виждам, че ти проектираш държанието и отношението на баща си върху мъжа си, с което се опитваш да изкупиш по някакъв начин така наречената от теб вина към баща си, задето не си му помогнала насила.
Според мен в твоите очи неговите 4-5-7 бирички са като 4-5-7 каси бира, което не омаловажава проблема, разбира се. Но ти вменяваш вината на баща си към теб, в мъжа си. Недей. Не го натоварвай с бреме, което не е негово.
Знам как се чувстваш, но не е правилно. Не виждаш обективно. Вманиачаваш се и вместо да се оправят нещата стават по-зле.
Приятелите са много важен фактор в живота на хората. Аз обаче не смятам, че са приятели онези, които говорят срещу мен на мъжа ми, нито пък, които говорят на мен срещу него. Той има вече един брак, доколкото разбрах, което не е лошо. Човек не знае какво ще му се случи и как ще се стекат обстоятелствата и не е критерий да го съдим, но все пак не си ли помисляла, че това може да е една от причините да се раздели с жена си, примерно.Аз нямам представа от ситуацията. Ти знаеш по-добре.И като добавим и тези приятели, стават две причини в него, останалите в бившата му.

Като знаеш, че говорят така за теб, аз мога да ти предложа радикално решение, което едва ли ще одобриш, при все че има и деца

Принципът е с неговите камъни по неговата глава. Та, значи, вземаш детето и отиваш при него, където е седнал, с най-голямата усмивка. Сядаш на масата, но не до него и си поръчваш бира. Забавляваш се. Ако ти каже нещо за салати, вечери и други подобни, кажи че си дала един почивен ден на слугинажа в къщи с най-голямата усмивка на която си способна, примерно: "Абе, милоо, пуснах днес слугинята да си почине и тя е човек!" пък и камшикът малко да си почине, че ми писна да я бия

Може да се обърнеш и към приятелите да ги попиташ, кога ще пуснат техните домашни прислужници в почивен ден. Все пак робството е отдавна отминало. Усмивка, усмивка...
Тъпо е, изглежда смешно отстрани, но съм сигурна, че ще има ефект, поне минимален, поне малко да се замисли.
Приятелите му ще продължат да те смятат за луда командаджийка, естествено, но всичко идва от техните комплекси!Научи мъжът си да се гордее, че има жена, другар и човек до себе си, а не готвачка, чистачка и перачка.
Много дълго стана, после пак ще пиша