Япония

• 267 467
  • 1 666
  •   1
Отговори
# 705

жената май обърка месни с местни:-)

Ами да  Embarassed Ама който чете без да се вглежда така е.
Съжалявам за спама  Peace

# 706
Тъй като темата почва да се измества отново към неща които не са за тук (радиация и страх), реших да постна нещо което в момента се случва в Япония, а именно Ханами 花見
( http://en.wikipedia.org/wiki/Hanami ).
Изключително красивото цъфтене на сакура и уме дръвчета, което трае една-две седмици. Започва от юг (остров Окинава) и продължава на север, като цъфтежа е от края на март до началото на май за различните райони. Японците имат специална прогноза, която се нарича sakurazensen.
За тази година прогнозата изглежда така, като месеца е първи, а след това е дата:

Значението на падащите цветове е преходността на живота . Японците оценяват именно тази мимолетност на нещата. Можем само да се научим и ние да ценим малките неща и да помним че преди час е минало, а настоящето е сега.

Моля, Samuraika или който знае повече за тази традиция извън намеренто в интернет, да сподели.

И накрая завършвам с това:

"I prefer to be sakura blossoms in the wind more than just one blooming flower!"

# 707
Много хубав постинг. Hug
Включвам се и поздравявам всички от темата с тази моя снимка на ume. Wink
Ранната дата на снимката (15 март) не съвпада с прогнозата sakurazensen, понеже е правена на други географски ширини.
Не знаех за тази прогноза, а съм се питала как туристите, които отиват в Япония специално за ханами, успяват да нацелят момента. Simple Smile)))

# 708
Страхотни са снимките. В София има сакура на няколко места и винаги, когато цъфтят отивам да им се порадвам и да направя малко снимки Simple Smile Дано някой ден да стигна до Япония в точния момент Wink

# 709
В София има сакура на няколко места и винаги, когато цъфтят отивам да им се порадвам и да направя малко снимки Simple Smile

Сподели къде  Praynig Мисля си за едно място близо до бул. България, има прекрасно дръвче с розови цветове  Heart Eyes

# 710
Японски вишни има пред народната библиотека и точно срещу вечния огън, пред Светия синод.
Даже сега ги красят нанизи от оригами жерави Simple Smile
Хилята, да сме точни. Според легендата, който направи хиляда хартиени жерава това, за което копнее сърцето му, ще стане реалност. Направени са с молитва към Япония от различни хора.

Мисля че и около японския хотел има вишни.

# 711
Сподели къде  Praynig Мисля си за едно място близо до бул. България, има прекрасно дръвче с розови цветове  Heart Eyes

Точно на булевард България. Пада се зад медицинска академия близо до автобусната спирка. Има няколко дървета, които направо натежават от цвят пролетта. Там ходя. Виждал съм и на други места, но само отстрани и не съм се отбивал. тези на "България" са бяло розови, но малко по- към кръстовището до детското пространство има и една тъмно розова.

# 712
Да, точно за същото място става въпрос  Peace

Satori, благодаря   bouquet

# 713
Онзи ден видях цъфнала сакура до паметника на Щраус във Виена  Simple Smile

# 714
Ooo, а пък аз не знаех за тези на бул. България, а работех до тях...  Blush
Благодаря.

# 715
Каква красота Heart Eyes

# 716
  • Sofia
Страхотна красота!   bouquet Ако някой друг има още такива прекрасни снимки, ще е много хубаво, ако ги постне - действат чудесно на настроението на всички!

# 717
Снимките в предния пост са от нета Simple Smile

Сега няколко снимки на приятелка от Токио; правени са тези дни.
Много е красиво!

# 718
а това какъв вид точно вишна е?
много са красиви и много възпявани в Япония

# 719
http://media.snimka.bg/2724/011703215.jpg?r=0
това е една улица в мюнхен, снимките са от миналата година, но може би днес ще отида да видя дали пак са цъфнали и ще направя нови.

Общи условия

Активация на акаунт