Юлски деца-Тема 37

• 32 751
  • 737
  •   1
Отговори
# 720
  • Canada
Добро утро и от мен!
Оля, пожелавам ти бързо да се оправиш и дано не се налага повече да ти правят такива процедури...
Джил, спокойно! Нали знаеш че малките бързосвикват на всичко... Мисля, че в повечето случаи родителите приемат по тежко раздялата, отколкото малчовците... Peace
Лилчо, стига бе... Мислех че ти държиш фронта да не се притесняваш за такива работи... Идеално си е детето, хич недей да го мислиш... Hug
Тази нощ Нико са опика до ушите, и съответно се наожи рано-рано да станем, да го сменям и съответно нашия човек не заспа след това... Поради което сега спи, а аз трябва пълноценно да използвам времето като цъкам на компа...  Laughing Embarassed

# 721
  • София
Фелисити браво на момчето!  Hug
Карелийке как така се е опикал до ушите?Не е ли с пампа?
Оля не ти завиждам,бързо оздравяване желая!  Hug
Къде се губи младоженката,никаква я няма  Rolling Eyes  Flutter

# 722
  • София
Мила, отиваш в някой от магазините на щанд Информация. Там ще я обявиш за открадната, и ще ти издадат нова срещу 50 ст. за пластмасата. Точките ще ти ги прехвърлят до няколко дни  Peace А паролата на картата е последните 4 цифри от ЕГН-то на картодържателя, ще те питат.
Цветен, и нашето куче е на английски, но песничките са важни, да не мислиш, че се вслушват, да дрънка там. Ние например, имаме едната говореща книжка на ФП на български. С удоволствие бих я разменила за някоя от другите, те май са 4 вида, нашата е с цифрите и животните.
И при нас имаше опиквация тая нощ, чух ги да се преобличат с баща и. Сложил и една попивателна подложка на чаршафите и пак си заспали.
Фелисити, браво на Кайче, бързо ще навакса с яденето.
Да попитам майките с опит. Предложете нещо сега за есента и зимата, за повишаване на имунитета и против зарази. На пазара има доста имуностимулатори, но от опит какво знаете? Насочила съм се към Ескимо Кидс и прополис  Thinking

# 723
Здравейте и от нас. Ние се завърнахме благополучно от Гърция, изкарахме една страхотна почивка на прекрасно място. Вики беше изключително спокоен и доволен, наигра се на воля, абе въобще доволни сме много.
Виждам за играчки си говорите, Виктор не си играе с никакви, ама с никакви играчки. Най-много се занимава с щипки за пране, носи ги в една кофичка, вади ги една по една и после ги прибира, с пластмасови бутилки от вода, да завива капачката и с камъни. Повече играчки няма да купя. В този ред на мисли Миме просто се чудя къде ги събираш толкова играчки.
За кухнята да кажа, че съм на Хер бебе и една от причините да се спра на нея беше, че носят храната в стъклени бурканчета, да ама днес като ми я носят в пластмасова кутия и аз реших, че са се объркали, а те ми викат, че вече няма бурканчета. Сега се чудя какво да правя, хич не искам да ми сипват топлата храна в някаква пластмаса и после да го запечатват с фолио. Има ли частни кухни, които доставят храната в бурканчета?
Връщам се да чета, защото доста съм изпуснала.

# 724
  • варненка от София
Ох, не съм се разписвала от сума време тук, ама то не мога да се свъртя. Прочитам ви и до там. Интересни дискусии заформихте, аз мислено участвах в тях, ама силички не ми останаха да напиша  Mr. Green

На гърне не слагам още Неви, с каката имах ранни амбиции, ударих на камък, тя започна да пищи от гърнето и един ден сама отказа да пиша в гащите и махнахме пампата за 2 дена - беше на година и 9 месеца. За това сега с Невунка не си давам зор, ама хич. Тук в София децата се чувстват много добре и най-вече позагърбихме сякаш болежките, пу пу. Смяната на климата и мястото дават добър резултат. Ще поседим тук до октомври и съм много щастлива от този факт. В този дух аз на каката давам клеева тинктура и съм много доволна, но на Неви още не смея, че нали е разтворено в спирт. Иначе има едни много добри гумени мечета витамини Ями беър, също ги препоръчвам горещо. Сега определено трябва да взема нещо за Неви, но още не съм решила какво. От познати майки съм чувала добри думи за Есбиритокс, но не зная за каква възраст са добри. Абе най-добре консултация с педиатър и това е.

Относно ДК - аз съм може би най-върлият противник на това чудо и изобщо не съм и помисляла да храня децата си с това чудо  Sick. За мен е гадно и толкова Naughty. Не ми пречи да готвя, а и Неви вече откровено си яде от нашите манджи. Аз не слагам подправки много, ядем безсолно и за това смело си й давам. А и да не кажа, че с второ дете е някак по-лесно и по през просото се минава. Ама като гледа кака си какво прави и яде, как да я накарам после да яде пюрета - ами не става. Та по тази линия яде вече Данонино, кренвирши Стара планина, за ужас на някой и желирани бонбони мъцка  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Иначе кака вече ми е голяма отмяна, даже храни самичка Невунка и са голям смях двете. Все повече се заиграват и ми пълнят душата.

Миме, книжките на ФП на български са две, имаме ги и двете, но каката ги оценява повече сякаш едното е за цветовете и формите, другото е за цифрите и животните. Има отделно и едно букварче на български. Изобщо се убедих, че всяка една играчка в определен период от развитието на децата им носи нова емоция и познание и я гледат с други очи. За мен в този смисъл незаменими са литъл пипълите. С тях Стефи започна да ограе като беше на 6 месеца и до ден днешен се занимава с тях, но по различен начин. Покрай тях бързо-бързо научи животните и то екзотичните, някои професии и така.

А за размяната на играчките се чудя да участвам ли, щото да си призная съм фен на ФП и ако дам такава играчка ще очаквам някаква от тази марка или поне от този клас, а не всеки има такива възможности. Та като поизбистрите идеята ще помисля дали да участвам и с какво.

Мила, точно вчера си мислех за теб и ти се появи. Абе ще ми се да се повидим докато съм в София, само дето съм трудно подвижна, не ти ли се идва пак до аутлета, мммммм, ммммм  Blush Blush Blush Blush

Айде, изписах кофата с мастилото и отивам да си видя мацките.

Прашинкова, мятай питката и давай отчет после. Аз още бавя тази процедура, ама като се завърнем във Варна, че и тати да участва в съитието де.

Оля, да минават проблемите бързо и от здраве да не се отървеш, стискам палци.

# 725
  • София
Оля, бързо да се оправяш!
Благодаря ви за идеите за играчки, заплюх  такова за нанизване, магнитчета (гледах хубави,дървени  в  дженезиз преди време), зебрата на фишър съм я видяла в едно клубче до нас, там има и други такива бебешки играчки и мисля да я водя зимата понякога, сутрин, обикновено няма никой, у нас няма къде да разпъна такива играчки за жалост.Идеята за размяна е чудесна, но аз имам толквао малко играчки, че не знам дали бих ги разменила.Имам от каката, които са ми мил спомен и са поумняващи,  сега за Калина съм купила само няколко дървени и плюшени, които бих разменила, ако не ги ползвах за снимки  Mr. Green Разни китайски изпратих в кофата  Embarassed , някои дори с опаковката, купувани от магазините за левче от мили , скъпи роднини Mr. Green
Mime-to , по-често казвай какво си си купила, мнооооого ми е полезно, предполагам не само на мен Peace За подсилване - не мисля да давам нещо, колкото и да е билково и витаминозно си е някакъв препарат от аптеката.Опита ми с каката , е като и опита ми с хремата  -  и да давам и да не давам все минава за определено време, и все боледува като е била в пряк контакт с болни.Освен това София ще си я гледаш вкъщи, което доста ограничава контакта с болни хора, не е като да ходи на ясла , така, че и по-рядко ще боледува.
Прашец, честит ви ходещи крачета!И аз още не съм спретнала прощапулка, само се каня...
Чочи, бързо да се справяте с вирусите вкъщи!
lilcho13  , и моята девойка е с такива мерки, и всички казват , че е кльощава,особено родителите ми само ме тормозят, а тя яде, макар и със занимавки. - по 250-300 г 4 пъти на ден.Според мен много зависи как точно е структурата и най-вече дали има бузи.Калина почти няма, и затова изглежда доста дребна.

# 726
Марулкова, имаш ли рецепта за питка? Изобщо какви питки правихте за прощъпулника, мами?

# 727
  • Canada
Кукумявче, човекът се справил с работата през памперса... Разбирай пикал та се забравил и съответно пампито пропуснало... Но той явно беше ревнал доста по-късно и съответно беше мокър... Crazy
Шора Мишора, радвам се че сте изкарали добре...Почивките винаги се отразяват положително...

# 728
Здравейте ,

днес така ми се скапа настроението следобед  , чееее ooooh!
Аз от вратата за косата както се казва , но да споделя в началото , за да ми премине и да премина към питанията в темата.
Та... сина ми от много отдавна ме врънка да го пусна сам да играе пред блока, да обаче не сме в Бг и мен ме е шубе/има и други много "но"-та , но те са тема на друг разказ/. Днес бях по-склонна , но така се оказа , че и аз мога да изведа Йоана и той да играе и намерихме златната среда.Заигра се той с едни деца,но нещо ми направи впечатление, че едното ги обединява срещу сина ми. Гледах отдалеч на почетното разстояние, все пак той не е малък и сам би трябвало да се справи със ситуцията. Справи се какво се справи, не съм му се натрапвала , когато изведнъж изневиделица се появи от някъде , видимо напрегнат и ядосан и ми каза - " Това на което си ме научила не струва , тук не важи!" - опулих се аз силно изумена на такава внезапна откровенност и естествено изчаках да ми обясни по-спокойно, за какво иде реч.  Tired
Оказало се,че "тези тук" както ги оприличи Борис, не разбирали от дума, били злобни и да си добър и сговорчив тук не вървяло. На какво съм го била научила, да бил смотан. Обясних му пак как са точно нещата , че не всичко е така както му изглежда и всяка ситуация си има логично обяснение. Не прие обясненията ми, беше много обиден и наранен, че децата са го излъгали и избягали от него , когато разбрали , че е чужденец. Rolling Eyes Както и да е това е ситуация, преодолима и обяснима като се има предвид ниската интелигентност/ще ме прощават казахите/ на по-голямата част от населението не блести с особено голям мозъчен потенциал. НО аз се замислих, дали пък не бъркам като всеки път уча сина си да е добър, а той от както стана 1-ви клас и се предполага , че се сблъсква сам с живота, се сблъсква с такава злоба, егоизъм и лицемерие, че човек се пита струва ли си да бъдеш добър. Стана ми много тъжно, ама много. Не стига, че му се наложи да го завлека "накрая" на света да бъде първокласник, не стига, че детето от нищото проговори руски, ами сега и това, да /знам, че и у нас такива ситуации са неминуеми/ се опитваш да се интегрираш,да си намериш среда в която да си щастлив и нищо да не се получава. Естествено е , той да реши, че нещо не прави както трябва и кой е виновникът - мама, която ме е научила да бъда такъв, какъвто тук не го приемат. Не знам! Толкова ми стана криво, че чак се чувствам виновна. Защо по дяволите , когато не си нахакан,плюещ и заядлив трябва да си аутсайдер или да си културен, любезен и по изпълнителен е толкова погрешно?!?  Защо трябва да те възприемат като враг само защото си чужденец /не гастърбайтер, а със статут на дипломат/. Ето това не ми е ясно и по-точно не го възприемам, защото те са все пак са деца, а децата не са като възрастните. Децата трябва да сърдечни и по- неподправени във взаимоотношенията си. Всъщност, аз зная защо , но някак си не исках , детето ми да го научава по този начин. Това е, излях си го , ще ми простите, но много ми тежеше. Hug
Иначеее Йоана има още 2 кътника! Пробиха и , излизат и по два навенъж и сега от снощи има известно затише на писъците и мятанията.
За гърнето: не иска седи и секунда и не я насилвам. Смятам, че когато стане готова ще се справим и с тома препятствие. Peace
Адаш браво на Кайо , че е преборил гадният вирус! Сега бързо ще си навакса , не го мисли, децата много бързо влизат в кондиция след такъв тип вируси. Hug
Честити ходещи крачета на малката сладурка на Прашец!
Оля пожелавам ти да го пребориш този проблем и да бягат от теб вече такива болежки. Hug Peace

Чочии как е днес Дани?

# 729
  • Видин
Не съм ви чела, но влизам да се похваля, че май ще си имаме пак мъж  Flutter Рано е за категорични изказвания по повод пола, но все пак  Crazy
Радвам се, че не съм единствената, която не слага детето на гърне. За мен е малък още и толкоз. Нямам болни амбиции. И така ми е по-лесно  Mr. Green
От днес спирам вечерното кърмене. Просто не издържам на адските болки докато го кърмя и реших лека полека да се отбиваме. Не мисля, че ще имаме проблем, защото той не е пристрастено кърмаче  Laughing Имах си и аз мечти да кърмя в тандем и бла-бла. Вече не мечтая  Whistling
Хайде отивам да посвърша някоя и друга задача и да се трупясвам  Tired

# 730
Момичета,благодаря за успокоението. Аз понеже събота я оставям на майка ми , и като отида да я взема баща ми само ми казва ,как детето много  ядяло,аз съм я държала гладна,че съм я ограничавала,тя искала "човешки" манджи,затова по миналата седмица решили да и дадат някъква пържена манджа с чушки и домати  #Cussing out . (ама това е друга тема,те си го отнесоха за само-инициативата Blush) . И само ми казват как другите деца на 1 годинка и няколко месеца пред нас изглеждали като 2 годишни  #Cussing out ,на глава не мога да излеза ,особено с баща ми.
amanita пожелавам ти бебчето да е такова ,каквото ти искаш  Hug
EliG ,Алекс като е по памперс си ми изглежда "тлъстичка" ама като я облека и нещо "сланинките" се скриват  Crazy
едно въпросче,към всички ,ако може и Драга да се включи (защото знам че и те са на НАН ХА ,като нас) Какво АМ давате на децата си след годинката ? (моля да ме извините ако сте го обсъждали)

# 731
  • София
Lilcho, ние почнахме с Фризо3 в България, но беше много сладко и не искаше да го пие. Сега тук сме на един Симилак от 9 до 24 месеца и слава богу го прие доста добре.
Оля, стискам палци всичко да минава и заминава бързо.
Аманита, честито за пола на бебчо Hug. Тебе не те засичам вече по игрите във Фейса- отказа ли се

# 732
  • При децата ми
Здравеѝте и от нас! Наѝ-накрая успях да ви прочета и то сигурно защото утре е почивен ден и няма да ставаме рано с баткото! Whistling Иначе досега да съм заспала сто пъти! В тази връзка:
Сафо, благодаря за пожеланията! HugНа вас също успешна и ползотворна учебна година!  bouquet
Фотунче, честит ти първокласник и на теб! Да ви е жив и здрав и много кураж му желая! Hug Предполагам, че му е много трудно там и на всичкото отгоре е и първокласник! За възпитанието не се притесняваѝ, според мен много добре си го възпитаваш детето! Четох те много внимателно, чак на мен ми докривя! SadКакво да ти кажа-незная, и аз така уча Марти, да е добър, да се държи възпитано и т.н., но и аз често пъти гледам така Shocked, като ми каже нещо. Пресен пример–сега в класа има едно дете (циганче), което меко казано се държи УЖАСНО и вече два пъти моя син ми кава, че му иска пари, че блъска децата и ги обижда с какви ли не думи и т.н. И тоѝ ме пита: "И аз какво да правя, да стоя ли?" Confused
За играчките: Ники си играе с дистаннционни, счупи едното ooooh!, телефони, много се забавлява на музиката и голяма игра пада! Heart EyesСтрашна скица е като взема да и правя клип с фотоапарата и тя почва да го иска и него и все не успявам да и направя Simple Smile клип. Играе с кошчето за боклук на батко си, слага си го по главата Crazy, с щипките също играе, голям кеф и прави да хвърля едно дървено яѝце по пода, кефи се на шума. Има и детски телефон, но моя е по-интересен WhistlingРядко си играе с играчки...
Лилчо, ние сме на НАН 3 вече, аз от месец и нещо не и давам ХА. Добре го прие. Да ти кажа и аз Ники е 8,600 кг., но въобще не се притеснявам.
Бързо оздравяване на всички болни! Hug

# 733

Чочии как е днес Дани?
Снощи водих Дани на лекар. Гърди и гърло-чисти, но това нейното разстройство не е от свещичките, както си мислех, а е лепнала и вирусче  Close. Доки ни предписа едни прахчета и каза, че до 3-4 дни ще се оправи Дани. Иначе от вчера е доста отпусната. Снощи заспа в 20ч., тази сутреин се събуди към 6.30ч. и си изпи АМ. Разтворих й и едното прахче-гадно и отвратително е и хич не пожела да пие от него тази сутрин  ooooh!
Мама на Александра, давам на Даниела МИЛУМИЛ 3

Последна редакция: ср, 22 сеп 2010, 09:40 от Чочиии

# 734
Добро утро и от нас,

Инето ме събуди рано. Хапнахме и сега се гушкаме пред компютъра.

Марулке, наистина е най-хубаво детето да яде само домашно приготвена храна, но аз например не готвя вкъщи. Рядко врътвам по някоя манджа по-скоро за удовоствие, отколкото за наяждане. Примерно веднъж месечно или нещо такова. Като порастне Калина това сигурно ще трябва да се промени, но докато е малка и има възможност за ДК не виждам смисъл да си променям навиците. Честно казано предпочитам вечер като се прибера да си почета книжка, отколкото да висна над котлона.
Миме, за сега не смятам да давам имуностимулиращи. Само повече разходки навън и нормално облечено дете - ми е програмата.
Форчън, разбирам защо ти е станало мъчно за малкия. Той се сблъсква с повече трудности, отколкото ако си бяхте в България. Погледни го, ако можеш от тази гледна точка, че ще се научи по-лесно да се справя, отколкото повечето от връстниците си. Иначе децата не правят разлика с какъв статут сте там. Просто сте чужденци и затова различни. Според мен трябва да му обясниш, че децата не го разбират и че той трябва да намери начин да се сближи с тях и да им покаже колко готин и забавен може да е, ако иска да играе с тях. Ти си го научила на правилните неща.
Аманита, много е готино, когато за пръв път разбираш пола на бебето. Дано да е каквото сте си поискали.
Лилчо, абе задай му въпрос на баща ти "за какъв дявол, иска нормално едногодишно дете да изглежда като 2-годишно?" Не мога да помогна за АМ, но и аз се колебая дали да не взема една кутия за проба, да оставя на гледачката, докато ме няма през деня.
Чочи, бързо оздравяване.

При нас вчера положението беше доста спокойно. Калина беше спала в нормален час и като се прибрах беше весела и спокойна. Та, за нея хич не се притеснявам вече. Днес ще я водим на детски рожден ден, а после мама и татко са решили да излязат и разнообразят в хубав ресторант. Crazy

Общи условия

Активация на акаунт