Юлски деца-Тема 37

• 32 767
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
Гледам прогнозата, но никакъв дъжд не виждам за утре. И го дават 29 градуса.

И аз съм навита за среща, но сутринта няма как да стане. Първо трябва да отида да повися пред районното, за да си подам документите за нова лична карта. Имам номер 63, така че сигурно по обяд ще успея да се вредя. Ще звънна на Драга като видя как вървят нещата.

# 631
Аз имам задачки сутринта и ще се класирам най-рано в 13.30-14.00ч

# 632
  • Canada
Драга, това е с екскурзията е  прекрасен подарък. На нас също ни бяха подарили за сватбатаекскурзия и това е най-яркият ни спомен... Всичко друго се забравя с времето... Дано да изкарате прекрасно там! Peace

# 633
Добър вечер, дами Simple Smile))

Много благодаря за отоговорите, стана ми интересно как при всеки различно е усещането след детето и тук таме някое съвпадение.
Ще отговоря и аз за статистиката  Joy

Най-трудното през първата година - неспането (което продължава и до днес), разнасянето постоянно на ръце, приспиването пак на ръце. Това всичкото ми е било тежко заради недоспиването, изнервянето и т.н
За характера му искам да повлияя, доколкото мога, разбира се, да не бъде толкова инатлив, да се опитва да отстъпва Simple Smile))
Най-много ми липсва безгрижието. Хващам си шапката и на някъде...
Ако имам една седмица без детето .... искам да се кача на сърф, може и да покарам малко Simple Smile)) да поседя с приятелки на палатка на плажа, да отида на някое супер екзотично местенце в Африка, да се сблъскам с тотално друга култура... Една седемица няма да ми стигне, ама да си помечтаееем Simple Smile)))

# 634
  • София
Мамбина, това качество на Ру всъщност е много хубаво и ценно  Peace Би трябвало да му го развиваш и да го поощряваш, така правят навсякъде. Само тук, не знам защо, ни учат да отстъпваме и да се примиряваме, да навеждаме глави и да си траем, или бързо да се отказваме, ако нещо не става на нашето. Точно постигането на целите му може да го издърпа напред в живота, не да разчита на някой, а сам да се бори.  Peace
Джил, аз почти само телевизия Европа гледам, и там някъде видях следобяда дъжд  newsm78

# 635
Честит празник на София! Честит имен дин на всички, носещи имената София, Вяра, Надежда и Любов!

# 636
Честит имен ден на всички, носещи имената София, Вяра, Надежда и Любов!С пожелание за много здраве и усмивки ! Hug
Драга аз съм на принципа че всичко лошо се забравя и оставят само хубавите спомени, нашата кръщенка мина кошмарно,но сега като се сетя и го приемам със смях Simple Smile . Това с почивката ми изглежда много романтично  luvbed
На анкетата за биберона..ние почти не се разделяме с "бибата". Изчаквам последните 1-2 зъба и ще я махам. Странно че вечер заспива с нея и като заспи и пада от устата и до сутринта не я търси Blush
Сега с малко закъснение да отговоря и на анкетата на Мамбина Mr. Green
Най- трудно ми беше захранването,а все още се борим с безсънието от няколко дни се е лепнала да спи на нашето легло което много ме измъчва защото краката са и на моята глава, а главата до главата на баща и  Mr. Green пак аз съм прецаканата (мен рита цяла вечер)  Crazy
Много искам да повлияя на ината ,понякога като плаче чак лицето и става на червени петна и това много ме ядосва. Главно ревем защото не си искаме в количката,не искаме да ходим (изморила се е от вървене),иска аз да я нося при положение че сме 2мата с баща и Sad Ето пак аз прецакана  Mr. Green
Липсва ми 10 часовия сън и независимостта  Blush Преди като се обадеше някой за кафе,разходка извън града,веднага тръгвах...но сега е друго Simple Smile
Ако имам 1 седмица бих я прекарала с приятели и малко да се отдам на нощния живот  Mr. Green  или вариант 2- много ми се е преходило в Банско малко на СПА Simple Smile ,нещо като романтична почивка Simple Smile
Относно петната покрай реването ..искам да попитам има ли и други като нас че това започна да ме притеснява Thinking

# 637
Честит имен ден на всички, които празнуват на този хубав ден Simple Smile !!!!

Миме, в никакъв случай не искам да прекърша амбициозния му нрав. Но когато не е прав, ситуации, в които той е по-силен, по-голям, в ситуация, в която отсрещната страна е по-слаба ми се ще ината му да отстъпи. Да бъде снизходителен, да може да прави крачка назад, а не само защото нещо си е наумил и да "бута" без да преценява ситуациите Simple Smile)) Всичко си има граници, трябва да се научи, че не всичко ще бъде негово, не винаги ще печели, не винаги ще губи и че не е нужно да се тръшка и инати за всичко Simple Smile))

Ние няма да дойдем на срещата, че малкият е при майка ми ..  Whistling

# 638
  • София
Честит имен ден на празнуващите днес!  bouquet
Мимето за ината (понеже и аз съм в тази графа с инатливо дете) да се изкажа нямам нищо против да бъде амбициозна, да успява да преодолява себе си когато се налага, за да постига целите си, но не бива да бъркаме амбицията с неоправданото и безпредметно налагане, което си е жив инат, защото според моя опит това не води до нищо добро, хем не знаеш защо го искаш, хем се налагаш така да бъде, а на този етап при тях няма как този процес да е осъзнат, та затова говорим за инат, а не за амбиция. Четейки ви тук, че повечето деца проявяват подобно поведение си мисля, че може би все пак това си е някакъв етап от развитието им, но пък тук не трябва да подценяваме и нашата роля, защото все пак участваме във възпитанието им и може би сега е момента да тушираме някои негативни черти, за да не се "изродят" в бъдеще. Знам ли, то това родителстването си е сложна задача и на мен не ми се иска да я пречупвам и да расте подтисната и несигурна в себе си, но и не ми се иска да стане безогледно твърдоглава, та ще трябва много внимателно да търсим баланса някъде.
Брей я да взема да се спра, че каква лекция дръпнах.  Thinking Мислех да напиша две изречения, а то цял ферман стана.

# 639
Честит празник на всички!

Малко съм aфектирана (Cuckoo,мерси за поправката) и не ми се пише... http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=526098.0

Защото в Пещера чак  сега се сетиха за тази наредба и щени увеличат всяка порция с по 0.15 ст., и ще ни сипват в пластмасови кофички...

Последна редакция: пт, 17 сеп 2010, 16:28 от Деянова

# 640
  • София
Честит празник на всички, носещи тези хубави имена - и съфорумките, и техните близки!!
Първо се сещам за Мимето - да ти е жива и здрава именничката!!

Защо всъщност си афектирана, нали и досега детските кухни стерилизираха бурканчетата?

Драга, първо да ти честитя!! Както са ти казали - дано по-бързо забравиш лошото, въпреки че не е лесно...
Струва ми се, че ти си от по-оправните и организирани жени, съответно искаш да контролираш всичко и резултатът е - другите те оставят да си контролираш на воля и от тях минимално участие. Освен това май сред мъжете битува мнението, че сватбата е приоритет и съответно грижа на жената...

Последна редакция: пт, 17 сеп 2010, 16:59 от Cuckoo

# 641
  • София
Честит Имен ден на всички, които празнуват днес!
Специални поздрави за София на Мимето!!!

Деянова , аз не можах да разбера от какво си възмутена - от това ,ч е ще ви дават в пластмасови или защото трябва да ги плащате.В София занесох 30 нови бурканчета и 60 капачки , за да ми дойде редът след 10 месеца предварително записване.Храната е една помия, без извинение, въпреки , че съм занесла такова количествно бурканчета, два пъти ( за две седмици време) ми дават окърнено бурканче и аз не го давам на детето защото стъклата може да са вътре.То вече всъщност дори не й давам оттам, взимам понякога от частната - разликата е ОГРОМНА, дори не може да се сравни, или аз й готвя. Отгоре на всичкото имам само половин час за вземане на храната.След като бях възмутена още след първото вземане от храната , на следващия ден попитах две майки, които чакаха да вземат, дали им харесва - отговорът беше  - "Не съм го опитвала, детето го яде понякога, к'во ще да е ,нали е евтино , аз не се занимавам".
Да допълня, че преди 7 години взимах за каката - качеството беше съвсем различно!

# 642
EliG, да и за 2-те.Защо пак с моите пари да казват какво е задължително.Ми тая пластмаса дали ще е чиста,кой ще ми докаже,че отговаря на изискванията за съхранение на храна?Като почне да се изхвърля...малцина ще са тези,които ще измият кофичките и ще ги изхвърлят на посоченото място.И защо чак сега се сетиха за тази наредба?

# 643
  • София
Честит празник на всички, празнуващи и от нас  Heart Eyes

Тъъкмо вчера да се похваля, че вече сме добре и всичко започна от начало  ooooh! Почти де, Т е 37.1 - 37.2 (не 39 и нагоре), но ядем по 100на грама на 3-4 часа, иначе повръща. Това вече е цяла седмица, стопи се милия, то и без туй беше 10 кила с мокри дрехи.....а аз го изкарах вируса точно за 1,5 ден  ooooh!
Та за съжаление и тази среща пропуснахме Sad

# 644
  • София
След като бях възмутена още след първото вземане от храната , на следващия ден попитах две майки, които чакаха да вземат, дали им харесва - отговорът беше  - "Не съм го опитвала, детето го яде понякога, к'во ще да е ,нали е евтино , аз не се занимавам".
Вярно, че нашите вкусове са доста различни от детските, но все пак да не опиташ какво даваш на детето си  #Crazy
Щерка ми не щеше моите манджи, а ядеше с кеф до 3-4 годишна от ДК... вярно че беше преди повече от 10 години, но и тогава ми се струваха доста безвкусни и еднообразни.
При нас един ден бяха направили картофено пюре С КРЕНВИРШИ... не че кренвирша беше много, но само като ми замириса - и отиде в кофата. На другия ден направих забележка и отговорът беше, че в рецептурника го има, имало и нещо с пилешки дробчета, макар че досега не са готвили... И реших, че 2-3 пъти в месеца мога да изхвърля спокойно някое бурканче, като не ми хареса.
От частните кухни - разбира се, че е по-вкусно, но ми се струва, че нарочно сгъстяват яденетата с нишесте. Поне така си обяснявам как постна картофена супа се желира в хладилника  newsm78

За бурканчетата - тъпото е, че искат нови, а после дават предимно употребявани...

Деянова, честно ти казвам - изобщо нямах намерение да те поправям, даже не съм забелязала точно коя дума си използвала  Grinning
Аз пак да си питам, че не схванах - защо ще ви ги дават в пластмасови, кухните нямат ли си стерилизатори? Или просто не отговарят на условията в наредбата?

Последна редакция: пт, 17 сеп 2010, 17:14 от Cuckoo

Общи условия

Активация на акаунт