Цветолечението на д-р Бах - 4

• 69 389
  • 738
  •   1
Отговори
# 180
  • Русе, у дома
Може ли да ми кажете от сайта на аспен за колко време пристигат поръчките и по коя куриерска фирма ги пращат  newsm78 че аз поне не намирам в сайта подобна информация
И също ме интересува при поръчка на "Направа на комбинация по избор"(има такава опция) какво количество пристига - 10 или 30мл и дали е само комбинация от есенциите, които съм избрала или си е микс от есенциите+алкохол+вода?
Аз си поръчах от Аспен, дойдоха със Спиди за 2 работни дни. Пристига 30 мл и е комбинацията, която аз си поръчах. Поръчах 3 комбинации. Много съм доволна. Влияят ни много добре, на мен и децата.

# 181
  • София
Тези комбинации, които си правите за определен повод как ги приемате? В смисъл, прекъсвате си другата комбинация и известно време, например след като мине интервюто спирате, а после продължавате личната си комбинация ли?
Да very nice, точно така се прави. Действа се приоритетно, а като отмине кризисната ситуация се връщаме обратно на личната комбинация. Но личната комбинация така или иначе е необходимо да се сменя на 3-4 седмици (за по-възрастни хора 6-8 седмици). Може след кризисна ситуация да преценим, че е добре да сменим някое от цветята в личната си комбинация и да забъркаме нова във всеки момент.

Да кажа, ако някой не знае, че е добре изостаналите ненужни комбинации да се сипват на цветя, дървета, а не в мивката. Редно е енергията да се върне обратно в природата.

# 182
Момичета, а когато човек има по-малко вяра в себе си и търси опора навън, кое е подходящото цвете?
И още - когато е свикнал да се тревожи за нещо и това тревожене хем го измъчва, хем обаче му е навик?
Питам за себе си..
  bouquet

# 183
Аз си поръчах от Аспен, дойдоха със Спиди за 2 работни дни. Пристига 30 мл и е комбинацията, която аз си поръчах. Поръчах 3 комбинации. Много съм доволна. Влияят ни много добре, на мен и децата.

Аз междувременно поръчах за дъщеричката ми и вече пристигнаха Blush
Благодаря ти за отговора   bouquet

Дано и на нея й повлияят и тръгването на градина да не е много драматично  Tired

# 184
Момичета, а когато човек има по-малко вяра в себе си и търси опора навън, кое е подходящото цвете?
И още - когато е свикнал да се тревожи за нещо и това тревожене хем го измъчва, хем обаче му е навик?
Питам за себе си..
  bouquet

За вяра в собствените сили-прочети Larch  и Cerato  и прецени сама кое ти пасва повече. Тревожността-опиши по-подробно-за близките,от нещо конкретно,дифузно и неясно,шок и стрес,за миналото....?

# 185
Трапезица   bouquet
Тревожността ми е за какво ли не. Страх от разболяване, полудяване, от загуба на близките ми, разни религиозни страхове (в миналото бях в една православна секта и оттогава съм с много объркани представи и наплашена  Cry).

# 186
Страхове-   всички онези, предизвикани от дадена "форма" (образ)   Mimulus
                              неясни и непознати, тревожни   Aspen                             
                                    ужас, паника         Rock Rose
                             за другите      Red Chestnut
                            старание да бъде контролиран, вътрешен, потиснат   Cherry Plum
                            терзание, укривано от другите       Agrimony

# 187
имате ли опит с баховите есенции при  нощно напикаване?

сори за втория пост,нещо не можах да редактирам

# 188
  • София
Mamagemelar, нощното напикаване често е свързано с родителите. Големите изисквания и очаквания към детето, го карат да се сдържа емоционално денем и затова нощем то се отпуска - "изпуска".
Така че май си трябва цяла лична комбинация и лекинко да се обясни и на родителите за какво става дума. А какво да се сложи в комбинацията в момента си нямам и идея  newsm78.

# 189
borislavka72  ,права си Hug
а и от прочетеното из нета , си давам сметка,че стреса май е на първо място при нас/визирам градината/,че започна от около седмица и малко проблема  Rolling Eyes

# 190
Mamagemelar, и при моята дъщеря започна при тръгване на градина, макар че преди това ходеше на ясла, нощем не се напикаваше, но като стана на 3 години започна и се напикаваше до 6години. Малко преди да се роди бебето спря, от само себе си спря, явно го израстна.

# 191
Mamagemelar, благодаря.   bouquet
Аз имах предвид по-скоро това, че съм свикнала да съм тревожна, че ми е станало отчасти навик.

# 192
  • Sofia
Питам за себе си..
  bouquet

Облаче Хей, здравей и от мен!  Hug

Според мен за теб са подходящи следните есенции:

1) За повече вяра в себе си и по-малко търсене на външна опора - 5. Зъбна трева (Cerato, Ceratostigma Willmottiana) - Цветето на интуицията; Основни симптоми: Никакво доверие в интуицията си, не вярва, че е способен да взема решения. За тези, които нямат достатъчно доверие в себе си, за да вземат сами решенията си. Те постоянно търсят съвет от другите и много често биват погрешно направлявани. И/ИЛИ 19. Лиственица (Larch, Larix Decidua) - Цветето на вярата в себе си; Основни симптоми: Изобщо не вярва в себе си и страда от комплекс за малоценност, затова винаги очаква да се провали. За тези, които считат себе си за по-малко добри и способни от заобикалящите ги, които очакват неуспехи, които чувстват, че в нищо не могат да преуспеят и по тази причина нито се опитват, нито правят достатъчно силно усилие, за да успеят.

2) За тревоженето - 20. Мимулус (Mimulus, Mimulus Guttatus) - Цветето на куража; Основни симптоми: Много притеснителен и несигурен човек бои от всичко, което го заобикаля, и категорично отказва да се конфронтира със света. Страх от света, от болест, болка, бедност, злополуки, от тъмнината, от оставане сам, от беди. Страхове от конкретни неща, срещани в ежедневния живот. Тези хора тихичко и тайно носят своя страх и не говорят свободно за него пред другите. И/ИЛИ 2. Трепетлика (Aspen, Populus Tremula) - Цветето на предзнаменованието; Основни симптоми: Необясним страх и предчувствия за нещо неминуемо и опасно.
Неопределени, неясни, непознати страхове, за които не може да бъде намерено обяснение, за които няма причина. Пациентът може да бъде ужасен че нещо страшно ще се случи, но не знае какво. Тези неопределени и необясними страхове могат да преследват нощем или денем. Страдащите често се страхуват да говорят за тяхното безпокойство пред другите.

3) За измъчването - 35. Конски кестен (White Chestnut, Aesculus Hippocastanum) - Цветето на душевния мир; Основни симптоми: Непрестанен вътрешен диалог; в съзнанието им непрекъснато се въртят едни и същи натрапчиви мисли. За тези, които не могат да отблъскват мисли, идеи, и разисквания, които не желаят да влизат в ума им. Това обикновено става по време, когато няма нищо достатъчно интересно да заангажирва ума им. Мисли, които тревожат и са настоятелни, и ако за известно време бъдат изгонени, пак се връщат. Те като че ли се въртят в кръг и причиняват умствена мъка. Присъствието на такива неприятни мисли нарушават спокойствието и пречат на човека сам да може да мисли за работата си и да се радва на удоволствията си. И/ИЛИ 1. Агримония (Agrimoni, Agrimonia Eupatoria) - Цветето на честността; Основни симптоми: крият зад маска на безгрижие и веселие измъчващите ги мисли и вътрешното си безпокойство. За забавни, весели хора, с чувство за хумор, които обичат спокойствието. Не понасят кавгите и за да ги избегнат са готови да жертват много. Въпреки, че имат тревоги и са измъчени и умствено, и физически, те крият грижите си зад хумор и шеги. Много приятни хора и добри приятели. Склонни са да прекаляват с алкохол, храни или опиати, за да си помогнат да понасят тревогите си с веселост.

4) За придобиване на нови, по-положителни навици и по-лесно отстраняване на стари навици - 7. Пъпки от конски кестен (Cestnut Bud, Aesculus Hippocastanum) - Цветето на научаването; Основни симптоми: Повтаря все същите грешки, без да ги осъзнава и без да си вади поука. За тези, които не извличат пълна полза от наблюдения и опитности и на които им е необходимо много повече време, отколкото на другите, за да научат уроците на всекидневния живот. Докато една опитност от даден вид е достатъчна за някои, тези хора имат нужда от две, три, а понякога и от няколко, за да научат урока.

Успех и пиши пак!  Peace

Източникът - http://www.anhira.com/tzvetyata-na-d-r-bah/72-tzvetyata-na-d-r-bah#21   bouquet

# 193
vihrogonche, страхотно, много много ти благодаря!  Hug Hug Hug

# 194
Вихрогонче, много хубаво инфо  Hug

А какво давате като лепнете вирус?

Лео е 8ми ден вече с комбинациия за плавно адаптиране към ДГ, но от 2 дни сме с вирус. Та давам от време на време Рескю, но се чудех дали и нещо друго се дава.

Аз още чета за себе си какво да сложа....

Общи условия

Активация на акаунт