Цветолечението на д-р Бах - 4

• 70 013
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
Soleil*, концентрати са.
Аз си правя комбинации в шишенце от 20мл.-слагам 1 ч.л.коняк, по 2 капки от всяка есенция, която съм избрала и допълвам с девин розов етикет. Можеш да правиш същото без бренди и да държиш шишенцето в хладилник до 1 седмица. От така направената комбинация пия 3-4-5 пъти на ден по 4 капки във вода. Пашкулев е написал на листите към комплекта как се правят.

# 526
  • София
Да попитам как се съчетава цветолечението с класическата хомеопатия? В смисъл ако примерно съм на хом. лечение, мога ли да приемам и есенции, какъв е интервалът (като часове, дни) през който могат да се съчетават? newsm78

# 527
Дъщеря ми през сълзи ми каза, че от всички в класа тя най-бавно решава задачите по математика. Чудя се коя от есенциите би могла да и помогне. Имам целия комплект на д-р Пашкулев.

# 528
Дъщеря ми през сълзи ми каза, че от всички в класа тя най-бавно решава задачите по математика. Чудя се коя от есенциите би могла да и помогне. Имам целия комплект на д-р Пашкулев.

Подходящи есенции при затруднение с ученето

Основна есенция е  7 Chestnut Bud, която се комбинира с една или няколко от следните есенции:

Ако детето лесно се разсейва  -  1 Agrimony

Ако седи замечтано, с мисли в бъдещето  -  9 Clematis

Ако пилее силите си, занимава се с второстепенни неща  -  10 Crab Apple

Ако няма никаква издържливост, търпение, постоянство; бързо се предава  -  12 Gentian

Ако прекалено много го занимава миналото  -  16 Honeysuckle

Ако има трудности/нежелание да опита отново  -  17 Hornbeam

Ако е неспокойно и греши от недоглеждане, поради невнимание  -  18 Impatiens

Ако липсва вяра в собсвените способности  -  19 Larch

Ако детето изглежа недоспало или изтощено  -  23 Olive

Ако е лабилно и с неуравновесен, с непостоянен характер  - 28 Scleranthus

При липса на мотивация  - 37 Wild Rose

* * *
temida, виж кои от горните есенции да добавиш към 7 Chestnut Bud и 19 Larch

# 529
  • У дома
Amitola, би ли разчистила кутията си, моля те?

# 530
# 531
  • София
Хайде сега да започна пак с въпросите, пък дано някой ми отговори!
Получих комбинация от есенции за сина си с упътването да ги приема 4 пъти по 4 капки, само че той като е на градина мога да му давам само сутрин и вечер. Питането ми е мога ли да капна примерно другите 8 капки в шишенцето му през деня и да си пие в градината  или прием от два пъти е достатъчен?

# 532
Аз давам два пъти - сутрин и вечер. И без това приемите трябва да са 4 на брой само в началото.

# 533
Може и да му капнеш в шишенцето няколко капки,ако пие-пие.Терапията не е дозозависима,за да се притесняваш точно от количествата.Давай му в къщи,а в градината-ако сам се сети Simple Smile Peace

Темида,от къде ти е информацията,че приемите трябва да са 4 само в началото?

# 534

Темида,от къде ти е информацията,че приемите трябва да са 4 само в началото?

Комплекта на д-р Пашкулев, който поръчах, включва есенциите и 4 листа информация. Там е описан препоръчителния прием.

# 535
Би ли споделила схемата ? Благодаря Simple Smile

# 536
  • Варна.
това за първоначалния 4х4 прием и за мен е ново, не съм специалист, но никъде в книгите, които съм прочела не съм го срещала.
аз си слагам по 7-8 капки в шише 1.5л и изпивам водата докато съм на работа. събота и неделя - ако се сетя.
доволна съм. не съм пунктуално редовна, но ми върши работа.

# 537
4х4 е класическа схема-има я и при Б.Мацарела,и при Нора Уийкс....но не това е важното- по усет действайте!не се вманиачавайте в количества и мерки! и на гръбчето да му разстриеш капките ще действат,а и няколко пъти вече сме я водили тази дискусия Peace
лично аз съм казвала няколко пъти-убедих мъжа си,че действат,като му капвах в обувките Grinning

аз влязох за друго-имам проблем с едната ми дъщеря-хапе си устните ,до рани
знам,че е напрежение,но от какво не мога да се сетя Tired
давайте идеи за цветя-аз уж избрах,но пак искам помощ Blush
Water Violet,Agrimony,Aspen

# 538
  • София
Благодаря ви за отговорите! Засега ще му давам сутрин и вечер, но въобще не виждам положителна промяна, продължава да си гризе ноктите и да не заспива без мен и през нощта все ме търси, сутрин раздялата е болезнена... Разбира се, че не очаквам чудеса, но незнам дали не се задълбочават нещата, дано да са временни!  Hug

# 539
Момичета, моля за съвет.
Дъщеря ми в момента пие комбинация от Джел, Кестен, Орех и Мимулус. Има братче, ревнуваше, страхува се нощем от чудовища и вампири, и се случи едно неприятно преживяване с неин "приятел", което я травмира.

Но днес учителката се оплакала, че ходи без домашни, забравя си тетрадките. По начало е доста инатлива и мисля, че в основата на това е мързел. Много неорганизирана, губи си времето, губи си нещата и я мързи да ги търси, изклинчва от разтребване на стаята.
Какво бих могла да променя и да добавя в комбинацията?

Да допълня: има много силна нужда да се налага. Обича да ме надприказва.
Знам, че до голяма степен тези неща се коригират с възпитанието, но честно казано, много ми е трудно с нея. Тя ги има тези черти в характера си в наследство от баба си - бившата ми свекърва, а тя беше с много силна характеропатия - властна, нахална, налагаща се.
Много усилия ми костват да общувам с Мая заради тези неща. Иначе е много обичлива, нежна, с добра душичка е.

Сега прочетох назад и видях, че Amitola е написала варианти.   bouquet
Но все пак моля за съвет.

Последна редакция: вт, 18 яну 2011, 19:37 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт