Черен списък на храни и хранителни продукти - 4

• 130 585
  • 763
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Сирене Алфатар. Не вярвах, че ще го развалят. Сега на вкус докарва на солен тебешир.
Иначе хубаво ни разнасят по медиите че изхвърляме тонове храна, ама иначе трябва да изядем тонове боклуци.

# 466
  • София
Е, не разбрах защо иначе ме убеждаваше че е прясна.....

Eто това вече наистина е наивно  Grinning. Няма търговец или продавач (ще му изстине местенцето), който да ти каже, че неговата стока е стара или лоша.  Grinning  По-добре вярвай на очите и обонянието си, но това не може да стане ако има продавач, който ти мери, а само ако е на самообслужване.

# 467
Баща ми проверяваше едно време дали е прясна рибата като и гледаше хрилете. Трябва да са алено червени, като потъмнеят значи рибата е стара. Това е стар пазарски номер. А като видиш изчистени хриле - то вече е напълно ясно. Никой търговец не чисти хриле!!! Дори в Метро като ми чистят рибата махат люспи и вътрешности, но хриле никога. И аз съм използвала това за детето, което си е истина, но до сега не съм попадала на лоша стока. Аз риба купувам от Метро и до сега не са ме цакали с кофти риба.

Убедих се днес, че повече Бор Чвор бутер няма да купувам. Правих сандвичи за детето и съжалих. Също и кашкавала на Клевър не ми хареса. Реших да го пробвам, но няма да повторя.

# 468
  • София
Всякакво месо от магазини ЕВРОПА #2gunfire #2gunfire Кайма взимах -имаше лек дъх, но не вървеше да я връщам, въпреки че без притеснения правя рекламации.
   Месо- и то така- явно им залежава.
   Е, вече не взимам!   Но да похваля- там има масло на калъп( във вакуум) от различни производители- Сторко, Чифликъ и др. Страхотно е- мирише на масло, като от едно време.

# 469
Била с какво е по-различна?

Поне аз каквото съм купувала от тях е било на ниво. Цял живот съм била около месо, обичам да транжирам (дядо ми е бил касапин). Постоянно купува/ме/хме животни и баща ми ги колеше и т.н. та съм що годе наясно с месото. Цвят, мисрис, вкус.... Ако не друго то поне с прясното мляко и месото не могат да ме изцакат. Там си им разбирам.

Е, и там продават старо месо  Wink, обикновено на промоционалния щанд, в началото на магазина  слагат останалите от предишния ден опаковките, там съм виждала месо и със зеленикави отенъци на мазнината  ooooh!, на щанда с месата слагат  днешните....старото мелят. Доста често засичам и месо от възрастни животни....но месо и аз предпочитам да купя от Била, а  не от Кауфланд...Разликата? В  Била аз си го избирам, в Кауфланд ми го слага продавачка в торбичката  Laughing

# 470
  • София
Е, не разбрах защо иначе ме убеждаваше че е прясна.....

Eто това вече наистина е наивно  Grinning. Няма търговец или продавач (ще му изстине местенцето), който да ти каже, че неговата стока е стара или лоша.  Grinning  По-добре вярвай на очите и обонянието си, но това не може да стане ако има продавач, който ти мери, а само ако е на самообслужване.

м дам. но определено рибата изглеждаше добре и не миришеше. Моето обоняние е изострено напоследък и всичко подушвам:)

# 471
Кисело мляко ''Елена''- горчи Confused, което не е нормално за истинско кисело мляко Peace

# 472
За мен Елена е кисела, като едно време киселото мляко. До сега не ми е нагорчавало. То не че и я ям де. Уж гледам да купувам на детето кисело мляко по БДС, но ако не намеря вземам Елена.

# 473
Яйцата в Лидл. Продават се за размер "М", а всички до едно са по-малки и от "С" дори. Всички бяха под 44 грама. Прилагам класификацията за яйцата:

S - яйца с тегло над 43 грама;
M - яйца с тегло над 53 грама;
L - яйца с тегло над 63 грама;
XL - яйца с тегло над 73 грама;

# 474
Яйцата мисля не се групират по тегло, а по размер. Имам спомен, че минават през шаблони и така се определя категорията им. ето една статия

Сестра ми си беше купила яйца от Кауфланд и на касата касиерката изтървала яйцата и едно се счупило както са в опаковката. Касиерката го минала така през касата, та сестра ми се скарала първо, че така минава каса и второ, че при счупването на яйцето се разнесла адска смрад. Счупеното яйце - развалено, за останалите не се знае, та ги върнала.

# 475
Яйцата в Лидл. Продават се за размер "М", а всички до едно са по-малки и от "С" дори. Всички бяха под 44 грама. Прилагам класификацията за яйцата:

S - яйца с тегло над 43 грама;
M - яйца с тегло над 53 грама;
L - яйца с тегло над 63 грама;
XL - яйца с тегло над 73 грама;
И аз имам същия опит от днес, само че с яйца размер L от Лидл.  Дребни са дори за М ooooh!
Когато купувам яйца, колкото и да ми е досадно отварям кутията и ги преглеждам едно по едно дали са здрави. Един път в Тмаркет някаква от персонала ме обвини, че ги гледам заради размера, на което също имам право, като лъжат дори и с него. Изобщо вече можем ли да пазаруваме, без да си носим списъци на некоректни производители, опасни съставки, лупи за да ги прочетем и без мнителност дали не са счупени или развалени яйцата.  Tired

# 476
Един път в Тмаркет някаква от персонала ме обвини, че ги гледам заради размера, на което също имам право, като лъжат дори и с него.
В Кауфланд бабите си ги пробират. Отварят кутиите, пълнят една с по-големи яйца и отиват на касата.  Tired

# 477
  • Sofia
Хубаво правят...вчера пишеше,че са ги глобили с 10 000лв.заради яйцата

# 478
И аз бях купила мин.седмица от същите яйца . Всъщност какъв е проблемът при тях?

# 479
И аз бях купила мин.седмица от същите яйца . Всъщност какъв е проблемът при тях?
От кои същите? В Кауфланд има няколко вида яйца, доколкото си спомням.. Ако става въпрос за причината за наложената им глоба, проблемът е с някакви полски яйца, произведени във ферми, неотговарящи на изискванията на ЕК за условията на отглеждане на кокошките...нещо такова.

Общи условия

Активация на акаунт