Как да запазя семеиството си ?

• 6 292
  • 74
  •   1
Отговори
Здравейте,
Моля ви за съвет как да постъпя, за да запазя семеиството си !
Стигнахме дотам, че мъжът ми е твърдо решен да продаде бъбрека си, за да си платим кредитите и задълженията.
Безработни сме, нямаме дом и никакви изгледи да намерим работа. До преди 3 години живеехме в апартамента на роднини в София. Имахме малко сервизче за компютри във входа на блока и нещата вървяха добре. После апартамента се продаде (няколко месеца след като родих) и ние останахме на улицата. Мъжа ми работеше в една телевизия за 650 лв. на месец, а аз триабваше да се грижа за бебето. Принудихме се да живеем в провинцията при родителите ми, но там няма никаква възможност за работа. Опитахме се да развием бизнес по морето и като резултат се сдобихме с внушителни кредити, чиито вноски вече са ни непосилни за изплащане.
Там, където живеем в момента, няма работа, а където бихме могли да намерим работа - няма къде даживеем.
Мъжа ми претърпя едно прединфарктно състояние в началото на годината, а стресът и безизходицата при нас стават все по-големи.
В момента сме в състояние, в което не можем да си покриваме дори елементарните жизненоважни разходи, а кредитите ни вече са прехвърлени към Агенцията за събиране на вземанията.
Толкова голямо е напрежението и стреса ни, че не можем да мислим адекватно и не виждаме изход от ситуацията.
Отчаянието подтиква мъжа ми да търси варианти да продаде бъбрека си.
Имаме дете на 3 годинки. Как да запазя баща му ?
Моля ви за съвет !

# 1
Едва ли можем да ти дадем съвет тук.
Ще получиш множество отговори - остави детето при бабите, намерете работа, заминете за чужбина и тн т... Но всъщност истинският отговор можете да го намерите само ти и съпругът ти.
Наистина отчаяният човек не е способен да мисли трезво.
Ако щеш вярвай, но най-важното е да сте здрави... Всеки е бил в безизходна ситуация, или поне така си мисля, но докато сте здрави, винаги ще има изход.
Това заради което пиша, е за да ти кажа да не се отчайваш - Миг преди разсъмване е най-тъмно!  bouquet

# 2
Какво значи "никакви изгледи да намерим работа" това не го разбирам. Работа има под път и над път.

Щом сте имали сервиз за компютри значи мъжът ти ги ремонтира така ла да го разбирам? Пълно е с часпром за такива. Една смяна на харддиска ми струва 200 дол. във фирма. Не ми казвай че не може да изхранва семейство с такива умения.
Или че ти не си способна да работиш. Дай детето на бабите или ясла, и излизай на работа вместо да мрънкаш и да се самосъжаляваш.

Трябва да не си наред с главата за да мислите за продажба на органи а не за работа. Sick ooooh!

# 3
  • Германия
Хич не ги разбирам тези неща, но ако са наистина са толкова много кредитите и наистина няма начин да се справите не може ли да обявите банкрут?  Rolling Eyes
Иначе това с бъбрека да си го избие мъжът ти от главата, здравето е най-важно!

# 4
Добре де, за каква сума задължения става въпрос?
И колко струва един бъбрек? newsm78

# 5
Щом нямате нищо на ваше име,засега нищо не могат да ви вземат.
А работа има.Оставяте детето на баби ,и отивате там ,където има работа.
Ако трябва и коли по автомивки ще миете за начало...ама здравето не се връща.

# 6
  • out of space
А интернет от къде? Безплатен?!  Rolling Eyes

# 7
Добре де, за каква сума задължения става въпрос?
И колко струва един бъбрек? newsm78

Тук!

И тук!

Проблема със задлъжняли от кредити е много сериозен. Много често това са длъжници на огромни суми от хазарт или на частни лихвари. Това не ти е Германия Флоке да се обявиш за банкрут и да ти се опрости всичко. В развитите страни има специалисти които помагат на такива хора да излязат от калта на дълговете си, но тази услуга в Бг още не е развита.

# 8
Явно максимума за бъбрек,който може да вземе донор в БГ е 20хил.евро,взависимост от договарянето е възможно сигурно и повече,но авторката не е казала колко са им задълженията.
Не може да няма друг изход от ситуацията!
Авторке вземете се стегнете и мислете,защо се оплакваш тук?С какво очакваш да ти помогнат от форума?

# 9
Ами започнете работа .
Това с работа няма не върви много.
Имали ли сте фирма ако да каква ?Кредитите какви са потребителски или на фирмата ?

# 10
Смятам че авторката трябва да потърси добър финансист, който срещу определено заплащане разбира се да и изработи добър план за измъкване от тази ситуация. Ние тук няма как да гадаем какви са точно обстоятелствата им и възможностите защото тя не дава никакви подробности.

# 11
Пази Боже!
И ние сме с ипотечен и се надявам да не стигаме до там  Sad
Като прочетох темата ти - видях колко много бледнее моята пред тази.
Това наистина е сериозен проблем.
Но в действителност няма нищо по-ценно от здравето !
За мен е безумие това,което мъжът ти иска да направи!
Не можете ли да заминете за чужбина ?
Да оставиш детето при баба, а ти да започнеш работа ?
Има варианти. Не се паникьосвайте и мислете трезво!

Искрено се надявам темата да не е истина. Но знам,че за жалост в скапаната ни държава реалността е трагична.

# 12
  • out of space
Смятам че авторката трябва да потърси добър финансист, който срещу определено заплащане разбира се да и изработи добър план за измъкване от тази ситуация. Ние тук няма как да гадаем какви са точно обстоятелствата им и възможностите защото тя не дава никакви подробности.

Е то това не става без безплатно. Тя пише, че едва ли не за хляб няма пари, ти за финансисти говориш. И пак да попитам- от къде пари за интернет?  Rolling Eyes

# 13
  • тук-там
Избий му от главата това с бъбрека. Много лесен вариант и твърде краткосрочно решение. Ще закърпите положението за малко, а после цял живот...? Без здраве? Лекарствата кой ще му ги плаща...
Едва ли са много големи дълговете - нямали сте жилище - следователно не е ипотечен, с малко сервизче и само един работещ да са ви дали най-много 15-20 хил лв., не че са малко, но не са непосилни.  Ако няма кой да гледа детето има седмични градини- не е най-доброто решение, но ще го преживеете, докато си намерите работа и си стъпите на краката. Виж и какви социални помощи ви се полагат - ток, дърва - все е нещо.

И стига с тоя интернет - за 15 лв. на месец едва ли ще се изхранят, а пък помага много  с информация, ако знаеш как.

# 14
Положението,ако е наистина толкова зле,много кофти.Наистина единственото разумно решение е да оставят детето на бабата в провинцията,а те да започнат работа,но какъв ще е смисъла,ако им отдържат заплатите от банката към която са задължени?

Общи условия

Активация на акаунт