Черен списък на храни и хранителни продукти - 4

• 130 622
  • 763
  •   1
Отговори
# 450
  • SOFIA
Абе не е тук мястото, предвид заглавието на темата, но ще го покажа и тук  Mr. Green
   Peace

абсолютно точно.  За мен това е маслото или Президент.Вчера в магазина нямаше нито едно от двете погледнах, погледнах , някакво на Маджаров, на Боженци и др.БГ марки но ..........приличат ми на гъста сапунена пяна.Ще ме е гнус да ги ям.

# 451
  • Пловдив
Прясно мляко "Роса" 1,5%.
Купих две опаковки от Кауфланд в понеделник (едното със срок на годност до 27 януари, второто - до 30-ти).
И двете се оказаха развалени.
Преди няколко месеца купих от друг магазин - пак същото.
Ама аз съм си виновна, че реших пак да му дам шанс...  ooooh!

# 452
  • Sofia
Отскоро купуваме прясно и кисело мляко на мандра Добрев-Самоков,има магазини на Фр.Нансен,Парчевич и ул.Асен Златарев,по-скъпо е,но е вкусно и може би истинско...Също и в Млекарницата в кв.Лагера преди ГУСВ млякото,кашкавала,изварата и маслото са много вкусни и са от селска мандра

# 453
Защо да не му е тук мястото  newsm78 При условие, че казваме кое не става, защо да не кажем и кое става. Повечето от нас пишат, че едикое си не става, но ползвали друго, което по им харесвало. Каква е разликата?

Аз за сега съм доволна от Бор Чвор бутера, но пак казвам, че не е като Президента. Това, което сте показали също го пробвах, но Бор Чвора по ми хареса пред него.
Последният път купувах Президент от Била, че беше с голямо намаление (-1,20) и се бях запасила, но пусто му мазало, свърши. Май ще си остана на него аз.
Другото, което е, редовно купувам шпек на мъжа ми за закусна. Все се оплаква. Тоя бил мазен, оня бил с много подправки, третия пък незнам какво било и аз все експериментирам с нови марки. Шпек Леки и Народен ги отсвирихме тотално. Сега харесва на Бони.

# 454
  • София
 Казах, че не е за тук, защото има и  Бял списък  Peace И според мен поста на Doli  например е за там  Wink 

# 455
  • Sofia
Да не е за тук  Peace за това сега ще ги пооплюя малко ТМаркет,з-то отскоро пазарувам от там,че ми е най-близо до дома....Много пъти ги виждам как премахват от витрината за месо това с проблемен вид и го смилат на кайма,която отново пласират на наивния купувач,вчера ги видях как миеха с гъба побелелите салами на пръчка...и после пак във витрината...Най-редовно засичам и продукти с изтекъл срок... ooooh!

# 456
  • София
Да точно за Т Маркета- присъствах в ранна сутрин в магазина и пред щанда за месото видях неща, които май не трябваше,защото бързо се спогледаха и дадоха гръб на това,.. което правеха,смилаха месо много тъмно и миризливо,целия супер миришеше на развалено...аз стоях вцепенена и не мърдах от мястото си,а нямах намерение да купувам,просто гледката ме спря....чудех се да ги попитам ли какво смилат,месо ли етова,сякаш имаше черен дроб..така поне видях докато не потулиха нещата... 
Попитах къде е управителя,но ми казаха да дойда привечер, че бил зает. Безобразие,не купувайте месо от там,кайма никога... Щом позволява политиката на супеар да продава такова месо,си представям каква е и цялата политика на супера....а се води/поне от пенсионери,чувам/евтин магазин.Евтин за кучета може би.... Mr. GreenТо и закучето не бих посмяла да пзарувам от там,все пак си го обичам...

# 457
Ако си мислите, че това не е масова практика и в други магазини, то жестоко се лъжете. Аз си купих пилешки бутчета от кауфланд с бели череи по тях.
Месо пазарувам само от Била и малките транжорни, които в Русе не липсват. Но все пак и от един уж такъв магазин си купих вмирисано рагу. Трябваше да отида да им го върна.

# 458
  • София
Била с какво е по-различна?

# 459
  • София
И аз купувам месо най-вече от Била и съм много доволна, като понякога купувам кюфтета или кайма и са хубави. Лятото бяхме в Пловдив и купих прекрасни на вид кюфтета от магазина им на Пещерско шосе. Като ги отворихме се оказа, че само отвън са хубави, а вътре са сложили стари почти позеленели кюфтета. И лошото е, че вече се бяхме върнали в София и нямаше как да направя скандал.  Явно зависи от управата на самия магазин  Sad.

Между другото кюфтета и каймата са им безсолни и много бързо се развалят.

Geraldine, аз купувам главно нетлъсто свинско месо. Като се сготви е много крехко. Купувала съм от други места и в повечето случаи каквото и да се прави все стои жилаво. Освен това може да се избере на спокойствие като вид и грамаж. Почти никога не е било старо. Това, което застои го пускат с 25% намаление преди да се е развалило.

Наскоро купих от Лидл два пакета свински шницели. Едните ги приготвихме веднага, а през нощта мъжът ми се побърка от киселини. Тогава не го свързахме с нищо. Втория пакет го позабравихме и след 1 седмица месото беше с абсолютно същия свеж вид. Нямаше и миризма. Изядохме го и киселините отново го побъркаха. Явно в Лидл слагат консерванти на суровото месо.  Sad

# 460
Била с какво е по-различна?

Поне аз каквото съм купувала от тях е било на ниво. Цял живот съм била около месо, обичам да транжирам (дядо ми е бил касапин). Постоянно купува/ме/хме животни и баща ми ги колеше и т.н. та съм що годе наясно с месото. Цвят, мисрис, вкус.... Ако не друго то поне с прясното мляко и месото не могат да ме изцакат. Там си им разбирам.

# 461
  • София
Аз не разбирам от месо и затова купувам от месарница на приятел. Не купувам месо от друг магазин, освен в краен случай, ако спешно точно нещо ми трябва. От била съм купувала праскови и домати, които до сутринта бяха мухлясали много странно за пръв и последен надявам се път видях такова нещо.

# 462
Току що извадих парченце тел от скаличката ,която си хапвах сладко сладко Sick.На фирма селена #2gunfire

# 463
  • Sofia
Добре,че не си я глътнала

# 464
  • София
Боже ама има ли още хора които купуват готова кайма???? Убихте ме?!
От години не купувам готова кайма. Единственото, което си позволявам е да си избера месото и пред мене да ми го смелят. После си га замесвам примерно за кюфтета или каквото съм решила. Освен това намерих малка цака- винаги като купувам месо или риба питам по няколко пъти прясна ли е понеже я взимам за малко дете/което си е така/. Последният път в Пикадили обаче след като на няколко пъти ме убедиха че пъстървата била прясна и нищо й нямало и подметнах че става въпрос за малко дете и жената обърна лопатата и каза: Ами по-добре не взимайте, елате утре, утре идва новата доставка и не ми даде да си купя...Е, не разбрах защо иначе ме убеждаваше че е прясна.....

Общи условия

Активация на акаунт