Тема Незабравима ( Unutulmaz ) 79

• 40 103
  • 753
  •   1
Отговори
# 375
освен това,ако сценаристите не бяха забъркали тази каша,сега нямаше да има какво да коментираме.аз лично не бих имала нищо против да гледам и само красивата им любов,но все пак това е филм

# 376
Преместени сме в нов подфорум.
Да ни е честито новото местенце !
По принцип, винаги си слагам темата в Любими при мен и не ми е проблем веднага да си влизам във форума.

# 377
Здравейте!  bouquet
От много време ви чета,но чак сега се осмелявам да пиша.
Надявам се да ме приемете срeд вас,за да можем заедно да коментираме любимия сериал. Heart Eyes

Добре дошла, да се забавляваме заедно
Здравей, пепел от рози , добре дошла при нас ! Hug
Благодаря ви за топлото посрещане!  bouquet

Поздравявам ви с едно хубаво клипче!
http://www.youtube.com/watch?v=hH3EvWQ4ji8&feature=related

Последна редакция: нд, 29 авг 2010, 16:01 от пепел_от_рози

# 378
Гласувайте за Хубавелко и Газелка , днес вота им е изключително нисък ! Weary
Само заради Вас момичета гласувам и за двамата , по - рано си гласувах само за Хубавелко!!

# 379
Както виждаме напълно хаотични и нелогични действия от нейна страна.
Сама се намести в блатото ,но вкара в него и Хубавелко , така ,че единствената логична и правилна постъпка ще е да се хвърли пред него ,за да го предпази.Защото колко му навреди тя , не са му навредили и най - върлите врагове-Бурак и Бату!!
[/quote]

Хаоти4ни - да, но не и нелоги4ни! Както сама признаваш по-горе си попрочела набързо страниците и преполагам затова не си видяла един добър анализ на Данидорина, както и най-новия пост на Надежда за при4ините за това. Копирам ги:
1.Еда е продукт на средата и на възпитанието, което е получила в семейството си! Всичките й лъжи в началото, дето доведоха до такива ужасни последици ( но пък ние гледаме страхотен сериал!) са продиктувани от това- бащата, майката и по- възрастните сестри в семейството са институции- само слушаш и не възразяваш! От друга страна е любовта- силна, но несигурна! Несигурна, щото Харун се колеба твърде дълго в чувствата си и изтърва момента- Еда му няма доверие, може и да го обича, но не му вярва! Тя казва да се разделят и той се оттегля- много пъти..., дори я остави да се ожени за Толга! И той щадеше Мелда- как пък Еда да се изправи срещу нея?! Как да вземе сама решение като всички я притискат и никой не я подкрепя- да не забравяме, че е само на 20 години! То възрастен човек трудно би взел решение- какво остава за едно дете, и то с дете, и с такъв настоятелен, но не чак толкова решителен мъж като Харун!
2.И аз не одобрявам поведението на Еда , но за момент да се поставим на нейно място в консервативна Турция . Семейството и изцяло подчинено на бащата -той ''коли и беси'', всички ги е страх от него . Да спиш с някой преди брак там си е като престъпление , а и да забременееш от него и той пък да се окаже годеник на сестра ти вече е прекалено много .Това вече няколко стотин пъти сме го обсъждали , дори туркиня живееща в Германия беше казала ,че в подобен случай единственото решение е Еда да махне детето и да забрави , че е имала нещо с Харун изобщо.За това и  на сценаристите не им е лесно показват ни една романтична любовна история , но трябва да се преборят с предразсъдаците в обществото и турския СЕМ.
3.Образите и героите са абсолютно реални, плътни и убедителни, жертва на обстоятелствата и продукт на средата, в която живеят
Затова не мога да търся вини и виновни!

# 380
aз затова се ядосвам на еда и харун,но не ги обвинявам,колкото и на моменти да са ме дразнили нашите любимци.но не мога да не обвинявам родителите гюлар.

# 381
и да продължа още малко.за едната чест живеели,е тя по-важна ли е от живота на детето ти,че дори от щастието му.тюркян и тя колко пъти се лашкаше,ту с еда,ту против нея,а за джамил нямам думи,кога подкрепи някое от децата си,независимо в какво общество живеят

# 382
и да продължа още малко.за едната чест живеели,е тя по-важна ли е от живота на детето ти,че дори от щастието му.тюркян и тя колко пъти се лашкаше,ту с еда,ту против нея,а за джамил нямам думи,кога подкрепи някое от децата си,независимо в какво общество живеят

Да, за тях едната чест е по-важна!

# 383
да, признавам,че героите са убедителни,реални и необходими за сценария,но не мога да ги харесвам

# 384
17.април.2010 ДАРИК НЮЗ

Турската полиция задържа вчера неомъжена туркиня заедно с други шестима души близо до Истанбул по подозрение, че са извършили "престъпление на честта", убивайки новороденото на жената, предаде Ройтерс.

Момиченцето на два дни е било задушено от бабата, след като семейството разбрало, че 25-годишната майка забременяла без да е омъжена.

"Семейството ми реши да убие бебето ми", каза пред полицията младата жена. Тя разказва как 55-годишната й майка задушила бебето с кърпа, а братята й погребали трупа в градината и покрили дупката с цимент.

Полицията открила трупа на бебето след като получила анонимно обаждане, пише БТА.

Сред задържаните е и лекар и секретарката му, които се съгласили да не регистрират раждането на детето срещу определена сума пари.

Бащата на детето отбива военната си служба и не е замесен в престъплението.

"Престъпленията на честта" или престъпления, извършени срещу жени, за които се смята, че са опетнили името на семейството, не са рядкост в мюсюлманската страна, особено в бедните селски райони, отбелязва Ройтерс.

# 385
Мен от всички на Джемил най-много ме е яд.
Сърди се,че не са го зачитали,че никой нищо не му казвал,че последен научавал всичко.
Е,как да му кажат,като  той е толкова агресивен...
Сещам се имаше една сцена трите сетри, с майката се вайкаха за нещо,не помня вече за какво,Джемил май беше научил нещо...
И Ферда май каза,сега какво ще правим,татко ще ни убие!
Това за мен не е нормално!
Как може на една дъщеря дори да и мине през глават,че баща и може да я убие... ooooh! ooooh! ooooh!

Последна редакция: нд, 29 авг 2010, 16:27 от пепел_от_рози

# 386
17.април.2010 ДАРИК НЮЗ

Турската полиция задържа вчера неомъжена туркиня заедно с други шестима души близо до Истанбул по подозрение, че са извършили "престъпление на честта", убивайки новороденото на жената, предаде Ройтерс.

Момиченцето на два дни е било задушено от бабата, след като семейството разбрало, че 25-годишната майка забременяла без да е омъжена.

"Семейството ми реши да убие бебето ми", каза пред полицията младата жена. Тя разказва как 55-годишната й майка задушила бебето с кърпа, а братята й погребали трупа в градината и покрили дупката с цимент.

Полицията открила трупа на бебето след като получила анонимно обаждане, пише БТА.

Сред задържаните е и лекар и секретарката му, които се съгласили да не регистрират раждането на детето срещу определена сума пари.

Бащата на детето отбива военната си служба и не е замесен в престъплението.

"Престъпленията на честта" или престъпления, извършени срещу жени, за които се смята, че са опетнили името на семейството, не са рядкост в мюсюлманската страна, особено в бедните селски райони, отбелязва Ройтерс.

Ужас ! Гледах и в "Мечтатели" как бащата помля дъщеря си, затова, че е родила извънбрачно дете, принудиха я да се омъжи за човек, когото не обича.  Sad А бащата и той не е цвете, излязъл от затвора, оставил жена си сама да отглежда дъщерите им, а  всички му се подчиняват като на бог. Страхотен патриархат е там. И още нещо много силно ме впечатли. Бащата на детето - богат, семеен, иска да води дело за попечителство на роденото от любовницата му дете, да го отгледат той и съпругата му. На мен това да отнемеш дете от майката , освен ако не е пропаднал човек, който да не може да се грижи за детето си, е ужасно нещо, но ето че там е прието.
В случая, не би било необичайно Харун да вземе Ямур и да я отгледа с Мелда.
Но той е благороден характер, добър и обичащ човек, затова не го прави.
Колкото се възхищавам на привързаността към семейството при тях, толкова ме ужасяват другите им порядки.  Embarassed

# 387
Здравейте момичета кокичета. Hug Heart Eyes
Днес добре сте се позабавлявали Party
Боб,Тарабас браво на вас момичета   bouquet Както винаги творенията ви са прекрасни  Hug поклон пред таланта ви  bouquet

Пепел от рози добре дошла мила в най-доброто лечебно заведение наречено НЕЗАБРАВИМА  Hug тук се провеждат най-добрите психо-терапий и който успее да се вреди в това отделение се чувства направо като спечелил от тотото и е най-големия щастливец. Peace Тук се провеждат най-добрите спа процедури без който в забързаното ни ежедневие неможем  и не искаме да бъдем Naughty

Поздрав към всички в тоз неделен следобед за добро настроение към отиващия си уикенд

http://www.vbox7.com/play:fa143ea0

# 388
:

Пепел от рози добре дошла мила в най-доброто лечебно заведение наречено НЕЗАБРАВИМА  Hug тук се провеждат най-добрите психо-терапий и който успее да се вреди в това отделение се чувства направо като спечелил от тотото и е най-големия щастливец. Peace Тук се провеждат най-добрите спа процедури без който в забързаното ни ежедневие неможем  и не искаме да бъдем Naughty

Поздрав към всички в тоз неделен следобед за добро настроение към отиващия си уикенд

http://www.vbox7.com/play:fa143ea0
Благодаря ти!  bouquet

# 389
  • София
Пепел от рози-Заповядай в този рай,създаден от прекрасни хора.Давай смело ,без да се притесняваш.

Много хубави анализи сте направили на образите на Харун и Еда.Слагам и моето скромно мнение smile3503 smile3521 smile3503

Еда,просто искаше да запази частица от любовта и с Харун                  
   а и майчиния инстинкт седеше буден в нея.За това не махна                  
   Ямур.Едно дете-то най-малко има вина за объркания свят на ...големите                  
   Толга бе готов да стане негов баща.Но в сметките си Еда, забрави Харун                  
   Силен и горд,как си мислеше Еда ,че той няма да иска да е до детето си.                  
   Тя е слаба и объркана.Трудно и е да взима решения.до сега е живяла                  
   в пълно..подчинение при мама и татко.Не е познавала живота с неговите истински лица.                     
   И изведнъж....толкова неволи и беди.не мога да я съдя много строго.Собствената и майка я прокле-"По добре да беше умряла".Точно такива думи към детето си newsm78 newsm78 newsm78.                  
   Но от всичко това...ние имаме толкова много серии.Мен лично-броят им не ме притеснява                  

Последна редакция: нд, 29 авг 2010, 17:59 от bob_99

Общи условия

Активация на акаунт