Черен списък на храни и хранителни продукти - 4

• 130 656
  • 763
  •   1
Отговори
# 420
  • София
........
Иначе аз купувам само био кисело мляко на Хармоника. Смея да твърдя че е истинско- не е толкова гъсто като останалите и за 2-3 дена оторено се вкисва. Вчера пак потвърдих написаното по-горе.

Bunnie, не бъди толкова сигурна. Беше супер млякото, но сега вече е различно, дори мухлясва, вместо да прокисне. Аз се отказах и от него вече.

# 421
  • София
........
Иначе аз купувам само био кисело мляко на Хармоника. Смея да твърдя че е истинско- не е толкова гъсто като останалите и за 2-3 дена оторено се вкисва. Вчера пак потвърдих написаното по-горе.

Bunnie, не бъди толкова сигурна. Беше супер млякото, но сега вече е различно, дори мухлясва, вместо да прокисне. Аз се отказах и от него вече.

това че мухлясва не показвали пак че е без консерванти и прочие?

# 422
Е много е гадно, че не казват производителите, не само за киселото мляко, а по принцип винаги крият, когато хванат някой в нещо нередно. Аз вкъщи за кисело ползвам зелена или розова Елена, поне за сега съм доволна и не съм чула нещо лошо за тях, а прясно купувам Верея.
Преди година, като се бяха заяли с кашкавалите, разпознах този "на баба", че беше растителен, не го бях купувала много време и онзи ден се престраших, защото вече пишеше на опаковката, че е направен от мляко и мога да кажа, че вкусът му беше коренно различен, нищо общо с едно време. Явно наистина са започналли да го правят от мляко.

# 423
  • град-държава

Rolling Eyes От години купувам само млечни Хармоника и кисело мляко никога не ми е мухлясвало, само вкиселява доста бързо.

# 424
Преди малко даваха по БТВ ама не и казаха името, че нямали право  Thinking
Добре де, когато стана скандала със Стара планина, можаха да изтипосат фирмите, които имаха соя в продуктите ( която в последствие се оказа, не точно соя  Rolling Eyes, а подправки  Laughing)...пък сега- не можели..дрън-дрън.

# 425
Явно са си взели поука от тогава. Фирмите имат право да ги съдят, така че вече явно са по внимателни.

# 426
  • София
За мен не е нормално да мухлясва кисело мляко, едно време не му се случваше. Не знам на какво се дължи. В момента ядем домашно такова и не мухлясва.
Хармониката е прекалено гъста за да е истинско мляко. Но не мисля да споря, може повредата да е в моя хладилник. Купувам го от Биомаг, едва ли е фалшиво.

# 427
  • София
Биомлякото от 2% хич не е толкова гъсто! Само такова купувам.

# 428
  • София
Светлосиньото? На вкус не ми докарва на к. мляко, аз харесвах зеленото. Обаче и прясното вече не е наред, като се отвори, става на парцалчета, а отгоре му се образува тапа от пълномаслена сметана, което ми е съмнително.

# 429
Светлосиньото? На вкус не ми докарва на к. мляко, аз харесвах зеленото. Обаче и прясното вече не е наред, като се отвори, става на парцалчета, а отгоре му се образува тапа от пълномаслена сметана, което ми е съмнително.

То точно това показва, че е истинско. Аз също консумирам домашно мляко - става същата тапа. Обаче киселото мляко на Хармоника има някакъв технологичен проблем. Твърде рядко е. Защо така, не знам.

# 430
Отскоро купувам КМ Табу 3,6% много ни харесва, дано не го развалят.

# 431
Табу не беше ли на Бор Чвор?

# 432
  • град-държава

Laughing А каймака не е ли прясна сметана, или е нещо друго?
При свекърва ми постоянно има домашно прясно мляко, винаги има по 2 пръста гъста тапа (каймак), а парцалчетата също са от каймака, като се затопли се стопяват, разбира се ако не е пресечено... Wink

# 433
Табу не беше ли на Бор Чвор?

Да, производител е Бор Чвор преди малко погледнах кофичката.
 Състава е краве мляко и бг закваска, вкисва ми се за около 3 дена в хладилника, дано да е истинско, давам го редовно на детето и се надявам да не го тъпча с боклуци ooooh!

# 434
А прясно мляко кое препоръчвате?

Общи условия

Активация на акаунт