Черен списък на храни и хранителни продукти - 4

• 130 668
  • 763
  •   1
Отговори
# 90
  • България
На бързо ще добавя ръжения хляб на Вита Силует - освен сериозните количества оцветители, които като си купуваш готов ръжен хляб вече са неизбежни това нещо невероятно силно миришеше на мухъл! Датата на производство беше от същия ден, и след щаелната ми инспекция не видях никъде петънца от плесен, но миризмата остава...
А ги пиша набързо, защото вече ми мина, но бях бясна... #Cussing out

# 91
  • София
Това не е дата на производство Simple Smile
а краен срок на употреба.

И се радвай че е мухлясал!

И точно този хляб няма оцветители. Според теб какъв цвят точно оцветители са използвани? Щото аз като пека ръжен хляб и става достатъчно черен , няма нужда  да го боядисвам. Те си имат ръж, не това им е проблема.

Според мен проблемът е обратния-прекалената  дълготрайност Simple Smile - като се отвори опаковката и лъха на една задушлива миризма на съвременни кори за баница - които  също никога не се развалят... На Белла са такива. Поне бяха преди години, когато спрях да ги купувам Simple Smile

Хлябовете Бонус миришат по същия начин.

# 92
  • България
Ами, не, търся си ник, срока на годност показваше още поне седмица трайност (не мога да ти го цитирам - пакета отдавна замина в кофата). Моите предположения са, че някое от брашната им, или самите зърна са мухлясали, още преди да бъдат обработени. Нямаше никакви петна от мухъл, въпреки супер силната миризма.
Относно цвета, аз също си правя ръжен хляб в къщи, и добре знам какъв цвят се получава.

# 93
Не купувайте детския салам на Сачи (Белла), защото съдържа мононатриев глутамат - известен канцероген. Всъщност почти всички колбаси го съдържат (това е консервант), както и повечето готови подправки - фиксовете на Маги и т.н. Четете съдържанието, там си пише.

# 94
За мононатриевия глутамат има доста изписано в нета. Жалко е, че много от готовите храни го съдържат, както и че се използва в китайската кухня.

# 95
Не купувайте детския салам на Сачи (Белла), защото съдържа мононатриев глутамат - известен канцероген. Всъщност почти всички колбаси го съдържат (това е консервант), както и повечето готови подправки - фиксовете на Маги и т.н. Четете съдържанието, там си пише.

Не е точно така. Мононатриевият глутамат е овкусител, а не консервант и е заподозрян като алерген, а не канцероген.
Което не пречи да се избягва, разбира се, но все пак - чак такава паника не е нужна.  Simple Smile

Цитат
Мононатриевият глутамат активира (наскоро откритите) вкусови брадавици, чувствителни към умами, един от петте основни вкуса; този вкус се смята за основен в японската и китайската кухня, но не се среща толкова често в западната кухня, където понякога бива наричан „апетитен“ или „в повече“. Смята се, че „умами“ вкусовите брадавици реагират точно на глутамата, по същия начин, по който „сладките“ реагират на захар.
....
Мононатриевият глутамат се съдържа естествено в морски водорасли и ферментирали соеви продукти и особено в екстракти от дрожди. По-малки количества има и в доматите, гъбите и сиренето „Пармезан“. Използва се в много по-големи концентрации за овкусяване на чипс, царевични пръчици и други подобни храни, както и на замразени полуготови храни и бързи храни. Широката му употреба се дължи повече на факта, че е по-евтино да се добави мононатриев глутамат, отколкото да се добавят други аромати и овкусители.

От Уикипедия

# 96
  • Варна
Чико Емо слагам в черния списък,не си купувайте нищо на тази фирма,такива боклуци няма.
Не купувайте промоционалната кайма ,не е кайма,може да се отровите,едва ли кучетата ще ядат такова нещо.НЕ КУПУВАЙТЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Аз купувам месо от фирмения им магазин в нашия квартал и не съм имала оплакване, всичко е прясно. Но кайма не купувам, мелят ми на място от месото.
Обаче ми направи много лошо впечатление Метро - месото на същата фирма, само че опаковано, беше с почти 3 лева на кг по-скъпо!

# 97
  • София
Пилета DUC - отвратително непочистени! С цели пера по тях, непочистено дебело черво  Sick

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=553190.new#new

# 98
пиле на "Градус" бяха забравили да му оскубат перушината... Confused

# 99
Мдаааам....да включа и сирене "Родопея" - вакуумирано!!!!! Има вътре "хруски" ," кръцки"....Или просто казано - стрит тебешир и хруска неприятно межди зъбите.... #Cussing out
Пфуууууууууууууу........ Sick Sick Sick Sick Sick

# 100
  • Ямбол
Сетих се и аз с какво да се включа-купувала съм от соевото сирене-тофу,натурално,което е в платмасова кутия в саламура и е било мухливо,в срок на годност,не веднъж се е случвало.

# 101
В магазин Дар всичко, което е по-хладилните витрини и лесно се разваля е развалено, майонеза, сирена и т.н. прекалено висока температура държат над 8-10 градуса. За сиренето "Родопея" и аз потвърждавам, че е такова, както и "На баба".
 Да изпиша и един уникален продукт на "Екобул продукт" -орехово брашно ...ле ле това са стрити черупки. Сигурно 90% са черупки. Не става за ядене, хруска все едно пясък ядеш. то пък и какво да очакваш друго ?

# 102
  • София
Присъеденявам се за сиренето "Родопея". И добавям в черния списък "Бор Чвор".

# 103
Пилешки бутчета на МИМ. SickДва дни не могат да се размразят,толкова много вода им е "наблъскана". #2gunfireСлед изпичане са като пастет.

# 104
цедено кисело мляко на Бор Чвор-отврат,ми то не е цедено мляко,а нещо си гадно,което на другия ден се разпадна на слузеста маса.

Общи условия

Активация на акаунт