*От какво са съставени козметичните ни продукти?*

• 93 884
  • 728
  •   1
Отговори
# 240
Аглая, естествено, че Веледа ще са в зелената зона - все пак това е най-старата марка био козметика.
Да, изглежда естествено, както казваш,.... но пък не е и толкова очевидно.
Rhyto, Nuxe също в някаква степен залагат (може би не като Веледа, но все пак и те) на естествения състав... само че като гледам оценките им, хич не ми се струват ласкави.

Аз също ползвам разтвора за лещи Renu, Vanya_I, и не мисля да се отказвам от него.

Всъщност, независимо от прочетеното, не бих се отказала от любимите си марки козметика - щом съм доволна, щом ми се отразяват добре, едва ли положителният им ефект е въобразен.

Това не означава, че не намирам смисленост в сайта, благодарна съм за линка, най-малкото бих пробвала нови за мен продукти (като Веледа), ако характеристиките им, информацията за тях ми допаднат.

# 241
  • в белята
Аз пък искам да попитам за този балсам дали си заслужава да се дадат парите.Уточнявам ,че съм с адски чуствителен скалп и няма шампоан или маска от която да не съм почнала да се лющя.......... Sad Sad Sad
Logona балсам с жожоба 150 мл - 25 лв
Състав: qua (Water), Coco Glucoside, Alcohol*, Glycerin, Disodium Cocoyl Glutamate, Sodium Cocoyl Glutamate, Glyceryl Oleate, Sodium PCA, Ginkgo Biloba Extract, Calendula Officinalis Flower Extract*, Hydrolyzed Silk, PCA Ethyl Cocoyl Arginate, Betaine, Triticum Vulgare (Wheat) Bran Extract, Xanthan Gum, Sodium Stearoyl Lactylate, Parfum (Essential Oils), Limonene, Phytic Acid, Citric Acid.
Козметика на WELEDA ползвам за децата ,но от време на време си мия и аз косата с техния шампан за тяло и коса с невен и мога да кажа,без да съм специалист по състава, само хубави неща ( ако не друго ,то поне не съм започвала да се чеша като крастава веднага след измиването)

# 242
Здравейте, бихте ли коментирали следния състав на Стягащ гел за околоочният контур Madara (цена 47 лв.)

Състав (INCI):
Aqua, Rosa Damascena Flower Water*, Alcohol, Behenyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Lecithin, Glycine Soja (Soybean) Sterols, Glycerin*, Decyl Cocoate, Persea Gratissima (Avocado) Oil*, Aesculus Hippocastanum (Horse Chestnut) Extract*, Aloe Barbadensis (Aloe) Leaf Juice*, Carum Petroselinum (Parsley) Extract*, Cucumis Sativus (Cucumber) Extract*, Betain, Cetearyl Alcohol, Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter*, Xantan gum, Glyceryl Stearate, Mentha Piperita (Peppermint) Extract, Titanium Dioxide***, CI77019 (Mica)***, Sodium Hyaluronate, Lactic acid, Aroma**

* Съставки от Био земеделие
** Натурални етерични масла
*** Натурални минерални пигменти и/или неорганични съставки
99.99% от всички съставки са натурални
16% от всички съставки са от Био земеделие

# 243
Здравейте, бихте ли коментирали следния състав на Стягащ гел за околоочният контур Madara (цена 47 лв.)

Състав (INCI):
Aqua, Rosa Damascena Flower Water*, Alcohol, Behenyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Lecithin, Glycine Soja (Soybean) Sterols, Glycerin*, Decyl Cocoate, Persea Gratissima (Avocado) Oil*, Aesculus Hippocastanum (Horse Chestnut) Extract*, Aloe Barbadensis (Aloe) Leaf Juice*, Carum Petroselinum (Parsley) Extract*, Cucumis Sativus (Cucumber) Extract*, Betain, Cetearyl Alcohol, Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter*, Xantan gum, Glyceryl Stearate, Mentha Piperita (Peppermint) Extract, Titanium Dioxide***, CI77019 (Mica)***, Sodium Hyaluronate, Lactic acid, Aroma**

Здравейте. Без съмнение ще стегне- на 3  позиция е Alcohol(тук той играе ролята на консервант т.е около 20%).Иначе си има екстракти-активки, масла, натурален сгъстител.

# 244
firehead, къде мога да намеря изчерпателна информация по въпроса? Аз все попадам на разни безпочвени твърдения и нищо конкретно не намирам  Sad

Четеш ли английски, за да знам какво да ти препоръчам?
Английски, немски, руски, и малко испански и френски. Не се притеснявай за езика.....като чета разбирам, а и след това няма да пиша дисертация  Laughing

B & C, обещах някои линкове, ето ги: http://www.sciencedirect.com/science?_ob=ArticleListURL&_met … &searchtype=a

Тук ако се поровиш можеш да намериш много неща, но имай предвид, че това са си научни изследвания и са поднесени на съответния научен език.
Още някои връзки: http://www.safecosmetics.org/article.php?list=type&type=29
и  http://www.ewg.org/newsclip/Saving-Face-How-Safe-Are-Cosmetics-a … ody-Care-Products
Надявам се да съм била полезна   bouquet

# 245
Аглая, естествено, че Веледа ще са в зелената зона - все пак това е най-старата марка био козметика.
Да, изглежда естествено, както казваш,.... но пък не е и толкова очевидно.
Rhyto, Nuxe също в някаква степен залагат (може би не като Веледа, но все пак и те) на естествения състав... само че като гледам оценките им, хич не ми се струват ласкави.

Аглая, Rhyto и Nuxe НЕ са фирми, произвеждащи био козметика. Разликата между organic cosmetics или био козметика на бълг. ез. и т.нар. натурална козметика е оттук до небето. Всяка фирма, добавяща дори и най-незначителни количества природни продукти към останалите съставки в производството си, тръби, че произвежда натурална козметика. Много фирми като горните две наблягат в цялостната си визия и реклама на "натуралния" и "природен" облик, просто защото обръщането на човечеството към природата и нейните богатства е трайна тенденция през последните години не само в козметиката, но и във всички останали сфери. Така че това са си просто рекламни номера, за да се върви в крак с модата и съвременните тенденции.

ПП В случай, че не разпознаваш имената в описанията по INCI на различните съставки в продуктите, най-сигурният начин да се сдобиеш с истински био продукт е да потърсиш сертификатът му - за европейските продукти (а и не само) най-често това е ECOCERT.

# 246
Аз пък искам да попитам за този балсам дали си заслужава да се дадат парите.Уточнявам ,че съм с адски чуствителен скалп и няма шампоан или маска от която да не съм почнала да се лющя.......... Sad Sad Sad
Състав: qua (Water), Coco Glucoside, Alcohol*, Glycerin, Disodium Cocoyl Glutamate, Sodium Cocoyl Glutamate, Glyceryl Oleate, Sodium PCA, Ginkgo Biloba Extract, Calendula Officinalis Flower Extract*, Hydrolyzed Silk, PCA Ethyl Cocoyl Arginate, Betaine, Triticum Vulgare (Wheat) Bran Extract, Xanthan Gum, Sodium Stearoyl Lactylate, Parfum (Essential Oils), Limonene, Phytic Acid, Citric Acid.
Козметика на WELEDA ползвам за децата ,но от време на време си мия и аз косата с техния шампан за тяло и коса с невен и мога да кажа,без да съм специалист по състава, само хубави неща ( ако не друго ,то поне не съм започвала да се чеша като крастава веднага след измиването)

bk, хубава марка е Logona, но е малко скъпичка за някои конкретни продукти. Ето ти един продукт, който на същата цена е 250мл
Съcтав: Сок от алое вера, масло от семена на жожоба, маслиново масло, глицерин, цетеарил глюкозид, децил-глюкозид, масло от брасика кампестрис, тунгово масло, ксантанова гума, масло от ший, кокосово масло, цетеарил алкохол, натурален аромат, лимонена киселина, витамин Е, масло от цвят на лайка, линалол, цитронелол, гераниол, соли от Мъртво море
100% натурални съставки, 92% от биоземеделие, има си и ecocert

Оффф, не мога да пусна връзка, щото било рекламен спам. Ами отвори си mynatureshop точка ком и ще го намериш. Аз пък искам да ги рекламирам, щото са яки! Peace

# 247
Vanya, има вариант за био дезинфектант и той се нарича Цитросепт. Може би ти е по-познат като отлично лекарство срещу всякакви грипове и подобни инфекции. По същество това е екстракт от семки на грейпфрут, който има много силно изразен антисептичен и дезинфектиращ ефект. На шишето пише как се разрежда и използва ако ти е интересно. Незнам обаче дали е подходящ точно за лещи, в смисъл дали не дразни очите.

# 248
  • в белята
firehead ,благодаря за предложението ,заинтригуваха ме и мисля да поръчам някои неща. Hug Hug Hug
А относно в коя зона се намират продуктите на Веледа ,от това което водях съвсем не всички продукти са в зелената зона ,особено бебешките .................. ooooh! ooooh! ooooh! И все пак ми харесват

# 249
За съжаление си права за бебешките продукти. Аз и като съм чела по шишетата съм се изненадвала за някои съставки. А Веледа се води за висш пилотаж в органик козметиката - техните продукти са не просто от биоземеделие, а от динамично биоземеделие, което с две думи като краен резултат опира до това, че растенията са най-близо като качество до отглежданите едно време от "баба в двора на къщата" Simple Smile)) Сменя се местоположението на отглеждане на растенията, за да се поддържа почвата еднакво богата на минерали и т.н.
А от този сайт, който ти препоръчах, бебешки продукт засега съм пробвала само един - сапуна. Всички в къщи свикнаха да го ползват и взе да ми идва малко нанагорно от финансова гледна точка  Thinking ...няма аромат (явно нарочно), но е страшно мек и копринен, а и помогна на мъжа ми за себореята на лицето. Така че, препоръчвам  Peace

# 250
  • Торонто

Състав (INCI):

Здравейте и Честита Нова Година!

Съставът е хубав, изчистен - в смисъл без много съставки само за пълнеж, а такива с конкретно предназначение. Емулгаторите са с натурален произход, активните са достатъчно много и в активни концентрации.
Не харесвам по принцип алкохол в продукти за около очи ты като може да изсуши нежната кожа в тази област. Но това евентуално може да се компенсира с емолиенти, така че кажи как е на апликация. И все пак сигурно е по-добрият вариант отколкото някой гаден консервант.
Също сподели моля те наистина ли е гел или има вид по-скоро на крем.

Цената - може би е малко висока, но поне продуктът е хубав.

В тази връзка да отворя една скоба, че скоро се мъчих да купя подарък на прилична цена до 30$ - измъчих се! Сума ти време прекарах по рафтовете да разглеждам марките L’oreal, Garnie, Olay - скръб. Не че са толкова лоши продуктите, но според състава, който видях повече от 10$ няма как да платя.
Само за информация харесах някои кремове на Nuxe и още 1-2 марки, които вече не помня - струваха над 50-60$. Явно поне за тук това е цената за хубава козметика.
Е, накрая реших да разгледам и Нивеите, които умишлено подминавах и изненадващо взех един нощен крем, който определено превъзхождаше всички Лореали по съотношение цена/ качество.
Вие момичета си имате и хубави български продукти на нормални цени.

Впоследствие видях, че FDA е коментирала този продукт, но след толкова писане ще си постна и аз мнението Simple Smile

# 251
  • Торонто

Всички сурфактанти са много добри. Продуктът е много хубав, но честно казано на мен ми прилича по-скоро на средство за измиване, а не на балсам. Ако можеш пак да провериш ...

# 252
  • Торонто
Привет,   бих искала да пипитам за маска за коса със следния състав:
Aqua (Water), Mineral Oil, Cetyl Alcohol, Behentrimonium Chloride, Ciclomethicone, Stearyl Alcohol, Amodimethicone, Cetrimonium Chloride, Ceteh-24, Trideceth-12, Sodium Lauryl Sulfate, Hellianthus annuus (Sunflower) Seed oil, Theobroma cacao (cocoa) Extract, Sclerotium Gum, Propylene Glycol, Parfum, Butylphenyl Methylpropional, Diazolidinyl Urea, Methylparaben,  Propylparaben, CI 16255, CI15985.
Благодаря много   

От ЛС:

Стандартен състав за маска/ балсам с работещи съставки за кондициониране. И тъй като не е нещо иновативно, според мен няма основание за висока цена. Ако е така - за същия състав може да се намери и евтин или среден клас продукт. Коя е маската?

# 253
  • София
Vanya, има вариант за био дезинфектант и той се нарича Цитросепт. Може би ти е по-познат като отлично лекарство срещу всякакви грипове и подобни инфекции. По същество това е екстракт от семки на грейпфрут, който има много силно изразен антисептичен и дезинфектиращ ефект. На шишето пише как се разрежда и използва ако ти е интересно. Незнам обаче дали е подходящ точно за лещи, в смисъл дали не дразни очите.

Е, тогава за какво говорим?
В моя пост става дума конкретно за лещи за очи. Освен това течнастта, която се държат лещите, освен дезинфектант и то конкретно за разграждане на натрупания по време на носенето им протеин, служи и за овлажняване и поддържане на качеството на лещите, годността им. 

# 254

Извинявам се предварително че ще поспамя, но не мога д а не коментирам.
Да Цитросепт наистина е мощен естествен дезинфектант.
КОйто е пробвал Цитросепт като спрей за хрема (в най-разредения вариант) знае, че е изключително неприятно и усещането е силно горене. Няма нужда мисля да пояснявам колко по-нежен и крехък орган е окото. За мен, като ползвала цинтросепт реално, е безумие да се предлага подобен продукт да се използва за почистване на лещи! (да не говорим че няма никаква идея как ще подейства на самите лещи,който са много крехки и съдържат големи проценти вода и като резултат може да се унищожи доста скъп комплект лещи).

Файърхед, виждам, че си интелигентен човек и се стараеш да помагаш на околните, и затова ти пиша. Моля те, имай предвид когато даваш съвети, че има много хора, които не пишат а само четат, включително и хора без образование или познания в подобни области,вкл. и ДЕЦА. не знаеш кой може да е  пред екрана и да чете тези съвети и да си казва....Хммм, в бгмама казаха, че е хубаво да си мажеш косата с урина, или лекарства за животни, или да си сложа цитросепт на лещите, и БЕЗ да се замислят може да го направят. И когато този човек си навреди на оргазнима, чия е отговорността? На този, който е дал съвет без  да помисли, или само на този, който го е последвал без да помисли? Аз лично бих се почувствала виновна и се старая да подчертавам когато е необходима консултация с лекар, или какъвто и да било специалист и т.н... Peace

П.п. линковете ти ми бяха интересни, благодаря че ги сподели. Ако искаш, погледни и този, който пуснах, намирам го за доста удобен при търсене на научни трудове и мед. изследвания по конкретен проблем.

Общи условия

Активация на акаунт