Рожден ден

• 2 847
  • 49
  •   1
Отговори
# 30
  • с/у ОколоМръсТното
НЕ одобрявам, категорично.
Дори бих се замислила дали въобще ще отида на подбно парти.

Колкого до вкусовете и прентенциите на авторката... Може само да споделиш, че не предпочиташ дрехи за подарък.

# 31
Рози и рози,това към мен ли беше? Flutter

Всъщност беше така мое наблюдение към доста от участниците в някои подфоруми тук. Днес зачетох няколко темички, различни от обичайните ми, и се впечатлих от доста агресивния тон и наричане към чуждото мнение, към които доста форумки бързичко прибягват. Не беше лично към тебе.

# 32
  • София
Не одобрявам  Naughty
Ако някой ме попита бих го насочила - напр. че обича да рисува, или обича да си играе на еди-какво-си, харесва "това" филмче...
Конкретни идеи за подаръци споделям само с близки приятели и роднини  Peace

# 33
Ако говорим за това дали е практично - да, и то много, спестява търсене на подаръци, чудене. Но определено не е типично български начин, което не пречи да приемаме и чужди западни или там каквито са идеи. В крайна сметка и компютрите са ги измислили на Запад (българин е човекът де Simple Smile), ама всички ги ползваме, нали?

Аз не бих направила такова празнуване, ако авторката прецени, че ще се справи - ще се радвам да сподели после как е минало!  Peace Едва ли ще има обидени, и чак пък неотишли заради начина на организация... Whistling

# 34
  • Пловдив / София

Само да те поздравя. Един от много малкото постове във форума, в които думата "рожден"-ия се изписва правилно.   bouquet
Радост за моите очи.

# 35
  • София
в крайна сметка, празненство по случай рожден ден не се прави, за да се съберат подаръци, нали така?
прави се по други причини. каквото подарят - това е. важното е, че хората са дошли и са уважили събитието. бих приела с благодарност и тениската с пайети, дори и да не я облека после на детето.

# 36
Е, ама после тема "Ние вече имаме три броя такива...".

Въпросът е защо наистина се прави един рожден ден?

# 37
  • с/у ОколоМръсТното

да се налудуват децата, да им е весело, да има торта и свещички и балони.

# 38
  • София

да се налудуват децата, да им е весело, да има торта и свещички и балони.

Еее, и за подаръците разбира се, но е важно да ги хареса рожденника, а не мама.

# 39
Ако детето изрично не е надъхано от родителите, по принцип се радва и на дъвка и балон.

Понеже у нас няма такава практика, каквато се опитва да приложи авторката, не бих предложила на почти непознати за мен хора списък с желани от мен подаръци.
По-скоро това върви за близките.

# 40
  • София
Ако детето изрично не е надъхано от родителите, по принцип се радва и на дъвка и балон.

Мафани, не е точно така. Моето си има собствено мнение от както е родено и определено не се радва на дъвка и балон.

# 41
До момента съм правила тържество само за първият РД на дъщеря ми.Поканих гостите,за да ги почерпя за здравето на детето ми,а не с цел подаръци.
Ако детето ми има нужда от нещо,ще го кажа на близките,но да напиша списък и да го занеса в еди кой си магазин и приятелите да купуват подаръци по него Stop

# 42
Не ми харесва идеята.Прекалено прагматична е, аз винаги съм сварзвала подаръка и с момента на изненада.Ако не ми хареса, какво толкова, никой с нищо не ми е длъжен за поканата, освен с добро настроение за празника.Но децата се радват на всичко, досега не сме имали несполучливи подаръци.

Когато аз подарявам, винаги питам, но почти никога не получавам точен отговор, дори никакъв.Но обикновено правя уговорки в маазина за смяна, ако евентуално има разминаване в размера ,ако е дрешка.Не се е случвало досега да подменям.

И да, според мен празникът е заради радостта от щастливото събитие, играта, забавленията на децата.

# 43

Мафани, не е точно така. Моето си има собствено мнение от както е родено и определено не се радва на дъвка и балон.

Написах го образно. Сега не ми казвай, как синът ти ще ми се цупондри, ако не му подаря скъпа играчка.

Не мислите ли, че е редно да бъде обяснено на децата, че подаръците не може винаги да са скъпи и по наш вкус, че важен е жестът....
Едва ли някой чака роджения ден на детето си, за да му подмени гардероба за следващата година или пък да не изважда пари за играчки от своя джоб?  Thinking

# 44
Тъкмо обратното. Тъй като е нормално да си избереш вещите според вкуса ти, като ти се появи нещо, което няма да ползваш за детето, се чудиш какво да го правиш това чудо. Аз съм най-голям привърженик на книжки за оцветяване и боички, защото не се задържат. Книжки за четене също много много ценя и подарявам. И въпросът тук не е в цената, а в приложимостта. Неприятно впечатление ми прави подаряването на сладки неща, защото има семейства, които не дават такива на децата си и да подариш им без да се замислиш е доста куцо. Изобщо важно е да се съобрази подаръка с конкретното дете, точно както правим с възрастните, а не да е просто за отбиване на номер. Независимо колко е "голям".

Общи условия

Активация на акаунт