уайлд. Някой, някъде, ми даде линк за аудио книга - "Щастливия принц". Като ме наду на плач по едно време, реших, че е време да обърна внимание на автора. То като се почна - гледах филм за него "Уайлд", от който разбрах, че явно нищо не знам за Уайлд. Прочетох "Портретът на Дориан Грей", гледах и филма "Дориан Грей", сега чета негови пиеси - като прочетох "Ветрилото на лейди Уиндърмиър",  "Жена без значение", а сега чета "Идеалният мъж". Междувременно на аудио книга в движение минах и "Себелюбивият великан". Предстоят ми приказките му и някаква "Балада за Редингската тъмница", но като гледам пак няма да съм наваксала изцяло, защото има още заглавия, които нямам в библиотеката си като - "Саломе", "Глас от бездната", "Колко е важно да бъдеш сериозен", а вие сигурно ще кажете и още нещо ...???

Приказките, много, мисля, ще ти харесат - любими са ми "Рибарят и неговата душа" и "Рожденият ден на инфантата". И въобще, мисля, че те са  най-хубавото нещо, което е написал. "От бездната", или "Де профундис", както му викат по-често е биографичния му вопъл, така да си каже, от затвора, там е описана историята, която вече си видяла във филма, хубаво е. Нали филма с Джъд Лоу. И той беше добър.

# 87
Точно с Джъд Лоу е филма. Хубаво и откровено е направен...

# 88
  • София
"Гняв" на Стивън Кинг чета сега. Не съм впечатлена. За първи път ми се случва да не харесам негова книга.

# 89
  • София
"Гняв" на Стивън Кинг чета сега. Не съм впечатлена. За първи път ми се случва да не харесам негова книга.
И аз не я харесвах, даже по едно време се чудех наситина ли това е Стивън Кинг.

Общи условия

Активация на акаунт