Плажове за бедни и богати

• 11 517
  • 194
  •   1
Отговори
# 75
Преди много години много плажове (изключение - крайпътни между градовете, които и до днес са си свободни, ако не са застроени или прилежащи към хотели и т.н.) си бяха платени, поддържани, охраняеми.
Таксата беше смешна и символична, но поддържането беше на ниво, спасителите не си бъркаха в носа по цял ден и беше къде, къде по-интересно и хубаво.
Разбира се, бяха държавни.
Сега се дават под аренди на разни и им се дава пълна свобода на действие, т.е. няма общините нямат никакви изисквания и стандарти за поддържане на плажовете, а дори и да имат - то частниците не ги спазват особено и няма и кой да следи и да глобява...
Та, така...

# 76
Майтапът на страна, но при положение, че плащам по 100 лв. на ден, наистина не искам нито да виждам на Пена петите пред лицето си, нито на Станка дупето в краката си, нито ромите с царевиците и сАЛдоледа.

...

Плащаш си храната, спането, чадъра и шезлонга, а не пясъка на плажа. Хотелиерът не си е купил плажната ивица, че да ти я продава на теб.

# 77
  • Sofia
По принцип предпочитам малките уютни неохраняеми плажчета.
От друга страна, обаче, нямам нищо против затворените комплекси, защото обективно няма как да бъде осигурено спокойствието и сигурността на относнително заможните туристи, които желаят подобен тип почивка.
Преди две години бях на почивка в Мексико - там съответната хотелска верига ( в моя случай РУИ) стопанисва и част от плажната ивица - има си охрана и не се допускат други туристи - съответно и чистотата и обслужването е на фантастично ниво.

# 78
Майтапът на страна, но при положение, че плащам по 100 лв. на ден, наистина не искам нито да виждам на Пена петите пред лицето си, нито на Станка дупето в краката си, нито ромите с царевиците и сАЛдоледа.

...

Плащаш си храната, спането, чадъра и шезлонга, а не пясъка на плажа. Хотелиерът не си е купил плажната ивица, че да ти я продава на теб.

Само че, може да вземе плажната ивица на концесия.

Преди години /25 и повче/ почивахме в станциите на МВР по морето- плажната ивица на някои от тях си беше приходяща към самата сграда и плажуваха само настанените там.

Та как да привлечем платежоспособни туристи? Такива, на които им се иска да почиват, наистина да почиват, нещо подобно на разказите на 10 c's. Е, Слънчев бряг не е Пукет, но пък защо и да е Чъпръчане?
Наистина, като си плащаш солидно, искаш и солидно да ти е гот. А това не става на масовия плаж с кака Пена. Кофти, но факт.
Платежоспособните са винаги с предимство. Пак кофти, но пак факт. Особено ако част от платеното от тях на хотелиера отиде по перо "подръжка на плажната ивица и морската вода". Не казвам богати, а такива вадещи пари. Безплатни удоволствия няма.

# 79
...
Само че, може да вземе плажната ивица на концесия.
...

Той сто на сто я е взел на концесия. Но в условията на концесията има изисквания за процент (30 или 50 процента, не помня точно) неплатена част и безплатен пешеходен достъп на гражданите. Вкл. важи и за затворените комплекси - те също са длъжни да осигурят свободен достъп на туристи, дошли пеш. Ако някой иска колата да му е наблизо - плаща паркинг, другите не. Пък че на Банев щели да му пият от бирата външни хора... ми да си организира по-добре бара. Друг въпрос е, че двайсет години от министерството си затваряха очите за тези неща.

ПП - наскоро имаше репортаж и за частни лица, които са си построили вили на морето и напълно са заградили със стени пътеките до плажа под имотите си. Започних само името на Белослава. Иначе по план, разписан от общината, има нарисувана пътечка за гражданите, по която да слизат до долу. На практика - бетонна ограда и няма пътечка.
Ппп - а, ето - http://www.factor-bs.com/news-10193.html

# 80
"Тоопла млеееечна царевица, молиииим"   Grinning тъй овикват на варненските плажове..
Напоследък предпочитам тихите и диви местенца, да няма олелия, гюрултия и търговия. На спасител на държа чак толкоз. В мсисъл, че ако трябва д аизбирам, предпочитам чист плаж, без аките, фасове и т.н. и без спасител, отколкото хубав батко на мръсен и претъпкан плаж.

# 81
argun, не казвам 100% платена част, но нека има и такава приходяща към хотелите с 4 звезди например. Нека наистина като си платя, да знам защо го правя.

# 82
Леле, каква снобарщина!  ooooh! Sick
Никога не афиширам с материалното си състояние и не ме интересува до мен на плажа кой е. За всеки има място под слънцето.  Peace
Важното е на мен и компанията да ни е гот.  Laughing Ама да си плащам, защото да не гледам напукани пети...!  ooooh!

# 83
Леле, каква снобарщина!  ooooh! Sick
Никога не афиширам с материалното си състояние и не ме интересува до мен на плажа кой е. За всеки има място под слънцето.  Peace
Важното е на мен и компанията да ни е гот.  Laughing Ама да си плащам, защото да не гледам напукани пети...!  ooooh!

Ти пък от ирония не разбираш ли? Rolling Eyes

# 84
"Тоопла млеееечна царевица, молиииим"   Grinning тъй овикват на варненските плажове..
Напоследък предпочитам тихите и диви местенца, да няма олелия, гюрултия и търговия. На спасител на държа чак толкоз. В мсисъл, че ако трябва д аизбирам, предпочитам чист плаж, без аките, фасове и т.н. и без спасител, отколкото хубав батко на мръсен и претъпкан плаж.

Това го имаше и на един доста добре платен плаж.

argun, не казвам 100% платена част, но нека има и такава приходяща към хотелите с 4 звезди например. Нека наистина като си платя, да знам защо го правя.

Била съм на такива места - в чужбина, вика му се клуб - плажът си е към хотела и никой друг не може да влезе, дори и срещу плащане.

Концесията - не се знае за колко време и гледат максимално да измъкнат срещу минимални вложения.  Същото е и със заведенията на морето - ден година храни, пък догодина - майната му, ще отида на друго място.  

# 85
  • Бургас
Хотелите не могат да имат собствени плажове, защото е незаконно. Плажа си е плаж: има хора, писъци, деца, топки. Не можеш да си плащаш пясък. Чадър, шезлонг..., но пясък и място не.
Ако ти пречи и имаш пари - Бора Бора, Малдивите, някой остров... По света има достатъчно места. Това са плажовете за богати. Както и да го погледнеш 100лв за почивка на ден или дори 200... Wink какво можеш да искаш за тях? Добре обзаведена стая, хубав хотел, храна, басейн, детска градина, аниматори..........Че и плаж.  Rolling Eyes
Все едно аз като ида на ски да изискам собствена писта на хотела. Значи отивам на Пампорово и очаквам само аз и гостите на хотела да ползваме Стената. Не става.

Последна редакция: чт, 26 авг 2010, 10:12 от Sesana

# 86
Хотелите не могат да имат собствени плажове, защото е незаконно.

В някои страни става, и то не Бахамите - Турция, Кипър.

# 87
Абсолютно съм съгласна със Сесана. Такива забележки (каквито понякога правят поддържащите иивицата) и ограничения са незаконни и никой няма законово право да ограничава достъпа на човек до плажа. По тази логика много много заможни могат да си купят личен плаж за тях и семейството им и дори и за 2000 лева на ден да не остане море, на което да отидем.

# 88
  • Бургас
Хотелите не могат да имат собствени плажове, защото е незаконно.

В някои страни става, и то не Бахамите - Турция, Кипър.
Ето го решението плажовете и лятото в Турция не са по - скъпи от тези в България.
Не сме дорасли още за частни плажове. сега е зле, а ще стане и по - зле ивицата.
Бихте ли се съгласили пистите на Витоша да се ползват безплатно от хора почиващи в хотели там, а всички останали да си плащат по 20лв. отделно от лифт картите? Аз като ида на ски искам да ми е спокойно. А не да ми се пречкат всякакви. За мен това е равностойно на частните плажове.

# 89
  • София
Мен пък ми е интересно, защо на басейните
на 5 звездните хотели, шезлонгите са наредени
през 20 см. Нали пак си плащат хората ама не се оплакват.
На плажа обаче не може  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт