*От какво са съставени козметичните ни продукти?*

• 93 846
  • 728
  •   1
Отговори
# 570
Оleo Relax e един прекрасен шампоан  Heart Eyes
А ако знаете само как ухае  Crazy
Обожавам този шампоан  Heart Eyes
ето това е искренно и правилно за теб мнение!

# 571
aqua, sodium laureth sulfate, coco-betaine, laureth-5 carboxylic acid, cocamide mipa, trimethylsilylamodimethicone, sodium chloride, polyquaternium-10,ppg 5 ceteth 20, sodium salicycate, benzophenone-4,peg 55 propylene glycol oleate, propylene glycol, benzoic acid, methylparaben, sodium hydroxide, brnzylsalicylate, linalool, citronellol, geraniol, isobutylparaben, propylparaben, shorea robusta, ci 19140, ci 14700, parfum       

Това е съставът на Oleo Relax.
Дано не съм допуснала някоя грешка при изписването, че ми беше доста трудно да препиша всичко  Tired

За вас не знам, но за мен този шампоан е вълшебен.  newsm76

Люлякова и аз сме изрусени. При мен също няма наелектризиране и не си чувствам косата премита. За цъфтеж, да, ако не съм ходила една година на фризьор и при мен се забелязва цъфтеж, но това едва ли е от шампоана.   Mr. Green

Този шампоан бих го описала като олио, което се топи в косата. 

А ако знаете само какъв блясък придава на косата  Heart Eyes

Последна редакция: вт, 07 юни 2011, 23:43 от B & C

# 572
trimethylsilylamodimethicone,  polyquaternium-10,peg 55 propylene glycol oleate,
Това е съставът на Oleo Relax.
Люлякова и аз сме изрусени.
А ако знаете само какъв блясък придава на косата  Heart Eyes
първите 2 съставки са виновниците за липсата на накъсване и блясъка, и си мисля, че двете са поне 2.5-3 %, което е разкош. Третата също играе важна роля, макар да е по-скоро част от силиконовата емулсия. Семпъл анализ до постоянно тегло вероятно би показал мин 15-18 % сух остатък. За справка - шампоани от по левче я имат, я не наполовината до 1/3а.
Изрусените коси са силно изтощени, със сигурност след боядисване се ползват поне 3 други продукта - балсами, мусове, пени и други. PQ 10 е най-качествения кондиционер, има го и в бебешки измивни продукти

# 573
  • София
Здравейте, купих за дъщеря ми слънцезащител лосион на себа мед (цена около 36лв.) със следното съдържание:

вода, октокрилен, С12-15 алкилов бензоат, глицерин, цетеарилов алкохол, диетилхексил карбонат, диетилхексил бутамидо триазон, глицерилов стеарат цитрат, бутилов метоксидибензоилметан, глицерилов стеарат, диметикон кополиол, магнезиев алуминиев силикат, пентилен гликол, натриев фенилбензимидазол сулфонат, титаниев диоксид, феноксиетанол, пантенол, каприлилов гликол, миристил миристат, токоферилов ацетат, ксантова дъвка, парфюм, изостеарикова киселина, динатриев едта, алумина, ПВП, натриев хексаметафосват

Бихте ли коментирали съдържанието за синтетични компоненти, парабени и др вредни и не толкова вредни съставки.Мога ли спокоино да я мажа с него?

Извинявам се, че се самоцитирам, но ми е важно да науча мнението Ви.Интересува ме дали има вредни съставки  и ефикасен ли е като слънцезащитно средство?

# 574
Не знам какво точно съдържа шампоанът Oleo Relax на Kerastase, но с него мога да си измия косата 3 пъти на ден и няма да ми стана премита, а за наелктризирване и цъфтене и дума не може да става.  Mr. Green
Със СЛЕС, без СЛЕС, за мен е важен крайният резултат и ако съм доволна, изобщо не ме вълнува има или няма СЛЕС.
Оleo Relax e един прекрасен шампоан  Heart Eyes
А ако знаете само как ухае  Crazy
Обожавам този шампоан  Heart Eyes

И аз съм на същото мнение! Peace
Считам,че твърде много"демонизизраха",NaLa-eter-SO4(специално за шампоани).При правилно композиране с добавяне на други пенители,смоли и разни други кондициониращи съставки,уж лошият ефект на NaLa-eter-SO4,се модифицира и се получават ето такива добре балансирани формули.
CI,нищо лично Wink,уважавам мнението ти,но аз лично мисля,че за шампоаните малко преиграват с лошият Тексапон или Емпикол. WinkЗа други продукти,като душ-геловете вече,да,трябва да се внимава.А и този ефект на наелектризиране се получава,когато шампоана е само от NaLa-eter-SO4,така да се каже монопенител.Това вече са шампоанчетата по левче.Но дори и тогава,някой с по-мазна коса,може да остане доволен. Laughing
Иначе всеки уважаващ себе си формулатор не би допуснал тази грешка с монопенител в шампоан,а какво остава за друг продукт.
Междудругото има една реклама на известна марка масов шампоан,в който трърдят,че има екстракт от перли Laughing и тъй като съм в дълбок размисъл от момента в който я чух,ти имаш ли някаква идея за какво стаа въпрос?  Wink

# 575
CI,нищо лично Wink,уважавам мнението ти,но аз лично мисля,че за шампоаните малко преиграват с лошият Тексапон или Емпикол. Wink
Незнам научни изследвания да преиграват, просто споделям факти. И винаги съм казвал, че едно 2-3 % макс СЛЕС няма да навреди. Няма шампоани само с този ПАВ, дори и за левче. Другите адитиви подобряват формулата.
Нямам впечатления и познания за екстракт от перли, вероятно със същия усшех може да се маркетира и такъв от родопски камъчета. Стига да е интересно на хората и да ухае добре.

# 576
алумина, ПВП, натриев хексаметафосват

Извинявам се, че се самоцитирам, но ми е важно да науча мнението Ви.Интересува ме дали има вредни съставки  и ефикасен ли е като слънцезащитно средство?
Според мен има излишни, но не и вредни съставки.

# 577
Семпъл анализ до постоянно тегло вероятно би показал мин 15-18 % сух остатък. За справка - шампоани от по левче я имат, я не наполовината до 1/3а.
Това не го разбирам  Blush
Става въпрос за Oleo Relax

# 578
  • Sofia
Случайно попаднах на един крем за акне - хомеопатичен и съдържа само следното (индийски е):
CONTENTS:
Sulphur 1 x - 10% w/w
Ointment base q.s.
(White Petrolatum, Paraffin & Lanolin)

Само това пише. Какво мислите за този продукт?

# 579
  • София
Благодаря Ви за отговора.

# 580
Понеже отново се заговори за добри шампоани,за да си задам пак въпроса.Важно ми е мнението на CI.

Тъй като вече разбрахме,че трябва да избягваме шампоани ,които съдържат SLES или поне да не е в началото на състава.Реших да разгледам състава на някои по-добри шампоани и съставките,които са на второ място са следните:
За всеки шампоан по отделно.
Disodium laureth sulphosuccinate
Disodium cocoul glutamate
Disodium cocoamphooliacetate
Sodium myreth sulfate
Sodium cocoamhoacetate
Sodium coci sulfate
Capryl glucoside
Decyl glucoside(този съставка я виждам основно в био шампоаните)
Интересно ми е коя от тези съставки е най-добра.Казахте,че в скъпите шампоани трябва да има и гуар-квати-може ли пример.
Благодаря!

# 581
Случайно попаднах на един крем за акне - хомеопатичен и съдържа само следното (индийски е):
CONTENTS:
Sulphur 1 x - 10% w/w
Ointment base q.s.
(White Petrolatum, Paraffin & Lanolin)

Само това пише. Какво мислите за този продукт?

Кое му е хомеопатичното?Сяра,ланолин,вазелин и глицерин могат да ти забъркат във всяка една аптека(която приготвя л-ва).Сярата е за нормализиране на мастната секреция-за себорея крема би трябвало да е чудесен.Има и български варианти на същото кремче.

# 582
  • Sofia
Какво ще рече себорея?
Моля те сподели кои са БГ вариантите на това кремче, защото трябва да призная, че ми се отразява чудесно на акнето  Praynig
А чак от Индия го поръчвам.
А какво е хомеопатичното не знам, така пише, ето го:
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=170607389161

# 583
За себореята:
http://zajenata.ogosta.com/index.php?option=com_content&task … 169&Itemid=51                                                                                                               
За кремчето:
http://www.biotrade-bg.com/index.php?p=8&l=1&c=3&id=6

# 584
  • Sofia
Благодаря ти много   bouquet
А някъде мога ли да погледна съставките на този крем?

Общи условия

Активация на акаунт