Как да запазя семеиството си ?

• 6 277
  • 74
  •   1
Отговори
# 60
Зарежи това с бъбрека, няма кой да му го купи.
Вашата работа в Сл. бряг не може ли да претърпи някаква промяна, макар че са останали 2 седмици.
Например да продаваш нещо отпред?
Мъжът ти защо е напуснал работа, бил е болница, не е ли бил в болнични, защо е напуснал?
Изобщо имам много въпроси, но като цяло не разбирам много неща от историята, за което се извинявам. Той кола може ли да кара? Да стане такси, или да носи багажи, да превозва нещо ...

Изход винаги има. Ти си жената , силния пол. Остави го твоят съпруг малко да се заниамва с глупостите си за бъбреци и пр. депресии , те са слаби и немощни тези мъже, не се разсейвай с това. Помисли ти какво можеш да направиш. Към кого можеш да се обърнеш за помощ, можеш ли да преговараяш с банката, можеш ли да обявиш банкрут, какви ще са последствията.
Можеш ли да предоставяш някаква услуга в мястото, на което живеете.
Можеш ли да работиш в селското стопанство. Да береш нещо, сезона идва.
Можеш ли да переш, да гладиш, да чистиш, да готвиш. Можеш ли да направиш например фирмичка за кетъринг - да носиш сладки и соленки по рожденни дни и панахиди, или да предлагаш топъл обяд на някого, например на работници. Можеш ли да отвориш малко павилионче с  4 стола и 2 маси близо до някой обект строителен, или нещо такова - да направиш една тава мусака, таратор и шкембе чорба и ги чакаш за обяд. Или да направиш една сергия на пазара и да продаваш само продукти от зоната ви.
Сори, аз имам много идеи, които мога да ти предложа, но не знам каква е реалността, ако конкретизираш малко, може би можем да ти дадем по-нормални идеи.

# 61
  • София
Абе, няма как да си продаде бъбрека, бе, спокойно!
КАкви обяви, какви глупости говори тоя човек?
Че това е незаконно. Никой няма да му върже на такава обява. Има си канали за тая работа, които явно са му неизвестни.
А и дълбоко се съмнявам, че сериозно иска да си продаде бъбрека, честно. Леко те манипулира. Но пък явно успешно се справя, щото хем пари не изкарва, хем те държи в ужас за живота и здравето си.

Зная, че може оттук нататък казаното от мен да не ти хареса, но...ще продължа.
НЯма какво да мислиш за бъбрека на мъжа си. Човекът е голям. Кажи му - О.К. Да си го продава, да не те занимава теб с тая работа. Дълговете са ви големи, но като нямате имущество и работа, няма как да ви вземат нищо.
Остави детето при роднини, ела в София, намери си евтина квартира с някое момиче и се хвани на каквато и да било работа, докато си стъпиш на краката.
Ако дълговете са на името на съпруга ти, разведи се. Ако са общи, питай адвокат дали при развод не може да ги поеме той доброволно. Това не ми е ясно дали е възможно.
Спасявай детето си и себе си. Това е твоето семейство!

# 62
Аз друго не разбирам - нямам идея как се отпускат кредити без обезпеченост  newsm78 В смисъл нали ако е потребителски без ипотекиран имот, задължително има поръчители. И ако нямаш нито имот, нито средства, какво могат да ти направят банките в крайна сметка? Няма какво да ти вземат...

# 63
  • София
Тъй, де. И аз това питах в началото на темата - как са отпускани кредитите, ама се разбра, че явно не са били големи, станали са такива заради просрочване и лихви. Нищо чудно да са стартирали от 5 000лв. Mr. Green

Така или иначе, няма какво да им вземат, така че истериите с бъбрека са пълна манипулация от страна на мъжа.

# 64
  • София
така че истериите с бъбрека са пълна манипулация от страна на мъжа.

Така ми звучи и на мен.
По морето по строежите доколкото знам се търсят мъже и се изкарват пари. Не мога да повярвам, че и двамата са се забили в губещо мероприятие вместо поне единия да си потърси работа на заплата - е, по-тежка ще е и няма да си стои в кабинките по цял ден, ама ще се вадят пари.

# 65
Освен това той е направил прединфарктно състояние, което сигурно не е било в резултат на работата в мината, а на напрежението от ситуацията. Не разбирам защо е трябвало да напусне, след като 2 месеца е бил в болнични, защо не се е върнал на работа? Оставам с впечатлението, че не го е сторил, защото е дошло време да се заминава за Сл. Бряг, където са и двамата с 20 лева оборот дневен, вместо той да си остане на работа, а тя да отиде да работи на морето.

# 66
  • София
Освен това, ако наистина е било тежко положението му, би следвало да мине на комисия и да го трудоустроят.
Прединфарктно състояние е една странна диагноза, впрочем.Всъщност, това не е диагноза, струва ми се.
И аз мога да кажа, че като ми кипне ла*ното съм в прединфаркто състояние Mr. Green

Другото, което не разбрах е как така не могат да се преместят в град, където биха си намерили работа, а пък на Слънчев бряг могат да отидат. Та там квартирите са доста по-скъпи, отколкото една маломерна панелка в крайните софийски квартали, да речем.

# 67
Кредитите сигурно не са от банки, а от частни лица и са взети срещу записна заповед. С нея като нищо те осъждат и те дават на частен съдия-изпълнител, който те гони до дупка,защото само така ще спечели самият той, вземат процент от парите при изплащане. Ще ги намери и ще наложи запор над всичко, което придобият - имоти, заплати и всичко, което струва нещо,законите им дават големи права. Парите ще си върнат в следващите 5-10 години щат не щат. Но по-добре да започнат работа, иначе лихвите растат главоломно. Не може ли единият да излезе на работа в чужбина? Другото.... вземете се преместете в голям град, най-добре в София, работа се намира. Трябва да работите, бе хора и то яко...няма да стане иначе...
...а за развод и индивидуално спасяване....моля ви се, как може така? Close

# 68
Мисля, че имаше предвид Клонка развод, ако това е ОК за заемите. Т.е да са в/у един, а не в/у двамата. Аз поне така го разбрах. Много хора са се развеждали с цел да имат апартаменти, напирмер в миналото.
както и да е, разделянето м в момента ( единият на една работа, другият на друга) е най-логичното, ако и да са разделени от населени места...

# 69
  • София
И как да излезе някой в чужбина, ако има заведено дело или дори излязло решение по такова, щом вече дълговете са дадени на агенция по вземанията?

Какво имущество ще придобиват, при положение, че нямат никакви кинти?
Кредиторите на този етап няма как да си вземат парите. Даже и да имаха имущество, могат да им вземат само движимото, щото единственото жилище, в което живее семейството, по закон не може да бъде отнето.

Не виждеам нищо лошо в развода, ако той ще освободи от задължения съпругата и тя ще може да работи и да си отглежда детето.
Какъв е проблемът?
Или най-важното е да спасим брака и бъбрека на мъжа?
А детето???

# 70
Много мъчно ми стана като прочетох проблема! Наистина въпросът с работата е много труден в днешно време-много хора търсят и за едно място се явяват по 100 човека-наясно съм,че това води до отчаяние понякога Hug Едва ли някой може да ти реши проблема-ти най-добре знаеш в какво състояние сте изпаднали,но според мен ще е добре ако след края на сезона-ако не изпадне друга работа-да се приберете с детето при вашите -а бащата да потърси работа в чужд град-първоначално с парична помощ от близките ви-и като се устрои постепенно-да вземе и теб! В такава ситуация е хубаво да имаш близки хора-готови да помогнат!На всеки се случва да стигне дъното понякога и само хора,които не са били в подобна ситуация могат да те плюят или да пишат пренебрежително!
Не подценявай депресията на мъжа си-обърни му внимание,подкрепи го-ако трябва нека пие хапчета за определено време-това е болест, а не прищявка на човека!
Кредитите са страшни,но нямате ли официални доходи-не могат да ви направят нищо-дори и да сте съдебни-може да се договорите със съд изпълнител или банката-да ви влязат в положение-и че ще почнете изплащане след определен срок-може да стане-при мои близки с много лошо положение се получи Peace
От все сърце ти желая успех-не се отчайваите-нали сте живи и здрави!  bouquetДано се подобрят нещата скоро Peace Praynig
Въпросът за бъбрека няма да го коментирам-при човек в депресия разни луди мисли му минават #Crazy

# 71
И как да излезе някой в чужбина, ако има заведено дело или дори излязло решение по такова, щом вече дълговете са дадени на агенция по вземанията?

Какво имущество ще придобиват, при положение, че нямат никакви кинти?
Кредиторите на този етап няма как да си вземат парите. Даже и да имаха имущество, могат да им вземат само движимото, щото единственото жилище, в което живее семейството, по закон не може да бъде отнето.

Не виждеам нищо лошо в развода, ако той ще освободи от задължения съпругата и тя ще може да работи и да си отглежда детето.
Какъв е проблемът?
Или най-важното е да спасим брака и бъбрека на мъжа?
А детето???

Имущество могат да придобият след години по наследство, а не че ще купят Simple Smile Не е вярно, че могат да им вземат само движимото, недвижимото също. На сестрата на мъжа ми й взеха апартамента, макар че беше единствено жилище и макар че тя е самотна майка с две деца. Окръжният съд в Пловдив постанови, че щом не може да удволетвори по друг начин ищеца, да се продаде  дела й от апартамента на търг. Продадоха го . Не гледайте как било по закон,пипне ли те съдия-изпълнител няма отърване, сваля ти цялата кожа от гърба Close На работа в чужбина може да излезе този, който няма да връща пари, ако заема на единия на името.

# 72
Да се включа и аз с още една идея- от нея няма да забогатееш, но поне може някой лев да си докараш.
Отглеждане на цветя, които после да продаваш на цветната борса в близък до вас голям град.
Изисква много малко като инвестиция и не е много трудоемко (т.е. може да се върши и между другата ти работа).

# 73
На човек може да му се случат много по-критични ситуации при който може да се наложи да си даде бъбрека. Мисля, че ме разбираш какво имам впредвид. Това трябва да кажеш и на съпруга си.
Докато човек е здрав винаги има възможност да излезе от кризата.
Защо съпругът ти не замине да работи в чужбина или в краен случай ти, за известен период от време или да си намери сезонна работа или да се захване да отглежда нещо, ако имате село например свине или пилета.

# 74
Аз пък друго не разбирам...
Няма работа,няма пари,ама все се чака работа по специалността...
Ами като няма какво да сложиш на масата ,и коли ще миеш,и улиците ще метеш ...докато си стъпиш на краката.
Сори за тона,ама вече побеснявам...
Преди време имаше една тема ,дамата работи ,а мъжа седи и чака....работа по специалността.   Shocked
Щот бил учил,за кво е учил...
Ами да седи гладен,като не го канят направо за директор.
От всички теми ,прочетени до сега,в едно съм се убедила...няма работа за този,който не  е бил наистина гладен.

Общи условия

Активация на акаунт