*От какво са съставени козметичните ни продукти?*

• 93 878
  • 728
  •   1
Отговори
# 225
AQUA, ALCOHOL DENAT., GLYCERIN, POLYSORBATE 20, ROSMARINUS OFFICINALIS EXTRACT, COTINUS COGGYGRIA EXTRACT, URTICA DIOICA EXTRACT, MELISSA OFFICINALIS EXTRACT, SALVIA OFFICINALIS EXTRACT, MELALEUCA ALTERNIFOLIA OIL, ALLANTOIN, LACTIC ACID, PANTHENOL, MENTHOL, CARBOMER, TRIETHANOLAMINE, SALYCYLIC ACID, RETINYL PALMITATE, MENTHA PIPERITA OIL, LAVANDULA ANGUSTIFOLIA OIL, CAMPHOR, LACTOSE, CELLULOSE, HYDROXYPROPYL, METHYLCELLULOSE, CHROMIUM OXIDE GREENS, DISODIUM EDTA, TRICLOCARBAN.
Anti acne cream-gel Bille GD
Е за тази цена е направо идеален Simple Smile И ативни съставки има доста, в смисъл екстракти и малко масла, а не само тези с насоченост против акнето. не би трябвало да е крем, а гел - затова ти попива бързо. Виждала съм в темата далеч по-лоши състави на много по-високи цени.
Мисля, че Биле е Бг фирма с голяма БГ награда от миналата година, в областта на козметиката.
Би ли показала крема, мерси Simple Smile
Намерих фирмата.
http://www.bodid.net/index_bg.php#
Иска ми се да се редактирам малко. Осъзнах, че понеже съм свикнала на високите цени тук и това 6лв просто ми се стори като нещо напълно безплатно и затова ти казах, че за цената си е идеален. Но фактически е обикновено гелче третиращо конкретен проблем, тоест в никакъв случай не си го представям като единствения ти продукт за лице, освен ако кожата ти не е много мазна - тогава може.
Иначе фирмата не я знам, сигурно е сравнително нова.

Т-зоната ми е мазна, доста. След редовно ползване порите ми се изчистиха доста. Вечер обаче мажа с друг крем, защото ако мажа и сутрин и вечер много ми се изсушава кожата.

# 226
Здравейте, искам да попитам за ето този продукт Teen Derm K Concentrate Serum на Isis pharma

Liquid; Topical; Butyl Avocadate; Edetate Disodium; Gluconolactone; Glycolic Acid; Hydroxyethyl Acrylate; Hydroxyethylcellulose; PEG-40 Castor Oil Hydrogenated; PEG-7 Glyceryl Cocoate; Perfume; Polysorbate 60; PPG-26-Buteth-26; Salicylic Acid; Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer; Sodium Hydroxide; Sodium Metabisulfite; Squalene; Water; Zinc PCA

# 227
За всички, които се интересуват: http://www.cosmeticsdatabase.com/

Това е много сериозен сайт, където можете да си направите справка за всеки козметичен продукт, фирма или отделна съставка. Оценката на опасността е в градация от безопасни към опасни от 0 (в зелено) до 10 (червено). Дори и това, което търсите да го няма, можете да се регистрирате бързо и безплатно, да изпратите състава на продукта и ще ви върнат хората имейл с оценка за безопасност. Всички тези оценки се
правят на базата на проучени всякакви изследвания и материали и мисля, че са най-обективните, които досега съм срещала. Не се спестява нищо, но и не се преувеличава нищо.

ПП Лека изненадана останах от присъствието на толкова много от продуктите на едни от най-скъпите и реномирани марки в графата "най-опасни"

# 228
Благодаря за линка  Hug оказа се, че продукта , за който питах по-горе го има в сайта. По скалата от 0-10 е 5, което мисля, е ок Simple Smile Поне не е канцерогенно.

# 229
Супер, радвам се, че съм помогнала   bouquet

# 230
За всички, които се интересуват: http://www.cosmeticsdatabase.com/

Това е много сериозен сайт, където можете да си направите справка за всеки козметичен продукт, фирма или отделна съставка. Оценката на опасността е в градация от безопасни към опасни от 0 (в зелено) до 10 (червено). Дори и това, което търсите да го няма, можете да се регистрирате бързо и безплатно, да изпратите състава на продукта и ще ви върнат хората имейл с оценка за безопасност. Всички тези оценки се
правят на базата на проучени всякакви изследвания и материали и мисля, че са най-обективните, които досега съм срещала. Не се спестява нищо, но и не се преувеличава нищо.

ПП Лека изненадана останах от присъствието на толкова много от продуктите на едни от най-скъпите и реномирани марки в графата "най-опасни"

За тези от вас, който се доверяват безпрекословно на написаното в този сайт, наскоро четейки статия по друг въпрос попаднах на информация за подвеждащия начин, по който е поднесена информация  и липсата на научни трудове за обосновка рпи някой съставки.
ето линка, иффото почва някъде околко 10-11тия абзац.

http://colinsbeautypages.co.uk/mineral-oil/

# 231
Дано наистина инфото в този сайт да не е най-меродавното, защото характеристиките на някои от любимите ми марки (Lierac, Phyto) според него съвсем не са привлекателни.
Направи ми впечатление обаче, че Weleda е сравнително безопасна марка... Някой ползвал ли е продуктите й? Нямат особен асортимент, но изглеждат... природни.

# 232
В интернет пространството, а и като печатни материали вече има толкова много информация, така че всеки избира на какво да вярва. За мен е важно да имам изчерпателна информация, а дали ще реша да ползвам някакъв продукт, въпреки риска, вече си е лично решение. Както с цигарите и алкохола например...

Аглая, естествено, че Веледа ще са в зелената зона - все пак това е най-старата марка био козметика.

# 233
firehead, къде мога да намеря изчерпателна информация по въпроса? Аз все попадам на разни безпочвени твърдения и нищо конкретно не намирам  Sad

# 234
firehead, къде мога да намеря изчерпателна информация по въпроса? Аз все попадам на разни безпочвени твърдения и нищо конкретно не намирам  Sad

Четеш ли английски, за да знам какво да ти препоръчам?

# 235
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed

Toва е архив на всички медицински изследвания и публикации мисля че някъде от 60те насам.

Аглая, мисълта ми е долу горе като на файърхед, да се търси инфо за всичко от правилните източници. Аз лично се доверяваам на медицински изследвания/ На твое място бих погледнала кой са най-вредните съставки на козметиката, която харесваш, и бих потърсила инфо за тях.

# 236

Четеш ли английски, за да знам какво да ти препоръчам?
Английски, немски, руски, и малко испански и френски. Не се притеснявай за езика.....като чета разбирам, а и след това няма да пиша дисертация  Laughing

# 237
  • София
В интернет пространството, а и като печатни материали вече има толкова много информация, така че всеки избира на какво да вярва. За мен е важно да имам изчерпателна информация, а дали ще реша да ползвам някакъв продукт, въпреки риска, вече си е лично решение. Както с цигарите и алкохола например...

Да, на мен ми е много интересно с какво инфото на този сайт е изчерпателна и къде може да се намери изчерпателната информация, за която говориш. Освен че има списъци с продукти, и номерца срещу тях и когато натиснеш единственото нещо, което е обяснено какви са опасностите.

МисНели, радвам се, че отново пускаш интересна информация   bouquet

# 238

Да, на мен ми е много интересно с какво инфото на този сайт е изчерпателна и къде може да се намери изчерпателната информация, за която говориш. Освен че има списъци с продукти, и номерца срещу тях и когато натиснеш единственото нещо, което е обяснено какви са опасностите.

МисНели, радвам се, че отново пускаш интересна информация   bouquet

Мисля, споменала съм, че съм писала имейли с конкретни запитвания за продукти, които ги нямаше в база данните им, по-скоро на шега, да ги пробвам. Но се изненадах от изчерпателните отговори, включително с библиография, които получих.
Надушвам някакъв сарказъм във въпроса ти и искам дебело да подчертая още веднъж, че не смятам моите предпочитания и мнение за меродавни. Информирай се откъдето намериш за добре  Peace

В & C,
отивам на Василовден, но утре ще ти пусна някои линкове.

Хубава вечер на всички  bouquet

# 239
  • София
Така, Сарказъм във въпроса ми нямаше ама хич. Ти как го надушваш след като не си до мен не знам.
Това, че си писала мейли хич не си го споменала, а само че има такава възможност.
Няма как всички потребителки еднакво презприкусловно да приемаме директно инфото, което ни се поднася без да си зададем въпроси.
Та, мисълта ми беше кое те кара да определяш този сайт като "най"?!?! На база на какъв опит, за какви продукти.

Лично за себе си - прегледах оценките на препаратите за лещи за очи. Единственият, който го има в България е Renu на Baush&Lomb, от изброените там, а той е далеч от най - безопастните според тази скала. Да, обаче тук е един от най - добрите и аз си го палзвам. Освен това е препоръчително лещите и препарата за тях да е един и същ. И какво правим по - нататък!?!?!?! Пропускаме мейла щото не се считам за химик, физик и биолог, че да разбера за какво става въпрос. Ршавам - Сменям препарата. Другият с какво е по - добър. За био дезинфиктанти още не съм чувала. Изводът е един - без лещи е по - добре. Няма опасност, ама като имам ангажименти, за които трябва да съм с лещи!?!?!?
Та така по въпроса за избора на кафето и цигарите... щото всъщност нещата не са еднакви. Или поне не за всичко.

Също така има оценки на множество продукти за гримиране и лакове за нокти например (аз това най - много ползвам). Има оценки на едни и същи продукти от едни и същи серии, но с различен цвят на самия продукт. Странното е, че понякога повечето са оценени коренно различно, включително има и такива, поставени в различна скала. Е, добре след като марката, серията, продуктът, годината на производсто са едни и същи от къде идва разликата в оценката на опасност.

Да уточня само, че списък с химични елементи за мен, която даже не мога да ги изговоря тези неща не е конкретна информация.

Но да, за да не излиза, че пак се заяждам ще ти кажа, че ако реша да сравня два продукта, за да избера кой да купя бих минала през сайта да видя кой от продуктите е с по - безопасен.

Последна редакция: сб, 01 яну 2011, 18:52 от Vanya_I

Общи условия

Активация на акаунт