Бродирана красота - Гоблени 76

• 113 813
  • 753
  •   1
Отговори
# 390
Добро утро момичета! Отдавна не съм писала, но чета редовно. Довърших най-после един зимно коледен гоблен. Ако бях осъзнала колко контур има още в началото, сигурно не бих го почнала, ама ето резултат, още мокър:
http://zhanka.snimka.bg/tapestries/moi-gobleni.321133.20602154.big
Малко се затрудних се с този  бод  Couching, не бях шила такъв и сега като гледам снимката ми се струва, че се е отпуснал конеца, но се надявам като изсъхне да се стегне. Поздравления за творенията които сте показали в темата и се радвайте днес на циганското лято.

Много красиво!  Shocked Браво!  Peace

# 391
zhanka , дано контурния бод не те откаже от такъв тип гоблени, защото този е истинска зимна приказка.

# 392
  • БЪЛГАРИЯ

Не си злато, ПЛАТИНА си!   love001 Мерси боку! newsm51

# 393
  • София
Дж-то, мерси много!  Hug

ketri, благодаря!  Hug Точно това клипче гледах и аз, само че не можах да схвана как се прави това върху вече ушит гоблен.

Лолита, браво   bouquet

zhanka, прочетох за този Couching, сигурно е било кошмар! Обаче резултатът е невероятен!!!  Hug

# 394
Zhanka,много хубав е станал и не съжалявай. Това е последното ми произведение:

# 395
  • Варна
  bouquet  за показаните красоти.
Zhanka станал е много хубав, струвало си е усилията с контурния бод.
Не съм писала отдавна, защото нямах какво да покажа, но ето един завършен от мен гоблен.

# 396
Благодаря ви момичета , за хубавите думу, няма отказване. Следващият пак има много контур ще го почвам тези дни. Надявам се, че като се прибера от работа гоблена е сух и всичко си е на мястото.

# 397
rozali можеш ли да ми кажеш къде да намеря схемата на тази африканка, която си показала?
Благодаря ти предварително!  bouquet

# 398
Благодаря ви момичета , за хубавите думу, няма отказване. Следващият пак има много контур ще го почвам тези дни. Надявам се, че като се прибера от работа гоблена е сух и всичко си е на мястото.

zhanka  newsm10 smile3501 разгледах цялата ти колекция, невероятни красоти! Браво на теб! Поздравления и лек бод с новото начинание. Ще очаквам скоро да покажеш някое етапче.

Хубав ден на всички   bouquet малки и големи, ученици и родители на ученици! Честит празник! Grinning

# 399
Честит празник на всички майки на първолаци , на всички учители и на всички онези, които са близо до родното училище.

Схемата на жабката:

В пълен размер изображението се сваля, като се щракне върху бутон "оригинал"

# 400
Ох, пак сте напоказали хубави неща... Вече и за зимата и НГ се стягате. Може ли да им пишете имената на тези хубави наща. Да се науча поне какво гледам. Какво ми харесва. То вярно, че изработката е едно от най-важните неща, ама и модела си оказва влияние.

"Сватбено пътешествие" го знам като гоблен шит с гобленов бод, а виждам (ако добре виждам), че може и с кръстче.

Можете ли да ми обясните що за игла е тази, с която се работи тук: http://www.youtube.com/watch?v=2ZVwW32t60A&feature=channel

Показано е как се прави картичка за подарък. Такава игла не съм виждала до сега, камо ли да съм работила с нея.

Хубав празник на всички ученици, родители и учители. Желая успешна и щастлива учебна година.

# 401
Това е фъкане от по-стар тип така да го наречем.С този тип техника се правят тези неща и съответно момичето, което ги прави:

А ето това съм правила аз.Неемного хубаво, но ми е първи опит:

За основа се ползва чаршаф.Конците са си от тези за гоблени, само че на по 3 ката.Боде се от опаковата страна, а от лицевата става като хавлия на бримчици. Ако е малко мотивчето , след като се завърши, от опаковата страна се лепи с текстилно лепило.Ако е голям проект, се лепи в процеса на работа.

Последна редакция: ср, 15 сеп 2010, 12:02 от sissak

# 402
Жанка, страхотен зимен пейзаж. Както винаги показа поредната красота. Гледам наистина има доста контур, ама ти си оправна, браво. И аз съм вече към края на моя гоблен, като го завърша ще показвам  Grinning
Марго, страхотен е  Hug
Любимка, красива мадама  Peace
Честит първи учебен ден на всички ученици  Hug

# 403
Благодаря, sissak , за обяснението. Стана ми интересна иглата, с която се работи.

Аз не съм виждала и дървени "масурчета" за брюкселска дантела по магазините. И какви ли не още неща има, а у нас няма нито къде да ги видиш, нито как да се научиш.

# 404
ето я втората кафеджийка с рамка

Общи условия

Активация на акаунт