Чакам есента с черпак в ръка

• 25 350
  • 743
  •   1
Отговори
# 225
И ако не ги измиеш, а оставиш да изстине - какво ще стане?

# 226
Човече, аз предварително правя соса, а спагетите варя на мига.  Омешвам и готово.

# 227
  • Ямбол
Явно затова преди да се смесят моят познат ги запържва, за да спре последващото разваряване и раздуване, но в същото време ги омесва добре, за да се слеят. Нещо като ползата от запържването на ориза, за да не се развари.

# 228
И ако не ги измиеш, а оставиш да изстине - какво ще стане?

Сваряват се още.

Човече, аз предварително правя соса, а спагетите варя на мига.  Омешвам и готово.

Хм, така по-става, като поизстине соса, тогава ще ги омешам Simple Smile

Явно затова преди да се смесят моят познат ги запържва, за да спре последващото разваряване и раздуване, но в същото време ги омесва добре, за да се слеят. Нещо като ползата от запържването на ориза, за да не се развари.

Спагетите вече сварени ли? Много дълго ще стане, но ще пробвам някой път като ми се доготви  Blush

# 229
  • Ямбол
...

Спагетите вече сварени ли? Много дълго ще стане, но ще пробвам някой път като ми се доготви  Blush
Да, сварени. Описах малко по-подробно по-напред.

# 230
Мерси   bouquet

# 231
Моите спагети са винаги предварително сварени и измити със студена вода.
Соса правя непосредствено преди сервиране.
В горещият  сос слагам студените спагети.Като се стоплят и те Чуквам едно яйце и обърквам.На принципа на китайския ориз.Отгоре настъргвам кашкавал,който омеква от топлината.

Така ги обичаме в последно време.

# 232
Когато вариш спагетите 6 минути сами - спокойно можеш да ги вариш сами 3 минути, а останалите 3 минути - заедно със соса. После оставяш да изстинат и...консумираш.

# 233
В повечето случаи правя соса предварително, т.е. той е изстинал вече и прибавям към горещите спагети / но в никакъв случай със студена вода не мия, а само изцеждам с гевгир/. На изключен котлон ги държа около 2-3 мин., разбърквайке ги колкото да си поемат соса.
Аз си мисля, че на измити със студена вода спагети, какъвто и сос да направиш няма да ти стане едно цяло.
А с брашно или нишесте ми звучи гадно!  Heart Eyes

п.с. а преварена паста е ужасно!!!

# 234
Не знам какво продават вече по магазините. Време оно - слагах кашкавала от самото начало на пицата, напоследък - като го сложа в началото - докато се опече блата - той е прегорял и удървен...та днес се чудя как да го направя...Вие какъв кашкавал купувате за пици и принцеси? От по-масления или от по-сухия?

# 235
Този който стои по мазен и жълт, но и това не е гаранция Peace Родопея става добре на пица, друга марка не помня, но гледам горните критерии.

# 236
Абе взех днеска някъв на промо от Фантастико - Витоша по 6лв и нещо...Не съм по кашкавала, ама пък винаги се прецаквам  Crossing Arms

# 237
Когато вариш спагетите 6 минути сами - спокойно можеш да ги вариш сами 3 минути, а останалите 3 минути - заедно със соса. После оставяш да изстинат и...консумираш.

Изстиването бройка още мин., както и да е, готово е вече  Laughing

За пицата - кашкавал мъжът ми слага най-накрая, иначе му идва прекалено печенето. Гауда най-често купуваме.

# 238
  • Ямбол
Пицата аз първо пека блата с домати настъргани и объркани с кетчуп и отгоре лучени кръгчета, като се запече до полуготовност редя останалото + чуквам и яйца и отгоре кашкавала. И пека, докато се зачерви кашкавала, тогава и пицата е готова.

Уф, аз още не съм решила какво ще се яде днес. Ще караме на каквото намерим май.

# 239
Ууууф пека пиле в плик , таман с фурната малко да се затопли помещението

Общи условия

Активация на акаунт