Тайната на дългата и здрава коса - 79

• 96 577
  • 749
  •   1
Отговори
# 615
  • в 1001-та нощ
ползвам, разбира се - просто не прекалявам и си мия косата хубаво  Peace

# 616
Мацки имам въпросчета Simple Smile

Има ли някой да не е доволен от тривитаминола? Един месец ли само издържа в хладилник след като се отвори?

Бадемово масло - има ли някаква марка или си е стандартно, от аптека ? и на каква цена е горе долу?
  bouquet

# 617
  • в 1001-та нощ
има недоволни и доста са писали
мисля, че издържа и повече, най-малкото на маслата нищо им няма...някой витамин може да не действа
бадемово масло има различни марки
от аптека или здравни/козметични магазини
цените- според количеството - левове - виж в нета  Peace

# 618
благодаря за отговора  Hug  попрегледах предишни теми, няма да успея да прочета всички, май не попаднах на негативен коментар....все пак с две думи може ли да споделите какво има против, прочетох, че ако се прекали само има обратен ефект - това ме притесни малко, днес за първи път чух за маската с тривитаминол и се чудя дали да пробвам  Rolling Eyes Simple Smile

# 619
  • в 1001-та нощ
ами като негативни аз съм срещата - засилен косопад след маската; имаше предположения, че е падала коса, която е била пред опадане - не в резултат на прекаляване

# 620
ами като негативни аз съм срещата - засилен косопад след маската; имаше предположения, че е падала коса, която е била пред опадане - не в резултат на прекаляване
аха, е предполагам недоволните са мнооого по - малко в сравнение с останалите доволни от ефекта. и все пак да очаквам значи, че има вариант да поопада малко  Mr. Green

# 621
  • в 1001-та нощ
по-скоро повечето недоволни - не смеят да го споделят  Mr. Green

# 622
Съветът не на пресата.....да, и аз не ползвам заради слабата си коса, но боята.................генетично от баща ми съм доста бяла. Ако спра да се боядисвам не съм сигурна дали ще се справя емоционално......прошарена значително на 40...а и  не ми личат много...което прави нещата оше по-сложни.....Sad
Защо не опиташ с естествени методи за боядисване на коса, има тема тук във форума : http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=507298.0 . Освен че, ще имаш прекрасен, наситен и естествено изглеждащ цвят, дори ще подхраниш косата си, защото билките са полезни за косата.Може би единствения недостатък е, че не можеш да станеш руса, но пък могат да се получат доста други цветове.Ако си заинтересована, прочети темата, там е изписано доста Simple Smile

# 623
  • в 1001-та нощ
здравата коса на 1 място е ген и то в значима степен, всички други грижи са някъде на опашката от фактори, които влият....

за мила 71 - първо ползвай щадящи продукти за боядисване - избягвай агресивните и второ - с годините - точно в твоя диапазон - именно хормоналните процеси отслабват косъма, а водят и до оредяване; за тази цел има разработени серии за жени в зряла възраст, ккто може да се приемат и витамини за коса (витамини, биотин, цинк....комбинирани в добавки за коса)

# 624
  • София
Аз разгледах сайта с къните, аз се боядисвам в черно, така че вероятно ще стане въпреки белите коси.

a.l.e.n.a - А иначе за боите - ако не са агресивни - безамонячни казват, че белите коси не се покриват. Аз се боядисвам с Елеа - от всички други български бои започва силен сърбеж, само от тази е по-добре. Витамини започнах да пия, да, взех си Ревалид. Но какво да се прави...годините няма как да върна назад...само напред ще вървя...и все по-бяло...по-бяло.....Simple Smile

Чакам някой да наложи модата...на прошарените коси...ще живнем тогава и нищо чудно косопадите да спрат.... Simple Smile

# 625
  • в 1001-та нощ
нямах предвид безамонячни;
от масовите продукти има такива, които са щадящи - за мен това беше Лореал, както и аггресивни - примерно Палете; с Гарниер пък не ми се задържаше цвят; ....

не ми е идеята да се влиза в полемика за най-най-боята, но след като дълго време съм си убивала косата с какво ли не,  от както минах на Лореал - тя направо се роди

всички бои са неблагоприятно третиране - в това няма спор, но внякои има добавки, които смекчават обстоятелствата или пазят косата.....

спор няма, че да имаш самочувствие е важно и в никакъв случай не бих дала съвет да ходиш побеляла....въпросът е да се минимизират щетите от грижите, които полагаш за вида си

дали с къна или друго - твой е изборът  Peace

# 626
Няколко страници по назад обсъждахме гела от алое вера, как може да се прилага като маска за коса.Аз си намерих листа от алое вера, та сега въпроса ми е следният: Как да ги съхранявам, за да може максимално да се запазят свойствата им? Защото предполагам 1 листо е достатъчно за една маска, а мисля маската да си я правя на 2 седмици, което значи че другите листа трябва да се съхранят по някакъв начин за да не изсъхнат.
Иначе смятам да смеся гела от едно листо, с 1 с.л. мед, 1 с.л. зехтин, и 1 жълтък и това да го втрия в корените и по връхчетата на косата, а за дължината на косата мисля да си взема глицерин от аптеката и да я намажа, защото се съмнявам маската да ми стигне за цялата коса, а мойта е дълга (до средата на гърба) Simple Smile

# 627
  • В полите на Пирин планина
Има изцяло растителни бои за коса. Аз пробвах една такава - http://www.-spam112-/magazin/naturalna-kozmetika/za-kosa/rastite … tno-ruso-524.html. Има ги и в други сайтове, а има и здравословни магазини, в които се продават.

Моята коса е светла и лесно се оцветява. Не станах златно руса, но не и това ми е била целта. Но след боядисването косата е прекрасна, все едно съм й правила маска. Но то си е и така, защото боята се състои от билки. Довечера ще пусна снимка.

# 628
  • София
alena - не ми пречи да пробвам лореал..........Simple Smile По-скъпа е, вярно, но какво ли не дадох като пари досега......Simple Smile

Къните - изискват повече време, а с работа, две деца и още няколко ангажимента...просто не ми остава дъх време.... Rolling Eyes

# 629
  • в 1001-та нощ
картинката е ясна  Hug
в този план - не си взимай десетминутна боя

Общи условия

Активация на акаунт