Примерна схема за захранване- 28

• 41 181
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
Благодаря на всички за коментарите относно вечерята   bouquet
Аз също давам каши всеки ден, та и по два пъти. Не напълнява от тях, даже си е слабичък. Но давам безмлечни, а кашата на Amorevole направо ме заинтригува.

# 616
  • Mediterraneo
През ден давам каша два пъти дневно  Laughing Т.е. един ден давам каша само следобед с плодово пюре, а на другия ден давам и за закуска( най- често елда, досега без, но вече и със сирене). Не се притеснявам от напълняване, бебето ми върви не от най- едрите, въпреки че на външен вид изглежда доста шишкава  Wink

# 617
Точно  когато давах каши по два пъти на ден синът ми беше отслабнал доста и небеше наддал за месец и нещо с повече от няколко грама...аз също не вярвам в напълняването от кашите- напр. моето дете, което проходи на 9 м и половина, е толкова активно и подвижно от мъничко, че едва ли една жепа каша пък било и два пъти дневно би довела до напълняване Wink

# 618
Кашата с бирхер мюсли я купих преди доста време..на 11м. беше детето. Става точно като мюсли - и иска пасиране, ако детето не дъвчи или се задавя с частици. Ивайло отказа да я яде, въпреки че пасирах Rolling Eyes

Бейби Нат са хубави, аз поръчвах от БиоСлънцеЛуна. Имат интересни комбинации.

# 619
И аз давам каша всеки ден - хапва много добре - 200 гр. но е слаб
 - 7 кг. е!И аз знам ,че от кашата се пълнее,но явно не е съвсем така!Пък и той е много подвижен и шавратлив и на дупето си не седи ,а се прав иска или в проходилка - то  и това си оказва не малко влиание!

# 620
Кашата с бирхер мюсли я купих преди доста време..на 11м. беше детето. Става точно като мюсли - и иска пасиране, ако детето не дъвчи или се задавя с частици. Ивайло отказа да я яде, въпреки че пасирах Rolling Eyes

Бейби Нат са хубави, аз поръчвах от БиоСлънцеЛуна. Имат интересни комбинации.
какво означава, че си ги поръчала, те ги нямат а си ги поръчваш или? Аз ходя често в СлънцеЛУна...или пък ти говориш за интернет магазина им?

# 621
Здравейте, мамити.
Дали може да ми кажете дали мога да дам на почти 11 месечната си бебка домашен черен дроб от пуйка и ако е да как се приготвя.
Благодаря.

# 622
  • Видин
Не бих дала карантии поне до 2-3г  Peace Особено пък черен дроб - той събира всичките отрови.

# 623
Благодаря за съветите относно лещата!   bouquet  Вчера вечерята ни беше пиле с грах и към 12-1 се събуди и голям рев беше... Вярно, че растат зъбчета, но такова чудо скоро не е имало...  newsm78  Май пак ще отложа даването на леща.
За черния дроб - има детски менюта с черен дроб. Мисля, че ако се знае как се е гледала пуйката не би трябвало да има притеснения. Аз лично черен дроб съм въвела от купешко пюре, но след въвеждането не съм повторила. При нас действа силно разхлабващо.

# 624
Гунди - не съм ходила лично в магазина, поръчах ги до Пловдив Grinning

И аз мисля, че ако се знае как е гледано животното, черният дроб може да бъде изкл. ценна храна. От пюре , по тази причина, не бих дала...

# 625
Стеф, мерси- аз ще прояверя на щанда в магазина им, отдавна не съм го преглеждала...в магазина им има жестоки хлябове и сандвичи newsm10
Черен дроб- може на 11 м. Ето от Косе Босе:

Черен дроб
- от хубаво пюре: може около 9-10 м. т.е. предлага се след като са въведени основните видове месо или между последните видове  
- като стандартен продукт: по-добре да се избягва, това е филтърът за лекарствата и цялата химия, която преминава през животинския организъм
- много добър източник на хемово желязо: съдържа 3 пъти повече желязо от телешкото и 5-7 пъти повече от пилешкото

В повечето схеми попада в периода 7-9 м. заедно с основните видове месо, риба, жълтък. Логично е първо да се включат основни видове месо и жълтък примерно, а дробът реално остава малко по-късно.

# 626
# 627

Да - с овесената им каша започнах да въвеждам глутен. Боян я одобри много Grinning
Хапвал е също с удоволствие от зеленчуковите им пюрета. Месните още не съм ги пробвала, но като стигна до телешкото смятам да взема пак от тях.

# 628
много ми хареса, че в сайта им има магазините, където ги има  Wink

# 629
Здравейте, момичета! Въпреки че gundie вече ми отговори в друга тема, имам някои въпроси, които ме притесняват, относно захранването с каша на 5-месечната ми дъщеря.

Започнах с каша елда. Разбрах,че дозировката, която пише на кутията е ориентировъчна, но четох в друга тема, че ако не се спазва правилно съотношението елдата може да бъде опасна за здравето на детето  Shocked това вярно ли е?

Детето ми е изключително кърмено до момента и това, което ме притеснява е как да приготвям кашата - с кърма, АМ? Вие как я приготвяте?
Иска ми се с кърма, но нямам възможност всеки ден да изцеждам по 150 мл, много ми се струва и непосилно за мен и като време и като физическа възможност най-вече Embarassed

Другото, което искам да питам е, че кашата става много рядка с парченца (власинки) и се утаява на дъното. Това така ли трябва да е?

Общи условия

Активация на акаунт