Рожден ден

• 2 850
  • 49
  •   1
Отговори
# 15
Разбирам, и ми е полезно да чуя мнения. Идеята наистина е взаимствана по западна традиция и за това ми се искаше да знам как би се приела тук. Нещата, които съм си избрала са на стойност по-ниска от тази, която отделяха родителите за предходните рождени дни. За приятели и роднини е ясно. Там проблеми нямам.

# 16
Аз съм някъде в средата, чак покани писани няма да седна да правя, но ще обясня за тържеството. За дрехи аз също определено не харесвам доста от нещата, които носят други деца или се продават. Не говорим за цени изобщо, а примерно, че щампи и неестетични шарении за деца не одобрявам. Вкусът се възпитава от самото начало. Едноцветни хубаво комбинирани с по една картинка да, на раета, на точки, на карета, но някакви тип спайдърмен и подобни, а "нЕма" нужда  Embarassed. Така че и на мен да ми кажат какъв подарък искат, най-много ще ме улеснят. Не приемам символичността на подаръците за най-личните празници. Аз винаги питам "А на дядо рожден ден писали ли сте писмо?" и се съобразявам стриктно с желанието на родителите като тип подарък, а аз избирам откъде да го взема. А и също не подарявам пластмасови вещи за малки деца.

# 17
 Laughing Вчера си говоря с една квартална дружка, която се фали, че купила на детето си кукла мнооо еФтина за 82 лв. /за това и дадох пример с кукла/
Е, за мен тази цена е безбожно скъпа за 15 сантиметрова кукла, ако ще и да ходи и пишка.
Та, сама казваш, парите са много разтеглино понятие.
За едни 100 лв. са просто 100 лв., за други цели 100лв., обичам да казвам аз.

Рафи, защо не говориш с цифри? Кажи на каква стойност са подаръците, и така по-лесно ще събереш обективни мнения.  Peace

# 18
Ами поясних, че хората не са ми приятели. Просто познати, чиито деца играят с моето. Споделих и, че практиката е дрешка с играчка. Избрала съм си магазини с българска стока. Неща, които сме имали, материята и шарката са ми допаднали, практични за ежедневието. Блузки и клинчета примерно са на цени от 4-5 лв. Блокчета, пластелин, молви, пъзели и книжки, топки са на същите цени. Останалото, това което наистина ми се иска да имам и като облекло и играчки сама ще си взема. Просто не желая дънки с пайети от Китай с формалдехид или блуза с невъзможни картинки. Скъпа, маркова рокличка (имам ги в изобилие), която изглежда толкова невъзможно (за мен), че просто не знам в кой шкаф да тикна, а и на които приятели да съм ги предложила все се отказват. Нищо снобарско няма в идеята ми.

# 19
  • София
Да, практично е. Така и гостите няма да се чудят какво да купят, а и подаръците ще са в употреба.
На РД на сина ми гостите винаги ме питат от какво имаме нужда. Не съм определяла магазини, но от доста време имаме негласна уговорка между майките подаръците да са в рамките на 25-30 лева.

# 20
По подаръка ще видиш кой има добро отношение,а не отбива номер Naughtyостави ги сами да решат какво и от къде да купят Wink

# 21
  • Пловдив / София
Одобрявам.
Ако ме поканят така на РД мн. ще се зарадвам. Вместо да се чудя какво да подаря...
Разбира се, съобразете магазините с фин. положение на родителите.

По подаръка ще видиш кой има добро отношение,а не отбива номер Naughtyостави ги сами да решат какво и от къде да купят Wink

Повече хора правят точно това и без да са им дадени списъци с подаръци. Да не говорим за вида на подаръка при поднасянето му.  ooooh!

# 22
  • Талант на 2012,2013 г.
Не одобрявам. Това не са наши традиции. Достатъчно чужди неща имаме натрапени. Това също ли?

# 23
Не одобрявам. Това не са наши традиции. Достатъчно чужди неща имаме натрапени. Това също ли?

И да добавя към моето предишно по-горе, че принципно всяко нещо, което улеснява живота ми, е добре дошло. Ако някой умен човек някъде по света е създал практично правило как може да се подходи в определена ситуация, го прегръщам с голямо удоволствие.

# 24
Твърдо НЕ одобрявам.Рожденият ден е да се забавляват дечицата някъде колкото им душа иска,а това кой какво ще подари си е негова работа според възможностите му Peace

# 25
  • Бургас
Идеята е добра,но явно трудно се приема все още.
Цитат
всяко нещо, което улеснява живота ми, е добре дошло.
Peace

# 26
Изобщо не одобрявам това нещо Naughty
Ти за здравето на детето ли правиш РД или заради подаръците?
Имам една позната,която за първия РД на дъщеря си,избираше сама подаръците.Беше казала на всеки кой в колко часа да дойде в еди кой си магазин,тя ще бъдела там ooooh!
По-голяма селяния не бях виждала,а само ако знаеш пък отстрани каква е гледката? Shocked

Последна редакция: вт, 24 авг 2010, 15:03 от Кристал

# 27
Кое ви кара да смятате, че пък е особено красиво да оценявате хората и да им слагате етикети? Да изразите мнение, не значи да охулите чуждото.

# 28
Рози и рози,това към мен ли беше? Flutter

# 29
  • София
И аз не одобрявам. Бих го приела само, ако родоителите са зле финансово и това е начина да попълнят гардероба и да набавят най-необходимите играчки за детето си. Иначе ми звучи снобарско. Лошо няма, ако те попитат да кажеш, но така да е обявено, като един вид задължително условие, за да присъстваш на РД...не. Не всеки има време или желание да ходи в конкретни магазини, а и се губи индивидуалността на подаръка.  Същото е весе едно да дадеш пари.

Общи условия

Активация на акаунт