Япония

• 267 404
  • 1 666
  •   1
Отговори
# 690
Не съм чела темата в Клюкарника, там изобщо не влизам всъщност.

Самурайка, духом съм с теб и твоето семейство, и на всички край себе си разказвам от първо число как е в Япония. Прегръщам те силно и се надявам бързо да се нормализира всичко.

# 691
  • Брюксел / София
В тази статия има интересни неща за Япония:  http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3727291

Аз не знаех част от информацията и ми беше интересно, макар че не съм сигурна доколко всичко е истина.

Самурайка, надявам се да се чувстваш по-добре. Стискам палци за теб, близките ти и всички японци да се справите с изпитанието. Praynig

# 692
Радвам се да попадна на тази тема. Миналото лято открих една тема за японския зелен чай. Пия сенча от няколко години от всевъзможни места в пределите на Япония. Дано нещата бързо да се успокоят и държавата да се съвземе от този ужасен шок.

Изглежда, че никой не купува нищо от Япония, защото по думите на митничарите в София само аз имам да освобождавам пратка през Агенцията за безопасност на храните. Много неприятна процедура с доста чакане и неколкократно ходене. Очаквам сагата (част I) да приключи в четвъртък сутринта.

С изключително некомерсиални цели можете да хвърлите едно око на Голямата тема за японския чай, където скоро ще публикувам и информация за трудностите и най-новите подробности около ограниченията за внос на храни: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=517686.0

# 693
  • The QC to be!!!
Изглежда, че никой не купува нищо от Япония, защото по думите на митничарите в София само аз имам да освобождавам пратка през Агенцията за безопасност на храните. Много неприятна процедура с доста чакане и неколкократно ходене. Очаквам сагата (част I) да приключи в четвъртък сутринта.
И аз, и аз, но не съм в Бг. та чакам да видим какво ще ми сервират от Белгииските митници  Confused Иначе на 20 мин пеша имам магазин от който мога да си купя чая които ползвам, но предпочетох директно от Япония с цел да отиват там $ директно.  Peace Междо другото след поръчката ми пратиха е-майл, че за разлика от обикновенно, поръчката ми може да закъснее и може да трябва да ходя до митницата... Поне са откровенни и предупреждават, и причината е заради това което се случва в там. Е как да не им се възхищавам като са толкова откровенни и загрижени за мойта проъчка.

Хубава е темичката за чая, прегледах я.  Peace

Последна редакция: вт, 05 апр 2011, 19:49 от Baby*

# 694
  • Sofia
Не ви ли е страх да купувате храни директно от Япония в момента? Интересно ми е, защото една от приятелките ми дори се отказа от сушито по заведенията... Явно всеки приема нещата различно!  Peace

# 695
  • The QC to be!!!
Не ви ли е страх да купувате храни директно от Япония в момента? Интересно ми е, защото една от приятелките ми дори се отказа от сушито по заведенията... Явно всеки приема нещата различно!  Peace
Никак даже  Peace Но се надявам тукашните митничари да не ги е страх да го дадат на пощата и, че пощата няма да ги е страх да ми го доставят.

# 696

СуШито не се ли приготвя предимно с местни продукти, поне така чух в Германия.

# 697
 newsm78
Не се ли приготвя от водорасли, ориз и сурова риба Peace

# 698
newsm78
Не се ли приготвя от водорасли, ориз и сурова риба Peace

под "местни" имах предвид продукти с проиzход от държавата в които се предлага, пр. суШито в германия се приготвя предимно от немски продукти рибата е лакс, скаридите и водораслите от ферма zа скариди и водорасли, ориz от Тайланд и т.н.

# 699
 Crazy Най-вероятно е така. Peace

# 700
По-скъпите суши ресторанти държат всичко да е от Япония, от водораслите до соевия сос, но много заведения предлагат суши от продукти, произведени другаде. Щом по света тази храна  е много разпространена, значи няма как да не се включат и други страни в този бизнес. "Оризови" държави бол Simple Smile

Колкото до това дали се страхувам да поръчвам? Не се страхувам, стига да зная от коя област на Япония идва стоката. Ето един новинарски клип от abc news. Вижте как журналистът им си хапва суши на японска земя като две и две, четири: http://abcnews.go.com/gma/video/fear-spreading-radiation-japan-1 … ;playlist=1363742
(клипът започва с реклама)

# 701
Ето един новинарски клип от abc news. Вижте как журналистът им си хапва суши на японска земя като две и две, четири: http://abcnews.go.com/gma/video/fear-spreading-radiation-japan-1 … ;playlist=1363742
(клипът започва с реклама)

Е, то е ясно Че като си в Япония ще си ядеш японска храна като 2 и 2 Четири. И японски въздух ще дишаш, какво друго ти остава. Но ако не съм в Япония, аз поне не бих си внесла японска храна. Чая който купувате едва ли е произведен вЧера, та за него разбирам, но пресни продукти не бих си хапнала тоЧно сега. Някой може и за параноиЧна да ме помисли, а може и приЧината да е Че суши не обиЧам и не ми представлява проблем да се лиша от него или от каквато и да е друга японска храна. Но си мисля, Че дори и сушите да ми е най-любимата храна, моментът не е много подходящ за внос. 

# 702
Steam, браво, че се "показа" тук! Не знаех за другата тема, а е интересна.
Японски зелен чай пих скоро на една чаена церемония, където бях публика, но черпиха с чай и нас публиката. Simple Smile Много деликатен, макар и леко горчив, приятен.
Направи ми впечатление как наливат в чашките - малко по малко, обикаляйки чашките по няколко пъти, с цел да се получи 'равна' смеска, а не по-силна запарка в една чаша и по-слаба в друга. Simple Smile

# 703
Steam, браво, че се "показа" тук! Не знаех за другата тема, а е интересна.
Японски зелен чай пих скоро на една чаена церемония, където бях публика, но черпиха с чай и нас публиката. Simple Smile Много деликатен, макар и леко горчив, приятен.
Направи ми впечатление как наливат в чашките - малко по малко, обикаляйки чашките по няколко пъти, с цел да се получи 'равна' смеска, а не по-силна запарка в една чаша и по-слаба в друга. Simple Smile

Да наистина разливането на чая по чашите трябва да става на малки дози редувайки ги. Специално при сенча и останалите запарвани видове е така, защото в началото е слаб, а силната част е на дъното. Явно и при ритуалния мача е така Simple Smile Някой ден ще го опитам и него, но искам първо да си купя пособията за приготването му Simple Smile

# 704
Не ви ли е страх да купувате храни директно от Япония в момента? Интересно ми е, защото една от приятелките ми дори се отказа от сушито по заведенията... Явно всеки приема нещата различно!  Peace

СуШито не се ли приготвя предимно с местни продукти, поне така чух в Германия.

нори няма как да е местен продукт, японски ориз, оризов оцет също.
но рибата си е местен продукт, да.
нори има и китайски, предполагам, че японския ориз и оцет също идват по-скоро от китай на пазара на ЕС

жената май обърка месни с местни:-)

/храни директно от Япония никога не съм купувала, какво се има предвид?/

Общи условия

Активация на акаунт