Чакам есента с черпак в ръка

• 25 243
  • 743
  •   1
Отговори
# 135
А Киноа-та?

# 136
  • Fort Worth, TX
Лещата не я кисна, направо варя, първо слагам малко лук и морков да се задушат в олио и вода, после лещата изсипвам и доливам до горе с вода тенджерата. Като се поразвари - слагам дом.пюре или насткъргани домати, едно бульонче зеленчуково и накрая чесън, много чесън.

Дилянка - като е баня -ме навежда на идеята, че е нещо различно  Thinking
А чубрица?Аз слагам и много чубрица.Онсовната подравка поне при мен ,когато готвя  леща.

# 137
Солен кекс: със сирене или със сирене и шунка, ако някой може да го каже наизуст да пише:)

2 яйца
250 г брашно
1/2 чяшя кисела мляко
2 л. олио
1 бакпулвер
100 г сирене
кашкавал.

Питки

кис. млясо + 1яйце. сода
брашно, сирене.
Правиш топчета или топченца, овалваш в нещо мазно.
Печеш.

# 138
Лещата не я кисна, направо варя, първо слагам малко лук и морков да се задушат в олио и вода, после лещата изсипвам и доливам до горе с вода тенджерата. Като се поразвари - слагам дом.пюре или насткъргани домати, едно бульонче зеленчуково и накрая чесън, много чесън.

Заедо с "първо слагам малко лук и морков да се задушат в олио и вода" слагаш и лещата да се задуши и след това това доливаш с вода за варене. Става по-бързо и по-вкусно, поне за мен.

# 139
# 140
  • Ямбол

2 яйца
250 г брашно
1/2 чяшя кисела мляко
2 л. олио
1 бакпулвер
100 г сирене
кашкавал.
Трещи, знаеш ли как някой ще бухне 2 литра, а?
Добре, че си сложила точка, но пак не се знае.

# 141

2 яйца
250 г брашно
1/2 чяшя кисела мляко
2 л. олио
1 бакпулвер
100 г сирене
кашкавал.

Уау. 2 лъжици.

# 142

Дилянка - като е баня -ме навежда на идеята, че е нещо различно  Thinking
А чубрица?Аз слагам и много чубрица.Онсовната подравка поне при мен ,когато готвя  леща.
Ми каквото има слагам - чубрица, зеленище всякакво Wink
А бульона го слагам, защото я прави по-гъста някак.

# 143
Обожавам да готвя леща защото тя сама си се готви и за 20 мин. е готова и вкусна. Слагам аз леща, вода, бульонче, червен пипер, морковче и парче пресен пипер ако имам и 1-2 скалидки чесънче и като се свари всичко, да се сгъсти малко и ето ти лесна и бърза манджа   chef  Мноого рядко правя запръжка аз Naughty

# 144
  • Бургас

2 яйца
250 г брашно
1/2 чяшя кисела мляко
2 л. олио
1 бакпулвер
100 г сирене
кашкавал.
Уау. 2 лъжици.
Joy Това ми напомня за една приятелка на майка ми. Майка ми и дава рецепта за торта, в която блатът се сиропира с 1ч.ч. нес кафе /без да уточни, че това е количеството на готовото кафе/. Жената се прибира и след половин час звъни да пита тази чаша нес кафе с колко вода се разтваря Crazy
Броколи обичам страшно много. Обикновено ги запичам със заквасена сметана и синьо сирене. Слагам ги както са замразени и за не повече от 10мин. са готови. Иначе, като ми се играе повече Blush, ги варя на пара 6-7 мин., отделно на котлона запържвам една стрита скилидка чесън в 1-2с.л. зехтин, слагам синьото сирене и сметаната, като се разтопи сиренето добавям броколите, разбърквам и веднага махам от котлона; става супер Sunglasses

# 145
Сега го зачетох пакета - пише, че е Киноа с червена леща и морков..Вари се 15 мин със зеленчуков бульон и магданоз и се добавяло соев сос.
де да знам къде в квартала има соев сос.. newsm78

# 146
В магазините има, там провери  Crazy

# 147
Във всеки квартален има соев сос  Grinning

И днес няма да се ражда и по тоя повод отивам да спретна един сладкиш с плодове,че ми е скучно  Confused

# 148
Е, то денят тепърва започва  Mr. Green

Като ще спретваш - дай рецептата насам, ама само ако е по-простичка...

# 149
Ходих на запис и няма никакви наченки каза доки..

http://zi4e57.blogspot.com/2010/08/blog-post_06.html

Ето тая рецепта ще пробвам с праскови и имам микс сурови ядки, вместо само бадеми.

Общи условия

Активация на акаунт