Гукам, пея, махам с ръчички, аз съм МАЙче вижте ме всички! №6

• 26 690
  • 771
  •   1
Отговори
# 660
  • Sofia
НАСЛУКА НА УЧЕНИЦИТЕ ДНЕС   bouquet
Честити месечинки  Hug Heart Eyes

happiness, сигурно и у вас вече е позахладняло. У нас е 23С и Криста е с боди и ританки/памучна пижамка в плътен спален чувал и лятната й олекотена завивка отгоре. Аз съм зиморничава и нея си я позавивам, а тя спинка добре. На вратлето се проверява дали им е студено на бебчетата  Peace
krischana, marilka, някои жени се окосмяват по корема през бременността и доколкото знам космите сами падат  Peace
лилка, и Криста се разхълцва, когато се смее с глас  Grinning
~Magi_TM~, аз на Габи правих реваксинация БЦЖ - към 10-тия месец  Hug
alex88, Крисето лапа палеца точно 2-3 дни, когато аз сън не спах, да я отуча  Mr. Green Сега даже не знае, че съществува. При нас бибата на НУК се прие най-добре  Peace
ananasi, аз вътре не пипам, така знам  Confused Поотваряла съм да погледна и си е по-тъмно розово, но не е възпалено, понякога има леко секретче, което знам, че е нормалмо. Суигурна ли си, че има причина да се притесняваш?
Облаче, ти пък нямаш угодия - хем трудно с Алек, хем мъчно без него  Hug Да върви, да си играе, да се учи, да е с връстници  Peace То и на мен малко ми е мъчно за моето другарче, но пък като тръгне на училище, даже няма да си остава в къщи "по желание" Wink

Аз моите 2 чертички ги видях на 7-ми, а по това време вече берях душа - само като се сетя колко зле ми беше и пак всичко ми се повдига  Mr. Green

Днес ще си стоим в къщи, а всичките Габчеви приятелчета са вече на градина/училище и той полудява. Следобяд ще го водим на първа тренировка по таекуондо, да видим дали ще му хареса  Crossing Arms Аз си наготвих, поизтърках шкафовете, обичам да си оставам у дома  Embarassed Обаче много ми тежи да измислям почти всеки ден какво да сготвя, изчерпана съм откъм идеи  Crazy

# 661
Честит първи учебен ден  bouquet
И честити месечинки на всички празнуващи днес Hug

И аз скоро се бях сетила за теста с 2-те чертички - моят беше на 6-ти септември, но вече ми ставаше яко лошо и си бях сигурна Peace

Като казахте косми по корема - аз нямах точно косми, но по-забележим мъх, та днес установих, че е изчезнал Party

Момичета, да ви питам - като се мери на бебе температурата в дупето вярно ли е, че се вади половин градус newsm78 Че вчера Дарка ми се стори по-топла и Т й беше 37.9 Thinking А иначе нищо й няма, освен че е ревлива Mr. Green

# 662
ЧЕСТИТ ПЪРВИ УЧЕБЕН ДЕН НА ВСИЧКИ УЧЕНИЦИ   bouquet МНОГО УСПЕХИ И ХУБАВИ ЕМОЦИИ ПРЕЗ НОВАТА ГОДИНА.

ЧЕСТИТО И НА МЕСЕЧИНКИТЕ  bouquet

В нас е около 22С и все се притеснявам да не й е студено на Ради, спи с лятно чувалче и една памучна пелена,но май ще и слагам вече олекотената, защото и на нея сутрин са и студени ръчичките.

Аз моя тест го направих на 8.09, бях сигурна че съм бременна, тъй като ми е доста редовен цикъла, но и доста изненадана че се получи от първия път.

dudunski в Шейново ли си раждала,мисля че заедно ни изписваха,ако не съм се припознала Thinking

Нагледах се на малки съкровища във Фейса, всички са страхотни Hug

# 663
Добър ден от мен, ние се върнахме от консултация и мояр ревльо (никога не съм го чувала да реве така истерично, както днес при педито и не беше заради ваксината) вече е 65 см и тежи 6300, не е много, но той не се спира, а и да не говорим, че понякога не иска да яде много, но така сме. Аз малко съм чуденка какво да правя със захранването, даде ми един лист и каза ето ей така да го храня:
4 месеца и половина - кърма или АМ, като на обяд и вечеря по 2 лъжици каша в млякото - с биберон
5 месеца - за обяд и вечеря кашички в 180 мл. мляко - вече с лъжица. Може да се предлага вода на бебето
5 месеца и половина - следобяд плодово пюре - круша, портокал, банан и ябълка, никакви ягоди и праскови и т.н
После ще продължа да пиша, че малкият мрънка май леко  Blush

# 664
Та така се чудя аз какво да правя, в сайта на нестле видях едно меня, където пише, че първата седмица на въвеждане на храната не бебето, се започва с каши , като се дават вечер в млякото, първите 3 дена по 3 лъжици, а после по 4, а ми се иска да захраня с каша, ще се побъркам, най-накрая ще се откажа от захранването ей  Crazy Спирам, че съм като на тръни да не ревне малкото, че се нарева днес за 4 месеца наведнъж  Blush

# 665
Страхотни сладури са бебетата от нашия форум newsm10,обаче на някой майчета съм им сърдита как може да сте фини 4 месеца след раждането Crossing Arms Laughing HugНагледах се на хубави снимки Hug
Аз двете чертички ги видях на 09.09.09  newsm47 исках да пиша още но малката се събуди

# 666
като ви чета ме върнахте назад и си спомних и аз за чувствата , които изпитах, когато видях 2-те чертички Grinning. Беше на 31.09. миналата година и като ги видях  цялата се разтреперих , отидох да ги покажа на мъжа ми и се разплаках от щастие и двамата не можехме да повярваме, а и беше точно 1 седмица преди сватбата ни страхотен подарък Grinning, но още на другия ден започнах да повръщам и така до края на 4-ти месец. Ако знаете как изкарах сватбата -  с хапчета  против повръщане в чантичката и без да хапна дори 1 троха, защото само от миризмата на храна и ми се гадеше ужасно, знаете как е Wink, но пък бях безкрайно щастлива , защото знаех, че вече сме трима  Grinning.  А иначе зачервяването на моята шушка вече е по-добре след баните с лайка и тетра, но много се бях притеснила.  А да  знаете какви страхотии прочетох в нета за  някакво  срастване  на срамните устни при момиченцата, та другият път като отидем на консултация ще помоля педката да я погледне за всеки случай.      А на снимките във ФБ  не мога да се нагледам, толкова са сладки всички бебоци, а и майчетата също , изглеждате много добре всички браво!

# 667
  • Пловдив
Ивонче, честито на патерици  Hug
Честито на патерици и на всички Крис-чета  Hug
Честит първи учебен ден на всички малки и големи ученици  Hug

Вчера ми докараха каката и вече няма миг спокойствие  Mr. Green Следобед ще ходим до джипито им за вземем бележка и утре на градина. Днес имаха тържество в ДГ и го гледахме през оградата  Laughing Децата от групата й като я видяха и спряха да гледат тържеството и само нея викаха - тя милата накрая се натъжи и искаше с тях да влиза вътре - станало й мъчно  Heart Eyes

Добър ден от мен, ние се върнахме от консултация и мояр ревльо (никога не съм го чувала да реве така истерично, както днес при педито и не беше заради ваксината) вече е 65 см и тежи 6300, не е много, но той не се спира, а и да не говорим, че понякога не иска да яде много, но така сме. Аз малко съм чуденка какво да правя със захранването, даде ми един лист и каза ето ей така да го храня:
4 месеца и половина - кърма или АМ, като на обяд и вечеря по 2 лъжици каша в млякото - с биберон
5 месеца - за обяд и вечеря кашички в 180 мл. мляко - вече с лъжица. Може да се предлага вода на бебето
5 месеца и половина - следобяд плодово пюре - круша, портокал, банан и ябълка, никакви ягоди и праскови и т.н
После ще продължа да пиша, че малкият мрънка май леко  Blush

Кременче, вие на кърма или на АМ сте? Много ме учудва тази схема - мислех, че в Испания са малко по-в час с препоръките на СЗО  newsm78

Пловдивската група - хайде на среща! Времето го дават супер! В четвъртък в Градската - 10.30-11.00 ч.?

Айде! Утре вече съм без каката и съм на линия  Hug

# 668
Да почерпим и за нашите 4 месечета  Grinning Как бързо минава времето  Heart Eyes

Честито и на наборчета ни Габриела, Габриел, Михаил, Каролина, Светослав, Никола, Сияна и Денислав!   Hug

Честит първи учебен ден и на всички ученици и техните родители!  bouquet

Сега се връщаме от консултация, ето равносметката - 5500гр /+500гр/ и 60см /+3см/ и сме само на кърма, много съм щастлива newsm68

aniK, вие как сте с мерките и теглилките този месец, че нали сте ми ориентир  Mr. Green  Hug

Сложиха ни само Синфлорикс /за първи път/, Пентаксим нямаше, да се надяваме, че другия месец ще има, че ми писна с тези ваксини вече  #Cussing out Поне това нямане има и хубава страна - слагат й само по една ваксинка на месец  Wink

Връщам се назад да ви чета какво сте бъбрили днес и после пак ще се включа  Grinning

# 669
  • Sofia
dessex, браво на Ивето, а на теб още повече  Peace Честито ви 4-то месече   bouquet Ние още не сме ходили на консултация този месец. Последно я мериха на 12 август, но понеже сложиха Синфлорикса на 20-ти, казаха 1 месец след тази дата да идем за ваксина и консултация. Та ще я водя на 21-ви ('щото наШТа докторица не иска бебета в понеделник  Mr. Green). И аз съм любопитна дали стигна 6кг. Днес се претеглих с нея на нашия кантар - отчете 6кг, но тя с дрехи и памперс, а и кантара не хваща малки грамове  Confused

# 670
хайде отново да се разпиша Simple Smile
сутринта вместо да се насладим на празника - започнахме втори клас със скандали. не ми се разказва направо - още ме боли глава. новата директорка направила една група за занималня и наела една госпожа, което меко казано изглеждаше неадекватна, а ако трябва да съм честна беше яко къркана. при появата на дамата в нетрезво състояние вече неиздържах и влетях с бясна скорост в кабинета на директорката с тълпа разгневени родители - та така откарахме до 11.30  Sad по тази причина се наложи свеки да даде на Андрей АМ, което едвам го е навила да изяде. а бе незнам колко е изял, но като се прибрах си беше чисто гладен миличкия  Mr. Green сега лежа със страшно главоболие. за капак минах през една приятелка, която е дала едната си къща на фондация и точно бяха докарали едно изоставено бебче на няколко дни - майката казала, че отива за дрехи и не се върнала  #2gunfire това допълнително ме натовари. изобщо забавно си изкарах  Laughing

честито на месечковците и другите празнуващи   bouquet

# 671
  • пловдив
Здравейте и от нас!
Честито на всички първолаци и ученици, да си изкарат хубава и весела учебна година и най-вече да са здравички!
Момичета като ви чета мерките на бебоците и косата ми настръхва - ние вървим доста едри, та взех да се тревожа - на 4 месеца бяхме 68 см. и 7620 гр.. Не ми се мисли сега на 23-ти като отидем пак какво ще е положението.
Да споделя едно притеснение - главичката на Иван Александър е леко хлътнала, вълнообразно от дясната страна - чудя се от какво ли може да е - вярно е че спеше повече на тази страна, но ooooh! дали е възможно заради това чак толкова да се деформира.
Аз както писах вече захраних бебо със зеленчуково пюре - много добре ги прие и ги папа с удоволствие, но още не сме заместили цяло хранене.
Момичета кога се дава жълтък, че моето педи ми каза започвай по 1/4 през ден, но newsm78 на мен ми се струва рано?
Да питам и за кашите - смятам след като навърши пет месеца да давам следобед каша - с каква е добре да се започне и по колко?
Иначе малчо да е жив и здрав ми е много спокоен, спинка цяла нощ, смее се гука, пее, занимава се сам и не плаче изобщо, а откакто хапва и зеленчуково пюре започна да се храни по 5 пъти.
Като ви чета се сещам за моите две чертички - беше 24 август миналата година и леко прокървих, казах си дойде ми, но неееееееее, направих тест и оооо чудо - положителен - голямо щастие беше, защото тъкмо бяхме решили да правим опити пак и не поварвах направо, че стана от първия път /половин година преди това бяхме загубили едно бебче почти в четвъртия месец и доста бях уплашена, но благодаря на бог имаме се вече малкото човече  Grinning
Оххххххх, днес ми е ден, разписах се малчо спи, в тенджерата се готви супичка, тати не се е прибрал от работа и мама е рахат...............................целувки и прегръдки на всички от нас Simple Smile

# 672
  • София
Привет  Hug не съм писала отдавна, но редовно чета.
Честит първи учебен ден!!!
Влади от вчера ме прави луда. Не знам забравих ли какво беше като ни мъчеха коликите или сега е по-зле, но съм  #Crazy. За първи път и през нощта беше тегаво - до сега поне през нощта си спеше добре (за разлика от през деня, когато спи по макс 45мин и не се наспива), ако се събудеше, погуква 30-40 мин и сам си заспива, а тая нощ как ли не го люлях, за да заспи. По принцип спането (през деня) ни е голям проблем - като му се доспи става нервен, плаче и шоуто започва - то не е люшкане, то не са биберони, съгласна съм и палец да си смуче само някак си да се успокоява. Така завиждам на тези с бебчетата, дето заспиват сами. На нас това не ни се е случвало  Sad.
Та вчерашно-днешната одисея се чудя дали не са и зъби. Дадох му 2 хапченца Дентокинд.
Утре сме на консултация и трябва да ни бият 2те ваксини, че предния месец само Пентаксим, защото на първия им прием вдигна много висока Т.
За захранване - досега не сме коментирали. Само на кърма сме. Не бързам. А така ми се чудят повечето роднини, голямо натякване пада за сокчета и т.н. ама аз си правя пас.
Имам и друга "болка" - возенето в количката вече не е приятна разходка - голямо мрънкане пада, иска на ръце, ама като е такова прасенце.

# 673
Ananasi това със срамните устнички и аз прекалено често го чувам от различни места, че и педката първия ден вкъщи се сети и вика - сега гледам винаги, странна работа
Змейче аз пък за теб се сетих вчера, че нали каката ходи на градина, а свекито вчера й се обадиха вечерта че от днес 15 градини затварят да им правят площадките и си викам - тия хора акъл нямат днес е първи учебен ден нито родители нито учители са информирали и горките хора, к`ви ще ги вършат  #Crazy Толкова съм възмутена, че и запетайки забравих
За срещата утре пак не мога, че семеен ангажимент  Sad

# 674
Змейче, на кърма сме,нищо , че се цедя,но има доста, всъщност ми казаха да кърмя до 6 месеца и да не давам нищо ,ако искам, а ако искам ей тази схема, но ще го мисля Crazy

Общи условия

Активация на акаунт