Чакам есента с черпак в ръка

  • 25 305
  • 743
  •   1
Отговори
# 210
  • Мнения: 7 947
Ееееее, пиц.ите аз въобще не ги боря - много ги тачим. Ку2пувам готови блатове за  пица, дом.пюре и каквото имам в хладилника, става бързо и вкусно.

# 211
  • Мнения: 2 467
Браво!!!
Аз също преди доста му поръчвах супи навън...но в един момент какво стана - в супите блъскат оцет, много подправки, за да ги овкусят

Те това го правят, за да не личи, че е вкиснала. 
И у нас супа е мръсна дума, та аз съм принудена да си поръчвам по ресторантчета.

Ами ние ходим на 2-3 места, където всичко е много вкусно и прясно приготвено. Не ми се е случвало супа или каквото и да било да има кисел вкус или мн. подпрвки. Даже са безсолни. В картофените супи редовно намираме парченца картоф или морков, което говори за пряно пасиране, а не ползване на сухи пюрета.
Но това са изпитани места и си ги редуваме, а и ни познават.
Малката е ужасно капризна и когато поиска, директно се ходи на тези места. Че може и да и размине желанието.
За скара вече споменах, че купуваме хубава от Трафа.

# 212
  • Мнения: 7 947
Е, не мога да ходя на 8 км от вкъщи, където е изпитано и преди бяхме повече от доволни.  Wink
Както и да е.
Днес съм на пица, току що купих тесто - нямаше блатове за мое съжаление и дом.пюре, салам - от вчера има останал. Ама кога ли ще я правя, като моя тая вечер ще замества до късно....

# 213
  • Мнения: 47 352
Дайте проста, ама наистина проста рецепта на доматен сос за спагети с пресни домати, който да се свърже с тях като едно цяло, не мога да го обясня, но няколко рецепти пробвахме и все стои някак несвързано  Rolling Eyes едно време се получаваше с кетчупите, ясно, че там са бая добавки и овкусители, нещо такова искам, но с естествени продукти  Rolling Eyes
Това тръгнах да чета, но на 5-тия ред се отказах, искам простичко, от мразещ  Praynig Laughing

# 214
  • Мнения: 12 722
Сложи малко брашно.

# 215
  • Ямбол
  • Мнения: 28 236
Аз съм виждала един готвач как прави точно за да се свържат спагетите със соса, но не съм го практикувала. Сега ме подсети да го пробвам. Та, значи - след като са сварени, но не преварени, спагетите се запържват/може би затова не съм го пробвала още/ в малко мазнина и постепенно се добавя доматеният сос с подправки, които за мен са задължително босилек и риган, може и черен пипер. На вкус е приятно, защото беше приготвено лично за мен bowuu и се усещат точно свързани. Може би е възможно да не се запържват, а да поврят в соса известно време. За сгъстяване може да се сложи не брашно, а сирене или топено такова, но накрая. Аз лично слагам кетчуп домашен, свекървата го прави от чисти продукти и е вкусен, без консерванти и Е-та.

# 216
  • Мнения: 3 326
Не се сърди..., запържваш леко лук и моркови наситно нарязани, слагаш червен пипер и смлените домати + босилек/чубрица/каквото там обичате за подправка, черен пипер ако ползвате, сол. Това ври докато се посгъсти - според вкуса ви( имай предвид че като изстине е по гъсто, отколкото топло). Изключваш котлона и добавяш пресован чесън - това за обикновени котлони, дето ще останат топли още 3-4 минути.

# 217
  • Бургас
  • Мнения: 3 158
Ами аз винаги правя соса в голяма тенджера и като е готов, изсипвам вътре почти сварените спагети /примерно 1-2 мин. да им трябват още/и оставям да поврат заедно. Така ми стоят като едно цяло /и аз не обичам да ми се отделя сосът/. По принцип не сгъстявам сосовете, оставям да изври излишната течност, но един - два пъти ми се е налагало поради липса на време и съм сгъстявала с 1-2 с.л. крем супа на прах Embarassed

# 218
  • Мнения: 250
Дайте проста, ама наистина проста рецепта на доматен сос за спагети с пресни домати, който да се свърже с тях като едно цяло, не мога да го обясня, но няколко рецепти пробвахме и все стои някак несвързано  Rolling Eyes едно време се получаваше с кетчупите, ясно, че там са бая добавки и овкусители, нещо такова искам, но с естествени продукти  Rolling Eyes
Това тръгнах да чета, но на 5-тия ред се отказах, искам простичко, от мразещ  Praynig Laughing

Доматения сос за спагети го правя така: задушавам 1 главичка лук, през това време съм настъргала пресните домати и прибавям към лука + скилидки чесън. Оставям на по-слаб огън докато се сгъсти , но го правя доста гъсто. Подправка – за доматен сос слагам само босилек. Сварявам спагетите и прибавям соса, обърквам ги и ги оставям на изключен горещ котлон.

# 219
  • Мнения: 47 352
Мерси момичета  Simple Smile и аз за брашно се сетих или нишесте newsm78 което ме подсеща за една позната, на която мъжът й казал, че се слага нишесте в домашния кетчуп и тя сложила, ама нишесте Ягода  Mr. Green

Страх ме е да ги омешвам, защото ще ги изпусна, мъжът ми ги обича не много сварени и всичко е по часовник, след което се вадят веднага от водата, а ако останат в горещия сос ще се сварят още  Tired

# 220
  • Мнения: 7 947
Еми ще ги извадиш по-рано, толкова ли е трудно  Wink

# 221
  • Мнения: 47 352
Е как ще ги извадя от соса? То полепва всичко по тях  Rolling Eyes

# 222
  • Мнения: 7 947
Оф, вадиш спагетите по-рано, после топваш в соса и така общото време за готвене остава еднакво.

# 223
  • Бургас
  • Мнения: 3 158
Ама защо да ги вадиш от соса newsm78 Просто ги вариш с 3 мин. по-малко, примерно, вадиш от водата и ги слагаш в соса за 3 мин. Wink
Опа, писали сме едновременно с Вилико Embarassed

# 224
  • Мнения: 47 352
Ама ние ги варим 6 мин. и след това се мият със студена вода и стоят така до сервирането. Няма как да накарам сосът да изстине за 3 мин., та да събера общо само 6 ...

Общи условия

Активация на акаунт