Имам проблем с алкохола

• 24 777
  • 224
  •   1
Отговори
# 135
Мила Бронте  Hug,

виждам, че ти проектираш държанието и отношението на баща си върху мъжа си, с което се опитваш да изкупиш по някакъв начин така наречената от теб вина към баща си, задето не си му помогнала насила.
Според мен в твоите очи неговите 4-5-7 бирички са като 4-5-7 каси бира, което не омаловажава проблема, разбира се. Но ти вменяваш вината на баща си към теб, в мъжа си. Недей. Не го натоварвай с бреме, което не е негово.
Знам как се чувстваш, но не е правилно. Не виждаш обективно. Вманиачаваш се и вместо да се оправят нещата стават по-зле.
Приятелите са много важен фактор в живота на хората. Аз обаче не смятам, че са приятели онези, които говорят срещу мен на мъжа ми, нито пък, които говорят на мен срещу него. Той има вече един брак, доколкото разбрах, което не е лошо. Човек не знае какво ще му се случи и как ще се стекат обстоятелствата и не е критерий да го съдим, но все пак не си ли помисляла, че това може да е една от причините да се раздели с жена си, примерно.Аз нямам представа от ситуацията. Ти знаеш по-добре.И като добавим и тези приятели, стават две причини в него, останалите в бившата му.  Mr. Green Mr. Green
Като знаеш, че говорят така за теб, аз мога да ти предложа радикално решение, което едва ли ще одобриш, при все че има и деца  Mr. Green Но аз бих го направила.
Принципът е с неговите камъни по неговата глава. Та, значи, вземаш детето и отиваш при него, където е седнал, с най-голямата усмивка. Сядаш на масата, но не до него и си поръчваш бира. Забавляваш се. Ако ти каже нещо за салати, вечери и други подобни, кажи че си дала един почивен ден на слугинажа в къщи с най-голямата усмивка на която си способна, примерно: "Абе, милоо, пуснах днес слугинята да си почине и тя е човек!" пък и камшикът малко да си почине, че ми писна да я бия Mr. GreenИ не забравяй да се усмихваш, усмихваш, усмихваш!
Може да се обърнеш и към приятелите да ги попиташ, кога ще пуснат техните домашни прислужници в почивен ден. Все пак робството е отдавна отминало. Усмивка, усмивка...
Тъпо е, изглежда смешно отстрани, но съм сигурна, че ще има ефект, поне минимален, поне малко да се замисли.
Приятелите му ще продължат да те смятат за луда командаджийка, естествено, но всичко идва от техните комплекси!Научи мъжът си да се гордее, че има жена, другар и човек до себе си, а не готвачка, чистачка и перачка.
Много дълго стана, после пак ще пиша Simple Smile

# 136
А ако  мога да получа и  някакви насоки, ще  съм  много благодарна.   

горкия ти мъж

# 137
  • Пловдив / София
А ако  мога да получа и  някакви насоки, ще  съм  много благодарна.    

горкия ти мъж

Немо, понякога проявяваш безвкусно "чувство за хумор". Tired

# 138

точно тук съм много сериозен  Peace я си представи обратното - отиваш да пиеш кафенце или нещо друго с приятелки а мъжО ти озверен от това помита с теб пода  Thinking ммммм  Crossing Arms

# 139
Немо, ти сравняваш пиенето на кафе със системното напиване с алкохол (и шофиране в такова състояние)?  Shocked

# 140
Немо, ти сравняваш пиенето на кафе със системното напиване с алкохол (и шофиране в такова състояние)?  Shocked

не  Naughty аз сравнявам реакцията на жената към това което прави нейния мъж който очевАдно не е от буйните и слъзливите ви постчета  - с подобна реакция на подобен избухлив мъж към жена и реакциите които съм чел в този форум за подобни ситуации   Peace

от какво се оплаква авторката  Thinking че мъжът и пие от време на време  newsm78 ами ако му падне пердето някой ден и я заблъска  Thinking каква ли ще е темата  Crossing Arms

# 141
  • Пловдив / София

точно тук съм много сериозен  Peace я си представи обратното - отиваш да пиеш кафенце или нещо друго с приятелки а мъжО ти озверен от това помита с теб пода  Thinking ммммм  Crossing Arms

Не мисля, че случаят е точно такъв, за какъвто ти си дал пример.
Ама нейсе.
Някой по-нагоре хубаво го беше казал.
В България алкохолици няма. Всички мн. пият и мн. носят и се гордеят с това.

Освен това Бронте няколко пъти го каза, че не се гордее с реакцията си и че тя има проблем с овладяването на агресията. Ама кой да чете.

# 142
  • София

не  Naughty аз сравнявам реакцията на жената към това което прави нейния мъж който очевАдно не е от буйните и слъзливите ви постчета  - с подобна реакция на подобен избухлив мъж към жена и реакциите които съм чел в този форум за подобни ситуации   Peace

от какво се оплаква авторката  Thinking че мъжът и пие от време на време  newsm78 ами ако му падне пердето някой ден и я заблъска  Thinking каква ли ще е темата  Crossing Arms

Мъжът й не пие от време на време. Мъжът й пие всеки ден. И 7 бири не са 7 минерални води или 7 кафета.
Количествата алкохол, изпити с приятели съвсем не са повод за гордост. Напротив.

# 143
Мъжът й не пие от време на време. Мъжът й пие всеки ден. И 7 бири не са 7 минерални води или 7 кафета.
Количествата алкохол, изпити с приятели съвсем не са повод за гордост. Напротив.

реакцията и също не е никакъв повод за гордост ... просто си представете обратната ситуация ... а и тези оправдания с баща и ... айде айде  Crossing Arms

# 144

И не се оценява проблема. Лечението е - А бе, я се вземи в ръце.  И депресията така се лекува.

Немо, наистина някои реакции са прекалени, но къде не е така. Но и твоето е прекалено.

# 145
  • София

реакцията и също не е никакъв повод за гордост ... просто си представете обратната ситуация ... а и тези оправдания с баща и ... айде айде  Crossing Arms

Ти живял ли си с човек, който има проблем с алкохола?

# 146
Немо, наистина някои реакции са прекалени, но къде не е така. Но и твоето е прекалено.

е как да и кажа какво да прави ако не казвам какво мисля а излъжа и почна да говоря каквото авторката иска да чуе  Peace

# 147
И на мен ми е странно какъв подвиг може да е да се освиниш,да ходиш по улицата като напикано мушкато и да не знаеш човек ли си или животно,ама на,има идиоти ,дето се чувстват горди,като заприличат на вмирисани клоаки!

Find_NEMO , по принцип съм съгласна с повечето ти мнения,ама айде моля ти се,хич не може и да става сравнение с пиенето на кафе 1-2 пъти седмично с приятелка и ВСЕКИДНЕВНОТО НАЛИВАНЕ С ЛИТРИ БИРА И ЕЖЕСЕДМИЧЕН ЗАПОЙ ДО ОТКАТ!  

# 148

да .. и какво  Whistling

# 149
  • София

да .. и какво  Whistling

Сам си отговори какво.

Общи условия

Активация на акаунт