Юлски деца-Тема 37

• 32 763
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
Ние не успяхме да се класираме за срещата заради проточили се задачки. Но пък мога да се включа в темата за кухните - днес бях поръчала от Ян Бибиян, за проба, и Яна толкова много яде от всичко, колкото досега не е яла от домашната храна, направо ме хвърли в размисъл. Ще и взема другата седмица пак 2-3 пъти и ако така продължава, май ще станем редовни ползватели. Днес за целия ден е спала 20 минути и сега отнесе плувката за 5 мин. по часовник.
Миме, честит празник на малката принцеса, да ти е здрава и да те радва.

# 661
  • София
Благодарим на всички за честитките  Hug
Карелия, как вие си ги миете бурканите, искаш да кажеш, че там на място ви сипват с черпака ли  newsm78? Тук носиш празен амбалаж, сменят ти празно за пълно. Те си го сипват там някъде си, където се готви, и после разкарват с коли готовите буркани по бройка до всеки пункт. Майките ходят с малки чантички с празни бурканчета.
Инкс, ние бяхме на село като проходи София, и я водехме на площада, огромно равно място, без препятствия, без нищо. Там безкрай можеше да си бута и уолкъра, иначе в избушените градинки е трудно да проходи.

Последна редакция: пт, 17 сеп 2010, 22:36 от Mime-to

# 662
Миме,честита ви именничка...да ви е жива и здрава  Hug

При нас на кухнята си  носим всеки ден буркани и вземаме направо готови напълнени....на другия ден си мием бурканчетата и си ги носим а ни дават пак готови напълнени.А в Карнобат ги задължиха да си купуват едни пластмасови кутии с капаци,които не държат и се изливат и там на място им пълнят в тях.

# 663
Относно кухнята...тук в Пловдив също се носят "наши" бурканчета и на място се сипва в бурканчето. Това го знам от 2 различни мами, случи ми се да ходя с тях до кухнята и подават бурканчето и сипват манджорето.

# 664
Относно кухнята...тук в Пловдив също се носят "наши" бурканчета и на място се сипва в бурканчето. Това го знам от 2 различни мами, случи ми се да ходя с тях до кухнята и подават бурканчето и сипват манджорето.
 Peace И при нас беше така.И всияко беше мирно и тихо,но сега се сетиха да спазват наредба от 2008г.  #Cussing out
Мама Диди,ей на това ЗАДЪЛЖИХА най-много ме е яд!

# 665
  • Варна
Деянова, на мен пък ми стана интересно, че излиза, че наредбата във Варна не се спазва Mr. Green Май само частните кухни дават храната в пластмасови еднократни съдове. Да, ние си ги носим нашите си всеки ден и ни ги пълнят. За нас е избора дали ще са пластмасови, стъклени, измити или недоизмити ooooh! Joy
Между другото да вметна, че храната като цяло си е ОК при нас. Каквото не изяде Мони го ядем ние с татко му Laughing Laughing Laughing Не мога да се оплача....

# 666
Деянова и на мен не ми харесва това....аз например като взема в Карнобат храната в пластмасовите кутии и веднага още пред тях я изсипвам в мои си буркани с винтови.Ами как да го нося това нещо то се излива  ooooh!

# 667
  • Canada
Cuckoo, Mime-to - да, както и Ваня ви е отговорила при нас храната я сипват на място в детската кухня. Ние си купуваме бурканчета, които си мием или не мием - наша си работа, носим си ги и на място ни сипват. Изобщо не предполагах че в другите градове може да се действа по различен начин. Thinking

Аз пак съм будна посред нощите, че незнам зъби ли ни растат или бивни - както някой беше писал преди време... ooooh! Sick

# 668
# 669
Добро утро и от мен  Hug
Честито на всички, които са имали някакъв повод за радост и празнуване   bouquet
И тук във Варна се чуваше, че храната ще се дава в еднократни пластмасови кутии, но само до тук. Мен така ме устройва, мия си бурканчетата и си вземам храната  Peace

Признавам, че ви изчетох малко по диагонал, но нещо не съм на кеф ни за четене, ни за писане. Пия си АБ и се опитвам да се възстановявам, но става бавно, чак изнервящо  Sick

# 670
Понеже обещах - да пиша - източникът ми е "Какво да очакваш през втората и третата година на детето" (аз ги харесвам книгите от тази поредица)-та дневните калории за дете от 1 до 3 год. са м/у 900 и 1700, като по-ниската цифра съответно е за едно 8-9 кг., т.е. за по-малко и по-слабо подвижно едногодишно, а по-високата за едно примерно по-едро 16-17кг. тригодишно дете. 
Сафо, мерси, ще пробвам пак Peace

# 671
  • София
Евита, разпитай майките за кухнята до вас, може да има и читави места останали някъде, знае ли човек Laughing
Рал, и аз бих те посъветвала да пробваш различните докато не нацелиш най-вкусната за вас Peace
Куку, може да взимаш само първо и второ от Хер бебе,цената е малко по-ниска, защото когато се поръчват и трите има някаква отстъпка, аз не взимам десерт, защото предпочитам да й давам кисело мляко, с някоя бисквита, коричка хляб, плод или каквото имам подръка.

дайте някаква идея за играчки, с какво си играят вашите малчовци?
аз рядко й купувам нещо на Калина, но сега ме  обзела музата , че трябва нещо да й взема.Тя за сега най-много "чете" книжки, имитира кака си  Laughing, имаме пъзели , но не може да ги схване още, пробва се да мушка в различни отвори, да слага кубчета едно върху друго, както и едни чашки една в друга и май това са й заниманията.През останалото време ходи напред назад, разнася разни предмети от стая в стая и това й е най-забавно.

# 672
  • София
Ели, у нас друсащата зебра добре се котираше, но вече не и е интересна.

Един динозавър с топки също и омръзна.

Джунглата вече само я подминава

Този жираф също

Ей тази маса и е още интересна

Цените не ги гледай, взимам ги супер евтино от Ибей.
Иначе от време на време се присеща за говорещото куче, говорещата книжка и един охлюв за сортиране. Един конус с рингове си разнася, тези кофички, за които и ти казваш и разни парцалени платнени кукли. Бута и една количка, по-точно вози и сваля разни неща в нея. Дървената буталка не я влече, но пластмасовата от Борисовата за 2 лв я харесва. Също обича да вози едно високо гърне с разни щипки и дребни играчки. Определено с играчките си играе малко и за няколко дни и омръзват. Сега големите, с изключение на музикалната маса, сме ги занесли в другия апартамент, зимата ще и ги донесем, дано ги забрави до тогава. Не съм взела детско телефонче, а с моя много си играе. Има онзи старовремския на Фишер прайс, с шайбата и въженцето, не знам как е разбрала, че е телефон, но му вила "ало"  Laughing Май имаме доста бебешки играчки, които трябва вече да прибера трайно  newsm78
Най-занимателните играчки си остават едно метално ренде, вади си го от шкафа и го намирам на всякакви места, в пералната, в кофата... Картофи, лук и чесън също обича. Днес цяла сутрин ми разнася мой сутиен, слага си го на врата, на рамото като чанта, и кучето завива по едно време. Днес това е хита явно  Grinning Забелязала съм, че обича да играе с истински вещи, не с играчки. А, и едни розови очила за плуване на кака и. Видя я да плува с тях на морето и ги слага като гердан, аз ги махам да не удуши, тя пак ги слага и така си ходи.
Обмислям за зимата да намеря евтина пързалка за в хола, от бебешките за до 4 г. Отдолу ще има килим и да си пада на воля. Някаква такава

http://cgi.ebay.co.uk/Little-Tikes-Activity-Cube-slide-/20051958 … sh=item2eafe5fd60

http://cgi.ebay.co.uk/Little-tikes-junior-slide-Pink-Purple-18mo … sh=item3f031cebe7

http://cgi.ebay.co.uk/JOB-LOT-CLIMBING-FRAME-SWING-SLIDE-ROCKER- … sh=item3f032bfd1e

Последна редакция: сб, 18 сеп 2010, 13:34 от Mime-to

# 673
  • Canada
Миме-то, тази маса и аз много я харесвам... Mr. Green Ние също имаме една музикална маса, която дълго време задържаше интереса на Нико. Иначе продължава да си играе с пожарното камионче и изобщо с неща за бутане - колички,уолкър и т.н. Напоследък играем с него с конструктор - аз сглобявам, той разглобява... Crazy

# 674
Здравейта мами  Hug

Гледам говорите за кухните -  аз се отказох да записвам Ивето на кухня, въпреки че нашата в квартала много я хвалеха -  била по-добра от частната  Rolling Eyes
Аз като прочетох какво им дават лошо мистана - 4дни в седмицата за десерт - или кисел с нишесте или крем нишесте  ooooh! 1 път банан. !път има постно ядене и 1 път риба,но супите са им наистина рядки. Освен това имат пункт в съседния блок - точно на 30 м от нас. Обаче там нямало места  Crazy, което естествено беше лъжа, защото преди мене една позната нанякаква лелка там си говориха, че от там ще взимат. Стана ми много тъпо, че си правят каквото искат , при условие, че аз ако искам кмета на града мога да накарам да се обади, но не мога да им падна на нивото. В крайна  сметка заряхох всичко и не съм ходила повече  там. 

За играчките - и на Ива повечето са им скучни, затова ги прибрахме - само ми се мотаха по земята. Най - много си играе с едни рингове за подреждане, вече сама ги нарежда, а аз й обяснявам цветовете,  сега най си играе с 2 книжки - Зайченцето бяло и Дядо вади ряпа. Подава ми ги разгърнати и иска да й чета, като я питам къде е зайчето го посочва на картинката  Simple Smile Обича и да се заиграва с топки, както и а играеи с истински тенджери, купички, чинии. Вчера счупи една купа - отгоре я удряше с едно стъклено бурканче Rolling Eyes
Забравих и най-най - интерлесното - нашите джиесеми, много обича да си взима и да са отключени, за да могат да светят и писукат  Mr. Green Също така цифровия фотоапарат и дистанционното на телевизора - много се забавлява, като го изключи или смени програмата и ние тогава й обърнем внимание какво е направила.

Общи условия

Активация на акаунт