Юлски деца-Тема 37

• 32 766
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
Аз пак да си питам, че не схванах - защо ще ви ги дават в пластмасови, кухните нямат ли си стерилизатори? Или просто не отговарят на условията в наредбата?
[/quote]

Не ме интересува да си купят!  Crossing Arms Ако не отговарят.Развиват бизнеса на някой!

# 646
  • София
Cuckoo , имах предвид дали ги харесват за децата, ясно е че за нас са безвкусни.Частните вярно, че ги сгъстяват, за сметка на това пък от държавната е толкова разредено, че като се опитах да сгъстя супата отидоха 3 сухара .По-лошото за мен е , че като го опитам въобще не мога да разбера какво е яденето, само един сос, напълно пасирано, единствено парченцата месо леко се открояват, както и когато има ориз.Не мога да го опиша наистина, но с една дума - гадно е  Mr. Green

# 647
  • София
Cuckoo , имах предвид дали ги харесват за децата, ясно е че за нас са безвкусни.Частните вярно, че ги сгъстяват, за сметка на това пък от държавната е толкова разредено, че като се опитах да сгъстя супата отидоха 3 сухара .По-лошото за мен е , че като го опитам въобще не мога да разбера какво е яденето, само един сос, напълно пасирано, единствено парченцата месо леко се открояват, както и когато има ориз.Не мога да го опиша наистина, но с една дума - гадно е  Mr. Green

Знам, и мен е яд, защото на практика си блъскаме децата с хляб. Публична тайна е, че в такива места се краде яко, това че е евтино не е оправдание, защото държавата ги дотира, а също така икономията от количеството си казва думата. Но няма да се учудя, ако държавните ДК сумарно (нашите пари+дотациите) са по-скъпи от частните.

По мои съвсем повърхностни калкулации е възможно да се сготви за 10 деца с 13 лв.

# 648
Аз съм се видяла в чудо с тази ДК. Опитвам се да давам на Ния от около 2 седмици. В началото вкусваше по малко, а сега само като го помирише и вдига носа до небесата. Накрая толкова се изнервя, че отказва и пюре.

А иначе и аз занесох сума ти и бурканчета ...

Дайте идея, коя частна кухня да пробваме... че тя хем е щиглец, хем е злояда, а сега за капак и съвсем отказва храната.

# 649
  • София
Аз съм се видяла в чудо с тази ДК. Опитвам се да давам на Ния от около 2 седмици. В началото вкусваше по малко, а сега само като го помирише и вдига носа до небесата. Накрая толкова се изнервя, че отказва и пюре.

А иначе и аз занесох сума ти и бурканчета ...

Дайте идея, коя частна кухня да пробваме... че тя хем е щиглец, хем е злояда, а сега за капак и съвсем отказва храната.

Ами пробвай ги наред... взимай по веднъж и което й хареса - там. Поне никой не те задължава да взимаш за цял месец.
Аз досега съм опитвала Ян Бибиян и Хер Бебе - втората засега ми хареса повече.

# 650
  • София
Да почерпя днес за моята именничка

Сега се връщаме от срещата, само ние с Драга и Андреа бяхме. Както винаги добре изкарахме, но кафето с килима е затворено вече.
Деянова, и аз не разбрах за кое се възмущаваш  Thinking Аз открай време съм против тая "кухня", там съдовете са последния проблем мисля  Laughing. Тя какви пари е изобщо в Пещера, при нас е лев и нещо на храноден? Поне в нашия квартал са с амбалаж, носят 30-40 бурканчета като се записват, които уж се стерилизират после. Само частните кухни съм виждала в пластмаса, но пък вряла храна сипана в пластмаса  newsm78 , пак не ми звучи добре. Но аз пак не разбирам, досега не бяхте ли на стъклени буркани?
Лилчо, това трябва да са кръвоносни съдове, които при физически усилия е нормално да са  по-силно изразени. Сигурно се напъва да реве по-силно  Laughing Помня при нас от кърменето се получаваха петна, и след малко минаваха.
Цветен, Мамбина, може и да сте прави, но малко дете как да разбере, че точно сега трябва да отстъпи. Надявам се София да стане твърдоглава, горко ми и тежко, но живота ще я научи и да губи, и да печели, точно защото няма да се бъркам и в двете. Предпочитам сега няколко години да ми тежичко, но после да не допуска да я предреждат, да и взимат нейното, когато не иска тя, да мълчи и да не си казва мнението изобщо, както ние сме учени. Хората за вдигане на някоя такса с 2 процента блокират Париж, а при нас увеличават с 15 процента парното БЕЗПРИЧИННО и пак си траем. Тъп пример  hahaha, но за него първо се сетих  Laughing

# 651
, взимам понякога от частната - разликата е ОГРОМНА, дори не може да се сравни, или аз й готвя.

EliG, аз тъкмо мислех да ходя другата седмица и да подготвям документи за държавната детска кухня... Ти съвсем ме отказа, с това което прочетох. Защото наистина преди 7 години беше много прилична кухнята, явно сега хептен са я "ударили през просото" Thinking

Ral_p , аз от два дни взимам кухня "на мама Люси" и съм доста доволна, на Марти също му харесва. Преди това бях на "Ози", ама нещо не вървеше особено, при условие че моето момченце обича да похапва. "Ози" са абсолютно безвкусни, така че почитателите на недаването на сол и всякакви подправки биха ги одобрили много. Peace А "Хер Бебе" наистина са доста добри, дори скоро гледах в сайта им, че предлагат вече и БИОмлечна кухня, малко по-скъпа, но дано наистина е био. Те имат интересни комбинации - например веднъж Марти опита в една приятелка зрял боб с риба Shocked, но беше много очарован Heart Eyes

Mime-to, честит имен ден на София! Да е все такава чаровница!

# 652
  • София
Честит имен ден на всички именници! И особено на София на Мимето!
И аз взимам от Хер бебе,пише,че е БИО,досега взимах от пластмасови кутийки,но не ми е удобно за затопляне,затова мисля да мина на бурканчета.Десерта не го давам,защото ми изглежда ужасен,винаги е нещо като желе,няма значение какво е-торта,крем..  Peace На малчо от една седмица му дойде апетита..най-накрая  Party
Съжалявам,че днес не погледнах по-рано,че има среща,щяхме да дойдем..

# 653
Честит празник на всички, празнуващи и от нас  Heart Eyes

Тъъкмо вчера да се похваля, че вече сме добре и всичко започна от начало  ooooh! Почти де, Т е 37.1 - 37.2 (не 39 и нагоре), но ядем по 100на грама на 3-4 часа, иначе повръща. Това вече е цяла седмица, стопи се милия, то и без туй беше 10 кила с мокри дрехи.....а аз го изкарах вируса точно за 1,5 ден  ooooh!
Та за съжаление и тази среща пропуснахме Sad

Фелисити, Мишо го кара този вирус 10 дни в началото на август. Свали 580 гр. и още не може да ги възстанови. Тъкмо се стабилизираше и отново температура и повръщане или температура и разстройство. През два дни. Та, така, разбирам те напълно, гушкам те много и бързо възстановяване на Кайче  Hug

Честито, Драга! Да се обичате много и да се научиш да приемаш философски простотията на новите роднини  Simple Smile

Честито на първолачето на Хриспа! Желая на Марти много здраве, успехи и приятни мигове в училище!  Hug

Честит имен ден на София на Мимето ! Да е здрава, игрива и щастлива!   bouquet

Линет, честит рожден ден на патерица! Здраве, любов и щастие ти желая!  Hug

Аз вече имам ученичка, мина първият учебен ден празнично и започнаха уроците и домашните  Grinning Засега още всичко й е интересно и ново, пък по-нататък ще видим... На 15-ти се бях явно пренавила да създам празнична атмосфера и успях да разваля на детето деня - скарах й се сутринта, тя се разплака, аз се разплаках и така ревливи тръгнахме за училище. Както й да е, дано да й върви по вода  Simple Smile

Последна редакция: пт, 17 сеп 2010, 21:56 от Safo

# 654
  • Canada
Здравейте момичете,
Сафо, знаем ти първолачката... Sunglasses Wink Фейсът те издаде... Laughing
Миме-то, честита ти именничка! Да е жива и здрава и все така да е на първо място в класацията на най-добрите бебета!!! Hug
Лилчо, Нико като имаше обриви и като ревеше - те ставаха по-тъмночервени... И знам от докторката ни ,че е нормално да се появяват леки зачервявания при рев. Но не точно обриви.
А по повод кухнята - много странно ми е видя това, за което говорите. Тук във Варна, ние си мием бурканчетата и ги стерилизираме ако искаме. Можем да ходим със стъклени или пластмасови по наша преценка. Аз лично не стерилизирам много отдавна, ползвам стъклени бурканчета, защото се измиват много по-добре. И както и друг път сме казвали кухнята е добра, въпреки че не е толкова хубава както преди години. В никой случай не бих я нарекла помия, по-скоро е редичка и често слагам допълнително месце или картофче.
Нико днес пак е много крив, май му расте поредния кътник, защото си бърка навътре в гърлото и даже онзи ден повърна от това... ooooh!

# 655
Благодаря за бързите отговори.
Сафо Linet имаше рожден ден,моя е далече чак ноември Wink
На мен ми се иска да пусна Алекс на кухня,но ми се иска да изчакам с прясното мляко и затова се въздържам.Всеки ден и готвя по точно готвя за нас двете Simple Smile

# 656
В Русе премахнаха стъклените бурканчета и ги смениха с пластмасови, което мен лично ме устройва идеално-на доста неизмити бурканчета съм попадала  ooooh!. А и от храната съм доволна-опитвала съм я и ми харесва  Peace

# 657
  • София
А по повод кухнята - много странно ми е видя това, за което говорите. Тук във Варна, ние си мием бурканчетата и ги стерилизираме ако искаме. Можем да ходим със стъклени или пластмасови по наша преценка.

Ако те разбирам правилно, там си ползвате едни и същи бурканчета, в които ви сипват всеки път?
Така е ОК, но защо аз ще стерилизирам, а после ще ми дадат бурканчето на някоя мърла, която дори не го е измила като хората. Едно време си спомням, че поне гледаха гърлата да са добре измити, без остатъци по резбата, ама сега къде ти...

Evita, Мишо пък уцели в Хер Бебе телешко със сини сливи и 2 дни си го яде с кеф. Между другото, и на мен ми хареса.

Иначе на вкус и в държавната ДК ги докарват, но не съм убедена в хранителната им стойност. В тази връзка, някой има ли информация колко трябва да поема едно дете на тази възраст като калоричност?

# 658
Честито на всички именници!
За кухните - аз поръчвам от "Ози" - може да се поръча и само за един ден - два дни, за да се пробва Peace Рал, ако искаш им виж сайта и си пусни една он-лайн поръчка - нищо не губиш.
А относно калориите - наскоро го четох - сега ще проверя, за да не излъжа и ще пиша пак.
Иначе държавната кухня, която е близо до нас много ми я препоръчаха, но аз не съм я пробвала, за да потвърдя, де, та може би зависи и от кухнята, знам ли...
Сафо, честита първолачка. Канех да се питам - какво и как готвиш ти в тези тенджери "Цептер"? Аз имам една подарък за сватбата, ама нещо нямах успех, като се пробвах, нищо не стана.
Аз съм забравила да ви се похваля с първите крачки на Моника. Ама да питам - със сигурност сте прави, че трябва да го оставиш детето, да не го пазиш, ама как да го оставя. Ето днес в една градинка викам ще я заведа на тревата, там няма страшно и да падне и изведнъж гледам - натрошени стъкла ooooh! Еми не мога да я оставя, какво да направя.

Последна редакция: пт, 17 сеп 2010, 21:41 от инкс

# 659
Линет, извинявай, обърках никовете   Embarassed Честит рожден ден! Ще си редактирам предния пост.

Инкс, всичко готвя в Цептер. Слагам месо и зеленчуци, малко мазнина /ползвам зехтин или олио/, съвсем малко вода, сол, затварям тенджерата и слагам котлона на 3 /моят е 6 степенен, предполагам, че ако е 10 степенен трябва да е на 5/. Като стигне зеленият сектор намалявам на 1 и го забравям. След около час-час и половина изключвам. Правила съм мусака вътре - пак така - всичко в началото, а после като стана готова я изсипах в тава и й направих заливка във фурната. Ако имаш нещо специално предвид - питай.
Честити ходещи крачета на Моника!  Hug Гледай да не я водиш на места където има такива опасности, стъклата и за големи деца са си опасни. Мишо в началото ходеше по-добре на твърди, гладки повърхности - алеи, тротоари и т.н. В градинките има доста вдлъбнатини по почвата и децата често тупват докато не са още много стабилни.

На Мишо за 10 дни му избиха 3 зъба  Shocked

Общи условия

Активация на акаунт