Юлски деца-Тема 37

• 32 754
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
Хвърлям ви по едно око, но нещо ме мързи да пиша, а и време всъщност нямам вече толкова. Георги си дойде по-рано от очакваното и затова не дойдохме на срещата, нямаше как..

Ели, Влади по същия начин постоянно ходи и разнася нещо, подрежда, разрежда, вади.. За минутки се заиграва с подобни на тези - http://www.preissturz.at/dbfiles/PsFile/file_42c9978f33089/standard.jpg, http://www.toytownbg.com/uploads/products_pic/thumb_product_pic1_3886.jpg - Юлиана дълго си играеше. Играчките за бутане ги разлюби поне засега и е повече на вълна дърпане на нещо с въженце зад него. Опитва да се придвижва и с бутане на крака върху количка, слон имаме един също.. Има дървен конструктор, но не си играе с него по ппредназначение, обаче обича да му построим нещо високо и да го бутен, така много пъти. Затова съм наумила да взема скоро ето такъв боулин - голям, малък
Редовно си търкаляме разни топчета един срещу друг и мисля, че ще се забавлява.
Обича също да произвежда шум (но не напр. на пиано), свири със свирка (ще го пробвам скоро с хармоника, има от Юлиана, но не я намирам), има ксилофон, мислех да му взема барабан, така че може да пробваш и с някоя музикална играчка - напр.
Обича да драска, писах вече за магнитните дъски, вече има и разни светещи.. драска и с тебешир на голямата дъска на Юлиана, на бялата страна не смея още..
Това ми хрумва на бързо..

# 676
Здравейте, мамита, ще се побъркаме вече с тоя нет, пак от 4 дни няма, и това, при положение, че си платихме и за октомври, само че на другия съдружник, за да го пусне предния път (демек дали сме двойна такса засега). Сега пък първия съдружник се ядосал на този и отрязал кабелите някъде си, че и охранявал отрязаното и половината град нямаше ни тв, ни нет ooooh: Сега поне тв има.  Мила родна картинка. Другите големи доставчици не приемат повече хора, не могат да смогнат от отказващите се (тези нашите имаха голям пазарен дял в града). Просто не знам какво да правим вече, сега съм при нашите.

Виждам, че и на другите са им омръзнали играчките. При нас засега успех има само едно чудо с копчета, различните копчета издават различни звуци, а едно от копчетата - мелодия. Иначе и тя сега играе с всичко възможно което може да докопа и което НЕ Е играчка. Обича да се прави, че се облича, слага си разни дрехи на главата, за съжаление онзи ден разлях вода, избърсах я с един парцал и тя го докопа и докато я видя и него си го беше сложила на главата.

За ДК - ние също си носим нашите си бурканчета и ни сипват в тях на място. Имаме 2 менюта, в началото на месеца избираме на кое да сме. Не знам какво бих правила ако ми дават техни, не ми се ще изобщо. Напоследък обаче ми отказва тяхното ядене, иначе не е никак лошо, с малки изключения. Имах забележка, че беше солено, казах на администрацията и сега вече е ок. Десертите така или иначе ги ям аз де.  Laughing

# 677
  • София
Сафо  Hug, 10 дни, ужас, ми той съвсем ще изчезне, до тук е около килце надолу...вече му викаме Аушвиц у дома  Sad Cry от вчера няма Т, но преди искаше да яде и не можеше, защото повръщаше, а сега вече не иска да яде...ама от къде го хванахме тоз бацил гаден.
Аз да ви попитам. Има ли друг такъв каприз като моя – не иска да яде парченца, всичко трябва да е гладко пасирано, иначе повръща...не иска абсолютно никакви плодове и зеленчуци сурови. Дайде съвет какво да го правя...
Рали, и ние сме като вас – хем е кльощав, хем е злояд, абе в чудо се видях с него...
Карелийке, нещо си ни объркаля, ние си нямаме кътници, имаме само 5 зъба и от 3 месеца ни един не е излязъл.
ЕлиГ, при нас за съжаление никакви играчки не му задържат интереса. Занимава се само с дистанционни, ключове, зарядни и всичко друго.

# 678
  • Варна
Миме-то, страхотни играчки....никога не съм си мислила, че толкова ще ми хареса да разглеждам играчки...като вляза в такъв магазин ставам разногледа...май му купувам на Мони заради мене  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Масичката много ми хареса, за колко успя да я вземеш, не виждам по-евтина от 45-50лири, а секънди хич няма специално от тази на ФП?
Хмм, с какво си играе най-много Мони - телефоните и дистанционните явно са хита сред бебетата, но на нас ни е любимо да извадим някоя тенджера или джезве от кухнята и да го блъскаме в пода..лелеееее как хубаво дрънчи... Laughing Laughing Laughing

# 679
  • USA
Юлско бебе, честито, дълги години да се обичате и радвате един на друг  bouquet! А свекъра ти винаги ми е напомнял за Бай Ганьо, но сега беше върха, чак ме разсмя Joy.

За играчките-обича да й редя кубчета едно върху друго и с удоволствие си ги събаря, има една къщичка с форми на покрива, като аз й слагам формите на дупчиците и тя само ги бута, голяма радост, също обожава да си играем с топка, много се занимава с куклите си,музикални играчки-постоянно си ги пуска и си танцува, "чете" си книжките и т.н. , повечето бебета май харесват едно и също.

За кухнята- това с размяната на чужди бурканчета ми звучи ужасно, чак не мога да повярвам, че е възможно Shocked.

Днес тук валя доста, вечерта спря и реших да излезем без количка, само да повърви малко. Отидохме до една пейка, зад нея има трева, Стейси как се врътна около пейката, падна в тревата и като я погледнах ми стана лошо, цялата беше кална, ама не изкаляна, а все едно съм я потопила в кал ooooh! Joy. Чак краката й под долнището бяха кални, едва я занесох до вкъщи, за да не се изцапам и аз.

Стейси изобщо не прави сама и една крачка навън, оставя я и не мърда Laughing, страхува се от асфалта.

# 680

От вчера Даниела е с Т 38гр  Sad и с повръщане. Повръщането мисля, че го овладяхме, ама тая Т.... ooooh!. Писна ми вече от болести  #Cussing out

# 681
Здравейте,

Нещо не успях да седна спокойно на компютъра тези дни.

Миме, както винаги си напред с мат'ряла... Joy с играчките. Зебрата ми се вижда супер яко попадение, а масичката я мислих много време. Но с мъжа ми така си оплескахме паричните потоци този месец, че горкото Ине няма да получи нови играчки скоро. Не че са й малко настоящите. Ако не е тайна, горе-долу за колко пари се сдоби с масичката? Идеята с пързалката е супер, тамън имам един ъгъл в хола, където перфектно ще си пасне. Като нищо ще започнем да събираме децата от квартала през зимата... Joy
Ели, идеята на Сиси за магнитните дъски е супер. Това е другото нещо, което си мисля да взема скоро на Калина + евентуално телефон играчка, че много тормози нашите. И ме тормози мен да й пускам клипчетата, на които съм я снимала. Обича да се гледа детето... Crazy
Фелисити, пак ли е болничък милия Кайо. Ей, това момче не те остави спокойно да си поемеш въздух. Най-вероятно е някаква остатъчна реакция на вируса. И Инето беше така, оправи си и няколко дни по-късно ми вдигна едни ниски температурки, колкото да отложим пак ваксината. Иначе съвсем нищо й няма. Стискам палци за бързо оздравяване. Хайде, ако в четвъртък сте ок, да си направим една следобедна квартална срещичка - ще водя Калина на ваксина в 16 ч. и после можем да се помотаем малко с вас. Сиси, вие как сте?

За кухнята - според мен е най-правилно всеки да си носи съдовете и храната да се сипва на място, но ми е ясно защо е трудно да се организира това в по-големите кухни. Еднократните пластмасови съдове не са еко, но поне знаеш, че не са съдържали друга храна преди това и не рискуваш някаква зараза, защото никой не си е направил труда да ги измие добре. Иначе, реших да изчакам още две-три седмици и ще поръчам по ред от частните в София, за да видя коя най-много й допада на дребната. За сега съм се спряла на Ози. Виждала съм един път тази на Хер Бебе, но ми се видя с много едри парчета - някакъв зелен боб беше.

# 682
  • Canada
Фелисити, извинявай... Blush Объркала съм се...
Ваняес, и аз мислех да търся масичката в и-бея но ти явно си ме изпреварила... Жалко че я няма на по-свястна цена...
Миме-то, ако продължаваш така с играчките, мисля да се пренесем у вас за известно време, та да мога да си отиграя на детски играчки... Нали по наше време не е имало такива хубави... Rolling Eyes
Чочиии, бързо оздравяване! Дано повече не ви ловят болести, че аман наистина...
Ние днес направихме една прекрасна разходка из Морската градина...
Аааа между другото имаме годишнина от сватбата... Цели 6 години стават... Sunglasses Ама незнам за черпене ли е, не е ли... Laughing Crazy

# 683
Здравейте  Hug
Пак съм изтървала много, добре че времето е хубаво и сте по разходки имах да наваксвам само с една тема.  Crazy

Биберон Борис цока само като заспива, през ноща също, като го изтърве си го намира из кошарата и си го лапа. Добре, че е така. София беше денонощно с биба докато навърши 2,3 г. в резултат, на което има изкривяване на зъбите.  Confused

Борето не играе с играчки, когато е сам. След като Софи се прибере от дома и хване нещо веднага хуква да и го дърпа от ръцете и се започват луди писъци. Иначе много обича книжки с животни. Можем с часове да разглеждаме и да имитира кое как прави, вече всичките ги знае.  Heart Eyes

Драга, Честита Сватба, желая ти много щастие, любов и хармония в отношенията със съпруга ти, другото минава и заминава... Hug  bouquet

Айде и аз да се отчета в лексиконните въпроси, въпреки закъснението:
1. Като се обърнете назад, кое ви беше най-трудно през първата година в отглеждането на детето?
Началото, с породени деца е доста трудно. "Каката"-бебе, той съвсем. Тя тръгна на ясла, когато малкия беше на осем месеца и до тогава ми идваше доста нагоре, но пък мина бързо и сега имам сами мили спомени, дори като видя някое новородено и се хващам, че мисля за трето.  Blush
2.Коя част от характера на детето си бихте искали да промените?
Нищо, децата ми са прекрасни такива каквито са.
3.Какво най-много ви липсва от "стария начин на живот"?
Сънят, лукса да мързелуваш, работата.
4.Имате една седмица, в която сте без дете?
Сън, секс, сън, секс, сън, секс........... Joy Joy Joy

Дано скоро се оправят всички болни дечица!!! Praynig

# 684
Чочиии, бързо оздравяване! Дано повече не ви ловят болести, че аман наистина...
Дано  Praynig
Днес цял слеобед Дани спи-с висока Т, отпусната........Най-вероятно това е страничен ефект от тъпата ваксина, която й направихме в понеделник........Дано утре вече да е по-добре, че вече ще се побъркам-тъкмо оправих стомахчето и дрисъка на Йоан и Даниела се разболя  Cry

# 685
Чочи, стискам палци бързо да се оправя Дани! Praynig
Фелисити, гушкаме ви силно, много ми е мъчно като те чета! А какво стана с хомеопатията? Хайде дано сте добре за четвъртък! Иначе ние почти всеки ден сме на обичайните градинки - сутрин до Пчеличката Мая, следобед, до Пощата.
Джил, ще се радвам да се видим в четвъртък, тук сме, обикновено следобед сме долната градинка, ще се чуем. Тъкмо си мислех, че не успяхме преди да започнеш работа, но тъкмо ще разказваш и за гледачката.. Хубав първи работен ден утре! Hug

Още исках да пиша, но не мога сега.. Лека нощ!

# 686
  • София
Здравейте мамчета,

ние сме доста в движение и не ми остава време за форума. Виждам разни спорове са се разгоряли...за кухнята....  Hug.

Честито на патерица на всички, които празнуваха тези дни!!! Да са ви здрави имената!!!

От мен  Hug Hug Hug до..... не се знае кога.

Иииии без болни  Naughty.

# 687
  • София
Здравейте мамита!

Хайде и аз с малко закъснение да се включа за играчките. Най-голямо внимание обръща на неиграчките, всевъзможни нещица които открива из къщата, които не е виждала, бързо им се насища обаеч, иначе от нейните неща най-дълго задържат вниманието й книжките, а сега фаворита ни е една моя четка за пудра, аз й казвам, че с нея се мажа, а тя повтаря: "маня" и всеки ден си я търси, като не я види и започва да обикаля по всички стаи и вика (доста високо): " маня, маня". Голям смях падна когато единия ден си забравихме "манята" в парка - едно детенце прояви интерес към нея, тя великодушно й я даде и като си тръгнахме я забравихме, но като се прибрахме се сети за четката и като почна да вика: "маня, маня, маня" няма спиране и аз се принудих да тичам до аптекат да й купя нова. Голяма забава с тази "маня" Laughing

Вече и нас можете да ни броите към проходилите.

Болнички дечица бързо оздравявайте.

Да ви кажа и аз съм решила да пробвам някои от детските кухни, да видим ще хареса ли нещо и ще мога ли трайно да се ориентирам към някоя.

# 688
  • София
Чочи и аз желая бързо оздравяване!  Praynig
Фелисити и ние бяхме злояди ,но изведнъж се оправи и си прояде парченца,имай търпение,сам ще си поиска и от вашата храна! дано и болестта гадна отмине бързо и Кайко-Зайко да е много здравичък!
Карелийке Честита ви годишнина! Още мноооого по толкова щастлив семеен живот ви желая!  Hug

# 689
  • София
Привет от нас с Дария.
Отдавна не съм писала, но чета редовно.
От кухнята нямам впечатления, защото не сме ползвали, пък и тук такова животно май няма Mr. Green. Вече и давам и обща храна, освен пюрета, като някои неща ги харесва повече. Давала съм супа топчета, пилешка супа, мусака, спанак с ориз. Общо взето тука баба и гледа да и набута нещо за ядене и не спазва никакво правило за ядене Mr. Green. Опитвала е вече ягоди, ананас, прясно и кисело мляко, яйце - малко на бързо и се събраха, но нищо - вече не подбирам толкова.
Днес се разхождаме в един парк със зоологическа градина. На Дарка най много и хареса магарето Mr. Green. Иначе много им харесвам парковете - едни чисти, подредени, с много места за игра, езерце обикновено.
Относно играчките - на нея бързо и омръзват по принцип, но повече играе с една музикална играчка за бутане, едно пеещо гърне, което още не се ползва по предназначение, едни големи плюшки куче и мече и естествено любимото и пеещо куче на български на ФП. Обича да разнася обувки, дистанционни, книги и въобще каквото докопа и знае, че е забранено
Това е от нас засега Peace

Общи условия

Активация на акаунт