Чакам есента с черпак в ръка

  • 25 242
  • 743
  •   1
Отговори
# 120
  • София
  • Мнения: 44 536
Попаднах на едни замразени броколи във фризера. Някаква идея какво да ги правя?

С макарони и синьо сирене.
Или запечени със сметана.
Или само със сметана.
Иначе на мене броколите са ми болната тема - много ги обичам, а не умея да ги готвя - все ги преварявам.

# 121
  • Мнения: 2 467
Руски магазин има на "Ботев" съвсем близо до "Сливница" отдясно в посока Централна гара.

Трябва да го посетя. Но изобщо не се сещам, къде е newsm78

# 122
  • Мнения: 17 546

То две жени като се съберат в една кухня пък прехвърчат искри, а тук сме доста. Пак добре, че не гърми и трещи! Mr. Green

Хм, нещо против ли имаш Crossing Arms Laughing    Outta Joint
Неееее Flutter нека си трещи всъщност, нужно е от време на време за освобождаване на напрежението, а и на мен така ми е бижу! Crazy

# 123
  • Мнения: 2 510
Снежа63, изкусен или изкуствен?

Изкусен, останалото е достатъчно изкуствено. Връщам се за редакция.

# 124
  • Мнения: 12 722
Руски магазин има на "Ботев" съвсем близо до "Сливница" отдясно в посока Централна гара.

Благодаря   bouquet
Да ви кажа, освен хайвер, има сгущенка, някои я търсят, и онези шоколадови бонбони от едно време.  

# 125
  • Мнения: 2 467
Ауууууу, бонбонитеее.... В детството си имах приятелка от руски произход, що бонбони ми носешееее Simple Smile

# 126
  • Мнения: 1 807
Замразените броколи и само с малко масло и солчица в микровълновата много ми харесват.

# 127
  • на брега на морето
  • Мнения: 6 636
Чудя се дали манджата на Котьо Тръмп ще ми се получи с броколи вместо с тиквички Thinking

И аз се чудих, но нещо ме спира да ти дам зелена светлина. Отвътре ми казва не. Не знам броколите дали се пържат, аз ги правя рядко и само на супа.

# 128
  • на брега на морето
  • Мнения: 6 636
Момичета,нямате ли  рецепта за някоя бърза закуска която да се пече. Аз напаво блокирах с тия закуски. Изредих вече всичко което се пържи. Днес правих палачинки, а за утре направо не знам Thinking

Бухтички, като в смеската не слагаш сода бикаронат. Разбити яйца, кисело мляко, щипка сол, брашно, да стане по-гъстичка сместа и в гореща маслена баня. Върви с пудра захар, сиренце, сладко, сиропа от сладкото, чисти - без гарнитури. И стават много.
Може да разбиеш яйца-сирене или извара, намазваш филийки и печеш във фурничката, ако имаш  малка само за печене на сандвичи.

# 129
  • Мнения: 7 947
А какво е гореща маслена баня?
Аз вчера правих мекички класически.

# 130
  • Мнения: 1 807
Момичета,нямате ли  рецепта за някоя бърза закуска която да се пече. Аз напаво блокирах с тия закуски. Изредих вече всичко което се пържи. Днес правих палачинки, а за утре направо не знам Thinking

Бухтички, като в смеската не слагаш сода бикаронат. Разбити яйца, кисело мляко, щипка сол, брашно, да стане по-гъстичка сместа и в гореща маслена баня. Върви с пудра захар, сиренце, сладко, сиропа от сладкото, чисти - без гарнитури. И стават много.
Може да разбиеш яйца-сирене или извара, намазваш филийки и печеш във фурничката, ако имаш  малка само за печене на сандвичи.


Солен кекс: със сирене или със сирене и шунка, ако някой може да го каже наизуст да пише:)

# 131
  • Мнения: 2 175
magarence , как ги намираш тия работи. Да поровя и аз, белким намеря от оня гадния червен хайвер. То и твойта леща червена....

Трещи, нали ме знаеш - маниак съм да е здравословно..Та имам сериозни запаси..за всеки случай.Wink Пълна съм и със соя и нахут, ама още не съм опитвала да ги приготвям..
Та..за лещата има ли някой идея?
Трябва ли да я кисна първо?

# 132
  • София
  • Мнения: 44 536
А какво е гореща маслена баня?
Аз вчера правих мекички класически.

Мисля, че е много олио в тенджера или фритюрник.

# 133
  • Мнения: 7 947
Лещата не я кисна, направо варя, първо слагам малко лук и морков да се задушат в олио и вода, после лещата изсипвам и доливам до горе с вода тенджерата. Като се поразвари - слагам дом.пюре или насткъргани домати, едно бульонче зеленчуково и накрая чесън, много чесън.

Дилянка - като е баня -ме навежда на идеята, че е нещо различно  Thinking

# 134
  • Мнения: 1 807
magarence , как ги намираш тия работи.  То и твойта леща червена....

Трещи, нали ме знаеш - маниак съм да е здравословно..Та имам сериозни запаси..за всеки случай.Wink Пълна съм и със соя и нахут, ама още не съм опитвала да ги приготвям..
Та..за лещата има ли някой идея?
Трябва ли да я кисна първо?

Ако става дума за лещата, при която е посочено че увира за 10 минути, няма нужда да кисне, аз само малко я изплаквам.

Общи условия

Активация на акаунт