Пейпал - помощ! - 2-ра тема

• 51 088
  • 737
  •   1
Отговори
# 30
На всяко натискане - по 1.50 евро е набутването.
Връщат само последното 1.50 евро, когато въведеш кода.

Не мисля, че това е така. Върнаха ми 2 пъти по 1.5 EUR, тъй като първия код не си го получих (мъж ми изхвурли извлечението от банката). При въвеждането на втория код ми върнаха и двете суми. Картата ми е Мастеркард на ОББ.

# 31

Не мисля, че това е така. Върнаха ми 2 пъти по 1.5 EUR, тъй като първия код не си го получих (мъж ми изхвурли извлечението от банката). При въвеждането на втория код ми върнаха и двете суми. Картата ми е Мастеркард на ОББ.

Ама те не ги връщат по картата. Въобще не отиват там.
Връщат ги в акаунта в Пейпал и си стоят, докато не ги трансферираш към картата или не ги похарчиш.

# 32
Точно така.  Peace

# 33
  • София

Ама те не ги връщат по картата. Въобще не отиват там.
Връщат ги в акаунта в Пейпал и си стоят, докато не ги трансферираш към картата или не ги похарчиш.
Извинете ме за тъпия въпрос,но къде стоят в акаунта,мислех,че ги връщат по картата...аз и не съм търсила,де... Embarassed

Аз имам също няколко такива опита,докато схвана... Laughing

# 34
Евка, като си влезеш в Пейпал акаунта, през www.paypal.com на началния екран имаш табличка с баланса.
Там трябва да са. Но ако си плащала в евро, след като са ти били върнати, са изтеглени вече.
Първо тегли автоматично от акаунта, после от картата.

# 35
Мен ме учуди това, че от Ларедут като ми върнаха пари, се отразиха в сметката ми в Райфайзен, а аз очаквах да са в ПейПал баланса, от където да се използват при следващо плащане в евро. Мислех си, че не отиват по картата, но явно се отнася за онези 1,50 евро при валидиране на картата. Винаги ли при връщане на пари от търговеца, сумата отива по картовата ми сметка? Искам да си изясня този момент...

Aлекс, благодаря!

Последна редакция: нд, 29 авг 2010, 18:07 от Coolmummy

# 36
Зависи търговецът как ти е върнал парите.
Ако е като refund - принципът е "откъдето дошли, там и отишли".
Ако е като send money - остават в баланса в Пейпал.

# 37
  • София
Алекс - да ти благодаря!
След като прехвърлих доларите в евро - нямах никакви проблеми с плащането през пейпал акаунта  Hug
Благодаря МНОГО!!!  bouquet  bouquet  bouquet

# 38
  • София
Евка, като си влезеш в Пейпал акаунта, през www.paypal.com на началния екран имаш табличка с баланса.
Там трябва да са. Но ако си плащала в евро, след като са ти били върнати, са изтеглени вече.
Първо тегли автоматично от акаунта, после от картата.
Значи  е станало точно както ти казваш.  Hug
Видях ,когато са ми върнали парите в акаунта-имаше 2 евро и мислех,че там трябва да си останат.
Но след това имах поръчки и явно съм платила с тях ,защото после вече не ги виждах.
А и беше доста отдавна....
А тези,които ми блокираха няколко пъти и останаха неуспешни(за код) стояха блокирани 45 дни в банкирането ми
 и след това ми се върнаха по картата,,тях ги проследих.

Благодаря ти,Алекс за безценните съвети и помощ!   bouquet

# 39
Регистрирах се днес в ПейПал, наистина регистрацията е доста съкратена. Не е както в описанието.
Моят проблем е, че не можах да сменя курса " Как да смените курса, така че да ви таксува по курса на банката ви:..." пак от първи пост. Като вляза в Profile, виждам изброените команди /не всички/, но не мога да разбера какво трябва да се направи  Embarassed Успях да пусна поръчка, но не зная по какъв курс ми обръща лв. Мога ли да видя някъде и как да го променя все пак?

Имам и още един въпрос задължително ли е да верифицирам картата си? Мисля да го направя ако ми се наложи да пазаря над 100Е, ако не е задължително.
Направо се чувствам като патка в калчища  Tired

Последна редакция: нд, 29 авг 2010, 23:18 от ягодов аромат

# 40
  • Пловдив
Аз като гледам колко често си в ларедутскат атема  Wink още другата седмица щ его направиш.
Верифицирай още сега ,за да не си неприятно изненадана някой ден.Не мисли че това е за плащане над 100 евро.Може да имаш 10 поръчки по 10 евро и на 11 няма да можеш да платиш.
Курса се променя както Алекс го е описала в началото ,но не всички банки имат този проблем.Аз имам2 карти ПИБ няма проблем,но РББ ги въртеше през лева и затова си го промених.
Ягодов аромат,пробвай да не клекваш върху Профила.Само сложи мишкато там и ще ти се покажат.После следвай едно по едно написаните от Алекс неща

# 41
Благодаря за разясненията   bouquet Ще пробвам утре, че вече стана късно.
Аз съм наотваряла всички теми и си стоя 'втре' по цял ден, но практически не съвсем  Wink.

# 42
Идва ми нещо на ум...Моята банка ми разблокирва парите само с едно тел.обаждане. Та ако объркам нещо при поръчка и искам да я стопирам /чисто хипотетично/, това че е платено през Пейпал има ли значение? Или след като сумата е разблокирана от банката, няма да бъде усвоена. Как мислите?

# 43
  • София
Здравейте момичета!
Имам въпрос - искам да купя нещо по-голямо от e-bay... Сумата, която трябва да платя е около 500 лири. Въпросът ми е - ще имам ли проблем при плащане през PayPal и дали има някакво ограничение за плащанията? Картата ми е Виза на Пощенска банка. Благодаря предварително!  bouquet

# 44
Стига да ти е верифицирана картата - няма проблем.
И да те посъветвам - гледай в обявата дали има написано "Ebay buyer protection".
Така, ако нещо се обърка и не си получиш стоката, ще ти върнат парите.
Изглежда ето така:

Можеш да прочетеш тук: https://www.paypal.com/helpcenter/main.jsp;jsessionid=yrhhM82P10 … 54&isSrch=Yes

Общи условия

Активация на акаунт