Черен списък на храни и хранителни продукти - 4

• 130 580
  • 763
  •   1
Отговори
# 75
искам да питам някой използва ли Айсберг салата, миналата година когато купувахме всичко беше ок, но тази година купуваме вече от 4-то място и е все горчив, защо е така, на някой случвало ли му се е, знае ли от какво е или къде има такъв който не горчи? А 4-те места са Била, Т-маркет, Лидл и складовете на Руски паметник.

# 76
  • София
искам да питам някой използва ли Айсберг салата, миналата година когато купувахме всичко беше ок, но тази година купуваме вече от 4-то място и е все горчив, защо е така, на някой случвало ли му се е, знае ли от какво е или къде има такъв който не горчи? А 4-те места са Била, Т-маркет, Лидл и складовете на Руски паметник.

Преди месец се нахвърлихме и купихме 4 наведнъж - горчаха  Confused. И ние се учудихме, но бяха от една партида и не се замислихме много защо е така. Не помня откъде ги купихме, но със сигурност е от хипермармакет. Досега почти никога не се беше случвало.

# 77
И ние така направихме. Последния път в който купихме, беше в Лидл, ни се сториха пресни, а нали и магазина сега отвори, така че си помислихме, че не може да са престояли и затова да горчат, купихме 4бр., е горчаха.., сега какво да ги правя, чудя се ако ги накисна малко във вода дали няма да се махне тая горчилка. Вече не смея да купувам, а той ако не е на промоция както беше в Лидл си е скъп, ще се връщаме на марулята...

# 78
  • дълбоко,дълбоко в прованса
Слагам в списъка рекламираното напоследък кисело мляко 3,6% "На баба" по БДС след два неуспешни опита да го използвам за подквасване на домашно прясно мляко. Изобщо не се подкваси прясното мляко. Просто си направих опит в пюрени бурканчета, защото предположих, че така ще стане. А иначе вече от два месеца си подквасвам прясно мляко от село с кисело -  пак от село.

# 79
Днес си купих 4-5 айсберга от Лидл, но не горчат...то добре че не горчат де Peace

# 80
Аз пробвах на На Баба по БДС, през уикенд-а и ми се стори доста вкусно. Незнам за подквасването, нямам време да се занимавам Simple Smile но това май е първото на пазара КМ по БДС.

# 81
  • София
Е стига де, На Баба даже не е кисело на вкус, консистенцията му е съвсем друга, като на крем без варене.

pepi_maika , ако е вкусно, това не го прави кисело мляко.

# 82
  • Пловдив
Купих пилешко филе на BEST FARM, почти 9лв/кг. След като го отворих, установих, че това е една пихтиеста маса  #Cussing out. На етикета, с много, ама много ситни букви, пишеше, че съдържа вода  Shocked, сгъстител, две Е-та, сол.
Повече няма да купувам нищо от тях!

И аз имам този горчив опит с тяхното пилешко филе. Точно на пихтия прилича. И когато се опитам да го запържа с една лъж. олио в тигана, след една минута всичко плува във вода, и месото няма как да се запържи, а буквално се вари. Резултата е- нещо приличащо на гума и подметка.

# 83
  • София
Био киселото мляко на Храмоника никога не ми е вскисвало. Бях забравила една кофичка преди да идем на море за две седмици и като се върнахме си беше съвсем читаво млякото, разбира се извън срок на годност. Само цената му е био.

# 84
Белен боб "Крина"-отврат,нито вкус,нито мирис на боб,а вида му-все едно готвиш филирани бадеми.От рекламираното време за варене 30 мин.се свари за 65 и пак някои зърна/ако могат така да се нарекат/,които останаха цели леко хрупаха.Общо взето стана нещо,наподобявящо нищо,ако не знаеш какво си сготвил,няма как да разбереш.Отделно за цената и грамажа-взех го 3,19лв за кг,а пакета е 0,800гр.Беше на промоция в Кауфланд.

# 85
  • София
От две години не бяхме купували никакви месни полуфабрикати. Снощи моите се връщат и гордо ми връчват кремвирши Тандем- 5 броя в найлонова опаковка, почти като вакумирани.

Реших да им спестя скандала, все пак за първи път им е, сядаме да вечеряме, отваряме опаковката и отвътре изпада едно хартиено калъфче с надпис DO NOT EAT, написано на различни езици, като че е важно да се прочете.

Веднага се сетих, че става въпрос за силикагел, който се слага в чанти и обувки, Уикипедия потвърди мнението ми.
Още ми е чудно какво прави този силикагел в хранителен продукт.
Така ли ги правят вече? Да не би аз нещо да греша и да трябва да ги тикна в белия списък?

# 86
Белен боб "Крина"-отврат,нито вкус,нито мирис на боб,а вида му-все едно готвиш филирани бадеми.От рекламираното време за варене 30 мин.се свари за 65 и пак някои зърна/ако могат така да се нарекат/,които останаха цели леко хрупаха.Общо взето стана нещо,наподобявящо нищо,ако не знаеш какво си сготвил,няма как да разбереш.Отделно за цената и грамажа-взех го 3,19лв за кг,а пакета е 0,800гр.Беше на промоция в Кауфланд.

И аз мога да потвърдя! Ужасно се пени, вари се повече от 1 час -като за това време остава недоварен, а за финал е ужасен на вкус. Исках да го сготвя за малкия, повече от 3 лв отидоха в кофата.

# 87
  • София
ЕйМиМи, какво ще правиш? Това като от филм за диверсанти по соц време...
РИОКОЗ ще ти искат касова бележка, за да си свършат работата.  Дай пакетчето на КЗП или Активни Потребители...

# 88
  • Sofia
Е стига де, На Баба даже не е кисело на вкус, консистенцията му е съвсем друга, като на крем без варене.

pepi_maika , ако е вкусно, това не го прави кисело мляко.

За "На баба" по БДС ли говориш или за стандартното "На баба"?
Има разлика между двете, на мен това по БДС ми харесва. Дори от Данон обясняваха, че новото мляко е по-кисело, а другото ще си го оставят като преди за клиентите, които предпочитат стария вкус.

# 89
  • София
ЕйМиМи, какво ще правиш? Това като от филм за диверсанти по соц време...
РИОКОЗ ще ти искат касова бележка, за да си свършат работата.  Дай пакетчето на КЗП или Активни Потребители...

На етикета като се загледах, пише, че има специален "абсорбер на влагата" (или нещо подобно). За какво му е на кремвирш такъв абсорбер, не знам. Но явно така трябва, аз съм май назад с модата в месните продукти. Сега някое кученце в квартала ще си хапне.

Хлапето прочете етикета, видя колко непознати неща има, отхапа и се отказа.
Малкият (на 3г.) обаче докопа един и каза, че било кръгло сиренце. Детето е право, соевото сирене, което купувам, си има вкус точно на кремвирши.

Общи условия

Активация на акаунт