Рожден ден

• 2 847
  • 49
  •   1
Отговори
Организираме парти по повод вторият рожден ден на дъщеричката ни. Набелязали сме и няколко магазина, в които сме избрали подаръци за детето. Ще оставим списъци на предпочитаните вещи там. Идеята е в поканата за партито да впишем имената на магазините и поканените да изберат и подарят подарък според нашите предпочитания.

Уточнявам, че по-голямата част от присъстващите родители на детското парти не са ни приятели. Те са просто родителите на приятелчетата на детето ни.

Благодаря!

# 1
Моето лично мнение е, че това е леко пресилено за рожден ден на двегодишно детенце. Все едно става дума за сватба или раждане на дете.  Simple Smile
Ако така сте преценили да действате - успех, но лично аз не бих процедирала така. Още повече това не са близки ваши приятели, правилно ли разбрах? Thinking

# 2
Не одобрявам.Малко снобарско ми изглежда,съжалявам.

# 3
  • София
това може да върви за сватба, но не и за рожден ден на малко дете. още повече, когато хората не са ви приятели.

загрижените и възпитани хора ще ви попитат деликатно на какво би се зарадвало вашето дете и тук е ваш ред да прецените - дали можете да кажете директно какво искате или да пасувате.
ако ме пита мой близък, на когото знам възможностите, бих си позволила да кажа директно какъв подарък се предпочита. но ако ме пита непознат човек - ще пасувам елегантно, дори и с риск да го затрудня в избора. не бих си позволила да натрапвам на непознати хора финансови задължения от такъв характер.

# 4
  • София
Не одобрявам

Това като вариант за сватба малко(до колкото знам тогава се предоставя избор между  определени подаръци, като има и много евтини и по--скъпи, така че никой да не се чувства зле)...но пък това е две годишно дете... даже не са ви близки тези хора....така и така повечето ще подарят играчки, децата собенно на две години нямат кой знае какви предпочитания коя да е играчката и от кой магазин.

Ако някой специално се обади да ви попита - да и то по-точно да насочиш..не и да ги пратиш в магазин и на щанд...това бих го направила само с най-близките - разбирай  роднини на рожденника.

# 5
Аз не разбирам всъщност, каква е идеята на темата newsm78. Авторката не задава никакъв конкретен въпрос, а просто описва как е процедирала с подаръците на дъщеря си, като същевремено в накрая пише: "Благодаря!"  Thinking. Търси одобрение за идеята си ли, или търси мнение дали тя е удачна....не разбрирам Confused

# 6
  • София
описва идеята си, как евентуално да постъпи, а не как процедирала в минало свършено...

а конкретният въпрос с конкретните отговори са в анкетата към темата.

# 7
Поисках мнения, за да видя как ще изглежда идеята в очите на хора, които не са ни близки. Нещата, които сме избрали изобщо не са скъпи. На рождените дни, на които бяхме поканени няколко майки се обединяваха и купуваха по-скъпа играчка и дрешка за детето. Други купуваха отново играчка и дрешка, но индивидуално. Проблемът (не, че е точно проблем) ми е, че трудно  харесвам дреха. Това, което съм виждала да се подарява  не ми допада и не бих го облякла на детето си. Точно така се и роди идеята сама да избера подаръците, т.е. не би ми се искало да получа дрешки, които ще се чудя на кой да дам.
Благодаря за коментарите! Ще стисна очи и ще се радвам на жестовете на поканените.

# 8
  • Лондон
Ти нали не разчиташ на тези дрешки, за да си облечеш детето?! Ако правилно съм разбрала - не. В този смисъл, ако подарените дрешки не ти харесват - занеси го в най-близкия дом за деца без родители, хем ще спиш по-добре, хем на тях някой ще им се зарадва. Подаръците на такъв празник са символични, поне аз ги приемам така. Мен когато ме питаха какво да подарят на дъщеря ми - казвах "в момента започна да рисува", или "започна да се заглежда във "Тигър и Пух", тоест насочвах към някаква идея, но нищо ангажиращо...Хубав празник ви пожелавам Simple Smile

# 9
Мен ме заинтригува информацията, че детето ти на няма и две годинки, си има собствени приятели, които не са деца на ваши близки. Впечатлена съм!

За подаръците, аз лично бих дала идеи, ако някой ме попита какво да купи. Никога не съм купувала символични подаръци за рожден ден, нито сме получавали такива.

# 10
Ще е. Поне втората му част, благодаря!

И аз бих се зарадвала на моливи и блокчета, просто практиката в тази групичка е такава,  дрешка и играчка...

Обичайната групичка от майки, посещаващи същия парк, който и ние. И да,  децата се търсят и познават. Играят според нормите за въсрастта, едно до друго. Каня ги, защото детето ми е всеки ден с тях, защото нас ни канят на техните рождени дни и смятам, че втория рожден ден се празнува с деца, приятелите ни нямат деца на подходяща възраст.  Crazy Друго?

Последна редакция: вт, 24 авг 2010, 01:30 от Raffaella Sanzio

# 11
и на мен ми звучи префърцунено за РД на 2-годишно дете...  в "Четири сватби и едно погребение" имаше такова нещо  Laughing

иначе на 2 годинки и големият ми син си имаше приятели, не е чудно  Peace

# 12
Ако някой ме попита какво да избере за подарък на децата - насочвам го. Ако не попита - как да му кажа  newsm78
На РД на сина ми - родителите на приятелите му ме попитаха - насочих ги да вземат някакви дребни играчки, с които те самите знаят, че децата на тази възраст се заиграват. Не смятам че мога сама да избера всичко, с което синът ми да си игре - оказва се че и другите хора могат да избират чудесни и понякога твърде занимателни подаръци и в това се крие чара на празненството - гостите да вложат отношение в избора и да зарадват един рожденик   Hug
пп Единствено дрешки предпочитам аз да избирам, защото иначе има риск да останат необлечени  Mr. Green

# 13
За кого става въпрос? Ако е за близки роднини- да, за приятелския кръг не ми се нрави. Зависи и от материалното положение на хората.
Много ще останат неприятно изненадани, че трябва да се изръсят с повече пари, отколкото са предвидили.
Популярна практика на запад сред по-заможните. Обаче....ако искаш да подаря на детето ти кукла, която пее например, аз ще отида в един склад на Илиенци, и ще я купя за 25 лв. В магазин същата или подобна е около 60-на лв. Разбираш какво намеквам.  Wink

# 14
  • София
Гос`жа Мафани Тя е писала

по-голямата част от присъстващите родители на детското парти не са ни приятели

и 

Нещата, които сме избрали изобщо не са скъпи.

Но така и така за мен не би било приятно в този вид...въпреки, че обикновенно питам за насоки какво...
А иначе...вчера четох в една тема как детска стая(обзавеждане) за по 12500 лв не са  особенно скъпи.... та това с не са скъпи е доста разтегливо понятие всъщност.

Общи условия

Активация на акаунт