АВГУСТинче ходи и не спира, за мама вече няма мира.....тема № 22

• 28 112
  • 743
  •   1
Отговори
# 720
Здравейте.Аз верно съм малко за убиване,че минах пуснах бомбата и заминах.... Сега да ви разкажа: Преди 1 месец моя мъж дарява кръв заради наш близък.Пред няколко дена пристигна писмо от кръвен център, в което пише че съпругът ми има антитела на Хепатит С.Това, какво ми го обясниха, значело че е преболедувал от Хепатит С.Аз се шашнах тотално,а той си е самото спокойствие.Ходи на гастроентеролог, правиха му изследвания на кръвта и стойностите за сега не са много завишени.След 20 дена казаха пак да се повторят изследванията.Обаче никой не каза да се изследвам и аз.Едва вчера като се зачетох ми стана ясно,че има вероятност да се предава и по полов път и може и аз да го имам.А мъжа м исе шегува,че сигурно аз съм го заразила,защото обичам да ходя по зъболекари и сигурно там съм прехванала нещо. (той има малко черен хумор  Mr. Green) .Днес исках да си напаря и аз изследване за тоя хепатит, още повече,че познавам докторката,която ще ме изследва,ама не можах.Уплаших се.Стигнах до болницата и не можах да влезна.Като ме стегна сърцето, направо въздуха не м стигаше...и се върнах.Бях и с малкия и си викам да не направя сега тука някой цирк да взема да припадна от страх и се прибрах.Ще отида с мъжа ми като се освободи от работа.Просто откакто учих за мед.сестра и работих в болницата съм се наплашила тотално от нещата,които видях...Аз по-скоро си мисля,че съм си добре,защото нали преди година като бях бременна ме изследваха и нищо нямаше...Ама знам ли.
Другото, корот ме притеснява е че Валентин не яде.Вярно че му никне един кътник сега, който почти е пробил вече, но това дете  не признава друго освен кърмата и малко кисело мляко.В чудо съм се видяла и не мога да го нахраня. ooooh! Мерих го на кантара на аптеката и май е по отслабнал.След няколко дни пак ще видя дали е качил нещо.Снощи мъжа ми го гледаше а аз готвих.И постоянно ревеше малкия.А по принцип с мъжа ми много си играят и при него не плаче.Накрая го взех и го накърмих - ми детето гладно.Но така или иначе кърмата не му стига, той е голям и има нужда и от други неща.Но просто не знам как да го накарам да хапва.Знам,че нещо аз греша, но не мога да разбера какво.Моля дайте съвет какво да направя.

# 721
Здравейте!
Благодаря на всички за комплиментите!!  newsm51 smile3525

# 722
Имаме си бабааа  bowuu Обаче сега сядам! ooooh! На всичкото отгоре и да отменя мамчето, че тя милата сготви (еми не ми остана време, а как исках да не се занимава с това от вратата Sad ) изчистих и нарязах едно кило моркови за замразяване и кръстът тотално ме скапа. Това след като с Анди 1 час обикаляхме квартала пеш, че да я доизморя, че да спи.  Shocked  Леле а кога ли ще стигна да си обезкосмя краката не знам  Crazy Иначе да се похваля баба й е донесла много сладки и много необходими подаръчета- един страхотен дебел пуловер със широко поло - много шик Wink Едно по-тъничко пуловерче, един лилав анцунг и 4 броя чорапки.  И като ми каза цените на тези неща там, паднах. ПРосто тук можем само да мечтаем за такива цени на качествени детски дрехи!!!  #2gunfire

Янче видя ли като проходи Анди какво стана, аз като разказвах преди... Hug

Бях абсолютно сигурна, че това ще кажеш.  Joy Сега чакам и Жули и Ивуша да се включат.  Joy Аз за това подчертах, че сега е така, защото все още се учи да пази баланс и е необходимо постоянно да ходя по нея, но скоро като си стане 100% стабилна съм сигурна, че ще е много по-добре!  Mr. Green А вкъщи както казах нямам дерт. Доколкото мога съм обезопасила, щъка си детенце Simple Smile Но хем е малко мястото за ходещо дете, хем гледам да използвам всяка минута от това страхотно временце навън.  Hug

Дани, да ти кажа май доста си й харесва досега каквото хапна, но те наистина хубаво готвят! Щом аз го одобрявам, значи става!  Mr. Green (очаквах да е  Sick прави са били майки из квартала, че в нашата кухня е хубава храната). Днес на обяд имаше зешко със сос от морков, ябълка и лимон (както ми беше казно) и наистина много й хареса. Само не ме кефи, че следобедните им правят със сухо мляко вместо с прясно. От една страна може и да е по-добре, но от друга вчерашното мляко с ориз ми се стори адски лепкаво. (дали пък не беше от ориза), ше видм днешният кисел как ще е.

Славенче, ние си писахме и в скайп по въпроса, но да ти кажа тук не се обвинявай, че заради теб Вальо не папка. Няма логика. ПРедлагаш му разнообразна храна на детето, просто явно все още не е от ящничките. Както и сама ми написа, може да е кърмоман  Mr. Green и като спреш да кърмиш да прояви по-голям интерес към друга храна! Ще отмине, спокойно! За хепатита, и аз мисля, че като си била бременна при излседванията е щяло да се разбере, ако имаш. Не се тревожи!  Hug

Александра, да това за ухото го бях забравила. Оле дано не е сериозно, че ушите как болят...  ooooh!

# 723
Пак мой пост  Mr. Green То май аз ще си изпиша темата. Анди спа 3 часа и даже краката си успях да оправя, а и мъжо гузен днес си дойде в 5  Mr. Green Heart Eyes Просто забравих да ви споделя днес какво се случи. Андреа за пръв път ми се обиди и то 2 пъти! Първият път докато я хранех на обяд здраво ми дереше крака. След няколко 'не'та я плеснах по ръката (естесвено не така че да я заболи..). Тя ми блъсна чинията и ръката и направи една физиономия направо щях да падна - зачерви се, нацупи се и аха да ревне - като малко дете!  Shocked Леле скъса ми се сърцето! А вторият път пък (пак докато яде) баща й я храни, а нашата иска някакви кестени, които бяха на масата. Дадох ги аз, но естествено налапа единия. И без да се карам, само защото й го извадих от устата+казах маме, това не се лапа тя направи същата физиономия!  Shocked И баба й и баща й я видяха. Лелееееее, малко диваненце, какво разбиращо и чувствително е станало само!  newsm09 no cry

# 724
От съпричастност към желанието на Яна да пусне нова тема, се включвам да ви поздравя...
Предлагам да се поздравим с по една " добър вечер " и темата си отишла.... Wink

Междудругото и Дари попроходи преди месец, но все още не се пуска уверено....ходим си хванати за ръка като влюбени... Embarassed

# 725
  • Кърджали
Хайде и аз да се включа в доизписването на темата Simple Smile
Прибрахме се от рождения ден. Тая шумотевица с много деца нещо не ми се оказа по вкуса.Аз рождения ден на Кати го бях правила само с близките ни и децата бяха само Кати и днешният ни малък рожденник.  Кати се заиграваше и сама, ама тя там е свикнала и спокойно ис обикаляше стаите.Но не обръщаше внимание на другите дечурлига.
Ама и детето ми днес е като смазано. Днес наобяд поспа един час само, после два часа се въртя в леглото.Не бързаше да става, ама не и се заспиваше отново. След двучасово въртяне заспа пак, ама след 40 минути някъде я събудих за да отидем на рождения ден.И напук на очакванията ми, че след като и липсва сън, ще заспи бързо дивотията, заспа чак сега.Пак се въртя в леглото, че дори и се засилваше да става.Надявам се само да спи тази нощ... Нослето и е още хремаво, а помпичката дето я имам никаква работа не върши. Tired Ухото не знам дали я боли още, забелязах я че днес пак го дърпа и бърка.То май повече ме тормози, защото не мога да я задържа легнала като и слагам капките и не знам колко от лекарството попада където му е мястото.След ден - два ще я водя при лекарката да видим има ли подобрение.
Че и без телефон останах, защото съм си забравила зарядното на село. Краси са все още в София със свекъра, занимават се с изследвания, не се знае кога ще се приберат.Та няколко дена ще си спомня какво е било преди ерата на джисиемите  Whistling

Хм, няма да се спи и тази нощ явно.Направо отваря очи като се върти и от сополките и е трудно да диша.

# 726
Здавейте мами включвам се набързо,че така ми се спи вече.

Славенче сега ще ти кажа моето лично мнение.Алекс ядеше всичко с желание,но изведнъж започна цял ден на кърма и никакво ядене.Така сме повече от месец.Ама понеже ми писна вече да не яде нищо и на яслата да рови в деколтетата на лелките реших,че е време за отбиване или поне през деня никакви цици.Ами знам ли какво стана ама моя Алекс се върна.Вчера и днес обядва супичка не цици.Следобяд изпи 120мл АМ + това яде грозде и бисквити.Сега вечерта изпи 100мл АМ яде хляб и го накърмих,че гърдите ме боляха.Честно много по добре ми е като не го кърмя по цял ден.Пък и така ще неще яде храна.Дано и при вазе да мине този период.
За хепатита не мога да ти помогна.
 smile3503   smile3524 newsm46

# 727
Привет и от мен!Забравихте ли ме(запомнихте ли ме:))
Не мога да се включа в темата,че само скитаме насам-натам и не съм ви чела.Дано няма болни дечица! Praynig
Ние ходихме на гости на едни приятели е Куклен(Пловдивско) и Митко се чувстваше много добре.Играеше си с другите деца и не ме търсише толкова.Сега му излизат две зъбчета и е малко крив,ама така ще е.Иначе бяга ,пада, става и така....Ние си продадохме колата и от Пловдив си купухме друга,та сичетахме полезното с приятното.
До скоро  Grinning

# 728
Хи-хи-хи, Бърби, като те прочетох и аз се сетих за Захира, Джули и Ивуша hahaha Joy.
От сърце ти съчувствам. Ние този период го минахме много бързо, защото Белослава ходи може би повече от два месеца хваната за ръка и се пусна, когато явно си беше достатъчно стабилна. На улицата и аз се притеснявам да я оставям съвсем сама . За това гледам да обличам нещо с качулка или с по-голяма яка и я придържам за всеки случай без да ме усеща. Опитай с качулка, много е лесно, а и при вас вече е по-хладно.
Честити нови придобивки на Анди и браво, че си хапва кухнята. Ще видиш какво улеснение е .
Славенче, дано всичко се размине по най-лекия начин. Не искам да те стряскам, но се изследвай, защото скринингът за бременни включва  Hp B, а не Hp C Peace.
А за Валката опитвала ли си да го храниш на различни места? Белослава един ден яде на масата в кухнята, един ден на двора, един ден в проходилката ( вместо в столчето). Но като е решила, че ще е на едно от тези места, и дума не може да става да яде другаде. Като се залиса, изяжда всичко до дупка точно за 5 мин. Но ако не намеря това , което иска за момента, затваря устата и ще си легне гладна. За съжаление при нейното тегло не мога да си позволя лукса да я оставя гладна и съм отложила възпитанието на храненето за по-късен етап.
По-скоро помисли за проблем в обстановката, а не в храната.
При нас всичко идва от това, че иска да се храни сама, но няма как да я оставя Sad.

# 729
  • София
Привет момичета Simple Smile
Не съм се разписвала тези дни ( не , че някои е забелязал де) , но и не съм чела много. Влезнах сега да ви нагледам и като видях поста на Ивуша реших да последвам примера й и  и да драсна, да приключваме темата вече Simple Smile. Янчето е измислила толкова заглавия, а пък ние да не я уважим  Hug

Днес бяхме при д-р Оги ( проф. Бранков) на преглед, но и той каза, че сме за операция и няма да ни се размине. smile3518 Така се надявах да ни каже, че няма нужда и да му спестим на Алекс болката, ама.... Като знам как плака предния път, представям си какво ще е сега.Weary  Д-ра ни каза, че ще мине за 2-3 дни. Положителното в случая поне е, че е мъничък и няма да помни. 

Александра, миличката Кати. Аз като малка много страдах от уши и само като се сетя каква е болката...ужас. Дано мине бързо  Hug

Бърборанке, опасна е малката Андичка. Проявява си характер, а Simple Smile Щом е започнала и да се сърди вече Simple Smile. Да ти кажа в неделя правих твоя кекс и стана много хубав. Е според домашните можело да го направя по- сладък, ама пак се изяде   bouquet

Славена, може да е от зъбките или просто период. Със сигурност е неприятно и изнервящо, но не се обвинявай  Peace

Извинявам се, че пропуснах толкова народ, обаче както казах и по- нагоре не съм чела почти, карах отзад- напред Simple Smile

# 730
И аз от съпричастност ще се разпиша.  Mr. Green
Забравих да ви благодаря за съветите за играчките. Тази от линка на Лидето ми хареса. А предложението на Магаре с мокрите кърпи е номер едно в списъка, това е една от любимите игри на Мими. Друго любимо нещо е игра със стотинки от различен калибър.
Бърби, за кекса, ще го пробвам пак.  Laughing Хапнахме го, беше опечен добре в крайна сметка, просто не бухна никак. Аз май със содените неща много не се справям. Свекървата така правеше един много прост с 1 яйце, брашно, какао, олио, кисело мляко и сода. Абе нищо работа, а пък все не ми ставаше.  Embarassed Уцелих го в един момент и оттогава нямам пропуск, пък го харесвам, че се джурка за 5 минутки, ама що кексове си ги прибрах в коша ...
За ходенето, Мими пък ме не ще.  Twisted Evil Бута ме да я пусна, обаче винаги тича и не си гледа в краката, така че не смея. Вкъщи си шета сама. Шайни, и аз ползвам метода с качулката. Много е удобно.
Александра, дано се оправя бързо Кати.  Hug
При нас пък някакво желание да се облича сама.  newsm78 Голям цирк е. Взема чорапче и се мъчи да уцели крачето. В най добрия случай след няколко опита обува палчето.  hahaha Одеве преди баня голичка си обу гащи на главата.  Joy Към храненето - нулев интерес. Даже шишето с мляко или вода не си държи самичка. Много се дразня, щото столове мести вече, пък шишето ми го дава в ръцете, тоест "дай ми да пия", и нейните ръчички разперва встрани.
Мариелка,  Hug щом трябва, не се чудете. Ще му мине на мъничето. Стискам палци всичко да мине леко!

# 731
Ох, много се смея всеки път с Мимче Hug.Направо си я представям като някой от приказните герои- беладжии hahaha.
Кобрети, за играчките щях да ти пиша, но забравих. Тъй като Белослва винаги безотказно е хипнотизирана от нови играчки, можеш да накупиш една торба с глупости от нагазините за един лев и да  ги предлагаш на Мими една по една. Докато ги разгледа и разучи, ще мине доста време.

# 732
Айде и от мен едно рамо в изписването на темата Simple Smile

Шайн, аз не разбрах какво е направила Бела на протърчулника, но явно ти си доволна от избора Simple Smile А за сравнение Венцислава е 8.400 кг
Алегория, и ти изглеждаш доволна от избора на Теди
Дани, предния път като опитахме кухнята храната изглеждаше червена, мазна и гадна. Сега изглежда по-добре. На вкус не знам как е, аз съм много гнуслива и хич не си падам по опитването от чужди чинии. На Венци и харесва и аз съм доволна от това. Само кремчетата нещо ги не ще, тя май не си пада по сладко за разлика от майка си.
Мариелка, щом така казва доктора, значи бързо ще мине и Алекс ще забрави  Hug
Кобрети, винаги ме разсмива малкото Мимче. Ама това с монетите не е ли малко опасно?

Лека на всички!

# 733
  • София
Да позипиша и аз темата. Чета ви, но нямам време и сили да пиша. Направо на моменти не издържам. При майка ми дойдохме, но той основно през ноща ми е проблема понеже се буди много начесто и ако не му дам да суче пада голям рев. По този повод спи голяма част от ноща при мен, но го местя от едната цица на другата понеже като ме биберончи и направо ми разранява зърната. Пробвала съм вода да му давам неще и да погледне, за биберона да не говорим. През деня не иска никой друг нито да го храни, не иска да се изпишква освен ако не го държа аз, като види че зад количката е някой друг, а не аз пак рев  ooooh! И аз ви се оплаках и се надявам на съвети и идеи, че вече не се издържа. Знам, че е период, но....

# 734
На улицата и аз се притеснявам да я оставям съвсем сама . За това гледам да обличам нещо с качулка или с по-голяма яка и я придържам за всеки случай без да ме усеща. Опитай с качулка, много е лесно, а и при вас вече е по-хладно.

Хаха, пропуснала ли съм да напиша, че ходим именно основно за качулка (или яка)! Е не всички дрехи съответнйо са с качулка, а като ми усети ръката на нея или пък на якичката ми я бута! Дето вика Кобрети, не ме ще  Mr. Green Иска си сама, но понякога успявам да я 'контролирам' с дистанционното, сирече за качулка.  Joy Иначе когато се случи да падне първоначално гледам да не реагирам, за да не си мисли, че е станало нещо лошо и наистина действа - не се разплаква и явно не се плаши (е освен, ако не се е ударила по-кофти) Оооо кухнята наистина е голямо улеснение! Кофти е само в дни като днешния, в които е кофти времето, а няма на кого да оставиш детето и трябва да го влачиш с теб по дъжда/снега/локвите/калта/киша и пр. Баба й си дойде тамън на време днес да й я остава да взема кухнята сама!

Мариелка, съжалявам! Ако това е все пак някакво успокоение, благодари сте, че са открили проблема на време и че операцията ще помогне на детенцето ти цял живот да се чувства добре! И ще мине бързо, ще видиш! Знам колко ти е притеснено, но това в случя няма да помогне, напротив - опитай се да мислиш от положителна гледна точка!  Hug  bouquet

Кобрети, играта с монетите наистина звучи опасничка. На всичкото отгоре аз като 6-годишна имам и опит с поглъщане на стотинка и срещата после с рициновото масло я помня цял живот!  Sick Е следващият път, в който истински си припомних вкуса му беше след раждането! Joy Анди също се опитва да обува чорапки и обувки самичка. И прави една такава съсредоточееена физиономия, умираме от смях!  Joy

Общи условия

Активация на акаунт