*От какво са съставени козметичните ни продукти?*

• 93 905
  • 728
  •   1
Отговори
# 210
  • Торонто
AQUA, ALCOHOL DENAT., GLYCERIN, POLYSORBATE 20, ROSMARINUS OFFICINALIS EXTRACT, COTINUS COGGYGRIA EXTRACT, URTICA DIOICA EXTRACT, MELISSA OFFICINALIS EXTRACT, SALVIA OFFICINALIS EXTRACT, MELALEUCA ALTERNIFOLIA OIL, ALLANTOIN, LACTIC ACID, PANTHENOL, MENTHOL, CARBOMER, TRIETHANOLAMINE, SALYCYLIC ACID, RETINYL PALMITATE, MENTHA PIPERITA OIL, LAVANDULA ANGUSTIFOLIA OIL, CAMPHOR, LACTOSE, CELLULOSE, HYDROXYPROPYL, METHYLCELLULOSE, CHROMIUM OXIDE GREENS, DISODIUM EDTA, TRICLOCARBAN.

Anti acne cream-gel Bille GD

Искам да попитам за състава на този крем. Много е лек и попива бързо, матира добре. Не е скъп- 6 лв.

Е за тази цена е направо идеален Simple Smile И ативни съставки има доста, в смисъл екстракти и малко масла, а не само тези с насоченост против акнето. не би трябвало да е крем, а гел - затова ти попива бързо. Виждала съм в темата далеч по-лоши състави на много по-високи цени.

# 211
  • Торонто
Червило - Една забележка: По принцип избягвам продукти, съдържащи titanium dioxide (Е171), защото според много изследвания той е канцероген, но за съжаление е най-евтиното средство за придаване на блясък и много от натуралните компании все още го използват. Под блясък разбирам не този блясък, който е безцветен, като напримемер от гланц за устни, а този, който е като слюда, сребрист.

За кремове, лосиони, млека и др. продукти за кожата, мога да ви препоръчам няколко страници, но тъй като и там продават някои не много натурални неща, винаги следвайте правилото - ако не мога да го прочета или произнеса, т.е., ако е създадено в лаборатория или ми трябва химическо образование да разшифровам съставките, стоя далече.  Very Happy

Извинете, но не мога да се сдържа на този абзац. Без да се заяждам, но как ви хрумна, че titanium dioxide придава блясък??? Това е последното нещо, което се ползва за блязък (било то "гланцов" или "сребрист"), а напротив - използва се за мат.
Ако желаете да ползвате само натурална козметика - тогава какви слънцезащитни продукти ползвате? Защото почти няма натурален СПФ продукт, който да не съдържа titanium dioxide.

По втория цитиран абзац - на какви места според вас се създава натуралната козметика, ако не в лаборатория?
Много интересен постинг...

# 212
  • Торонто
Моля, за мнение:
Alpi fresh - Крем-балсам с екстракт от невен и витамин Е:
PETROLATUM, GLYCINE SOJA OIL,TOCOPHERYL ACETATE, PARFUM, HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL, LANOLIN, ARACHIS HYPOGAEA OIL,ISOPROPIL MYRISTATE, CALENDULA OFFICINALIS EXTRACT, JUGLANS REGIA LEAF EXTRACT, BETA-CAROTENE, DAUCUS CAROTA EXTRACT, TOCOPHEROL, BHT

Не знам за какво можеш да го ползваш - много е мазно. Има това, което е упоменато като активни. Вложени са в база вазелин (на който не му понасят петролни продукти не е за него).

# 213
  • Торонто
Парабените в козметиката и титаниевия диоксид май са ни най - малкия проблем.

Точно така е.

# 214
  • Торонто
Търся си добър нощен крем и в аптеката ми препоръчаха горещо ето този на Eucerin - против бръчки. При нанасяне малко ми лепне на лицето и като че ли оставя слой върху кожата.Мостричката е толкова малка /1,5 мл/, че не мога да разбера дали хидратира добре кожата, камо ли дали действа добре на бръчките?!Ето и състава му:aqua,glycerin,urea,isopropyl palmitate,butyrospermum parkii butter,capric triglyceride,cetyl alcochol,stearyl alcochol,sodium lactate,dimethicone,prunus amygdalus dulcus oil,arginine HCl,polymethylsilsesquioxane,sodium hyaluronate,ceramide 3,carbomer,acrylates/C30-10,alkyl acrylate crosspolymer,methylisothiazolinone,BHT,lactic acid,caprylil glycol, phenoxyethanol .
Въпросът ми е дали наистина е това, за което пише, или е обикновен хидратиращ крем. Много моля да ми отговорите на този въпрос и благодаря предварително!!!!!!!!!!!
Хубав ден на всички и не спирайте да пишете тук, защото темата е изключително полезна - научих доста неща от вас! Благодаря ви!

Приличен хидратиращ крем. Няма ултрамодерни активни съставки, но пък има такива с доказано действие (sodium hyaluronate, ceramide).
Консервантът methylisothiazolinone като че ли му е най-лошото. Бих го избягвала само заради него.

# 215
  • Торонто
Запис и бих искала да попитам за фондьотен -  Bourjois Bio Detox  Organic.
Пише ,че съдържа 98.8% натурални съставки. Моля, Sofi или някой друг от специалистите в темата за коментар.

Ingredients : aqua (water) camellia sinensis leaf water*
dicaprylyl carbonate . caprylic/capric triglyveride, silica, glycenin
,alcohol octyldodecanol , simmondsia , chinensis (jojoba) seed oil , glyceryl stearate
, lauryl,laurate, oryza sativa (rice) ,hull powder , polyglyceryl-2, dipolyhydroxystearate
hordeum vulgare extract*, sodium stearoyl glytamate microcrystalline ,cellulose, benzyl alcohol, glyceryl caprilate, xanthan gum, parfum (fragrance), cellulose gum,citric add , tocopherol , glycine soja(soybean) oil , dehydroacetic acid, patassium hydraxide
sodium benzoate , sodium phytate , potassium sorbate , benzyl salicitate , camellia sinensis  leaf extract, dextrin maringa pterygosperma seed extract,limonene (+/- (may contain):mica , CI  77007 ( ultramarines) CI 77491, CI 77492 , CI 77499 (iron oxides), CI 77891 (titanium dioxide)) 098 MV 004-1, *ingredients issus del’Agriculture Biologique Fabrique puor / Manufactured for :BourjoisS.A.S.

98.8% of the total ingredients from natural origin.
92.9% of the total ingredients from Oranic Farming.

Позволявам си да цитирам състава на Bourjois Bio Detox  Organic....Може ли мнение като цяло

Много е хубав. И все пак не е чудно, че при някои потребителки е имало отрицателна реакция.
В предните теми сме обсъждали, че някои натурални суровини дразнят кожата повече от синтетичните, така че е обяснимо. Така или иначе рецептурата е добра.

# 216
  • Торонто
jiji,

като цяло не ми се вярва фирма като Буржоа да лъже в прав текст в процентите, които цитираш. Аз не съм експерт, но така като огледах съставките обаче има някои съвсем не натурални, като например глицерил стеарата (това са естери на глицерин със стеаринова киселина), който е продукт за основен пълнеж - нещо като восък, но не натурален. Освен другите естери и алкохоли, това, което не ми харесва е железният и титаниевият окиси, но те са оцветители, а в крайна сметка това е една от основните цели на този продукт. Провери и тези лаурили, защото не съм виждала досега да съществуват без сулфат, а това вещество е много вредно. Това, което истински ме шокира, обаче, е калиевата основа (potassium hydroxid), която е изключително силна основа (калият е до натрия в менделеевата таблица, а натриевият хидроксид е добре известната сода каустик!) и твърде многото останали калиеви съединения...

Моля ви, колко калиева основа може да има в един крем? рН наистина й е много високо, но тя се слага, за да неутрализира полимера за сгъстяване, който пък има ниско рН. Извършва се неутрализация и крайният продукт си е напълно ОК (рН 5.5 - 6.5).
Глицерил стеарат може да бъде с натурален произход и както сама отбелязахте няма как фирма като Буржоа да лъже толкова нагло.
Ако не искате титаниеви и железни окиси - ще трябва да се откажете от 99% от грима си Simple Smile

# 217
  • Торонто
Нека имаме търпение към специалистите, които ни нищят продуктите. Все пак и те са заети, много пъти са го казвали.

merci за разбирането  Hug

# 218
  • София
Цитат
Ще помоля за мнение за следния нощен крем : Burt's Bees Radiance Night Creme

Търся интензивно овлажняващ крем за зряла кожа, който обаче да не омазнява прекомерно и да не ми се образуват черни точки 
Ingredients: Aqua (water, eau), prunus amygdalus dulcis (sweet almond) oil, stearic acid, glycerin, tapioca starch, cholesterol, lecithin, parfum (fragrance), royal jelly, helianthus annuus (sunflower) seed oil, citrus medica limonum (lemon bioflavonoids) peel extract, equisetum hyemale (horsetail) extract, humulus lupulus (hops) extract, rosmarinus officinalis (rosemary) leaf extract, pinus strobus (pine tree) cone extract, beta-carotene, olus (vegetable oil, huile vegetale), sodium borate, xanthan gum, chlorphenesin, phenoxyethanol, butylphenyl methylpropional, citronellol, hexyl cinnamal, hydroxycitronellal, hydroxyisohexyl 3-cyclohexene carboxaldehyde, isoeugenol, limonene, linalool
Самоцитирам се, защото питането ми е важно, а е останало назад вече  Peace

# 219
Sofi ,   bouquet!

Темите , където са обсъждани  някои натурални суровини  май съм ги пропуснала newsm78 .... губят ми се. Simple Smile
Ще се върна да ги потърся и прочета . Peace

# 220
AQUA, ALCOHOL DENAT., GLYCERIN, POLYSORBATE 20, ROSMARINUS OFFICINALIS EXTRACT, COTINUS COGGYGRIA EXTRACT, URTICA DIOICA EXTRACT, MELISSA OFFICINALIS EXTRACT, SALVIA OFFICINALIS EXTRACT, MELALEUCA ALTERNIFOLIA OIL, ALLANTOIN, LACTIC ACID, PANTHENOL, MENTHOL, CARBOMER, TRIETHANOLAMINE, SALYCYLIC ACID, RETINYL PALMITATE, MENTHA PIPERITA OIL, LAVANDULA ANGUSTIFOLIA OIL, CAMPHOR, LACTOSE, CELLULOSE, HYDROXYPROPYL, METHYLCELLULOSE, CHROMIUM OXIDE GREENS, DISODIUM EDTA, TRICLOCARBAN.

Искам да попитам за състава на този крем. Много е лек и попива бързо, матира добре. Не е скъп- 6 лв.

Е за тази цена е направо идеален Simple Smile И ативни съставки има доста, в смисъл екстракти и малко масла, а не само тези с насоченост против акнето. не би трябвало да е крем, а гел - затова ти попива бързо. Виждала съм в темата далеч по-лоши състави на много по-високи цени.

Мисля, че Биле е Бг фирма с голяма БГ награда от миналата година, в областта на козметиката.
Би ли показала крема, мерси Simple Smile

Намерих фирмата.

http://www.bodid.net/index_bg.php#

Софи, дали може да се направи кратко обобщение на съставките, които водят най-много до натрупване на свободни радикали в кожата.
Пак те пиатам за Ну скин:-) Нещо знаеш ли, важно мо е?  Hug

Ново мамче
, представи се - химичка, биохимичка...
Тук специалистите се представят Simple Smile

Sofi ,   bouquet!

Темите , където са обсъждани  някои натурални суровини  май съм ги пропуснала newsm78 .... губят ми се. Simple Smile
Ще се върна да ги потърся и прочета . Peace

прочитането на всички теми ми отне 2 седмици, предимно вечерите.
Направих селекция - 20 страници Simple Smile

# 221
Софи, благодаря ти за отговора:) Hug

# 222
  • Торонто

Мисля, че Биле е Бг фирма с голяма БГ награда от миналата година, в областта на козметиката.
Би ли показала крема, мерси Simple Smile

Намерих фирмата.

http://www.bodid.net/index_bg.php#

Иска ми се да се редактирам малко. Осъзнах, че понеже съм свикнала на високите цени тук и това 6лв просто ми се стори като нещо напълно безплатно и затова ти казах, че за цената си е идеален. Но фактически е обикновено гелче третиращо конкретен проблем, тоест в никакъв случай не си го представям като единствения ти продукт за лице, освен ако кожата ти не е много мазна - тогава може.
Иначе фирмата не я знам, сигурно е сравнително нова.

# 223
Ане защо не сложиш инфото, което си систематезирала на линк или направо като текст на първа сраница на темата. Сигурма, че всички ще са супер доволни и благодарни.. Hug Hug  bouquet

# 224
  • Пловдив
 Peace и аз моля да е на първа страница.

Общи условия

Активация на акаунт