*От какво са съставени козметичните ни продукти?*

• 93 938
  • 728
  •   1
Отговори
# 195
Няма за какво! Съжалявам ако съм внесла разочарование, но за мен истината е, че химията просто няма как да има добри последици за кожата и здравето ни, особено в дългосрочен план  Sad Краткосрочният ефект на всевъзможни плаценти и други гадости след време е забравен и се оказваме с много по-сериозни проблеми, които отново се опитваме да решим с още по-ужасна химия .... и то няма край  Shocked Това го виждам на практика как се случва с приятелките ми в последните петнайсетина години...

# 196
Здравейте,
следя темата с интерес и благодаря на експертите, които дават мнението си за козметичните продукти.

Бих желала да задам въпрос за един крем против тъмни кръгове около очите
La Prairie White Caviar Illuminating Eye Serum, който обещава чудеса. Не съм си го купила поради превисоката му цена - 250 $, затова не мога да цитирам съставките му. Но ако можете да хвърлите едно око на рекламното му описание и да ми кажете с две думи възможно ли реално да премахне сенките под очите ми, които си ги имам откакто се помня и не са обвързани с умора и недоспиване.

# 197
  • Sofia, BG
Не съди за продукта по рекламното описание - знаеш, че там нещата винаги звучат толкова прекрасни и обещаващи...Потърси в нета с ключови думи: La Prairie White Caviar Illuminating Eye Serum review и ще откриеш разни отзиви, напр този не е много добър, до колкото мренах по диагонал: http://www.eyecream.com/la-prairie-white-caviar-illuminating-eye-serum-review/  Peace

# 198
Ох, и аз съм с този проблем под очите още от дете  Sad Дължало се на супер тънка кожа, под която прозират капилярите. Ако наистина е така, просто нямам идея как някой крем може да поправи това Simple Smile) Аз отдавна престанах да се дразня от тази ми особеност и ако някой път е чак толкова зле, слагам мъничко фон дьо тен само там.

# 199
Запис и бих искала да попитам за фондьотен -  Bourjois Bio Detox  Organic.
Пише ,че съдържа 98.8% натурални съставки. Моля, Sofi или някой друг от специалистите в темата за коментар.

Ingredients : aqua (water) camellia sinensis leaf water*
dicaprylyl carbonate . caprylic/capric triglyveride, silica, glycenin
,alcohol octyldodecanol , simmondsia , chinensis (jojoba) seed oil , glyceryl stearate
, lauryl,laurate, oryza sativa (rice) ,hull powder , polyglyceryl-2, dipolyhydroxystearate
hordeum vulgare extract*, sodium stearoyl glytamate microcrystalline ,cellulose, benzyl alcohol, glyceryl caprilate, xanthan gum, parfum (fragrance), cellulose gum,citric add , tocopherol , glycine soja(soybean) oil , dehydroacetic acid, patassium hydraxide
sodium benzoate , sodium phytate , potassium sorbate , benzyl salicitate , camellia sinensis  leaf extract, dextrin maringa pterygosperma seed extract,limonene (+/- (may contain):mica , CI  77007 ( ultramarines) CI 77491, CI 77492 , CI 77499 (iron oxides), CI 77891 (titanium dioxide)) 098 MV 004-1, *ingredients issus del’Agriculture Biologique Fabrique puor / Manufactured for :BourjoisS.A.S.

98.8% of the total ingredients from natural origin.
92.9% of the total ingredients from Oranic Farming.

Позволявам си да цитирам състава на Bourjois Bio Detox  Organic....Може ли мнение като цяло

# 200
  • София
firehead, огромно благодаря за синтезираната информация!!!  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet
Много се говори за вредни съставки в козметиката, за парабените, ама такива като мен, дето трудно ги разпознават по етикетите...  Tired Така е вече по-лесно, благодаря много!  bouquet

# 201
Аня♥♥ информацията дадена от firehead е от тук  Peace

# 202
  • София
Благодарности тогава, на този, който си е направил труда го систематизира! Simple Smile  bouquet

# 203
Аня, аз също бях много доволна, когато намерих сравнително кратко и ясно (написано на достъпен език) описание на тези отрови. Аз съм го свалила от един блог, не знаех че го има и на сайта bezlekarstva.com Както и да е, за мен най-важно е да сме информирани и да знаем какво точно купуваме, а пък вече кой какъв риск поема, за да постигне някакъв бърз ефект, е въпрос на лично решение. Сега събирам информация за най-ужасните Е-та в храната, ще пусна и нея ако представлява интерес.

# 204
jiji,

като цяло не ми се вярва фирма като Буржоа да лъже в прав текст в процентите, които цитираш. Аз не съм експерт, но така като огледах съставките обаче има някои съвсем не натурални, като например глицерил стеарата (това са естери на глицерин със стеаринова киселина), който е продукт за основен пълнеж - нещо като восък, но не натурален. Освен другите естери и алкохоли, това, което не ми харесва е железният и титаниевият окиси, но те са оцветители, а в крайна сметка това е една от основните цели на този продукт. Провери и тези лаурили, защото не съм виждала досега да съществуват без сулфат, а това вещество е много вредно. Това, което истински ме шокира, обаче, е калиевата основа (potassium hydroxid), която е изключително силна основа (калият е до натрия в менделеевата таблица, а натриевият хидроксид е добре известната сода каустик!) и твърде многото останали калиеви съединения...

# 205
  • Sofia, BG
не знам до колко е натурален, но пробвах тестер и никак не ми хареса как се нанася и  това ме възпря да си го купя, а иначе много се зарадвах, че са пуснали на пазара натурален фон дьо тен, защото аз ползвам ежедневно

# 206
Благодаря, но все  пак има Екоcert. Не знам какво да мисля, моля и Софи да се изкаже.
Малко по-трудно се нанася, но се свиква и определено съм доволна. Проблемът е че ми излезнаха малки лишейчета под очите и не знам от какво е. Лошото е че по едно и също време си смених тоалетното мляко, фондютена и крема за лице:) и то с нови, неизпробвани от мен продукти. Много балъшко:) Сега търся причината като изключвам едно по едно ползваните неща.

# 207
Попитах за  фондьотен -  Bourjois Bio Detox  Organic от любопитство още когато си го купих ,но за съжаление никой не ми отговори. Sad

Мога да споделя вече впечатления....фондьотен май не е подходящ за моята кожа......

Наистина трудно се разнася , но с база този проблем отпада.Също така когато се нанесе стои много естествено и въобще не личи ,че си с  фондьотен.

До тук добре , но ... след няколко нанасяния при мен се появяват пъпчици с бели връхчета.  newsm78
Пробвах няколко пъти...спирам да използвам фондьотен - ок , нанасям няколко пъти и пъпчиците са налице.
За разлика от jiji_m , не съм ползвала в този период нови за мен продукти .

И така въпросният  Bourjois Bio Detox  Organic си стои не използван и чака да бъде подарен на някой , който прояви желание. Simple Smile

# 208
dachita, всички чакаме.  Peace

Нека имаме търпение към специалистите, които ни нищят продуктите. Все пак и те са заети, много пъти са го казвали.

# 209
  • Торонто
Искам да попитам за този течен гел за лице на La roche posay Biomedic LHA cleansing gel  :Active Ingredients: LHA Acid 0.2%, Glycolic Acid 3.5%, Salicylic Acid 0.2%.
Full Ingredients: Water, Coco-Betaine, Propylene Glycol, PEG-120 Methyl Glucose Dioleate, Sorbitol, Glycerin, Glycolic Acid, Triethanolamine, Sodium Laureth Sulfate, Sodium Chloride, Disteareth-100 IPDI, Phenoxyethanol, Salicylic Acid, Capryloyl Salicylic Acid, Menthol, Methylparaben, Disodium EDTA, Steareth-100.
Аз съм с мазна кожа ,поддатлива към пъпки и черни точки,които в момента са овладяни ,не напълно,но задоволително.
Проблема ми идва от петната от стари пъпки,които са доста отдавна и много трудно изчезват.
Този гел дали би помогнал за избледняването на петната?
Опасявам се да не се раздразни кожата ? newsm78

Не му харесвам, че има SLES в този гел, иначе другото изглежда ноpмално. Киселините може и да те раздразнят, зависи до колко си чувствителна, но това си е продукт със специално предназначение за конкретния проблем и ако ги няма тяx все едно си е редовен измивен гел. С две думи трябва да пробваш за да разбереш ще ти понесе ли.

Общи условия

Активация на акаунт